Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kazes Kratose Bog se rodio u telu a posle kazes Bog nije umro u telu.

To si mogao da procitas samo u kuranu, ja sam vrlo pazljivo citao kekeca.

Gde sam rekao da nije umro u telu?GDE?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Vedran рече

И смрт. И смрт да каже шта је. 

Ja sam vas prvi pitao....a vi bežite od mojih pitanja ko đavo od Krsta.....funjarski krajnje ....nečovečanski...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Gde sam rekao da nije umro u telu?GDE?

А кад се оваплотио, јел се оваплотио БОГ или тело?

И кад је умро, јел умро Бог или тело?

;)

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Кратос рече

Ok nek bude.Objasni mi šta je to smrt Ipostasi?

Можете ли ви да објасните ове стихове:

Нека васкрсне Бог, и нека се развеју непријатељи Његови, и нека беже од Лица Његова они који га мрзе.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

А кад се оваплотио, јел се оваплотио БОГ или тело?

И кад је умро, јел умро Бог или тело?

;)

Bog.

Umro je svojom ploti koju je primio na sebe.To sam već odgovorio...al vi ništa ne čitate...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Bog.

Umro je svojom ploti koju je primio na sebe.To sam već odgovorio...al vi ništa ne čitate...

A ta plot nije Bog?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Evo kažem,ljubav je strast i stradanje.

Теопасхијска формула која је православна је највећи уступак дифизита, и она означава не пуко општење својстава него и реалност тог прожимања. Нико неће рећи да је Лосос нестао, као нико што не може да каже да је узимањем људске природе се изменио, али ко год би рекао да није умро реално на крсту био би јеретик. Јер је он реално осетио и видео шта је смрт по ономе по чему је то могао да види, а то је страдална људска природа. Али је он субјекат тог страдања а не нека апстрактна природа. Као што се реално оваплотио и сјединио са човеком, тако је реално умро и реално васкрсао. То је у најкраћем, медитирај.  

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

Можете ли ви да објасните ове стихове:

Нека васкрсне Бог, и нека се развеју непријатељи Његови, и нека беже од Лица Његова они који га мрзе.

Nakon ovaploćenja ljudska priroda postaje nedovojivi deo druge Ipostasi Svete Trojice i stradanje te prirode i njeno vaskrsenje jeste vaskrsenje samog Boga.O tome se govori i kad pavle kaže da Bog steče Crkvu krvlju svojom....o tome govori i ono o silasku Sina Čovečijeg,On,Logos nju doživljhava kao neodvojivi deo svog bića nakon ovaploćenja.Smrt te prirode u Hristu jeste i Božije stradanje kroz nju.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A ta plot nije Bog?

Sam si rekao da je stvorenje....da je stvorena priroda....il sad imaš nešto novo da nam rečeš?

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Кратос рече

To uopšte nema blage veze sa ikakvom negacijom Hristovog božanstva,već govorim o tome šta u Hristu kao Bogočoveku  vaskrsava, a vaskrsava ono što po prirodi jedino i može da umre,ljudska priroda,obličije sluge koju besmrtni Logos uzima na sebe radi spasenje čoveka(sveta).Jasnije malo ili imaš još neke primedbe,ako imaš razmotritjemo...:skidamkapu:

Imam naravno jos primedbi, ali nemam vremena dovoljno...ako pocnem  strelicama  ← →↓↑↖↗↘↙ analizirati tvoje poruke ti si bratac gotov. :ani_biggrin:. Logos ima vise znacenja. 

Sveto pismo ne remeti tvoju stvarnost ili je cini manje realnom nego sto je. Naprotiv. Ovde se prikazuje smrt tacno onako kako iskusimo. Bozija rec nam objavljuje istinu o smrti neskriveno, ne oduzima od uzasa i tuge, poziva na odgovornost. To znaci, da nije samo smrt, vec nesto sustinski drugacije i vise...i veoma mi je cudno da ne razumes da razumem da je cak i sin Boziji kao covek osecao ovu neizbeznu realnost tela, ali ne vidis da smrt vidis kao nesto od coveka bez Boga ciniti. ← →↓↑↖↗↘↙ pa ti Ava s pravom tepa nestorijanac.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Zoran Đurović рече

Не, давај! 

https://drive.google.com/open?id=0B4P7CUo3LswBaDZDQVZFMUdIbzQ

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Теопасхијска формула која је православна је највећи уступак дифизита, и она означава не пуко општење својстава него и реалност тог прожимања. Нико неће рећи да је Лосос нестао, као нико што не може да каже да је узимањем људске природе се изменио, али ко год би рекао да није умро реално на крсту био би јеретик. Јер је он реално осетио и видео шта је смрт по ономе по чему је то могао да види, а то је страдална људска природа. Али је он субјекат тог страдања а не нека апстрактна природа. Као што се реално оваплотио и сјединио са човеком, тако је реално умро и реално васкрсао. То је у најкраћем, медитирај.  

Ok.Slažem sa ovakvim gledištem stradanja Logosa.

Подели на овим сајтовима

Imate deco u Jovana kad je Juda iskariotski otišao da izda Isusa Hrista, tada je Sin Božji vaistinu pokazao učenicima i onima koji se njegovi učenici imaju vaistinu zvati, da je Sin jednak Ocu i to im je pokazao nedvosmisleno pred samo stradanje ni Tavorsko preobraženje nije toliko zaverovalo učenike nego momenat kada se Sin Božji sa učenicima predstavlja u Ocu svome i Otac Ga proslavi u svoj slavi Sinovoj koja je potpuno jednaka i ista sa Očevom slavom.

Tu se postaje Kršteni Hrišćanin.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kazes Kratose Bog se rodio u telu a posle kazes Bog nije umro u telu.

To si mogao da procitas samo u kuranu, ja sam vrlo pazljivo citao kekeca.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...