Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 30 минута, Heraklit рече

:))U pravu si oblačni ,nema dobrih mutacija samo loših evo čak sei vikipedija slaže sas tebe....

Подела према дејству на фенотип
Према јачини дејства на фенотип носиоца мутације могу бити:

тихе,
неутралне,
штетне,
условне и
леталне.
Тихе мутације се не одражавају на фенотипу и већина мутација су такве.

Неутралне мутације не изазивају никакав штетан ефекат већ доводе до образовања различитих доминантних и рецесивних алела који дају разлике у нпр. боји очију или косе као и у особинама личности. Доминантне мутације испољавају се у хетерозиготу (једној дози), а рецесивне у хомозиготу (дуплој дози).

Штетне мутације доводе до наследних болести.

Леталне мутације изазивају смрт у ембрионалном и феталном развићу или у различитом периоду после рођења.

Условне мутације се испољавају на фенотип само у одређеним условима средине.

Tako da nemam a šta tebi da objašnjavam jednostavno sam pokazuješ da nemaš pojma ništa o mutacijama.

Aham.. i sta ono bese tvoje pitanje? :)

Eto, vidis kako sam pitas i sam dajes odgovore, nema potrebe i nas ostale da uvlacis u ovu mentalnu masturbciju, tj. razgovor sa samim sobom.

Sto se tice mutacija, mutacije su mutacije. dal su dobre il su lose zavisi od drugih cinilaca koji tvore evoluciju.... Gle! Gle cuda! Mutacije nisu evolucija same po sebi?! Sta? Tu ima jos cinilaca? Pa sta prica ovaj cloudking, ljudi moji!

Znam, zbunjen si... ne brini, to je prirodna reakcija kad dopustis mozgu da primi novu informaciju. To je inace proces koji jos nazivamo "ucenjem", videces, polako, sad samo hrabo napred i otkrice ti se neke neverovatne stvari... :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

1 hour ago, Tumaralo. рече

Dakle, Gospodin Isus Krist je po materi imao majmunolikog pretka?

To nije baš estetski :( Msm, baš zvuči neukusno..

Gospodin Isus Krist je morao da piški, kaki i briše guzicu, podrigne i prdne, bude eventualno bolestan, osjeća bol....zašto bi ovo bilo ukusno, a zajedničko porijeklo sa majmunima neukusno? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Avocado рече

Ne... ne pričamo o tome... nisi ni ti pričao o tome... pričali smo o genetici (broju nukleotida... krenulo je odavde: link)... a ovo si sad smislio da bi mogao i dalje da baljezgaš

Пројавио си у себи божанску врлину дуготрпељивости... Ја сам дошао у фазу да Боксита ретко и у твојим коментарима прочитам, само кад ми западне за око. Исто важи и за Кратоса и Попа... Добжански их чуо!:)))  

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Justin Waters рече

Gospodin Isus Krist je morao da piški, kaki i briše guzicu, podrigne i prdne, bude eventualno bolestan, osjeća bol....zašto bi ovo bilo ukusno, a zajedničko porijeklo sa majmunima neukusno? 

Баш ме интересује шта ће Тумарало да ти каже на чињеницу да је Бог брисао си дупе или запирао... Ја сам моју мајку чуо сега 5-6 пута да је прднула, јер је то срамота за црногорку! Задевао сам је кад је једном прала судове па јој утекло, а мене није видела да сам ту!:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Пројавио си у себи божанску врлину дуготрпељивости... Ја сам дошао у фазу да Боксита ретко и у твојим коментарима прочитам, само кад ми западне за око.

Sad je bukvalno prevazišao svoje uobičajne standarde... koliko god to bilo teško... pazi čovek priča kao o promenama vrste, ali ne o fiziološkim i genetskim promenama... confused1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Sad je bukvalno prevazišao svoje uobičajne standarde... koliko god to bilo teško... pazi čovek priča kao o promenama vrste, ali ne o fiziološkim i genetskim promenama... confused1

Ја сам учио биологију и природне науке све до факултета. Изјаве које сам овде чуо су типа Треће око, а 99% линкова које су качили су кретардски извори који немају благе везе са памећу или науком. Ја сам узео само оног Терзина да слушам, а он лупета скоро све што прича о Библији, јер је не познаје него зна шта му је мама Јелена Вајт препричавала, и то пас с маслом не би могао појести, а много лаже и када претендује да изнесе "научне" аргументе, што си и сам видео, као и ја (нпр. када каже да не постоје фосили кактуса јер су они настали после Потопа). Немам довољно времена, иначе бих уредно преслушао сва та баљезгања и показао њихову неоснованост. То сам почео да радим, али морам да сликам. Аустријанци ми наручили неке иконе. Ево за попа, пошто "воли" св. Јефрема, а никад ниједно његово дело није прочитао, него гратис прдуцка (а да не говорим да није могао да га чита на оригиналном сиријском, који сам ја завршио, или пак у кини-грчком преводу, који сам такође завршио) за своју душу. 

