Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 5 минута, Bokisd рече

" 176. Pod rečju „ovaploćenje“ podrazumeva se to da je Sin Božiji uzeo na Sebe ljudsko telo, osim greha, i da je postao čovek, ne prestajući da bude Bog."

Kratos to negira.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Bokisd рече

Ne bi trebalo. Mislim, koliko sam ispratio, daleko je od takvog misljenja. 

Naravno da negira, jer Kratos kaze da nije uzeo covekovu prirodu nego ju je ponovio, modiranje loodenje sizenje nova tvar.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kratos to negira.

Nigde i nikad.Negirao sam potpunu  istovetnost Hristove ljudske prirode sa našom i Bogorodicinom,i da je greh taj što nas razlikuje od njega.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Nigde i nikad.Negirao sam potpunu  istovetnost Hristove ljudske prirode sa našom i Bogorodicinom,i da je greh taj što nas razlikuje od njega.

A je li uzeo i prirodu starog Adama? I da li je ona istovetna sa prirodom starog Adama pre nego li je stari Adam zgresio?

Ja kazem jeste a ti negiras, jer kazes da je stvorena nova tvar.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Naravno da negira, jer Kratos kaze da nije uzeo covekovu prirodu nego ju je ponovio, modiranje loodenje sizenje nova tvar.

Ona postoji na nov način kako nikada nije postojala do tada,u neraskidivioj zajednici sa Bogom.To Kratos kaže ovo šta ti loopetaš sad sa ovim ponavljanjem i šizenjem i modiranjem nema veze sa mnom.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A je li uzeo i prirodu starog Adama? I da li je ona istovetna sa prirodom starog Adama pre nego li je stari Adam zgresio?

Ja kazem jeste a ti negiras, jer kazes da je stvorena nova tvar.

Jeste istovetna je Adamovoj predpaloj prirodi ali postoji na jedan sasvim drugi način,zato je on Novi Adam,početak novog stvaranja,preobraženja sveta.

Ne da je stvorena nego da postoji na nov način,ona je preobražena,obožena.

Подели на овим сајтовима

Jao, Кратос и ВСБ, је ли ја треба да вам будем арбитар....:ani_biggrin:

Кратос се слаже  : "    podrazumeva se to da je Sin Božiji uzeo na Sebe ljudsko telo, osim greha "  и ВСБ исто мисли. У чему је спор...? 

Кратос мисли да је нова твар због (осим греха) а ВСБ мисли да није нова твар , без обзира на грех.

И наравно судија пресуђује " da je Sin Božiji uzeo na Sebe ljudsko telo, osim greha " .:)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Кратос мисли да је нова твар због (осим греха) а ВСБ мисли да није нова твар , без обзира на грех.

Prati jos malo samo da mi odgovori na ono pitanje.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Znaci ljudska priroda u Hristu nije stvorena?

:))Šta ti pričaš,dal se drogiraš,dal ja pišem na japanskom ebem li ga više

Подели на овим сајтовима

Prati jos malo samo da mi odgovori na ono pitanje.

Burazere na to pitanje sam odgovorio pre par strana,da stvorena je.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

:))Šta ti pričaš,dal se drogiraš,dal ja pišem na japanskom ebem li ga više

Pricas.

Kad je stvorena ljudska priroda koju je uzeo Hristos u svoj neodvojivi deo Licnosti?

Подели на овим сајтовима

Pricas.

Kad je stvorena ljudska priroda koju je uzeo Hristos u svoj neodvojivi deo Licnosti?

Kad je Bog stvorio Adama.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...