Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 4 часа, Heraklit рече

Intelektulano pošten stav a to se defakto i radi sa nepoznanicama jer je evolucija se na takav način i brani kao neka ideološka dogma a ne teorijska postavka koja i po samom naučnom principu mora da bude dovodljiva u pitanje jer ako nije onda ni nije naučna.

Samo ti nemoj o intelektualnom poštenju, posle ovoga: LINK  je degutantno da ti o tome pišeš...

Naravno da je TE dovodiva u pitanje i svako može da pokuša da je ospori... i hipotetički je moguće da se nađe mnogo raznovrsnih dokaza koji bi je oborili... eto, npr. možda sutra neko nađe fosil sisara, ptice ili dinosaurusa u kambrijumskim stenama i ode TE u istoriju... problem (za vas) je što još nismo našli ni jedan takav dokaz... a sa druge strane, ti si taj koji ništa ne bi prihvatio kao dokaz da nisi u pravu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 5 минута, Avocado рече

Samo ti nemoj o intelektualnom poštenju, posle ovoga: LINK  je degutantno da ti o tome pišeš...

Naravno da je TE dovodiva u pitanje i svako može da pokuša da je ospori... i hipotetički je moguće da se nađe mnogo raznovrsnih dokaza koji bi je oborili... eto, npr. možda sutra neko nađe fosil sisara, ptice ili dinosaurusa u kambrijumskim stenama i ode TE u istoriju... problem (za vas) je što još nismo našli ni jedan takav dokaz... a sa druge strane, ti si taj koji ništa ne bi prihvatio kao dokaz da nisi u pravu...

Nije moj problem št si ti po sopstvenom priznanju svaki fosil ustvari odbacio kao bilo kakav dokaz zbog nemogućnosti uzimanja DNK,al nije problem da veruješ slobodno u spekulaciju,ja te ni ne teram suprotno.

To je smešno i kad bi se našao evulotalibani bi osporavali da je stena kambrijumska

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Heraklit рече

To je smešno i kad bi se našao evulotalibani bi osporavali da je stena kambrijumska

Ne laprdaj života ti. Samo po ovoj tvoj izjavi se vidi koliko si paušalan i ograničen, mada i to već sumanjam pre će biti da si zlonamjeran. 

Kompletna kugla zemaljska je geološki kartirana i svi slojevi se znaju kako izgledaju i kako su nastali. Za razliku od kreatarada koji i tu geologiju osporavaju, pri tome ne nudeći nikakav svoj model geoloških slojeva. 

Sve što je potrebno, umjesto što izmišaljate gluposti kako odbacite TE, da se pronađe fosil nekog sisara, uzmeš geološku kartu očitaš koordinate mjesta i kosntatuješ da je sisar pronađen u kambrijumskom ili nekom starijem sloju po geološkoj karti, i gotovo TE pada u vodu i niko tu ništa ne bi mogao da ospori. 

Na vašu žalost, nauka je vrlo dobro precizno geološki kartirala zemlju, vrlo dobro opisala slojeve, hronologiju i kako su nastali slojevi, i zato se još nije desilo da je pronalaskom nekog fosila došlo do nepoklapanja sa predviđanjima u kom sloju bi taj fosil trebao biti. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Justin Waters рече

Ne laprdaj života ti. Samo po ovoj tvoj izjavi se vidi koliko si paušalan i ograničen, mada i to već sumanjam pre će biti da si zlonamjeran. 

Kompletna kugla zemaljska je geološki kartirana i svi slojevi se znaju kako izgledaju i kako su nastali. Za razliku od kreatarada koji i tu geolojigu osporavaju, pri tome ne nudeći nikakav svoj model geoloških slojeva. 

Sve što je potrebno, umjesto što izmišaljate gluposti kako odbacite TE, da se pronađe fosil nekog sisara, uzmeš geološku kartu očitaš koordinate mjesta i kosntatuješ da je sisar pronađen u kambrijumskom ili nekom starijem sloju po geološkoj karti, i gotovo TE pada u vodu i niko tu ništa ne bi mogao da ospori. 

