Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 6 часа, Рапсоди рече

Данас ми се баш слушају бајке, да ли би неко био љубезан да ми каже како се беше збила она бајка , када су диносаурчићи случајно полетели, када су хтели да скембају муву. :smeh1:

Да, ово је једна од најсмешнијих бајки из овог корпуса, а која може да изазове само подсмех. Као и друге уосталом, почевши од абиогенезе. Међутим, ту се поставља једно далеко битније питање. Ако је неко испао толико лаковеран и интелектуално успаван( да употребим еуфемизам) да може да поверује у све ове бајке, па још да их грчевито и агресивно брани и јавно исповеда, како томе веровати када су у питању догматика, патрологија, библистика итд.

Овде годинама једна клика лаже и индоктринира људе користећи општу необавештеност по овим питањима.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 39 минута, Vladan :::. рече

Све време се говори о истом човеку за којег Јован, на крају тј. после крштења, сведочи да је он тај на кога је сишао Дух и да је он Син Божији.

Pa, Vladane, ajd malo logike i konzistentnosti,.... o istom coveku ( Isusu ),....za koga Jovan svedoci,.... da je on ( covek ) Sin Boziji,... to je kontekst ovog Jov. 1, 30,.... covek preda mnom, jer pre mene je bio ( postojao )....a, to je Sin Boziji,...

Uopste mi nije jasno, sta si hteo i zbog cega si morao da intervenises.... ne_shvata

( idem da se napijem na Smederevsku jesen,....od muke,... :pivo: )

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Zoran Đurović рече

Немој да се пецаш на Боксита. Њему није јасно шта значи име Исус Христос, а онда и термин беспочетан у Паламе. Изнето је било доста отачких текстова на ту тему, тако да се надам да направим једну књигу за паметне људе. 

Sto, nisam valjda bas tako opasan, za druge,... :flert:

( samo jedno, cak i jedan Palama koji prica o bespocetnosti po blagodati, prica o nemogucnosti totalnog  prevazilazenja transcedentalnog nacina  postojanja izmedju Boga i coveka,.... nadam se da cemo stvarno da zatvorimo temu,.. :D )

Подели на овим сајтовима

Као што сам већ рекао, само треба читати да се не понављам на те једне те исте ad hominem аргументе( у комплетном недостатку правих)-Харун Јахја је направио једну врло пријемчиву, за шири круг људи, компилацију радова америчких( и европских) креациониста. Сам није ништа измислио већ је његов тим те радове преводио и препричавао. Ово није никакво откривање топле воде, ово би требало да зна свако ко дискутује о овој теми, то је општепозната чињеница. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Bokisd рече

Pa, Vladane, ajd malo logike i konzistentnosti,.... o istom coveku ( Isusu ),....za koga Jovan svedoci,.... da je on ( covek ) Sin Boziji,... to je kontekst ovog Jov. 1, 30,.... covek preda mnom, jer pre mene je bio ( postojao )....a, to je Sin Boziji,...

Uopste mi nije jasno, sta si hteo i zbog cega si morao da intervenises.... ne_shvata

Све до 34. стиха он говори о човеку Исусу а тек онда о Сину Божијем. Може, додуше, Јагње Божије у 29. да се тумачи као Исус Христос али опет, и тако, мислим да не може само као Логос.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vladan :::. рече

Све до 34. стиха он говори о човеку Исусу а тек онда о Сину Божијем. Може, додуше, Јагње Божије у 29. да се тумачи као Исус Христос али опет, и тако, не само као Логос.

Sta, onda, ispada, do 34. nije bio Sin Boziji, ....i posle jeste,... :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Sta, onda, ispada, do 34. nije bio Sin Boziji, ....i posle jeste,... :D

Не него мислим да га Јован Крститељ до (крштења тј. до) 34. није доживљавао као таквог јер два пута каже: "и ја га не знадох". А то онда потврђује његов говор о Исусу као човеку а тек накнадно (и) као Логосу тј. Сину.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vladan :::. рече

Не него мислим да га Јован Крститељ до (крштења тј. до) 34. није доживљавао као таквог јер два пута каже: "и ја га не знадох".

Zbog cega onda kaze,....ovaj  preda mnom bi, jer pre mene bese,.... ( pre 34. )

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

Zbog cega onda kaze,....ovaj  preda mnom bi, jer pre mene bese,.... ( pre 34. )

Мислим из истог разлога због којег пре крштења каже и "Јагње Божије" а обоје вероватно потичу из објаве Онога на којег мисли када каже "Онај који ме посла да крштавам водом он ми рече: На кога видиш да силази Дух и остаје на њему то је онај који крштава Духом Светим.".

