Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Драгана Милошевић рече

У трену стварања све беше добро. Након стварања се дешава пад прво небеских, после и земних, Мућни главом малко

Aha znači đavo još ne postojaše kad je Bog stvarao Adama i Evu?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Кратос рече

Kako Bog pogleda na stvoreni svet i kaže a dobro beše veoma kad je u svetu već greh prisutan?

Душо, грех није лав или хијена па да је присутан. Он је "присутан" онда када се греши (када га оприсутњујеш). То јест, промашај циља не постоји независно (пре, после) од промашаја циља. :D Промашиш га када гађаш, а не можеш да промашиш без да си гађао или пре гађања.

Разумеш?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Sve je to lepo samo što se ne uklapa sa Pavlom...da je kroz čoveka greh ušao u svet....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Душо, грех није лав или хијена па да је присутан. Он је "присутан" онда када се греши. То јест, промашај циља не постоји независно (пре, после) од промашаја циља. :D Промашиш га када гађаш, а не можеш да промашиш без да си гађао.

Разумеш?

Pa el đavo već bio zgrešio il ne dušice?

Подели на овим сајтовима

Ako te Ava ne prevrne naglavacke, evo da vidis!

Djavo u pocetku bese andjeo, os da crtamo!

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Драгана Милошевић рече

Ako te Ava ne prevrne naglavacke, evo da vidis!

Djavo u pocetku bese andjeo, os da crtamo!

Kad je pao?Ako je pre čoveka onda Pavle lupa...ako je posle onda nije otac greha...oš da nacrtam pitanje?

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, grigorije22 рече

Kada ce vec jednom da pronadju fosil ribe koja je imala krzno?:ani_biggrin:

Bojim se da takav dokaz protiv TE nećemo nikad naći... Evil-ucionisti neće da ti kažu i ako ga nađu, nego će da ga sakriju/unište  ;) , a kreacionisti su previše zauzeti pisanjem knjiga, držanjem seminara i snimanjem YT klipova i filmova i ostalim načinima uzimanja love od lakovernih da bi tražili bilo kakve fosile... kad si čuo da je kreacionista našao neki fosil? 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Кратос рече

Sve je to lepo samo što se ne uklapa sa Pavlom...da je kroz čoveka greh ušao u svet....

Добронамерна змија је кушала Еву.:))

Није Павле крив него тебе вара твоја зла жеља, па зато не можеш да схватиш и обратиш се и жив будеш. 

Подели на овим сајтовима

On 20.10.2018. at 21:51, Благовесник рече

ли би могли сагрешити да смо рођени од Адама принетог и сједињеног са Богом

Ко га принесе и како се сјединио?

Негде на теми са о. Савом Јањићем он је лепо објаснио да је Христос требало да дође у свет (овако или онако), али да у том другом случају Адам не би био Христос, тј не би се сјединио са Богом (проблем 2 природе и 2 воље). Прво би довољно узрастао да превазиђе потенцијал ка греху, па би Ева родила Христа (јер овај не би био оваплоћен у греху па не би била потребна "интервенција" Св. Духа - мој додатак)...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Спекулативно богословље. :)))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Bokisd рече

9.gif.38aad733dcd4cee5ef08bdf2f3143a58.gif

:smeh1:

(moze i onako i ovako,.... Just_Cuz_19....hipoteza, ko' u onoj TE, sve hipoteza do hipoteze... :D)

Када се винеш у 'небеске висине', онда свашта видиш, свакакве хип(н)о(на)тезе.

• Хахаха 1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ведран* рече

Спекулативно богословље. :)))

Слажем се да је спекулативног карактера и самим тим би га ваљало заобилазити у широком луку. Ипак, свиђа ми се аргумент контра в. Игњатија (његова теза о загрљају Адама и Логоса који би у сједињењу дао Христа), јер би се тако сјединиле две природе и две личности... 

Јесте тако како јесте, све остало је непознато и сувишак. Него ја то због Благовесниковог нагиба, у тексту ми "мирише" на Игњатијеву конструкцију која је била унета у уџбенике за верску...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Јанко рече

Слажем се да је спекулативног карактера и самим тим би га ваљало заобилазити у широком луку. Ипак, свиђа ми се аргумент контра в. Игњатија (његова теза о загрљају Адама и Логоса који би у сједињењу дао Христа), јер би се тако сјединиле две природе и две личности... 

И то постоји? Несам читао баш нешто в. Игњатија. Од њега сам покупио само оно "душо". :D

пре 8 минута, Јанко рече

на Игњатијеву конструкцију која је била унета у уџбенике за верску...

:unbelieveble:

Е сад си успео да ме шокираш! Озбиљно? Или се зезаш?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...