Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 16 минута, Џуманџи рече

Цитирај где сам рекла да "креационисти кажу да је човек само биолошки организам", па да видимо ко лаже. :)

Па ако ово није то:

За сада само креационисти и ини имплицитно уче да је човек = биолошки организам, тиме негирајући тајну душе, тј. духовску димензију људског бића која није била, нити може бити подвргнута било каквим мерењима и испитивањима. 

онда не знам шта је. Уче или кажу, то је то. Или сад треба да празнословимо на следећих пар страна око терминологије, шта ли...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Него, да се вратим на питање, али очекујем неки озбиљан одговор од озбиљног члана, не на нивоу предшколског хумора. Дакле, да ли јесу или нису Аврам и Адам живели 175 и 930 година? Ајде, тзв. "православни еволуционисти", гукните...

Е да...Да ли је онај који је писао прве главе Постања био креациониста хах. Нарочито јер спомиње неке силне године Патријараха а није знао за Сенфордове радове о генетичкој дееволуцији?

Иначе, остао сам дужан одговор у вези др Џона Санфорда. Као што тамо пише, човек има 30 патентираних изума на подручју генетике и то га очигледно квалификује да каже нешто о томе. А ови што овде пискарају, а бране еволуциону бајку, колико они имају патентираних изума? То је било питање.

Имају НУЛА патентираних изума, а критикују овога што има 30. Ево, ако имају неки патентирани изум из било које области науке, нека кажу. 

Подели на овим сајтовима

Још један доказ лажи да само суботари форсирају креационизам:

(VIDEO) Katolik genetičar, prof. dr. Maciej Giertych, na katoličkoj kreacionističkoj konferenciji u Rimu: Mutacije, prirodni odabir, prilagodbe i formiranje rasa ne daju dokaz za ideju evolucije

http://nacija.hr/2015/07/29/video-katolik-geneticar-prof-dr-maciej-giertych-na-katolickoj-kreacionistickoj-konfreneciji-u-rimu-mutacije-prirodni-odabir-prilagodbe-i-formiranje-rasa-ne-daju-dokaz-za-ideju-evolucije/

Др Маћеј Гиртих је иначе најпознатији пољски креациониста и бивши посланик европског парламента, члан конзервативне партије ЛПР.

https://www.nature.com/articles/443890c

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, о.Горан рече

Него, да се вратим на питање, али очекујем неки озбиљан одговор од озбиљног члана, не на нивоу предшколског хумора. Дакле, да ли јесу или нису Аврам и Адам живели 175 и 930 година? Ајде, тзв. "православни еволуционисти", гукните...

Е да...Да ли је онај који је писао прве главе Постања био креациониста хах. Нарочито јер спомиње неке силне године Патријараха а није знао за Сенфордове радове о генетичкој дееволуцији?

Иначе, остао сам дужан одговор у вези др Џона Санфорда. Као што тамо пише, човек има 30 патентираних изума на подручју генетике и то га очигледно квалификује да каже нешто о томе. А ови што овде пискарају, а бране еволуциону бајку, колико они имају патентираних изума? То је било питање.

Имају НУЛА патентираних изума, а критикују овога што има 30. Ево, ако имају неки патентирани изум из било које области науке, нека кажу. 

A kolko ti patentiranih izuma imas genije? :D :D:D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жичанин рече

У Почетку је Господ чезнуо за радошћу стварања. Дуго је размишљао а онда дођоше 
материја и живот. "Ово ће двоје" ,помисли, "за Мене створити бића". 

УПАНИШАДЕ (око 800 год. пре Христа, Индија)

Креационизам или еволуционизам? :scratch_head:

Ispada da je hinduizam u skladu sa naucnim cinjenicama. Postoje neki stihovi koji govore da smrt i patnja postoje u svim svetovima. I da te svetove naseljavaju druga bica. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Горан рече

Нико тог Дарвина није гурао од вере, нити је он игде то помињао, напротив он каже да му је "дружење са распуштеним младим људима ниских побуда било врло одговарајуће". Поразмислите бар мало када нешто напишете да вам се не смеје неко ко чита ово.

Док сам био средњошколац и нисам знао за Бога на начин који данас знам, и мени је такво дружење са таквим људима било врло одговарајуће.

Одлично знам о чему причам, за разлику од вас, изгледа, оче...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, grigorije22 рече

Adventisticki pastor koji je zbog evolucije postao ateista.

http://www.autograf.hr/teorija-evolucije-rusi-svaku-religiju-ali-bas-svaku/

Apsolutno. Sa subotarskim razumjevanjem hrišćanstva, ako skontaš da je evolucija tačna moraš prestati vjerovati u subotarstvo, za pravoslavlje to ne važi. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Жичанин рече

У Почетку је Господ чезнуо за радошћу стварања. Дуго је размишљао а онда дођоше 
материја и живот. "Ово ће двоје" ,помисли, "за Мене створити бића". 

УПАНИШАДЕ (око 800 год. пре Христа, Индија)

Креационизам или еволуционизам? :scratch_head:

Deluje kao da Bog,....koji se raduje stvaranju,.... ne ucestvuje u samom stvaranju, sto bi bio nonsens... ( ovo je moj zakljucak na osnovu bas malo informacion u par ovih recenica )

Gde je Bog, tu je i kreacija i stvaranje.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Горан рече

Уче или кажу, то је то.

