Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 минута, Avocado рече

moja zabrana isto... al me ne zarezuje ni 2%...

мајка је крива :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Снежана рече

мајка је крива :smeh1:

Uvek...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Evo ja baš sad zapovedih sinu govoreći: diraj sve stvari po kući ali tatinu tastaturu i miša ne diraj, jer u koji dan ih dirneš, umrećeš!

Poslušao me ko Adam Boga... ne samo zato što ništa nije razumeo, nego koncept smrti neće razumeti još dugo godina i kad počne da razume ostalo... kako i da razume kad nikad nije ni video da neko umre... jedino što imam blaži temperament od Jahvea, pa neću da kažnjavam i da dižem frku...

Племенити Авокадо,

не могу да те назовем братом јер си некрст, тако да ти саветујем реда ради да се крстиш, подсетио си ме на једну моју интервенцију на докторским. Наиме, проф. Јефрем Кар, стручњак за сиријски и источне Оце, узе да наводи из Иринеја лионског како су Адам и Ева били деца, па је њихов грех као и дечији, није било зла у томе и сл. Ја га упитах: Оче, ако је то тако, да су они били као невина и несвесна деца, што их Бог тако казни? - Знаш, ја кад сам био мали, мој отац је извлачио каиш из панталона и плевио ме! - Једно је искаишати дете, а друго је убити га! - Тада је заћутао, јер је ипак интелигентан и видео је да приче од пре скоро 2.000 година не могу да пију воду у наше време. Казна је несразмерна, а ови што тврде да је Адам био као одрасла особа причају глупости, јер би он онда био пророк, па би видео и ратове и остало и онда не би узео плод. Ако није био зрео, као што сигурно није могао бити, јер и за Исуса Лука Јеванђелиста вели: Дете напредова у знању, онда је казна сасвим нехумана. И мене је моја мајка тукла, али не да ме убије. Дакле, ни теза да је Адам био зрео, ни теза да је био незрео не пију воду. Суманути Терзин говори да нису јели од дрвета Живота, што значи да су после неколико минута људи пали. То није у складу са Библијом. Та књига је за ове кретарде запечаћена. Немају појма шта Писма говоре јер им страсти поремећују вид. 

Августин је мењао своју позицију, тако да је у зрелој фази рекао да је Бог створио човека као што смо ми, нешто мало бољег, али не и сасвим блаженог. Јер блаженство се може имати само ако имаш извесност и о својој будућој егзистенцији. Ми имамо усађен страх од смрти, који нам загорчава свако потпуно задовољство (блаженство), али функционишемо у овом свету јер имамо и механизам негације односно потискивања тог истог страха (упутно прочитати Ернеста Бекера, пулицерова награда). Пошто је прича компликована, у кретрда се не може наћи сувисли одговор. Не би било проблема да су ови кретарди тиши, скромнији, да не просипају своје глупости по пјаци, али то нам је што нам је. Григорије Богослов их је давно описао, али џаба. Ведран је и изнео те пасусе из Грегорија, али се ови ликови не препознају у истима. Настављају са лупањима, и да не одговарају, као ова сиса од попа.        

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, о.Горан рече

Због увреженог еволуционистичког веровања у заједничко порекло свих живих бића

Neki toliko smelo mastaju i da govore i o zajednickoj kemiji, prebioloskom poreklu!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, GeniusAtWork рече

Још један који тражи истине у науци.

Изгледа да је ово много гори проблем него што сам мислио.

Бог те је праведно казнио кад ниси веровао у Авину дијагнозу...12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

узе да наводи из Иринеја лионског како су Адам и Ева били деца

Е фала ви за ово. Управо сам хтео да питам одакле оно беше та идеја о А и Е као деци. То сам слушао и од попа Бера. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Е фала ви за ово. Управо сам хтео да питам одакле оно беше та идеја о А и Е као деци. То сам слушао и од попа Бера. 

Ту заразу пустио Мајендорф, а лопту ухватио у лету Бер и други нашијенци... па и наивни католици...

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, о.Горан рече

Промена од рибе до амфибије није једноставна морфолошка промена.

1. Кошчани део ноге се појављује изненада и нема никакве сличности са кошчаном структуром пераја.

2. He постоји лакатна веза у перају, ниједан фосил није нађен који има ту везу.

3. Рибља пераја су подешена за кретање и као кормило за управљање које је ефективно само у ситуацији пловности, а не у ваздуху.

i-c0360b64401efb95e08b0a7a4cf36865-tikta

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Ту заразу пустио Мајендорф, а лопту ухватио у лету Бер и други нашијенци... па и наивни католици...

Бер додуше није ово наводио у причи о казни и паду него у сасвим другом контексту. Морао бих да ископам забелешке са предавања за детаље.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Дакле, ни теза да је Адам био зрео, ни теза да је био незрео не пију воду.

Аво ово ти је бесмислено

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Не би било проблема да су ови кретарди тиши, скромнији, да не просипају своје глупости по пјаци, али то нам је што нам је

То можеш и за себе да кажеш

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

Немају појма шта Писма говоре јер им страсти поремећују вид. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече
пре 15 минута, Bokisd рече

Ali, zbog cega je Bog ponudio pomirenje i pokajanje ? ( ne bi trebalo da je cisto reda radi, zar ne )

Ди га понудио?

А Господ Бог викну Адама и рече му: гдје си?

( Naravno da je Bog tacno znao gde je Adam, nema potrebe da ga trazi,..... pa, mu kroz ovaj poziv specificno nagovestava da se zapita,.....sta je sad problem,....)

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, о.Горан рече

Данашњи водећи еволуциониста Стефан Џеј Гулд се пита одакле су бескичмењаци дошли у „Кратак пут ка великом крају" (Природна историја, том 95, јануар 1986. год. стр. 18): „Где су онда прекамбријумски преци или ако они нису постојали у некој препознатљивој форми, како је модерна комплексност почела тако брзо?"

@sqny Je li, bogati, je li tacno ovo, ali posteno da mi kazes?

• Оплаках :)) 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...