Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

RS.SPUTNIKNEWS.COM

У покушају да повећа продуктивност, кинеска компанија “Енпи електрик сајенс енд технолоџи“ донела је контроверзну одлуку да сваког радника који оде у тоалет више од...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

On 11. 1. 2021. at 22:11, Ćiriličar рече

Проблем је што се смртоносни бакцили шире по свој планети. Добро је што је Русија војно надмоћнија, али Кинеза се плашити као и Амера....Кину не може нико заууставити економски, али ипак је то пагански народ, који се клања змајевима.....не дао Бог код њих комад погаче деци зарађивати.

Expand  

Треба да се плашиш онога ко жели да те промјени на земљи, и учини налик себи у земаљском. 

А не онога ко се наводно клања змајевима или шта већ. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 12. 1. 2021. at 3:41, Justin Waters рече

Треба да се плашиш онога ко жели да те промјени на земљи, и учини налик себи у земаљском. 

А не онога ко се наводно клања змајевима или шта већ

Expand  

Dobro, de! Ti si pametan momak znas sta govorim. Oni su konfucisti, i to je neka vrsta humanosti, zajednistva i sl. Govorim da su opasni kao poslodavci, krv piju radniku. Nasi analiticari se dive kineskom cudu ekonomije, samo oni ne znaju sijalicu da zamee, pitao bi ih da rade kod Kineza.

Poenta je da svet vise nece, za dugo, doziveti socijalne sisteme kave je imala Evropa, pa i nas nesretni Tito.

Sve ima svoj kontekst, Rusi, recimo, kukaju za mnogo cim iz vremena sovjeta, i to pobozni Rusi. Popovi propovedaju cesto kad kritikuju neke pojave u drustvu, pohvale isto iz vremene sovjeta. Ja ne znam kako je sad kineskom radniku, ali mislim da mu nije dobro. Stari evropski socijalni sistemi se ruse, raste neki bog-te-pita. Govorim globalno, a svaki gazda, vecina, bi se radniku napio i znoja i krvi da se obogati. U RS je javn tajna da vecina placa minimalac u kovertu, a ostalo crkavice na ruke...od moje sestre i brata je ukradeno po oko 10 000 km tako. Sad ce u penziju i imace corak Mani visokoumovanja kad pricamo o "banalnim" stvarima (toliko su banalna da od njih zivotari vecuina planete).

Подели на овим сајтовима

On 12. 1. 2021. at 6:50, Ćiriličar рече

Dobro, de! Ti si pametan momak znas sta govorim. Oni su konfucisti, i to je neka vrsta humanosti, zajednistva i sl. Govorim da su opasni kao poslodavci, krv piju radniku. Nasi analiticari se dive kineskom cudu ekonomije, samo oni ne znaju sijalicu da zamee, pitao bi ih da rade kod Kineza.

Poenta je da svet vise nece, za dugo, doziveti socijalne sisteme kave je imala Evropa, pa i nas nesretni Tito.

Sve ima svoj kontekst, Rusi, recimo, kukaju za mnogo cim iz vremena sovjeta, i to pobozni Rusi. Popovi propovedaju cesto kad kritikuju neke pojave u drustvu, pohvale isto iz vremene sovjeta. Ja ne znam kako je sad kineskom radniku, ali mislim da mu nije dobro. Stari evropski socijalni sistemi se ruse, raste neki bog-te-pita. Govorim globalno, a svaki gazda, vecina, bi se radniku napio i znoja i krvi da se obogati. U RS je javn tajna da vecina placa minimalac u kovertu, a ostalo crkavice na ruke...od moje sestre i brata je ukradeno po oko 10 000 km tako. Sad ce u penziju i imace corak Mani visokoumovanja kad pricamo o "banalnim" stvarima (toliko su banalna da od njih zivotari vecuina planete).

Expand  

Sasvim se slobodno može govoriti o kineskom čudu ekonomije, jer oni su rapidan rast postigli na svoj način ne odricavši se svog identiteta, postigli su to što postigli bivajući Kinezi, to je za respket. Iz zapadnih salonskih krugova već poodavno uvjeravaju svijet da je nemoguće prosperirati ako ne prigrliš "zapadne vrijednosti", zato još uvijek vlada nevjerica među njima od kud sad Kinezi u ovakvoj poziciji kada se nisu ovome nadali. 

