Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 часа, о.Горан рече

Хах, полако бре. Причаш о различитим изворима, а градиш један закључак. Ја не знам када су тачно изумрли сви ови мамути, да ли у току Потопа или вековима касније,

A samo 6 sati ranije si znao:

пре 9 часа, о.Горан рече

Јесте, али су помрли после Потопа због вансеријских услова климе која је наступила.

Šta se promenilo u međuvremenu? :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 12 минута, Avocado рече

Ja sam naceo tu temu... na koju odgovor naravno nemas.

Сад ће да ти одговори, само мени да отпише прво на фосиле рајских змија.:)) Фосили змија са ногама доказују да није Бог одсекао змији ноге, односно да ови не умеју да читају Писмо, јер се овај пример уклапа оно што си им цртао о китовима, али за џ. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Сад ће да ти одговори, само мени да отпише прво на фосиле рајских змија.:)) Фосили змија са ногама доказују да није Бог одсекао змији ноге, односно да ови не умеју да читају Писмо, јер се овај пример уклапа оно што си им цртао о китовима, али за џ. 

a sta cemo sa vanzemaljcima

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Branislav81 рече

Misliš, da li su i oni evoluirali? Vidi, nije to baš sasvim jasno, i među njima se vode polemike.:D

pa imamo nekih arheoloskih dokaza i svakih drugih o njihovom prisustvu, a  nauka ih ne negira, nisu oni nauci problem nikakv, vec logicki sljed, za razliku od hrista kao bozanstva ako cemo posteno, al sta ako je prste u nasu evoluciju mjesala neka superiorna vanzemaljska rasa, sta ako smo geneticki eksperiment za diskretno promatranje, drugim rjecima vrlo je opasno koristiti ljudsku logiku za opisivanje bozijeg djelovanja, a upravo to cine svi koji mlate evolucijom, zato ja licno ne vjerujem u teoriju evolucije, mislim da je prenaduvana stvar, ako je bioloska evolucija tacna, svemir vrvi od telegentnog zivota, zamislite neku rasu milion godina napredniju od nas, pa to bi za nas bila bozanstva koja su nam i napisala sveto pismo ili mozda teorija evolucije vazi samo za nasu planetu, mozda je to lokalni zakon u svemiru, samo ja nisam nidje to u teoriji evolucije procitao

Подели на овим сајтовима

@о.Горан Да пробам сада мало да ти дочарам где се још Писма слажу са ТЕ и шта значе врсте по Писму, а не по биолошким параметрима, јер Писмо није уџбеник за биологију, како си и сам негде приметио.

Пост 1, 11 И рече Бог: „Нека зазелени земља заленило, траву што доноси семе, и дрвеће родно, које доноси род имајући у себи своје семе на земљи по својим врстама“... 20 И рече Бог: „Нека проврву воде вревом живих бића, и летачице нека лете изнад земље, по лицу свода небеског“... 24 И рече Бог: „Нека пусти земља жива бића по врстама својим, стоку и гмизавце и звери земаљске по врстама својим“; и би тако.

Елем, ово је посредовано стварање. Земља је активни узрок ове производње живих бића, што је изражено у оба случаја јеврејским хифилом. Тако нам граматика каже. Стварајући земљу (елементе, што би ми рекли), Бог ју је обдарио способношћу стварања живих бића. Ми сада мислимо да је земља нешто мртво, али за Мошу није било тако. Овде се ТЕ и Писмо приближавају, јер и ТЕ говори о настанку живота из "неживе" материје. На овај начин се наизглед супростављене визије приближавају. И обе се слажу да је живот настао из материје. ТЕ ће говорити о самоорганизацији ових елемената, што вели и Библија, јер не каже да је Бог директно створио ова жива бића, нити да их је обликовао, него да је у материји постојала та потенција која се покренула ка стварању живих бића.

Овде са може мало приближити и Ј извештај, јер Бог није обликовао елементе у неку статуу од блата која би била нежива, него је била животиња, али јој онда удувава дах у ноздрве и он постаје свесно, разумно биће. 

"По врстама" (мин је врста) је класичан мотив који се среће у С извештају, јер одвајање и разликовање врста треба да створи хармоничну и уређену целину. Свештеник не трпи неред, нечисто, него ред види у одвојеним врстама. Хибриди су нечисти. Тако у Лев 19:19 Držite moje zapovijedi! Ne daj svome blagu da se pari s drugom vrstom. Svoga polja ne zasijavaj dvjema vrstama sjemena. Ne stavljaj na se odjeće od dvije vrste tkanine. Видиш ли колико је ово различито од нашег поимања врсте? Животиње које се могу парити међусобно су иста врста за нас, али не и за Мојсија. Знамо да многе биљке боље расту кад су са неким другима. О одећи да не говорим. Видиш ли какве се грешке у старту праве када примењујемо наш менталитет на Писмо? Мојсије не би прихватио ни вашу микро-еволуцију! За њега су то различите врсте.      

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, kordun рече

a sta cemo sa vanzemaljcima

Nakon sveopsteg vaskrsenja ljudi ce moci da putuju galaksijom i da se medjusobno upoznajemo. Sveto evangelije po Miroljubu. :ani_biggrin: Dakle ce se upoznajemo s Plejadjani i Nordici. :coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Zoran Đurović рече

Овде се ТЕ и Писмо приближавају, јер и ТЕ говори о настанку живота из "неживе" материје.

( moram )

Ali, opet, TE uopste ne govori o postanku zivota iz nezive materije, pogotovo da uzima u obzir i Boga kao nekoga koji stvara zivot (   ( Darvin bi se prevrnuo u grobu, Dawkins ne bi mogao da spava... :D )....  tamo su aminokiseline i proteini bogovi sami po sebi,....

Bog i TE, dva razlicita pojma.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

.Овде се ТЕ и Писмо приближавају, јер и ТЕ говори о настанку живота из "неживе" материје.

TE ne govori o nastanku zivota... samo o razvoju vrsta... iz vec postojeceg zivota.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, kordun рече

ja mislio da se vi evolucionisti isto razumijete, zato sam i pitao.

јб... те еволуционисти, да прости та твоја кокарда! Већ сам рекао који су моји ставови. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

јб... те еволуционисти, да прости та твоја кокарда! Већ сам рекао који су моји ставови. 

dolazim u iskusenje da nagovorim oca gorana da ti oduzme noge ko bog zmiji i ne mores mi nista

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, kordun рече

a sta ti mislis o abiogenezi, jel moze zivot da nastane bilo gdje u svemiru ako se ispunjavaju fizicko hemijski uslovi sredine?

Mislim da može...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...