Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Oče da se ne lažemo, forum koji ste otvorili i bavi se ovom tematikom je umro veoma brzo kao stari adam u raju.

Poslednji post na tom formu je napisan 2012 godine eto toliko o tome što se tiče smirenja.

12:smeha::))12:smeha: А онда неко позва Аву да се јави! И одмах 300 страница! 

Жао ми је што сам у стисци, јер нешто пословно решавам, али имам у рукаву још 3-4 текстића који су везани за наше теме. Само ће да пукне! Не мислим на овог колегу попа, јер је он ондак прсо, тако да ове његове прилоге ни не гледам. Надам се да ми се авион неће срушити, јер идем за Палермо, тако да ћу бити одсутан целу седмицу. Још мало сам ту са вама:))

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Надам се да ми се авион неће срушити, јер идем за Палермо, тако да ћу бити одсутан целу седмицу. Још мало сам ту са вама:))

увек сте ми  и изгледали као особа блиска мафији... 12:smeha:

срећан пут

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

12:smeha::))12:smeha: А онда неко позва Аву да се јави! И одмах 300 страница! 

Жао ми је што сам у стисци, јер нешто пословно решавам, али имам у рукаву још 3-4 текстића који су везани за наше теме. Само ће да пукне! Не мислим на овог колегу попа, јер је он ондак прсо, тако да ове његове прилоге ни не гледам. Надам се да ми се авион неће срушити, јер идем за Палермо, тако да ћу бити одсутан целу седмицу. Још мало сам ту са вама:))

Radi se još o jednom forumu ne o ovome ne znam da li smo se do kraja razumeli.

I meni sumnjiv taj palermo od kad je ušao u vatikan.. don palermo :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

увек сте ми изгледали као особа блиска мафији... 12:smeha:

срећан пут

Ма венчавам неке моје Италијане што су постали православци, а опет ћу служити у цркви св. Марка Ефеског. Ови ме хтели за кума пошто смо се претходне године тамо упознали и служио сам им за Страсну Недељу и Васкрс. Тамо Артемијева нога никад није крочила нити ће! Дух Свети има смисла за хумор. Никога не присиљавам ни на шта, али ни не запречавам људима да буду у "православном стилу". Господ је велик, ово су заиста дивни људи!

Православље је Лепота, јер је такав и наш Бог. Зато ја каштигам оне који би хтеле да од њега направе карикатуру.  

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Radi se još o jednom forumu ne o ovome ne znam da li smo se do kraja razumeli.

I meni sumnjiv taj palermo od kad je ušao u vatikan.. don palermo :))

И мени се чинило да мислиш на неки други, али ни овде (на овом посту) нису цветале руже, можда је било 50 страна...  

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

И мени се чинило да мислиш на неки други, али ни овде (на овом посту) нису цветале руже, можда је било 50 страна...  

Nesumnjivo da si imao jak doprinos ja to zasigurno znam, jer sam od 2009 g. ovde.

No veličina ovog foruma je upravo u dopuštanju apostolskog: i kad se bijete jako gledajte da se ne istrebite :))

Inače svi na forumu mogu da se pokriju po glavi tvojom teologijom, za neke će biti prosvetljenje i u neprihvatanju nečega tvojega što je nesumnjivo dejstvo Duha kojeg ti ne zatvaraš svojim egom.

A to se retko dešava zato uživam i kad braniš svoje stavove kao tigar jer od Duha po sopstvenom priznanju niti želiš biti niti si jači.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

No veličina ovog foruma je upravo u dopuštanju apostolskog: i kad se bijete jako gledajte da se ne istrebite :))

немој децу по глави,  гр'ота остаће  заостала у развоју :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nesumnjivo da si imao jak doprinos ja to zasigurno znam, jer sam od 2009 g. ovde.

Inače svi na forumu mogu da se pokriju po glavi tvojom teologijom, za neke će biti prosvetljenje i u neprihvatanju nečega tvojega što je nesumnjivo dejstvo Duha kojeg ti ne zatvaraš svojim egom.

A to se retko dešava zato uživam i kad braniš svoje stavove kao tigar jer od Duha po sopstvenom rpiznanju niti želiš biti niti si jači.