To što među njima ima loših poslodavaca nije ništa "kinesko". Fokskon koji maltertira ljude u appleovima fabrikama su Tajvanci, "Kinezi koji su prigirlili zapadne vrijednosti". u Juri u Srbiji, gdje maltertiraju ljude, su "također isti takvi Korejanci", u Amazonu su generalno loši odnosi prema zaposlenima ma gdje da imaju ispostavu, tako da ne vidim poentu vrednovanja Kineza prema tome kakvi su pojedini poslodavci. Ja uvijek kada se iznose ovakvi argumenti, zapitam kontra pitanjem...ako recimo na zapadu ima dobrih poslodavaca u velikoj mjeri, zašto onda njihova politika nije donijela generalno dobro svijetu i blagostanje? 

Mene za sad nijedan argument koji se natura Kinezima nije ubjedio da su oni bad guys onako kako bi zapadni analitičari htjeli da ih svijet percipira. Za sada se jedino držim obzervacije, da oni koji su dosad nanijeli mnogo zala svijetu su ujedno i oni koji viču "ako hoćeš biti naš saveznik ili pristup našem tržištu postani kao i mi". Kad ti odobravaju kredite, pitaju te "da li radiš na uređenju države i društva prema našim mjerilima", dok kod poslovanja sa Kinezima nije ovakva praksa, njih prosto zabole jesi diktatorsko ili demokratsko uređenje. U ova dva slučaja, smatram, i stanje na terenu to potvrđuje da su ovi prvi mnogo opasniji za čovječanstvo

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 12. 1. 2021. at 12:35, Justin Waters рече

Sasvim se slobodno može govoriti o kineskom čudu ekonomije, jer oni su rapidan rast postigli na svoj način ne odricavši se svog identiteta, postigli su to što postigli bivajući Kinezi, to je za respket.

Expand  

Ne znam ko se to odrekao svog identiteta... i po čemu je komunizam deo kineskog identiteta?

Цитат

Iz zapadnih salonskih krugova već poodavno uvjeravaju svijet da je nemoguće prosperirati ako ne prigrliš "zapadne vrijednosti", zato još uvijek vlada nevjerica među njima od kud sad Kinezi u ovakvoj poziciji kada se nisu ovome nadali. 

Expand  

To su bile kretenske priče... naravno da svako može da prosperira... šta više, odavno je jasno da su autoritarni sistemi daleko efikasniji od demokratskih... problem je samo što su podjednako efikasni i kad imaju loše ideje i kad imaju dobre ideje... Hitlerova Nemačka je bila strašno efikasna u izgradnji autoputeva, kao i u izgradnji tenkova i logora smrti... problem sa takvim sistemima je što mogu da dugoročno prosperiraju samo ako dugoročno i konstantno imaju dobre lidere... a to je malo verovatno... kad tad će doći novi Mao...

Цитат

To što među njima ima loših poslodavaca nije ništa "kinesko". Fokskon koji maltertira ljude u appleovima fabrikama su Tajvanci, "Kinezi koji su prigirlili zapadne vrijednosti". u Juri u Srbiji, gdje maltertiraju ljude, su "također isti takvi Korejanci", u Amazonu su generalno loši odnosi prema zaposlenima ma gdje da imaju ispostavu, tako da ne vidim poentu vrednovanja Kineza prema tome kakvi su pojedini poslodavci.

Expand  

Naravno... taj članak je dodatno bezvezan kao argument protiv Kine jer su vlasti zaključile da je to nezakonito i naterale kompaniju da zaposlenima vrati oduzeti novac... mada je dobar upravo protiv priče o nekakvim drugačijim vrednostima...

Цитат

Ja uvijek kada se iznose ovakvi argumenti, zapitam kontra pitanjem...ako recimo na zapadu ima dobrih poslodavaca u velikoj mjeri, zašto onda njihova politika nije donijela generalno dobro svijetu i blagostanje? 