49897349_2230753743635747_30687991485442 

49711496_2230753763635745_46415151718884

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Avocado рече
пре 1 сат, Bokisd рече

pa, ako je koliko se secam, razlika u vrstama,.... da li mogu ili ne mogu da se razmnozavaju medjusobno, onda je to razlika na nivou,.... ili jeste ili nije promena, koja razlikuje jednu vrstu od druge  ....o toj vrsti promena pricamo, ne o tome da li su slicne po fizionomiji i genetici.... (zbog toga i treba da imamo promenu kafe u nesto 100%)

Ne... ne pričamo o tome... nisi ni ti pričao o tome... pričali smo o genetici (broju nukleotida... krenulo je odavde: link)... a ovo si sad smislio da bi mogao i dalje da baljezgaš... mada ni to baš nisi najpametnije smislio... jer da li mogu ili ne mogu da se razmnožavaju (pored toga što je loš kriterijum za određivanje vrste zbog tzv. ring species) nema nikakav procenat promena... nema ni "male promene" ni "velike promene"... ili mogu ili ne mogu..

nije (bre) Avocado, ...nego u istoj mojoj poruci (koji si linkovao) pocela je prica i oko pesacenja 10km i 40km,....tj.makro evolucije i TE i pocetak price oko kafe i secera,... gde se kasnije prikjliucio i Clooudking (sa tonom kafe...:cheesy3:) kasnije i Justin, Branka, Tumaralo, Zoki,...i dobismo nase forumsko kafenisanje u ovu' temu...:pivo:  .. :D

(pa, koliko znam,  pricano je da se razlika izmedju vrsta moze utvrditi kroz nemogucnost razmnozavanja izmedju vrsta, ...ili mogu ili ne mogu,..ili jeste jedna vrsta ili druga,.. )

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Bokisd рече

nije (bre) Avocado, ...nego u istoj mojoj poruci (koji si linkovao) pocela je prica i oko pesacenja 10km i 40km,....tj.makro evolucije i TE i pocetak price oko kafe i secera,... gde se kasnije prikjliucio i Clooudking (sa tonom kafe...:cheesy3:) kasnije i Justin, Branka, Tumaralo, Zoki,...i dobismo nase forumsko kafenisanje u ovu' temu...:pivo:  .. :D

(pa, koliko znam,  pricano je da se razlika izmedju vrsta moze utvrditi kroz nemogucnost razmnozavanja izmedju vrsta, ...ili mogu ili ne mogu,..ili jeste jedna vrsta ili druga,.. )

Ti si se krenuo zapetljavati onda kada si pokušao da zasipanje kafe tonom šećera prikažeš kao nešto što ima "mikro" proces u sebi...ono kao sipaš tonu šećera na šolju kafe i ti izvodiš negdje platonske zaključke da čak i tad ostaje nekakva priroda kafe, iako se sva esencija i priroda skuvane kafe itekako izgubi u tom procesu...to je bila samo jedna dobra analogija sa time da vas se malo razdrma i kaže šta to sprečava jednu vrstu da nagomilavanjem mutacija postane druga vrsta tokom vremena. 

Ja sam tu pokušao izgleda bezuspješno da uskočim sa drugom analogijom gdje je kafa sa malo šećera jedna vrsta i kafa sa mnogo šećera druga vrsta koje ne mogu da se pare...a ti upadaš s nekom pričom o "prirodi kafe" kao nekoj posebnoj vrsti, iako u prirodi ne postoji vrsta koju bi u ovoj analogiji mogli izjednačiti s kafom...nego imaš kafu s malo šećera, sa puno šećera, kafu sa puno šećera i malo cimeta, sa malo više cimeta itd....

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Justin Waters рече

Ti si se krenuo zapetljavati onda kada si pokušao da zasipanje kafe tonom šećera prikažeš kao nešto što ima "mikro" proces u sebi...ono kao sipaš tonu šećera na šolju kafe i ti izvodiš negdje platonske zaključke da čak i tad ostaje nekakva priroda kafe, iako se sva esencija i priroda skuvane kafe itekako izgubi u tom procesu...to je bila samo jedna dobra analogija sa time da vas se malo razdrma i kaže šta to sprečava jednu vrstu da nagomilavanjem mutacija postane druga vrsta tokom vremena. 

Ja sam tu pokušao izgleda bezuspješno da uskočim sa drugom analogijom gdje je kafa sa malo šećera jedna vrsta i kafa sa mnogo šećera druga vrsta koje ne mogu da se pare...a ti upadaš s nekom pričom o "prirodi kafe" kao nekoj posebnoj vrsti, iako u prirodi ne postoji vrsta koju bi u ovoj analogiji mogli izjednačiti s kafom...nego imaš kafu s malo šećera, sa puno šećera, kafu sa puno šećera i malo cimeta, sa malo više cimeta itd....