Na vašu žalost, nauka je vrlo dobro precizno geološki kartirala zemlju, vrlo dobro opisala slojeve, hronologiju i kako su nastali slojevi, i zato se još nije desilo da je pronalaskom nekog fosila došlo do nepoklapanja sa predviđanjima u kom sloju bi taj fosil trebao biti. 

A šta sam ja to izmislio?Sami ste rekli da nema DNK samim tim nemate pojma dal je to neko biće uopšte imalo potomstvo nego je čista vaša paušalna procena al pošto ste evulotalibanizovani vi ćete i dalje da branite neodbranjivo.

Ovo da znaju kako je šta nastalo je toliko presmešno da nije ni vredno komentarisanja i upravo je potvrda da su vama naučne teorije dogme i da je vaš pristup nauci sektaški

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Heraklit рече

A šta sam ja to izmislio?Sami ste rekli da nema DNK samim tim nemate pojma dal je to neko biće uopšte imalo potomstvo nego je čista vaša paušalna procena al pošto ste evulotalibanizovani vi ćete i dalje da branite neodbranjivo.

Ovo da znaju kako je šta nastalo je toliko presmešno da nije ni vredno komentarisanja i upravo je potvrda da su vama naučne teorije dogme i da je vaš pristup nauci sektaški

Izmislio si DNK u fosilima. Vrlo je dobro poznato naučnicima da je DNK iz fosila nemoguće izvući, ako bi mogli to bi bilo još bolje i potvrdilo bi ionako vrlo stabilne dokaze koj do sad postoje i niko u svijetu nauke zbog te činjenice ne dovodi TE u pitanje, to samo vi kreatardi radite u očaju i nedostatku valjanih argumenata da osporite evoluciju. 

I to što nemamo fosil koji bi proglasili za zajedničkog pretka recimo svih sisara, ili zajedničkog pretka svih eukariota, nije također nikakva prepreka za TE jer ima sasvim valjanih dokaza koje ukazuju na to da se vrste kreću unazad kao zajedničkom pretku. Kao i za DNK to je samo vama kreatardima očajan pokušaj da osporite činjenice u vezi TE.

Također treća očajna izmišljotina ti je, ukoliko bi fosil sisara bio nađen u kambrijumskom sloju, tvrdnja da bi neko negirao da je taj sloj uopšte kambrijumski. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Justin Waters рече

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lists_of_animals

Ovo je ukratko lista. Najobimnija je taksonomija...nema nista da se dijele kopnene , vodene itd ..

Pa me zato interesuje da ne misleći da postoji takva podjela, misliš ujedno i da to predstavlja svojevrsnu granicu, koja bi implicirala neke nemoguće procese za evoluciju. 

Dobro, pretpostavio sam da postoji takva nekakva podela zivotinjskog sveta, zaista predivan i cudesan i sarolik kolorit raznovrsnih zivotinja (malo sam pogledao :coolio:)

Ono sto sam mislio....  jeste razlika u stavovima koja postoji izmedju evolucionista i kreacionista oko toga da li je moguci prelaz izmedju vodenih u kopnene i na kraju u vazdusne zivotinje i da li se taj prelaz desio evoluciom i odgovarajucim procesma ili su neki drugi procesi u pitanju (kreativni i inteligentni)

Sad, recimo sto se tice licno mene, na osnovu onoga koliko shvatam TE i celu tu' pricu , mislim da nije bilo prelaza izmedju ovih vrsta koje sam gore naveo. Ovakav moj pogled se uklapa i slican je stavu i mojem verovanje koje sam stekao u crkvi i sa te' strane, da kazem, savest mi je mirna. Pitam se, (samog sebe :stidljiv:..), da li moja vera utice na to da ne prihvatam evoluciju i da nisam u veri da li bi mozda i prihvatio evoluciju ? Ne mogu da odgovorim 100% tacno sta je tu presudno. Stanje je takvo kakvo je,:smeh1:   meni su vera i TE nekompatibilni  zbog toga sto pocivaju na razlicitim principima i osnovama, samim tim mnoge stvari koje zagovara kreacionizam i ID su mi prihvatljive i razumljive i to je tako kod moje licnosti  ... tj. da se preciznije izrazim ipostasi .. :D

S druge strane vec sam sto puta rekao, nemam nikakvih problema da prihvatim i bracu iz crkve koja opet po svojoj savesti i veri i shvatanju prihvataju TE i veru koje mogu da budu na odredjeni nacin komplementarne.