Expand  

Ali u svetu trenutno postoji nezapamćeno blagostanje... može i treba naravno mnogo bolje i više... samo ne znam odakle ideja da ga nema... pri čemu je i Kina doprinela tome da stotine miliona ljudi izađu iz siromaštva...

Цитат

Mene za sad nijedan argument koji se natura Kinezima nije ubjedio da su oni bad guys onako kako bi zapadni analitičari htjeli da ih svijet percipira. Za sada se jedino držim obzervacije, da oni koji su dosad nanijeli mnogo zala svijetu su ujedno i oni koji viču "ako hoćeš biti naš saveznik ili pristup našem tržištu postani kao i mi". Kad ti odobravaju kredite, pitaju te "da li radiš na uređenju države i društva prema našim mjerilima", dok kod poslovanja sa Kinezima nije ovakva praksa, njih prosto zabole jesi diktatorsko ili demokratsko uređenje. U ova dva slučaja, smatram, i stanje na terenu to potvrđuje da su ovi prvi mnogo opasniji za čovječanstvo

Expand  

Misliš, Kinezi daju kredite onako na lepe oči iz čistog altruizma?  :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Jeza...

WWW.CBSNEWS.COM

The aquatic mammal was spotted around noon Sunday during a manatee swim tour in shallow water in Homosassa Springs.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Svim identifikovanim ucesnicima u neredima u kapitolu je izdata no-fly zabrana dok im se ne zavrse sudjenja :D:D:D 

azMbBdZ_700b.jpg

Nedostaje mi mladja... :((

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

GREENWALD.SUBSTACK.COM

In the last three months, tech giants have censored political speech and journalism to manipulate U.S. politics, while liberals, with virtual unanimity, have cheered.

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2021. at 12:51, cloudking рече

Samo se ne ubacuj vise s tim teorijama zavere, dubokim drzavama i ostalim tandarabroc glupostima kojima nezanimljvi ljudi unose uzbudjenje su svoje zivote :)

Expand  

Опрости, али израз Deep State користе многи озбиљни људи у САД. И малој деци је јасно да постоји интересна група која управља капиталом тамо, и чији интереси управљају политиком Америке. Глупо је жмурити над очигледним стварима, као нпр Централна банка, круг људи који улазе са бизнисом у земље 3. света где се ,"ослобађа демократија" итд...

• Свиђа ми се 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2021. at 18:43, Јанко рече

Опрости, али израз Deep State користе многи озбиљни људи у САД. И малој деци је јасно да постоји интересна група која управља капиталом тамо, и чији интереси управљају политиком Америке. Глупо је жмурити над очигледним стварима, као нпр Централна банка, круг људи који улазе са бизнисом у земље 3. света где се ,"ослобађа демократија" итд...

Expand  

I ti ljudi koji kontrolisu sve na planeti su dali trampu da bude presednik pa onda bajdenu...?

Sto su ti iz deep state-a uopste stavljali Trampa? Zar on nije neko ko je obacavao da ce upravo njih da raskrinka?

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2021. at 18:46, cloudking рече

I ti ljudi koji kontrolisu sve na planeti su dali trampu da bude presednik pa onda bajdenu...?

Sto su ti iz deep state-a uopste stavljali Trampa? Zar on nije neko ko je obacavao da ce upravo njih da raskrinka?

Expand  

Аха, као и Вучић тајкуне, Карића, 619 милки од Ђиласа...

Све је то иста компанија кад је интерес у питању. Може мимоилажење око ствари које не дирају у њихов крупни капитал, али су хомогена екипа кад загусти.

Мени је цела ова ствар у САД представа за масе, све зарад реструктуирања друштва и нових модела који су одавно пропагирани.

Зар није 9/11 била занимљива представа за масе са новим начином вођења светске политике? Или стварно мислиш да су терористи без знања Цие, Дие, ФБИ-а и осталих све успели сами да ураде?

Ах, да, све је то теорија завере. Битни су званични ставови.

Ок, онда је и Вучић европејац а борба против тајкуна приоритет...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...