Написа ми једна (Г)рударица, теолог, да скренем пажњу једном човеку око смирења. Јер он олако оплете по нашим институцијама и неким слабостима које сви и видимо. Ја јој рекох да се не узбуђује, јер он није живео тај неки аскетски живот, па о томе нема појма, али је добронамеран, мада немушт (као Кратос). 

Пита ме жена пре неки дан у бусу: Ти мислиш и даље да ће грешници отићи у небиће или че бити вечног мучења или апокатастазе. Моја жена зна са ким живи. Зна да се ја бавим истраживањем. И зато јој рекох: Пиле, нисам се ових година бавио специфично тим питањем, али имају ова решења и квалитетни аргументи за сваку од варијанти. Да сам се бавио, можда би и било неког божанског просветлења. - Нисам ја енциклопедија.

Само се одушевим увек са онима који ЗНАЈУ! То је најопаснија сорта. И ја засигурно знам неке ствари, али тиме нећу да малтретирам друге него само "зналце". Неко може да узме и ишчита Катихизис католичке цркве... Али, да ли је у њему знање, и сада да ли је у самом читаоцу знање? То је проблем кад сам се клао са Зајроном и другима око Чистилишта. То је за њих догма и нема Бога! 

Без икакве идеје да релативизујем, јер сте видели да сам заиста неко ко стоји иза ставова, Бог је тај који нам руши системе. Разбија човека, отвара га као остригу. - Има сјајна у Августина: Толико сам се борио за слободу човекову, а онда је превагла благодат Божија! О томе и ја говорим. О асиметрији: Све иде одозго, а ми треба да будемо смирени и прихватимо. И да се хрвамо са Ис ко је способан као Јаков! Ти си Син мој и ја те данас рађам... Е, то је љубав, која ствара живот, али кроз другог и у другом. И тада имате божанско смирење. А смирење није покорност. Него оно јеретичко што поменусмо да нам Бог даје да учествујемо у стварању самих себе. И тај раст срца, свести и свега осталог је у меру Христову, тако да ће бити бесконачан. А на шта то личи, мене не питајте.      

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Oče da se ne lažemo, forum koji ste otvorili i bavi se ovom tematikom je umro veoma brzo kao stari adam u raju.

Poslednji post na tom formu je napisan 2012 godine eto toliko o tome što se tiče smirenja.

Хахаха, овде све мајстори за аутоголове човече... Кад си већ то поменуо треба да знаш пар ствари. Ја сам учествовао на више форума и увек је то било успешно, јер сам увек био аргументован без обзира о којој теми је реч.  Нисам продавао маглу као поједини који ће се сами препознати. Дакле, прво сам био на б92 форуму на коме су атеисти били разбуцани до те мере да је администрација, која је иначе била плаћена, решила да укине подфорум `Религија` када су видели да је враг однео шалу. Онда сам прешао на Видовдан на коме се тада вртело пар чланова. Видовдан је доживео експанзију од тада што ти може сведочити Жељко, тада сам увео веома популаран пдф Питајте на коме су учествовали разни интересантни гости. Посете су се мериле стотинама хиљада отварања појединих тема. Онда сам иницирао да се покрене овај пројекат убедивши о.Ивана да се покрене на његовом сајту, а он те може просветлити сведочећи ово што говорим. Дакле, ти се башкариш пријатељу у пројекту који сам ја основао хаха, са тиме да би такви демагози као ти били у мишјој рупи да сам ја админ-све док не крену да причају паметне ствари кад је о овој теми реч. Тај форум који помињеш стоји где јесте, неки пројекти су били успешни квантитативно и делимично квалитативно као овај, а неки су неопходна допуна као тај поменути јер су се овде разгаламили разни самонабеђени `научници` који су пручали успаванке успаванима духом. У том смислу тај форум је испунио своју улогу, дакле квалитативно је успешан што је још важније.