Meni se svidjaju rasprave koje se vodi izmedju TE i kreacionizma, ima tu dosta zanimljivih stvari sa obe strane, nisam bas toliko potkovan da bih ispratio neke dublje rasprave, ali nastavicu da citam i pratim ovu pricu, moze dosta da se nauci i sazna o samoj nauci i tim naucnim stvarima.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Justin Waters рече

Izmislio si DNK u fosilima. Vrlo je dobro poznato naučnicima da je DNK iz fosila nemoguće izvući, ako bi mogli to bi bilo još bolje i potvrdilo bi ionako vrlo stabilne dokaze koj do sad postoje i niko u svijetu nauke zbog te činjenice ne dovodi TE u pitanje, to samo vi kreatardi radite u očaju i nedostatku valjanih argumenata da osporite evoluciju. 

I to što nemamo fosil koji bi proglasili za zajedničkog pretka recimo svih sisara, ili zajedničkog pretka svih eukariota, nije također nikakva prepreka za TE jer ima sasvim valjanih dokaza koje ukazuju na to da se vrste kreću unazad kao zajedničkom pretku. Kao i za DNK to je samo vama kreatardima očajan pokušaj da osporite činjenice u vezi TE.

Također treća očajna izmišljotina ti je, ukoliko bi fosil sisara bio nađen u kambrijumskom sloju, tvrdnja da bi neko negirao da je taj sloj uopšte kambrijumski. 

Ma znam da vama činjenice nisu prepreke što je dokaz da ste klasični talibani.Očajna je vaša potreba da branite dogmu i kult u koga ste tu teoriju pretvorili

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Ono sto sam mislio....  jeste razlika u stavovima koja postoji izmedju evolucionista i kreacionista oko toga da li je moguci prelaz izmedju vodenih u kopnene i na kraju u vazdusne zivotinje i da li se taj prelaz desio evoluciom i odgovarajucim procesma ili su neki drugi procesi u pitanju (kreativni i inteligentni)

Teško je tu pričati o nekim stavovima. Naučnici imaju stav o tome kako su se vrste razvijale na osnovu raznih dokaza jer nauka ima model, model znači da imaš metode kojim možeš da definišeš činjenicčno stanje i kako ono radi, također imaš metod kako da predvidiš nešto, a da se kasnije to empeirijski potvrdi. Kreacionisti nemaju nijedan solidan arugment jer nemaju model, od nauke ništa dosad nisu utemeljeli niti imaju metode za predikciju. Sve na čemu se temelji njihovo laprdanje su lične tvdnje i kvalifikacije da je nešto nemoguće jer je eto to tako nemoguće, njima se čini da je nemoguće...slično kao na onom kretenskom primjeru kojeg je Goran naveo sa Džekijem.

Kad smo već kod tih prelaza u vrste, ni evolucija nije svemoguć proces te tako ne možemo rugajići se iz nezanja, tražiti od evolucije da nam pokaže krokopatku, ili aligatorsvinju itd...Onaj pakicatus je ušao u vodu kao sisar, i evoluirao je ostavši sisar, samo što je dobio nove organe i funkcije koje su prilagođene sredini u kome živi. Ovo ti samo govorim zbog onih škrga s kojim si se zbunio. 

пре 16 минута, Bokisd рече

Sad, recimo sto se tice licno mene, na osnovu onoga koliko shvatam TE i celu tu' pricu , mislim da nije bilo prelaza izmedju ovih vrsta koje sam gore naveo

Pa dobro, misliš, ali pogrešno. Ne mogu ti oduzeti to mišljenje, ali moraš prihvatiti sugestiju da je pogrešno ;)

пре 18 минута, Bokisd рече

Pitam se, (samog sebe :stidljiv:..), da li moja vera utice na to da ne prihvatam evoluciju i da nisam u veri da li bi mozda i prihvatio evoluciju ? Ne mogu da odgovorim 100% tacno sta je tu presudno. Stanje je takvo kakvo je,:smeh1:   meni su vera i TE nekompatibilni  zbog toga sto pocivaju na razlicitim principima i osnovama, samim tim mnoge stvari koje zagovara kreacionizam i ID su mi prihvatljive i razumljive i to je tako kod moje licnosti  ... tj. da se preciznije izrazim ipostasi ..

