Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

@cloudking 

evo ti ga tvoj diler istine..

Znaci bukvalno iznosi nesto sto je neistina, i sto nema teoretske sanse da ne zna... a ako zna onda je jako glup i nema pojma o cemu prica...(sto je vrlo verovatno tacno jer oliver tvrdo lupeta gluposti posebno kada su u pitanju konzervativci) 

image.thumb.png.9d6cfa1ed355a778bfcc0b12e570184d.png

image.png

Evo ga kompletan transkript razgovora, koji se desio 2017, a danas 2020 John Oliver i dalje siri tu dezinformaciju. 

WWW.POLITIFACT.COM

PolitiFact is a fact-checking website that rates the accuracy of claims by elected officials and others on its Truth-O-Meter.

I da izvucemo bitne detalje koje objasnjavaju sta je tramp rekao. 

Trump: "Those people -- all of those people – excuse me, I’ve condemned neo-Nazis. I’ve condemned many different groups. But not all of those people were neo-Nazis, believe me. Not all of those people were white supremacists by any stretch. Those people were also there because they wanted to protest the taking down of a statue of Robert E. Lee."

Trump: "Excuse me, excuse me. They didn’t put themselves -- and you had some very bad people in that group, but you also had people that were very fine people, on both sides. You had people in that group. Excuse me, excuse me. I saw the same pictures as you did. You had people in that group that were there to protest the taking down of, to them, a very, very important statue and the renaming of a park from Robert E. Lee to another name."

I sada bih voleo da mi objasnis @cloudking zasto na Johna Olivera ne primenis isti standard kao na trampa? Zasto to ne primenjujes na novinare? Vrlo lako nazivas trampa lazovom, zbog betonskog zida, ali novinarima gledas kroz prste poprilicno... nemas nijednu kritiku za njih pored svih njihovih lazi? 

Al vidis, ja ne mislim da je John Oliver lagao.. tu se razlikujemo ja i ti... ja mislim da je John Oliver u velikoj liberalnoj eho sobi, da mu je publika liberalna i da svi oni cvrsto veruju u to, jer im je potrebno da veruju u to - pa nikada nisu ni proverili do detalja kompletan govor..... samo su culi sound bite nekog lazljivog novinara... i sada idu sa time i sire tu neistinu. 

Ja kada bih primenio tvoje i @Avocadostandarde ja bih morao da mislim da su svi oni lazovcine kakvih nema..... medjutim nemamo iste standarde.. ja sam svestan da su oni zivi ljudi koji cesto iznose neistine, i nisu sve te neistine ekvivalent lazi a vrlo cesto ne lazu namerno.... neko u celom tom lancu svakako jeste lazov... 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 8 часа, haveaniceday рече

Ja kada bih primenio tvoje i @Avocadostandarde ja bih morao da mislim da su svi oni lazovcine kakvih nema..... medjutim nemamo iste standarde.. ja sam svestan da su oni zivi ljudi koji cesto iznose neistine, i nisu sve te neistine ekvivalent lazi a vrlo cesto ne lazu namerno.... neko u celom tom lancu svakako jeste lazov...

Jok, kada bi primenio moje standarde, morao bi da misliš da je John Oliver iznoseći tvrdnje o desetak laži iznetih na RNC zapravo sam izneo jednu laž... i to je to... da je izneo npr. 5 i da konstantno mnogo laže mogao bi da primenom mog kriterijuma smatraš da je John Oliver lažovčina... ali to i dalje ne bi značilo da su svi liberali lažovčine kakvih nema, niti da su svi komičari lažovčine kakvih nema... niti da su svi Britanci lažovčine kakvih nema... niti da su ljudi koji nose naočare lažovčine kakvih nema...  i slično... jer to je poznat falacy... nešto što važi za jedan primer iz grupe ili za deo grupe ne važi nužno za celu grupu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, haveaniceday рече

koji nije bio toliko strasan diktator

Eeee a secam se kad si bio libertarijanac....

• Оплаках :)) 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, haveaniceday рече

and you had some very bad people in that group, but you also had people that were very fine people, on both sides.