Дакле, изгледа да је из те објаве Јован имао неку врсту, да тако кажем, старозаветног пророчког знања о Исусу, али не и да је Син Божији тј. Логос све док га није крстио.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, о.Горан рече

Као што сам већ рекао, само треба читати да се не понављам на те једне те исте ad hominem аргументе( у комплетном недостатку правих)-Харун Јахја је направио једну врло пријемчиву, за шири круг људи, компилацију радова америчких( и европских) креациониста. Сам није ништа измислио већ је његов тим те радове преводио и препричавао. Ово није никакво откривање топле воде, ово би требало да зна свако ко дискутује о овој теми, то је општепозната чињеница. 

Trebalo bi to svako da zna, ali nažalost lik koji je pisao ovu poruku koju ću sad da navedem ne zna... umesto da napiše da se potrudio da iznese to šta su neki no-name likovi potpisujući islamističkog prevaranta plagirali iz pisanija američkih i evropskih kreacionista, on napiše ovo:

1 hour ago, о.Горан рече

Држећи се теме, управо сам се и потрудио да износим мишљења теолога и научника са интегритетом, не шарлатана каквих овде има.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Vladan :::. рече

Мислим из истог разлога због којег пре крштења каже и "Јагње Божије" а обоје вероватно потичу из објаве Онога на којег мисли када каже "Онај који ме посла да крштавам водом он ми рече: На кога видиш да силази Дух и остаје на њему то је онај који крштава Духом Светим.".

Дакле, изгледа да је из те објаве Јован имао неку врсту, да тако кажем, старозаветног пророчког знања о Исусу, али не и да је Син Божији тј. Логос све док га није крстио.

Dobro,  Vladane, Jovan je najveci od rodjenih na zemlji,....pa, valjda i vidi malo vise od nas,....i naravno, udostojio se i da kroz Njegovo krstenje sazna sve o Isusu,...i sv.Trojici,...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Dobro,  Vladane, Jovan je najveci od rodjenih na zemlji,....pa, valjda i vidi malo vise od nas,....i naravno, udostojio se i da kroz Njegovo krstenje sazna sve o Isusu,...i sv.Trojici,...

Па да, види више од нас тј. као пророчки да је Јагње Божије и да је "пре њега" али до крштења изгледа да ни он није знао да је Син Божији тј. Логос. Е сад можда може да се нађе и текст који то тумачење обара... али мени овако без анализе на грчком и упоредних места изгледа да је ово тачно.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan :::. рече

Па да, види више од нас тј. као пророчки да је Јагње Божије и да је "пре њега" али до крштења изгледа да ни он није знао да је Син Божији тј. Логос. Е сад можда може да се нађе и текст који то тумачење обара... али мени овако без анализе на грчком и упоредних места изгледа да је ово тачно.

Jagnje Bozije koje uzima grehe sveta,....ufff, zar nije bas veliko i jako vidjenje koje nagovestava buducu ulogu coveka koji stoji pred njim,...koja je uloga, veca i visa od svega sto je postojalo i postoji na ovom nasem svetu ?

Ili, kada kaze ( 15, stih ),....Јован сведочи за Њега и виче говорећи: Овај беше за кога рекох: Који за мном иде преда мном постаде, јер пре мене беше...... Jovan svedoci i vice, dernja se iz sveg glasa ( :cheesy3: ),....ovaj covek, pre mene bese,...a, to je vec Bozanska stvar i prica,....

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Jagnje Bozije koje uzima grehe sveta,....ufff, zar nije bas veliko i jako vidjenje koje nagovestava buducu ulogu coveka koji stoji pred njim,...koja je uloga, veca i visa od svega sto je postojalo i postoji na ovom nasem svetu ?

Ili, kada kaze ( 15, stih ),....Јован сведочи за Њега и виче говорећи: Овај беше за кога рекох: Који за мном иде преда мном постаде, јер пре мене беше...... Jovan svedoci i vice, dernja se iz sveg glasa ( :cheesy3: ),....ovaj covek, pre mene bese,...a, to je vec Bozanska stvar i prica,....

Е па то и рекох, можда ће неко други из компилације Јованових изјава да боље изведе шта је он све видео, шта му је објављено и како је могао да гледа на Исуса пре и после крштења. Али мислим да је тешко оспорити да није исто гледао на њега пре и после тог догађаја, ипак је то Богојављење.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Vladan :::. рече

Е па то и рекох, можда ће неко други из компилације Јованових изјава да боље изведе шта је он све видео, шта му је објављено и како је могао да гледа на Исуса пре и после крштења. Али мислим да је тешко оспорити да није исто гледао на њега пре и после тог догађаја, ипак је то Богојављење.

Ok, moze i nijansiranje Jovanovog gledanja,...... ali, glavna fora je, da nije na njega gledao kao na obicnog coveka... cak i pre njegovog krstenja.....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...