Углавном, иза моје маленкости стоји више од 15.000 порука по разним форумима, мени није било битно да ли је ту власник сајта овај или онај, ја због њих нисам ни радио то што сам радио, него ми је било битно мисионарење православља у свим доменима теологије као и ширење те приче позивањем многих људи. На научну апологетику сам се нарочито фокусирао јер ту има највише погрешних ставова од тебе и теби сличних.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, о.Горан рече

Овај интервју препоручујем свима који воле науку, а пре свега они којима је незнање у сразмери са површном ароганцијом/агресијом у наступу-препознаће се сами.

Cini mi se da te je prof. dr. Tomislav Terzin etiketirao kao pretproslovekovnog fiksistu u t=33m, ali nema veze, ti ionako ne znas sta kaze teorija evolucije, a siguran sam, ubedjen sam da pojma nemas ni sta je on ispricao u ovom intervjuu.

P.S. prepoznao sam se kao scientista, onaj arogantno-agresivno-narcisoidno-sveznajuci

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, о.Горан рече

Углавном, иза моје маленкости стоји више од 15.000 порука по разним форумима, 

Svaka pametnija od prethodne!

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, о.Горан рече

Дакле, ти се башкариш пријатељу у пројекту који сам ја основао хаха, са тиме да би такви демагози као ти били у мишјој рупи да сам ја админ-све док не крену да причају паметне ствари кад је о овој теми реч.

Vidiš zašto ti oče nisi više ovaj forum?

Zato ti kao velika maca vodiš velike projekte o kreacionizmu, koji imaju poslednji post ispisan 2012 godine, dok mi miševi još uvek održavamo najveći pravoslavni forum iz mišje rupe u koju si nas ti već stavio, samo ti treba moć još to i da klikneš kao svaka dobra velika maca.

No kao što svaki apostol demagog veli: i kad se bijete gledajte da se ne istrebite, ti možeš i dalje da nas biješ onako sa velikom mačjom šapom ali se svi uzdamo u Hrista da nećeš baš da nas istrebiš u mišje rupe, jer toliko kreativan baš ni ti ne želiš da budeš.

Hristos voskrese, sve najbolje oče, ove teme pravoslavnom življu nisu potrebne kreacionizam je umro munjevitom brzinom kao što je umro i stari adam u raju a teorija evolucije nije zamenila Isusa Hrista kroz Koga sve postade, te u tom duhu nije ni čudo da ti se u borbi koja ne postoji priviđaju miševi.

Ova moja deca se po vasceli dan tako tuku protiv nekoga a ja bi rekao da udaraju mačevima po vazduhu nego neću baš da im kvarim zabavu. Pavle reče kad sam bio dete kao dete razmišljah.. 

U svakom slučaju bilo bi dobro da se uključiš na teme duhovne i teološke prirode van kreacionizma.

No dobro ako želiš da se i dalje time baviš onda trpi i nas miševe.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

ove teme pravoslavnom življu nisu potrebne kreacionizam je umro munjevitom brzinom kao što je umro i stari adam u raju a teorija evolucije nije zamenila Isusa Hrista kroz Koga sve postade,

Амин, али то бојовници за дом спремни не капирају! Немају моћ расуђивања. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, drvce рече

Cini mi se da te je prof. dr. Tomislav Terzin etiketirao kao pretproslovekovnog fiksistu u t=33m, ali nema veze, ti ionako ne znas sta kaze teorija evolucije, a siguran sam, ubedjen sam da pojma nesmas ni sta je on ispricao u ovom intervjuu.

P.S. prepoznao sam se kao scientista, onaj arogantno-agresivno-narcisoidno-sveznajuci

Таквима као што си ти и теби сличнима се `све чини`, а ја говорим оно иза чега стојим и то годинама. Сам Терзин, коме ти по познавању теме ниси ни до чукља на левој нози каже да се поставља питање врста, мало боље преслушај кад већ ниси слушао паметне ствари на време па треба да ти препричавам очигледно. И недвосмислено негира оно што је скоро свакој баби у мојој парохији јасно, а то је да је пут од бактерије до човека бајка за лаковерне као што си ти. Ајде што сте лаковерни него сте још и искључили мозак, а кад треба нешто да се каже паметно одма дижете два прста иако вас нико ништа не пита.

Друго, и мука ми је од вас анонимуса, кажите шта имате под пуним именом и презименом, а не некаква дрвца, авокада и сл.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...