Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 4 минута, Просечан србенда рече

Лупаш брате ко отворен прозор. Креационисти користе све методе које користе и еволуционисти.

Koje metode datiranja koristite za utvrđivanje kad je nastao univerzum i kad se desio Potop?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, о.Горан рече

Оно што ти треба да приметиш, а ниси, је да се у Посланици наглашава здрави и прави креационизам. А креационизам одриче и разобличава еволуционизам као што знамо. Sapienti sat.

Нумете да читате попе. То ви се учило у оној основној школи коју стално помињете другима.

Пише "... аутентичне хришћанске вере у Бога Творца", а затим у загради се налази појашњење шта то значи, и стоји, "здрави и прави креационизам". 

Што значи, да је аутентична вера у Бога Творца здрави и прави креационизам. Чак не ни обрнуто, да је з п креационизам аутентична вера. А нарочито не да су Октар и Терзин и поп Горан здрави и пави креационисти.

Нема ту помена о еволуционизму ни о Терзину, ни о Октару ни о осталим талибанима, ни евуло ни креато талибанима, ни о кретардима ни другима.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, zivkov рече

Шта кад апостол Петар спомиње Потоп. Јел он то лупа или како?

Nemamo dokaza da je apostol Petar ikada išta lupio...

;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, GeniusAtWork рече

Креационисти не кажу "Бог је створио свет", него "Ми можемо да научно докажемо да је Земља стара мање од 10.000 година и да није било еволуције у развоју живог света".

Није истина. У ствари, полуистина је што је специјалност теби и теби сличних. Постоје креационисти младе и старе земље( дакле, нису сви креационисти ти који подржавају младу земљу), а врло сличан покрету креационизма је покрет интелигентног дизајна. Углавном су сва три базирана на критици еволуционе бајке. Ја лично нисам искључиво форсирао причу о младој земљи, већ о логичној нелогичности бајке, то ми је била претежна интенција.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Блебетање

Ти нити умеш да читаш нити умеш да мислиш анонимко. Очигледно да су те две реченице у идентитету, а шта то значи већ сам појаснио. А са тобом да причам о образу и части испод ми је части.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Avocado рече

Koje metode datiranja koristite za utvrđivanje kad je nastao univerzum i kad se desio Potop?

Iste ko i svi naucnici, samo sto ovima nije nista kad ih zvecarke ujedaju dok su u zanosu.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Ведран* рече

Извињавам се, преписујеш дакле само оне текстове који се тешко могу наћи.

Да мало студиозније пратиш целу ову тематику не само на нашем локалном, него и на светском нивоу, приметио би да је литература која се бави оповргавањем еволуционих лажи систематски маргинализована. Зашто? Зато што логички и аргументовно побија исте те лажи и бајке, а не зато што не ваља. Изнео сам овде пример др Рота, баш да људи виде да ли је "смећар" као што каже један што верује у бајку.

Са друге стране, мало прође времена па видиш вест како нашли овај или онај фосил стар толико и толико милиона година, што наравно нема везе са мозгом, али пролази код неупућених и лаковерних. Исто тако продавци еволуционе магле држе и монопол над уџбеницима где продају исту ту маглу деци. 

Значи размисли пре него што ме опет гњавиш.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Avocado рече

Не знам баш много о томе али логика ми говори да они то и не проверавају зато што у библији све пише:)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, о.Горан рече

Ти нити умеш да читаш нити умеш да мислиш анонимко. Очигледно да су те две реченице у идентитету, а шта то значи већ сам појаснио. А са тобом да причам о образу и части испод ми је части.

Ко ти је тражио.да причаш о образу и части :)) да би то сада са са дувањем одбио?

Али мораш нечим да се издуваш и надуваш. Погодило сујетицу, ха? 

"ЈА објаснио, ти блебећеш, ЈА добар, ти не ваљаш, ЈА имам част и образ, ...ЈА,....ЈА". 12:smeha:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Avocado рече

oje metode datiranja koristite za utvrđivanje kad je nastao univerzum i kad se desio Potop?

А када оповргавају тврдње еволуциониста они се још више утврђују у својој вери.

Подели на овим сајтовима

Одох да легам, сутра водим екскурзију у Туман, а обићи ћемо и дивни Горњак са великом и значајном историјом.

14-tumane-1709-2017-44.jpg

manastir-gornjak-srbija.jpg

Мој најискренији савет свима које занима ова тема да не заобилазе литературу коју сам препоручио, не треба наседати на трикове оних који су сами у заблуди.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Просечан србенда рече

Не знам баш много о томе али логика ми говори да они то и не проверавају зато што у библији све пише:)

Znači kreacionisti koriste iste metode kao i "evolucionisti"... a glavni metod koji koriste je "nema potrebe ovo da proveravam, jer u Bibliji sve piše"...

Pa ti si veći genije od Gorančeta...  :))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...