Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 минута, елТорнеро рече

Питај администрацију, ако хоће да ти каже о мени, неки ме знају лично, именом и презименом, главом и брадом. Не замери, у посту избегивам чаврљање са женским делом популације.

Ha ha ha sad ce mene da banuju, poznajes licno administraciju. Ma nosi se u persun sta si ti bolji od zenskog dela populacije!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 4 часа, kopitar рече

A poslije afere sa babama i župnikom , gubi mu se svaki trag..:))

Да га нису бабе утепале? :)

А сад озбиљно.

пре 4 часа, kopitar рече

"Bog je ne samo Spasitelj čovjeka, on sam je i njegovo spasenje". O. Željko Blagus

А ја јуче рекох ово:

On 12/4/2017 at 7:11, Vedran рече
On 12/4/2017 at 3:22, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dakle imamo li Sina Božjeg kao Sina Čovečjeg ijednog jedinog trenutka da nema u sebi svu punoću Carstva Božjeg?

Још и више. ОН је Царство Божије.

Има ли нешто да се прочита од њега? Или ове дисертације, да ли су доступне?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Vedran рече

Ја преживех, и ја, и бабе! ;)

Лако је за бабе, него с поповима мука :))

Седох у једном моменту на Василијевој, а поп ми каже, устани оче! Ја му кажем: Оћу, само после кад ме будеш дизао, не буни се!:)) После би и прање нога...

Онда скокнух до доктора да га питам за притисак, и поменем му како ми скочи кад прочитам неке постове. Каже он: Е, то се лечи само ако оболиш од друге болести?

- Какве?

- Полне! - Лепо кажи боли ме... 

Како ћу вечерас на 12 јЕВАНЂЕЉА, немам појма... - Утврдили смо да имам осцилирајући... 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Јанко рече

Одувек сам волео СФ. Ово ми звучи као испуњење дечачког сна који се претвара у јаву...

Да ли си гледао онај филм о 3Д реконструкцији лика са туринске плаштанице? Има интерестантинх опсервација при крају о Васкрсењу. Мислим да би ти било занимљиво. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Тања1 рече

Ma nosi se u persun sta si ti bolji od zenskog dela populacije!

Вучице, па да је жена неко добро, и Бог би је имао! 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Како ћу вечерас на 12 јЕВАНЂЕЉА, немам појма... - Утврдили смо да имам осцилирајући... 

Не дај миру да те напусти; сликај, певај, шетај. Болан и мртав ником не требаш.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, елТорнеро рече

"Богослов си ако се чисто молиш, ако се чисто молиш тада си Богослов.",

Ово је још од Евагрија. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Zoran Đurović рече

Седох у једном моменту на Василијевој, а поп ми каже, устани оче! Ја му кажем: Оћу, само после кад ме будеш дизао, не буни се!:))

пре 29 минута, Zoran Đurović рече

Онда скокнух до доктора да га питам за притисак

Oce, jedan vojnicki savet.

Po pravilu se kaze da krvni pritisak raste sa 1-2 jedinice po kilogramu (1 jedinica = 1mm zive (Hg, лат. hydragyrum). Dnevni dodatak hroma moze da koristi, u smislu da podrzava funkciju insulina. Dnevne vezbe takodje snize krvni pritisak. Ako ste osetljivi na so (natrijum hlorid), krvni pritisak moze da poraste za vise od 10%. Potrebno je nekoliko nedelja da se navikne na manje soli u hrani. Povrce, voce ne znaci uvek zdrava ishrana…Povecava rizik da se dobije premalo sekundarnih biljnih supstanci (flavonoidi,itd) i vlakana, kao i minerala za snizenje krvnog pritiska  kalijum i magnezijum. U praksi, mogli bi koristiti svakodnevno magnezijum dodatak a u mnogim slucajevima je i kalijum suplement.

Hrana koja  posebno dobra za hipertenziju je beli luk sto takodje smanjuje kolicinu masti u krvi, to znate, sveze rendan djumbir, plavi patlidzan, masline, heljda i posebno lubenice sadrze aminokiseline citrulin i arginin. Smanjiti unos secera. Hibiskus caj. Riblje ulje. I sto je najbitnije pijte 1½ litre vode dnevno i ne vise od 1 solje kafe dnevno.