Vrlo je moguće da utiče vjera, ili još bolje (ne)vjera. Po mom mišljenju ako neko razumije evoluciju to onda može biti isključivo ili je glup i ograničen, ili prosto nije dovoljno informisan sa materijom. Treći slučaj bi bio najgori, ako neko razumije evoluciju, a niti je glup, ali je odbacuje tu je onda prosto nešto kvarno u pitanju, dakle neka indoktrinacija na djelu, farisejština prvog stepena, kao ni ravnozemljaši koje kad bi odveo spejsšatlom u svemir i uvjere se da je zemlja okrugla, oni bi negirali to i smatrali bi da im je neko ili nešto pomračio um. Mada opet ima ljudi poput Ivana Markovića koji nisu glupi, koji pak odbacuju TE, a možda su i po svojoj prilici informisani, a možda i nisu ko će ga znati. 

Elem, meni je drago čuti da ti nemaš problem sa vjerujućim koji prihvataju TE, jer suština hrišćanstva je da se upodabljavaš Hristu ovakav kakav si. Da li potičeš od Adama ili nekog bića nalik lemuru neće promjenuti činjenicu na to ko si i šta možeš.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Heraklit рече

Ma znam da vama činjenice nisu prepreke što je dokaz da ste klasični talibani.Očajna je vaša potreba da branite dogmu i kult u koga ste tu teoriju pretvorili

Ajde da ponovim ono što je rekao i Avokado. Pokrij se ušima od sramote. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Heraklit рече

Nisam ni očekivao išta pametnije.;)

To je vrlo pametno nakon svega što ti je ljudski i činjenično odgovoreno, i onda nakon nastojanja da budeš bezobrazno tvrdoglav ostaje  samo da se kaže ono šta priliči takvom nastupu. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

To je vrlo pametno nakon svega što ti je ljudski i činjenično odgovoreno, i onda nakon nastojanja da budeš bezobrazno tvrdoglav ostaje  samo da se kaže ono šta priliči takvom nastupu. 

Činjenično da ne postoji dokaz o postojanju zajedničkog pretka i činjenično da fosil ne može biti dokaz bilo kakvog predačkog porekla usled nemogućnosti da se iz njega izvuče DNK.Da.Bravo,Sve se slažem.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Heraklit рече

Bilo bi zanimljivo da postoji neki dokaz da je postojao zajednički predak,al ga nema jbga :ani_biggrin:

Znam da je u moj deda svojevremeno nasao u knjigama (nekakav popis stanovnistva) svog pradedu. Docim, lokacija kostiju dedinog pradede je nepoznata. To mi daje kreativnu slobodu da postuliram celestijalno poreklo i nema tog naucenjaka koji moze da kaze bilo sta drugojacije. Ipak, nisam toliko poremecen (kada je o tome rec).

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Naravno da je TE dovodiva u pitanje i svako može da pokuša da je ospori... 

:))

Не, но ћу теб` да питам. Захваљујући чињеници да је непознавање ове теме велико, вас неколико можете овде да продајете маглу. Многи су незаинтересовани или су лењи да размишљају те тако ваше идиотарије могу да прођу.

Кад би се мало више укључивао кликер то ваше псеудонаучно смеће не би могло да пригвири овде.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, drvce рече

Znam da je u moj deda svojevremeno nasao u knjigama (nekakav popis stanovnistva) svog pradedu. Docim, lokacija kostiju dedinog pradede je nepoznata. To mi daje kreativnu slobodu da postuliram celestijalno poreklo i nema tog naucenjaka koji moze da kaze bilo sta drugojacije. Ipak, nisam toliko poremecen (kada je o tome rec).

Aha znači ti veruješ da su se tu izdešavale neka ludila od premeštanja slova pa je nastao smisleni zapis o tome da je taj pradeda postojao,zanimljivo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...