Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Kad Goran uleti u diskusiju s namerom da izadje kao POBEDNIK

best-gif-ever1.gif

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

@о.Горан не знам да ли вам је неко објаснио, лав није цар животиња зато што је најјачи,него зато што је најлењи, лавице иду у лов, можда ипак жену да пошаљете ....самокажем :)))

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Побеже нам фр. Горан!

Код мене пада киша. Биће да га је притисла, па зато оде.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ведран* рече

Побеже нам фр. Горан!

Код мене пада киша. Биће да га је притисла, па зато оде.

Пастор Горан! ОваЈ БИ и Хусеина Болта разбио на 100 м!:))

Подели на овим сајтовима

Ja sam konačno skapirao odakle mu ideja da je lav... gledao je crtaće... samo ne znam hoće li se neko naći da ga ovako spase ili će morati da nastavi da beži:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Снежана рече

@о.Горан не знам да ли вам је неко објаснио, лав није цар животиња зато што је најјачи,него зато што је најлењи, лавице иду у лов, можда ипак жену да пошаљете ....самокажем :)))

”Док не пробам лава, за мене је свиња цар животиња.”

Подели на овим сајтовима

Eno upravo i moj Lazar krsti Mašu ali ne ubada formulu, nego joj izgovara Oče naš.... :)))))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

:)) 

Промашили сте тему, није тема "Константни чопоративни напада на Горана", мада је то мени симпатично јер одражава вашу немоћ због недостатка праве аргументације хах. А одговорићу било коме када ми се ћефне, многи имају причу која није вредна поштовања ни најосновније дискусије тако да ме баш брига да ли се то некоме допада или не. Као што су се Ђури несвесно смучили полтрони због љигавости и досаде па прижељкује да се врати неко кога не импресионира његово преписивање, тако је некада и атеистима са форума б92 било досадно да певају исту песму к`о покварена плоча па им беше криво кад сам био аутобанован на неко време( https://forum.b92.net/topic/33068-brijanje-brada-prinudni-post-alefa-semele/ ).

Иначе, у историји човечанства су снобизам и извештаченост одувек изазивали подсмех и били су мета сатире па су тако настали незаборавни Кир Јања, Лилипутанци, Живка министарка итд., а овде имамо типичне примере снобовског зилотизма и турбо православља, мислим на ове што се пале на еволуцију.

Сад ће опет да крене дизање два прста... :))

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, о.Горан рече

ао што су се Ђури несвесно смучили полтрони због љигавости и досаде

Подели на овим сајтовима

Идемо даље у разбијању заблуда без пардона. Често се као аргумент сличности између мајмуна и људи наводи број хромозома који је нпр. код шимпанзе 48, а код људи знамо да је тај број 46. Међутим, кромпир има 46 хромозома тј. исто колико и човек.

Затим имамо огромне молекуларне разлике између бића која изгледају врло блиска и сродна. Структура цитохрома-ц, протеина који је од виталног значаја за дисањепотпуно је различита код живих организама исте класе. Већа је разлика између два гмизавца него разлика између птице и рибе или рибе и сисара. Има студија које говоре о томе да је молекуларна разлика између неких птица већа него разлика између птица и сисара. Затим је установљено да је молекуларна разлика између бактерија које су изгледале врло слично већа него разлика између сисара и водоземаца или инсеката.

Ово све говори да је симплифицирана представа о врстама и прелазима тако што се неком бићу излазило из воде или зато што му се летело па пролетело приче за Ђуру и његове пијуне, а не за озбиљне особе које држе до свог интегритета и достојанства.

Зашто је све ово битно, зашто се толико бавим овом темом и сматрам да треба имати здрав став о истој? Зато што је еволуција квинтесенција позитивистичког начина размишљања заснована на чистој људској гордости страној хришћанском етосу. У преводу, кад неко мисли да може објаснити настанак човека и живог света без Бога. И наравно, дође у слепу улицу, а неки се јадни заглавише и никако да изађу одатле.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, о.Горан рече

Има студија које говоре о томе да је молекуларна разлика између неких птица већа него разлика између птица и сисара.

Ima.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...