Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 14 минута, Justin Waters рече

Zavisi sta se podrazumjeva pod prahom zemaljskim. Ako se misli na prah zemaljski, dakle zemlju II i III kategorije ili se misli na hemijske elemente. Meni se cini da je ovo prvo u pitanju, jer tesko da su pisci Biblije imali pojma o hemijskim elementima niti su imali pojma da je ljudsko tijelo vecinom voda. Dakle kada se vratimo vremenski unazad kada je pisana Biblija, Bog stvori covjeka od praha zemaljskog znaci tacno to na zemlju onu koju obradjujemo, jer su se ljudi sahranjivali u tu istu zemlju i onda im je dolazila misao da je od tog istog materijala stvoren o i ljudsko tijelo. 

Medjutim taj materijal nije zemljani, vec zvjezdani da budemo precizniji i nije tacno da covjek posjeduje svaki element periodnog sistema elementa. Veliku vecinu da, ali ne doslovno i svaki. 

Ja sam ubedjena da je Todor mislio vise na glinu koja se formira pri fizickom i hemijskom uticaju...glina koja sadrzi mnogo fini pesak/prah...uglavnom se koristila u opeka proizvode...keramika, a znati umesiti coveka je preduslov za keramicke zanate. Vazno je da voda isusi iz Todorovog zemaljskog praha. :ani_biggrin:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Ali Bog ne bi bio Bog i svemoguć da od raspadljivog tela udahnuvši mu Duh Životvorni ne napravi eshatološkog oboženog čoveka a svi se slažu da je to cilj stvaranja.

Dakle stvaranje čoveka je stvaranje Oboženog čoveka.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Тања1 рече

Ja sam ubedjena da je Todor mislio vise na glinu koja se formira pri fizickom i hemijskom uticaju...glina koja sadrzi mnogo fini pesak/prah...uglavnom se koristila u opeka proizvode...keramika, a znati umesiti coveka je preduslov za keramicke zanate. Vazno je da voda isusi iz praha. :ani_biggrin:

Biće da je to oblikovanje čoveka ustvari Isusovo Jevanđelije.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Biće da je to oblikovanje čoveka ustvari Isusovo Jevanđelije.

E sad je Todorovo hemijsko (izmenila namerno poruku). :))

Главни елементи су следећи:

О (кисеоник)

Си (силицијум)

Ал (алуминијум)

Фе (гвожђе)

Мг (магнезијум)

Cа (калцијум)

На (натријум)

К (калијум)

Salim se, ne zamjerite.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ja sam se sa Hristom lepo dogovorio rekao sm mu:

Ja ne želim Hriste da znam kako je Bog nastao, ja želim da znam kako sam ja nastao i to da vidim i osetim :))

Zato ja ovako....

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Ne treba da se vracamo uvijek na isto. Ako je produkt Bozije nadahnuca, nije svaka rijec produkt, inace ne bi smo imali kretanje sunca unazad po horizontu i tako slicne stvari.  

Nije svaka rec ali ti tebra iskljuci bas sve reci. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, grigorije22 рече

Nije svaka rec ali ti tebra iskljuci bas sve reci. :ani_biggrin:

Ne bas sve, ali pa puno toga :)))

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Тања1 рече

E sad je Todorovo hemijsko (izmenila namerno poruku). :))

Salim se, ne zamjerite.

Не замерамо, само се одлучи да ли пишеш екавицом или и/јекавицом. :)

И не знам шта ти је чудно што ''прах земаљски'' има свој хемијски састав, па сам о томе говорио у контексту стварања тела. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Ја кад кажем људима да сам егзорциста, неки не верују... Насликао сам овог св. Грацију, па су се напади појачали...

