Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Начи имамо две екипе :smeh1: кретарде и еволуталибане ....утакмица можеда почне :smeh1: сувише је смешно да би било жалосно

:tv:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Zoran Đurović рече

Ти текстови су већ навођени. Ти можеш да глумиш мајмуна до миле воље, али ти ја нећу помагати у томе. 

Једноставно ћете помрети у гресима вашим. И не видим што се због тога узбуђујете?... Себе сте вргли у мрак, умислили да нешто знате и сада очекујете да вам неко нешто објасни? Не будите смешни. Нема вам уља у лампама. 

Свети Василије Велики: ''И би вече и би јутро. Пророк говори о трајању дана и ноћи‘И бu вече u би јутро, дан један’. Зашто је назван ‘један’, а не ‘први’?.. Овим (Пророк) одређује меру дана и ноћи и сабира их у једно, јер, двадесет четири часа чине цео један дан, ако се под једним даном подразумева (обданица) и ноћ“ (Шестоднев, 11, 8)''.

Ајде, мени не треба да објашњаваш. Схватио сам ове речи одавно. Само тражим да видим твоје тумачење.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Плаво Небо рече

Свети Василије Велики: ''И би вече и би јутро. Пророк говори о трајању дана и ноћи‘И бu вече u би јутро, дан један’. Зашто је назван ‘један’, а не ‘први’?.. Овим (Пророк) одређује меру дана и ноћи и сабира их у једно, јер, двадесет четири часа чине цео један дан, ако се под једним даном подразумева (обданица) и ноћ“ (Шестоднев, 11, 8)''.

Ајде, мени не треба да објашњаваш. Схватио сам ове речи одавно. Само тражим да видим твоје тумачење.

Ео, трчим!

Подели на овим сајтовима

On 18.1.2019. at 17:21, Zoran Đurović рече

Официально разработанной и утвержденной позиции Православной Церкви по теории эволюции в настоящий момент не существует, и отречение от дарвинизма не ставится непременным условием принятия в Православную Церковь

Ovo sto kaze m.Ilarion Alfejev je mozda i najbtinije (po meni) za celu ovu pricu,... ne postoji zvanicno utvrdjena pozicija u PC oko odnosa vere i TE, i odricanje od TE nije nuzno za pripadanje PC. 

Znaci mogu da budu zastupljeni razni modusi vere u odnosu na TE (vec sam neke navodio, vera i kreacionizam.., vera i ID, vera i TE,....kao i modusi izmedju ,  ID i TE, kreacionizma  i TE),.... koliko vidim m.Alfejev navodi i jos jedan modus izmedju vere i TE,....Библия, как кажется, ничего не говорит о возможности или невозможности эволюции внутри отдельных видов растений и животных, однако библейский рассказ о сотворении мира не оставляет места для спекуляций о происхождении человека от какого-либо животного ......evolucija unutar odredjenih organizama i zivotinja, dok biblijska prica ne ostavlja mogucnost spekulacije evolucije coveka od bilo koje zivotinje.

Tako da mislim , ... moze da bidne' i malo opustencije,..  :tv:,..  :1321_womens: ... :smeh1: ,..   tu smo svi u Crkvi.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Рапсоди рече

Начи имамо две екипе :smeh1: кретарде и еволуталибане ....утакмица можеда почне :smeh1: сувише је смешно да би било жалосно

Talibani su islamski ekstremisti. Ekstremisti isto kao kreatardi samo su ovi obojeni hrišćanstvom. 

Prema tome nema nikakvih evolutalibana, to je samo očajan pokušaj diskteditacije ljudi koji upotrebljavaju mozak. 

Imas dakle zdravomisleće ljude ne vezano da li su ateisti ili vjernici na jednoj strani i kreatarde na drugoj strani. Na isto strani duhovnosti sa kreatardima su upravo talibani i ravnozemljaši, artemijevci itd...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Talibani su islamski ekstremisti. Ekstremisti isto kao kreatardi samo su ovi obojeni hrišćanstvom. 

Prema tome nema nikakvih evolutalibana, to je samo očajan pokušaj diskteditacije ljudi koji upotrebljavaju mozak. 

Imas dakle zdravomisleće ljude ne vezano da li su ateisti ili vjernici na jednoj strani i kreatarde na drugoj strani. Na isto strani duhovnosti sa kreatardima su upravo talibani i ravnozemljaši, artemijevci itd...

Не знам, ја нисам одаВле, :smeh1: Кратос је направио тимове.

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Не знам, ја нисам одаВле, :smeh1: Кратос је направио тимове.

Pa koce ako ne kratos i slicni, ja samo pojasnjavam sustinu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Pa koce ako ne kratos i slicni, ja samo pojasnjavam sustinu. 

Ти ситуацију посматраш  из твог тима. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Justin Waters рече

Kako nema,ti si klasičan primer.Ti uopše i ne misliš,samo ko papagaj ponavljaš.Imaš fanatični pristup branjenja teorije za koju ne postoje dokazi osim vaših crteža i imaginacija i istorija faslifikovanja u cilju dokazivanja.Već sam više puta ponovio da nisam kreacionista al nisam ni evulotaliban.O kreacinizmu ne raspravljam jer ga i ne smatram naučnom teorijom već verskim stavom.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Рапсоди рече

Ти ситуацију посматраш  из твог тима. 

Ne iz mog tima nego iz ugla kako se barata sa naucnim cinjenicama i kako se (ne)odgovara na vrlo konkretna pitanja, neki vole i da lažu onako masno.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Heraklit рече

Imaš fanatični pristup branjenja teorije za koju ne postoje dokazi osim vaših crteža i imaginacija i istorija faslifikovanja u cilju dokazivanja.

Naravno da ne postoje dokazi, ako bistris samo kretardsku literaturu.

Gene found in fruit flies explains how one species evolved into two

http://www.sciencedaily.com/releases/2015/12/151217151645.htm

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Рапсоди рече

Две екипе су православни са здравим погледом на Стварање, то смо нас неколико, а други су ови што лажу сами себе и друге еволуционом преваром.

Тај тупави израз "кретарди" ови из друге екипе користе у својој интелектуалној немоћи да нас оклеветају. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, drvce рече

E, to jeste, stvarno mi bilo tesko da odcutim na baljezganja o entropiji koja osporava evoluciju.

:)):)):))

Нема шта, прави си геније човече :)).

Стварно је потпуно логично да невероватно комплексан  орган какав је мозак настане само уз помоћ насумичних мутација, насупрот Другом закону термодинамике, али ти си на време спречио баљезгање које се супротставља тој веома логичној чињеници :))...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...