Pa, mislim da sam od pocetka do kraja pricao u istom kontekstu, nisam nesto novo dodavao ili 'zapetljavao', nego samo dodatno obrazlagao...

Recimo, samo jedno pitanje, imas solju kafe od100g, i sipas 1g secera,...sta smo dobili ? Naravno, jasno je kafu koja je zasladjena. Pa, onda , dodamo 2g,....pa, 10grama,....sta smo dobili ? Kafu koja je vise zasecerena.

I, na kraju dodjemo da dodamo 100grama secera, sta imamo? Ili, bolje receno, kada je kafa presla u nesto drugo ? Na 10, 20, 30...100g dodatog secera ? (ili, ona tona secera o kojoj smo takodje pricali)...

Ne znam vise sta da dodam.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Bokisd рече

nije (bre) Avocado, ...nego

Ovakav početak iziskuje da negiraš nešto iz moje poruke...

Цитат

Ne sećam se da smo pričali o ovome... u svakom slučaju... puka mogućnost za međusobno razmnožavanje je loš kriterijum za vrstu... voljnost (česta) da se u prirodi i bez prinude razmnožava je daleko bolji... lav i tigar mogu da se razmnožavaju, ali na slobodi i bez prinude ne žele da se razmnožavaju...

Ako uzmeš samo "mogućnost" razmnožavanja, kod tzv. ring species dobiješ da su grupe A i B jedna vrsta jer mogu da se razmnožavaju, grupe B i C takođe jedna vrsta jer mogu da se razmnožavaju, C i D takođe, ali A i D ne mogu, pa nisu ista vrsta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ring_species

Ali i da zanemarimo ovo... nisi do sada pominjao razmnožavanje... i naravno mogućnost razmnožavanja nema ama baš nikakve veze sa onim o čemu smo pričali - kumuliranju velikog broja malih promena... koju god analogiju da uzmeš opet se vraćaš na istu kreacionističku boljku... pokušavate da tvrdite da su male promene moguće, ali je iz nekog (uvek) mističnog i poptpuno neobjašnjenog "razloga" (kojeg izvučete iz guzice) nemoguće da se nakupi veliki broj malih promena... te da ponovim... nema nikakve suštinske razlike između tzv. "mikroevolucije" i "makroevolucije"... ovo drugo je isto što i ovo prvo, samo ponovljeno mnogo puta...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

I, na kraju dodjemo da dodamo 100grama secera, sta imamo? Ili, bolje receno, kada je kafa presla u nesto drugo ? Na 10, 20, 30...100g dodatog secera ? (ili, ona tona secera o kojoj smo takodje pricali)...

Već sa 100 grama šećera dobio se neku ukaramljenu smjesu koja nije više kafa za pijenje, niti je šećer za zaslađivanje. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Avocado рече

Ali i da zanemarimo ovo... nisi do sada pominjao razmnožavanje... i naravno mogućnost razmnožavanja nema ama baš nikakve veze sa onim o čemu smo pričali - kumuliranju velikog broja malih promena... koju god analogiju da uzmeš opet se vraćaš na istu kreacionističku boljku... pokušavate da tvrdite da su male promene moguće, ali je iz nekog (uvek) mističnog i poptpuno neobjašnjenog "razloga" (kojeg izvučete iz guzice) nemoguće da se nakupi veliki broj malih promena... te da ponovim... nema nikakve suštinske razlike između tzv. "mikroevolucije" i "makroevolucije"... ovo drugo je isto što i ovo prvo, samo ponovljeno mnogo puta...

Ne znam da li se razumemo, ako govorimo o analogijama stvari, onda ne potezemo naucne cinjenice i ne raspravljemo Avocado na nivou nauke, pa da kao ja sad osporavam mogucnost skupljanja veliki broj malih promena koje mogu dovesti do promene vrste u drugu vrstu.( licno i nemam pojma o tome koji su argumenti TE i kreacionizma u vezi toga na polju naucnih cinjenica)

Nego, ako je analogija u pitanju, na osnovu odgovarajucih pretpostavki pravis analogiju koja moze ili ne moze da odslika moguce stanje stvari,.... sve u zavisnosti od toga da li je analogija dobro i logicno i pojmovno postavljena i i verovatnoce ili mogucnosti da nesto bude bas tako (da se tako dogodi) na osnovu analogije...

Nista vise.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Justin Waters рече
пре 11 минута, Bokisd рече

Već sa 100 grama šećera dobio se neku ukaramljenu smjesu koja nije više kafa za pijenje, niti je šećer za zaslađivanje. 

Da, recimo, to sam vec i nazvao neko 'neutralno stanje', 50 - 50, ni tamo, ni ovamo,....i izveo sam zakljucak, da to ne znaci da je osporena TE, ...vec samo da postoji makro evolucija, ...itd...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...