Samo mi treba pojasnjenje... kad kaze "both sides" na koje dve strane misli?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Avocado рече

Jok, kada bi primenio moje standarde, morao bi da misliš da je John Oliver iznoseći tvrdnje o desetak laži iznetih na RNC zapravo sam izneo jednu laž... i to je to... 

Jok izneo je desetak lazi i u svakom videu to iznese, al me bas briga sta ces ti da verujes i ne pada mi na pamet da ti dokumentujem sve njegove lazi jer imam pametnija posla. Ako tebe ne zanima da li je John Oliver lazov, nije moj problem. Svoj pogled na svet krivis.. ja sam digao ruke od bilo kakve dublje diskusije sa tobom, posto ne moze da ubacimo novinarski bias u racunicu uopste. 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, cloudking рече

Samo mi treba pojasnjenje... kad kaze "both sides" na koje dve strane misli?

Na dve strane protesta. Ljude koji su protestovali protiv pomeranja statue i ljude koji su protestovali za. Hoces da kazes da Tramp nije u pravu i  su svi koji su demonstrirali protiv pomeranja statute white supremacist neo nazi i nema dobrih ljudi? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, haveaniceday рече

A kako nisam libertarijanac zato sto necu da unistavaju zemlje do temelja!? 

A kako jesi ako ti je bolje da drzavom upravlja "ne tako los diktator" nego da se zemlja oslobodi pa da ljudi sami orgazniuju svoje potrebe... pa ako im tako bude jos gore, sta da im radim, takav je zakon trzista, game theory, necu valjda da placem sad? Osim toga medju ljudima uvek ima onih koji ce da pomognu, tako da ne vidim mesta za kuknjavu?

Da je pre ovog stanja u Libiji bio Tito na vlasti, ladno bi sad pisao "Bolje je i da imaju ne tako los komunizam..." :D

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, haveaniceday рече

Na dve strane protesta. Ljude koji su protestovali protiv pomeranja statue i ljude koji su protestovali za. Hoces da kazes da Tramp nije u pravu i  su svi koji su demonstrirali protiv pomeranja statute white supremacist neo nazi i nema dobrih ljudi? 

Ne, tu je bio u pravu... al jbg, kad stalno lupas gluposti, lazes i pricas kojesta niko ti ne veruje ni kad pricas normalne stvari.

Necu Olivera da optuzujem isto kao i Trampa jer Oliver nije presednik i od njegovih akcija ne zavisi iciji zivot...  Poredjenje novinara i predsednika je skroz SNSovski fazon...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

A kako jesi ako ti je bolje da drzavom upravlja "ne tako los diktator" nego da se zemlja oslobodi pa da ljudi sami orgazniuju svoje potrebe... pa ako im tako bude jos gore, sta da im radim, takav je zakon trzista, game theory, necu valjda da placem sad? Osim toga medju ljudima uvek ima onih koji ce da pomognu, tako da ne vidim mesta za kuknjavu?

Da je pre ovog stanja u Libiji bio Tito na vlasti, ladno bi sad pisao "Bolje je i da imaju ne tako los komunizam..." :D

Brate Juanito ti je jednom rekao.. i u pravu je.... kada krenu diskusije ti se razvedes od realnosti..... Ko sam organizuje svoje potrebe libijom su zavladale naoruzane bande i bukvalno imaju robstvo uvedeno nazad.... 

TIME.COM

Tens of thousands of men and women crossing the Saharn desert find themselves trapped in a cycle of extortion, imprisonment, forced labor and prostitution

Je l ti razumes da su oni unistili sve sisteme koje su postojali u toj zemlji i naoruzali ekstremisticke hunte i otisli!? 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, cloudking рече

Ne, tu je bio u pravu... al jbg, kad stalno lupas gluposti, lazes i pricas kojesta niko ti ne veruje ni kad pricas normalne stvari.

Ili ovako.. pazi sad ovu varijantu.. svi stalno lupamo gluposti ali kada ti mediji stalno jure gluposti koje si lupio... a imas ekipu ljudi koji te uopste ne voli i koji te gluposti dizu u nebesa.. i onda konstatnim ponavljanjem gluposti koje si lupio naprave od tebe glupaka i lazova..... jedno moguc objasnjenje koje nikako da uzmes u obzir. 