Не када стоји имплицитно.

Једноставно је: ако је креационистима неприхватљива биолошка сродност са другим приматима, то имплицира да (свесно или не) сматрају да је духовска димензија човека такође биолошка.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Горан рече

Da li namerno ili zbog kognitivnih nedostataka nisi uspeo da uhvatiš šta je kritika. Niko nije tvrdio da Senford nema pomenutih 30 patenata ili da ne zna genetiku, već da je ovih 30 patentirao pre nego što je postao kreacionista, od kada njegovo plodonosno patentiranje prestaje. Drugim rečima, svi koji učestvuju u ovoj raspravi imaju onoliko patenata iz genetike koliko Senford ima od kada je postao kreacionista. U takvoj situaciji je prilično glupo da ističete broj njegovih patenata... to je kao kada bi neki fudbaler koji je osvojio 5 titula igrajući za jedan tim prešao u drugi tim i od tada nije osvojio ništa... i onda se taj drugi tim još hvali kako je to super tim jer u svojim redovima ima igrača koji je osvojio 5 titula.

Upropastili ste čoveka svojim sektašenjem i još se time hvalite...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

Da li namerno ili zbog kognitivnih nedostataka nisi uspeo da uhvatiš šta je kritika. Niko nije tvrdio da Senford nema pomenutih 30 patenata ili da ne zna genetiku, već da je ovih 30 patentirao pre nego što je postao kreacionista, od kada njegovo plodonosno patentiranje prestaje. Drugim rečima, svi koji učestvuju u ovoj raspravi imaju onoliko patenata iz genetike koliko Senford ima od kada je postao kreacionista. U takvoj situaciji je prilično glupo da ističete broj njegovih patenata... to je kao kada bi neki fudbaler koji je osvojio 5 titula igrajući za jedan tim prešao u drugi tim i od tada nije osvojio ništa... i onda se taj drugi tim još hvali kako je to super tim jer u svojim redovima ima igrača koji je osvojio 5 titula.

Upropastili ste čoveka svojim sektašenjem i još se time hvalite...

Spremi se da odgovoriš na pitanje koliko su Avram i Adam živjeli. 

• Хахаха 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, cloudking рече

@Рапсоди JEl znas da po TE ljudi i biljke takodje imaju zajednickog pretka... zamisli pa  tu zajebanciju... :)

Знам....ти си сигурно од конопље .....12:smeha:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, cloudking рече

Aman bio sam ironican... ja mislim da je jedno 100 puta samo tebi ponovljeno a ukupno jedno hijadu pesto trijes dva, da evolucije nije "opstanak jaceg".

E sad, probaj da ukapiras, da ako vi kreacionisti imate problem da prihvatite jedno takvo prosto objasnjenje, koje je na neki nacin osnova za dalji razgovor o TE a, kako ovek da vam se ne smeje od srca kad krenete da interpetirate neke komplikovanije naucne principe  po principu "kako mali djokica zamislja TE".

ALI! Ja pritom ne mislim na to da ti sad treba da usvojis te definicije ili da u njih bezuslovno poverujes, ne! Ovde je stvar  u tome da vi niste  u stanju da skontate pravu intelektualnu poziciju suparnicke strane. 

I ti i Gosa i 99% kreacionista APSOLUTNO pojma nemate sta evolucionisti podrazumevaju o pod evolucijom, a tragicno je sto je to tako i posle hiljade i hiljade ispisanih poruka.

Bilo bi intelektualno posteno da ste za to vreme bar naucili koja je pozicija nas iz evolucionisticke sekte pa da bar napadate zdravo i argumentovano i da rasprava bude pravo uzivanje... 

Da bi ukapirala paralelu, evo zamisli da ja posle ovoliko godina provedeenih na pravoslavnom forumu sad krenem da te smaram pitanjima poput "a zasto bog ima bradu i sedi na oblaku" Pa aj kazi jel nebi popizdela i digla ruke i okrenula raspravu na sprdacinu? Ja bih... and  I do...

Има, има и текако има. Ја овде не причам о недореченој и испитној  Дарвиновој теорији, коју сте ви новоеволуционисти и лобисти  претворили у идеологију и то само са једном једином намером. 

Да којим случајем Дарвин  дође по други пут да не кажем међу Србе :smeh1: могао би само да констатује : "  Лееееле, шта су ми урадили од теорије  Боже " :)))

А шта је јачи, среће ти него боље прилагођени. ..а да ли је тако. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Има, има и текако има. Ја овде не причам о недореченој и испитној  Дарвиновој теорији, коју сте ви новоеволуционисти и лобисти  претворили у идеологију и то само са једном једином намером. 

Да којим случајем Дарвин  дође по други пут да не кажем међу Србе :smeh1: могао би само да констатује : "  Лееееле, шта су ми урадили од теорије  Боже " 

S obzirom da je u njegovo vrijeme postavio hipotezu koja je izrasla u naučnu teoriju i potvrđena bezbroj puta, mogao bi samo da se krsti i lijevom i desnom s obzirom da postoje ljudi koji je i dalje negiraju. Ništa manje ništa više kao kada se normalan čovjek krsti slušajući ravnozemljaše. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...