Било би интересантно, да кад имам мало времена, напишем нешто о егзорцизмима... Има потпуно суманутих прича... Чак би и Авокадо рекао да је немогуће да је то случајно:sunce:   

немој аво да си немилосрдан. немре ти одговорити :)

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Justin Waters рече

Drugim rijecima ovo je elegantan izgovor da se zapravo kaze mi nemamo pojma sta je bilo prije vremena. Sto jest jest nemamo pojma, ali onda u tom slucaju nemamo pojma ni zasto postojimo, ni da li nas je Bog stvorio ili postojimo na drugi nacin i radi drugog razloga. Jer ako se ne moze postaviti pitanje sta je Bog radio prije vremena, onda ne moze ni da se konstatuje, da je Bog sve stvorio iz ljubavi niti da je imao ikakve misli prije nego je nastalo vrijeme itd....jer apsolutno je nemoguce zamisliti ikakvu radnju prije nego je nastalo vrijeme. Najpreciznije sto mozemo da kazemo je da smo spontano nastali sve pod nekim "Bozijim nadzorom" i da se sad krecemo ka odredjenom cilju koji ce biti razjasnjen kad svako od nas otegne papke. :whackado:

Све би било тачно тако како описујеш да се нама Бог није открио. Јер ми Бога можемо познати само у оној мери у којој нам се Он сам открије. 

Не само то него, ја бих рекао чак и о нама самима, то јест о нашем узроку, циљу, и одговору на питање ко смо и "зашто смо", ми знамо преко онога што нам је Бог открио у лику Сина Свога. 

Зато није потребно чекати отезање папака да би све ово сазнали. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, todor рече

И не знам шта ти је чудно што ''прах земаљски'' има свој хемијски састав, па сам о томе говорио у контексту стварања тела. 

Hajde se molim te vise ne prenemazi tu.  U biljnim organizmima se nalaze svi poznati hemijski elementi i njihovi izotopi, pa ste tako mogli reci od hemijskih elemenata iz biljaka (zemaljski prah). A zagrade se koriste u matematici, informatici i za razne svrhe. U retorickom kontekstu  se koristi za umetnutu napomenu, nije bas deo argumentacije, vec se bavi dodatnom notom.

Dakle, uzmimo reci, na primer, nesto poput: "U zagradi primecujemo, hemijski elementi iz zemlje su obavili stvaranje...itd, itd," u zagradi je nepobitna cinjenica, zemaljski prah. Hemijski elemetni iz zemlje (zemaljski prah). Tako ste napisali.

1 hour ago, todor рече

''прах земаљски'' има свој хемијски састав

Navodnici su glavna stvar da se jasno razlikuje od ostalog u tekstu.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, todor рече

Ау Тања1, што си тешка жена, као да си од Гранита, а не од Праха земаљскога.  

A tebi u glavi je lako Todor Peruško. :))

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Avocado рече

Kako se to uklapa u delove Biblije u kojima Bog promeni mišljenje o nečemu ili se pokaje?

Проблем настаје у оном тренутку када ове антропоморфизме Св Писма гледамо искључиво кроз призму онога како се човек понаша. На пример, када кажемо да смо ја или ти променили мишљење о нечему то подразумева да има нешто што нисмо знали, па онда кад смо то сазнали ми смо због тога променили наш став. И зашто ти или ја то радимо, зашто мењамо став? Па обично да би инкорпорирали неко ново сазнање, да би постали бољи, тачнији, прецизнији итд. Богу то није потребно јер он не може постати бољи, тачнији, прецизнији, нити има нешто што он не зна. 

Па зашто онда Бог "мења" мишљење? Због нас. То "мењање мишљења" није ништа друго него израз његове отворености за нас. Ево на пример, каже Господ Авраму, вичу тамо да је у Содому и Гомори грех влики па ево идем ја да видим да ли је то тако како се прича, ако није тако да знам. :D Могао је он да направи "фик и готово", шта има да се објашњава Авраму? Идем ја сад тамо па ћу видети (он улази у праостор и време). 

Али, не,  он комуницира са Аврамом као са себи равним. Као што је модератор, на пример, рекао прочитао сам шта пише о. Горан па сам му увео рестрикције. Да је модератор свемогући и да не жели ниакав однос са нама, да је деспот, он не би рекао ништа (не би се јавио) него би било "фик и готово", И какав би ефекат тога био? Па ми ништа не би знали. Не би нам открио

Зашто онда Бог "мења мишљење", даје нам до знања да Његов однос са нама није једносмеран, он не жели да буде деспот над нама, него хоће да и ими слободно изаберемо Њега. Јер ако се покајемо он ће "променити план". Нема предестинације.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...