пре 28 минута, Zoran Đurović рече

Вучице, па да је жена неко добро, и Бог би је имао!

:0120_angryy:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bokisd рече

Ali, vidi, u jednom tvom postu, kada smo raspravljali oko tumacenja sv.Ilarija, gde se kaze da je Avram video buduce Ovaplocenje, rekao si, da je tako iz njegove perspektive, ali, da je za prevecnog Boga ( ovaplocenje ) nije dolazece i da nisu potrebne 'slike' stvari, jer je,  susret sa Bogom iskakanje iz okova vremena.

Нисам најбоље схватио због чега ово наводиш. Али ако је важно, онда би било добро да ми тачно наведеш шта сам рекао и где, да се вратим и сам погледам. Видиш да сам само због једног јединог слова у твојој интерпретацији Иларија морао да интервенишем. Тако да се сад плашим да и мени нешто нехотично не увалиш, а да ја у непажњи не превидим.  Мада ми ово наоко изгледа као да веродостојно преноси оно што сам рекао у контексту тога разговора. 

пре 1 сат, Bokisd рече

, kako covek da razume ove tvoje reci, nego kao neku atemporalnost.

Атемпоралност чега? Немој сад да замућујеш тему. Питао сам о "атемпоралном оваплоћењу", а ти сад у неком мојим речима видиш атемпоралност која нема везе са вашим "атемпоралним оваплоћењем".

пре 1 сат, Bokisd рече

Avram po Ilariju vidi buduce Ovaplocenja. Kako, sada da posmatramo Coveka kome se on poklonio kao Gospodu. Ne vidim drugi nacin, nego kao kroz 'sliku' ili praobraz, tih buducih stvari. Jer, nemamo dva ovaplocenja, zar ne ?

Не!

Ово подебљано и јесте срж проблема. Што ти то не видиш. И ја видим да ти то не видиш и покушавам сво време да ти идентификујем препреке које те онемогућавају да ово видиш. И сад кроз ово питање опет показујеш да ниси разумео шта сам причао. Гледај овако, ако је ово претешка тема, онда лепо остави. Само замолићу те да се уздржиш онда коментара који имплицирају да се овде ради о јереси, и интервенција у заштиту предања и слично. 

Не може да буде два оваплоћења јер се Христос не оваплоћава други пут да се покаже Авраму. Али тај исти Христос који се оваплотио једном за сва времена и сву вечност од Дјеве Марије, јавио се Авраму и јео код њега. Мислим да, ако и даље не разумеш како, или ти звучи неприхватљиво, зато што не разумеш, боље батали ову тему. 

пре 1 сат, Bokisd рече

Hristos je ispunjenje i zakona i proroka i celog SZ.

Јесте!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, елТорнеро рече

Ово чиме се ти бавиш, и не одустајеш, није домен историје Цркве, нити даје могућност да се ико, тежећи чистој молитви, бави тиме. Значи удаљаваш се од Цркве, непослушањем Оцима, и подгреваш истрајавање у јаловом послу других, који немају воље да се баве собом, и Богом. Ако ти је до ове врсте умовања бави се њоме сам, мање је опасно по тебе, не ометај Бога у спасавању твојих ближњих. Опрости, не умем нежније.

А ово кажеш екс катедра или? :))

Ти зато што се само бавиш собом и историјом Цркве седиш на форуму и пророкујеш о томе ко се бави, а ко не са собом?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

пророкујеш о томе ко се бави, а ко не са собом?

Нисам Богослов, зашто би се бавио историјом Цркве? Како спојити човека са чистом молитвом и форумашење? Није неопходно да будем епископ да бих разликовао добро од зла. Свакако смешан сам, не само теби, већ и себи, и треба да ми се смејеш.:ok:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Vedran рече

А ово кажеш екс катедра или? :))

Ти зато што се само бавиш собом и историјом Цркве седиш на форуму и пророкујеш о томе ко се бави, а ко не са собом?

:))

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, елТорнеро рече

Свакако смешан сам, не само теби, већ и себи, и треба да ми се смејеш.

Kome? :))

Da pitamo administraciju? 12:smeha:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...