Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 часа, Avocado рече

God of the gaps je los argument za postojanje boga/bogova koji koriste neki vernici... svih religija.

и неки неверници за непостојање Бога :D

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 минута, Ведран* рече

и неки неверници за непостојање Бога :D

Нико није неверник. Само је питање у шта и како верује.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, о.Горан рече

Нико није неверник. Само је питање у шта и како верује.

Jel tino bese verujes bukvalno u bibliju?

Evo jednog problema sa jednom bukvalnom pricom iz biblije :D :D:D 

image.jpg

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, о.Горан рече

Како шта, па глупост, као што сам већ више пута рекао. Глупост разбијам, врло просто. У парампарчад. Атеизам, материјализам, еволуција, то ти је то у принципу, разлика је у финесама.

Blagosloveni su oni koji nemaju šta da kažu ali ipak čute.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

image.jpg

Drugacije put i prolazna merenja su bili,....zbog raznoraznig razloga,... ( recimo, jedan od bitnijih, okolni mnogobrojniji i mnogo jaci narodi koji su bili u neprijateljstvu sa Jevrejima,.... nije se moglo tek tako uci u rat sa njima, zbog malobrojnosti i slabijeg naoruzanja i slabije voljne i moralne borbenosti,  koja je dosta zavisila od toga kakav je odnos izabrani narod gajio sa Bogom ,... )

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, cloudking рече

image.jpg

Nemaš pojma,lutanje je pedagoška kazna za idolopoklonstvo....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, о.Горан рече

Говорио је он, дакле, да је језик Сиријаца изражајнији, и да се, пошто је сродан са јеврејским, некако више приближава смислу Писма. Смисао ових речи је, дакле, овакав: дизаше се, каже он, говорили су уместо грејаше и оплођаваше природу вода, по угледу на птицу која лежи на јајима, па их на тај начин загрева и убризгава им некакву животну силу. Тако некако, веле они, треба схватити ове речи да се Дух Божији дизаше, односно да је припремао природу воде како би ова могла дати живота из себе.

Гле, еволуција! Живот настао из воде!

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Avocado рече

Ma skapirao sam ga... samo God of the gaps je argument... ovo: https://en.wikipedia.org/wiki/God_of_the_gaps

A koristi ga i Lenoks...

Да. Протестанти објасне шта мисле.

У овом делу на који сам се позвао Ленокс према том аргументу показује православан став...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Онда су Јевреји лутали 40 година, а после Првог и другог јудејског устанка лутају светом већ скоро два миленијума. И данас их је више ван своје матичне земље него у самом Израелу. То се може видети овде https://www.jewishvirtuallibrary.org/jewish-population-of-the-world , тако да 40 година "није ништа" наспрам овог вишевековног лутања. Такође, запази да је Исус то предвидео апостолима у Јеванђељима, рушење јерусалимског храма и остало што се десило врло брзо.

1438140690.jpg

Иначе, бројеви 7 и 40 су најзаступљенији у Библији, а исти су произвоиди 1. и 3. као и 2. и 4 броја у низу 1,4,7,10,13 итд. 7х40=280, број врло близак оптималном броју развитка бебе од зачећа до порођаја.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, о.Горан рече

Полако, биће одговора, чекај прво да се савладају неке лекције које морају да се савладају. Коров је углавном почупан, стрпљење-спасење... 

Да...

Ни један до сада...

Само цитати...

Своја матрица и у круг...

Остављам Вас у свом свету да чупате имагинарне корове и развијате своје илузије смештене у главе других...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Јанко рече

Да. Протестанти објасне шта мисле.

У овом делу на који сам се позвао Ленокс према том аргументу показује православан став...

Ленокс често пута износи ставове за које би ми рекли да су православни. Не падају ми на памет сада конкретни примери, али знам да сам много пута остајао задивљен ортодоксношћу његове мисли. 

Овде имам на уму ставове који су више богословске природе, не ставове о науци и слично, са којима наравно такође може да смо сагласни.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Јанко рече

развијате своје илузије смештене у главе других...

Јанко може допуна овога горе, ако дозволиш?

"развијате своје илузије смештене у ИМАГИНАРНЕ главе других..."

:)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...