Цитат

Necu Olivera da optuzujem isto kao i Trampa jer Oliver nije presednik i od njegovih akcija ne zavisi iciji zivot...  Poredjenje novinara i predsednika je skroz SNSovski fazon...

Pa evo ti... sada je lik prisao policijskom automobilu i pucao dvojici policajca koji su sedeli u autu u grudi. Odvezli su ih u bolnicu protestari BLM su se okupili i drali se "jedva cekamo da umrete".

Cega je to posledica? da li je to mozda posledica olivera i svih ostalih medijskih kuca koje svaki put kada panudr ubije crnca krenu da pricaju da je to rasizam da policajci mrze crnce.... da postoji sistematski rasizam .. uostalom sta fali ubiti ljude koji tebe ubijaju samo jer si crnac? Pa naravno da nema nista lose u tvojoj glavi da ubijes nekog za kog verujes da bi ubio tebe samo zbog boje tvoje koze...

Ja ne znam zasto se vi stalno ponsate da ti drustveni feniomeni mogu da se posmatraju tako odvojeno.. jasno je da imaju posledice.... 

A inace bukvalno skoro svaki od tih ubijanih crnaca je kriminalac.. osim jedne devojke koja je upucana greskom... 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, haveaniceday рече

Brate Juanito ti je jednom rekao.. i u pravu je.... kada krenu diskusije ti se razvedes od realnosti..... Ko sam organizuje svoje potrebe libijom su zavladale naoruzane bande i bukvalno imaju robstvo uvedeno nazad.... 

Njihova stvar. Sta sada oces? Neku vojnu intervenciju pa da im uvedemo nekog diktatora da im sredi to tamo?

Mi smo ovde posle Tita imali 10godisnji gradjanski rat... ne da su vladale bande nego su vladale paravojske, pa ipak "komunizam je bio nesto najstrasnije na ovim prostorima", el tako libertarijanac? :D Gde ti je ta empatije za nase prostore? A da, to nema veze sa trampom tako da tu mozes da budes libertarijanac do prekosutra.

Jedini razlog sto ti nista ne smeta "ne tako strasni diktator" i sto bi (GARANTUJEM) bi ospreman da izgovoris recenicu "ne tako strasan komunizam" jeste taj sto ti to trenutno odgovara u tom Tramp/Hilari narativu...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Ili ovako.. pazi sad ovu varijantu.. svi stalno lupamo gluposti ali kada ti mediji stalno jure gluposti koje si lupio... a imas ekipu ljudi koji te uopste ne voli i koji te gluposti dizu u nebesa.. i onda konstatnim ponavljanjem gluposti koje si lupio naprave od tebe glupaka i lazova..... jedno moguc objasnjenje koje nikako da uzmes u obzir. 

Ista stvar je pratila svakog drugog predsednika... mediji nisu izmisljeni pre 4 godine niti su postali pokvareni onog trenutka kad je doso tramp. Covek jednostavno - mnogo laze.

пре 3 минута, haveaniceday рече

A inace bukvalno skoro svaki od tih ubijanih crnaca je kriminalac

Nije. To desnicarksa propaganda hoce da ulepsa ubistva pa koriste onu vucicevu metodu "jeste on ubijen ali pogledajte kakav je zlotvor bio ranije  u zivotu... evo u cak postoje zapisi da je  u obdanistu reko vaspitacici da je ruzna... mora ako ga je ubio"

Pa evo ti... sada je lik prisao policijskom automobilu i pucao dvojici policajca koji su sedeli u autu u grudi. Odvezli su ih u bolnicu protestari BLM su se okupili i drali se "jedva cekamo da umrete".

Budale.
Ali to ne znaci da nema dobrih ljudi na obe strane...

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam zasto se vi stalno ponsate da ti drustveni feniomeni mogu da se posmatraju tako odvojeno.. jasno je da imaju posledice.... 

Oces da kazes "pametnome dosta" ....

Izvini, ali izbegavam te "vidi se" i "svima je jasno" argumente

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...