Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

@cloudking 

Zabagovao post pa da ti odgovorim ukratko ovako... posto edit ne radi lepo... a vidis da su se pomesali quoteovi

1. Znam da trump manje laze od hilari. Mislim da je to ocigledno i objasnio sam zasto tako mislim. Ako vam to objasnjenje nije dovoljno - ok. 

2. Mozda sam ja "izgubio analiticke sposobnosti" i "moc rasudjivanja" kako kazes, ali moze da bude da si i ti. Uzrok tvojih misljenja moze da bude posledica ovoga: 

WWW.WASHINGTONPOST.COM

i moja slika moze da bude mnogo bliza realnosti - je tramp lazov kolkiko i prosecan covek (sto sam vise puta rekao) koji povremeno lupa gluposti (sa cim nemam problem da priznam) ali za kog misle da je ultra veliki mega lazov zato sto.. pa 91 % informacija koje dobijamo o njemu su negativne.. samim tim uticu na bias misljenja. 

Ili moze tvje tumacenje da bude tacno..: Tramp je toliko veliki lazov da jednostavno o njemu nema sta dobro da se kaze, sve oko njega su neke lose stvari i vecina toga je istina 

3. Ja nikada nisam tvrdio da je tramp najbolju u svemu vec da je trenutni najbolji izbor. Danas su u americi i svetu ekstremni levicari\komunisti\antifa mnogo veci problem nego nacisti i druga grana ekstremnih levicara (:P neki bi rekli desnicara ali ja i dalje drzim da su levicari). Tramp je jedini koji im je stao na put vecina drugih im duva u usi. Dakle, najbolji je izbor od ponudjenih. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 2 минута, haveaniceday рече

@cloudking 

Zabagovao post pa da ti odgovorim ukratko ovako... posto edit ne radi lepo... a vidis da su se pomesali quoteovi

1. Znam da trump manje laze od hilari. Mislim da je to ocigledno i objasnio sam zasto tako mislim. Ako vam to objasnjenje nije dovoljno - ok. 

2. Mozda sam ja "izgubio analiticke sposobnosti" i "moc rasudjivanja" kako kazes, ali moze da bude da si i ti. Uzrok tvojih misljenja moze da bude posledica ovoga: 

WWW.WASHINGTONPOST.COM

i moja slika moze da bude mnogo bliza realnosti - je tramp lazov kolkiko i prosecan covek (sto sam vise puta rekao) koji povremeno lupa gluposti (sa cim nemam problem da priznam) ali za kog misle da je ultra veliki mega lazov zato sto.. pa 91 % informacija koje dobijamo o njemu su negativne.. samim tim uticu na bias misljenja. 

Ili moze tvje tumacenje da bude tacno..: Tramp je toliko veliki lazov da jednostavno o njemu nema sta dobro da se kaze, sve oko njega su neke lose stvari i vecina toga je istina 

3. Ja nikada nisam tvrdio da je tramp najbolju u svemu vec da je trenutni najbolji izbor. Danas su u americi i svetu ekstremni levicari\komunisti\antifa mnogo veci problem nego nacisti i druga grana ekstremnih levicara (:P neki bi rekli desnicara ali ja i dalje drzim da su levicari). Tramp je jedini koji im je stao na put vecina drugih im duva u usi. Dakle, najbolji je izbor od ponudjenih. 

A sta je to Hilari lagala veliko?

Ps. Prilikom odgovaranja na taj post korsticu tvoje metode odbrane Trampa, jer ih nalazim efikasnim iako iritantnim i fundamentalno pogresnim.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Covece, SAM TRAMP kaze da je na osnovu obecanja da ce da izgradi zid dobio izbore, a ti si u nekom limbu da mu je to bila "metafora". Znaci toliko si otiso u krajnost sa tim obozavanjem trampa da cak izvrces i njegove licne reci samo da bi ga odbranio. Ti si Kilijen Konvej i Sara Sanders u jednoj osobi :)

Pa kao sto rekoh u tome se razlikujemo ja (i trampovi glasaci) i ti.

>Oni to nisu shvatili kao bukvalno betonski zid vec su shvatili kao da ce da resi problem ilegalnih imigracija. Svi ovi jutjuberi koje ja pratim, koji imaju po nekoliko miliona subscribera su to pricali od starta. Svi su mislili i shvatili kao preuvelicavanje. ja nigde nisam video nijednu naznaku da je tramp bukvalno mislio na betonski zid ciglu po ciglu.... 

> Ti si to shvatio suprotno, da tramp oce bukvalno betonski zid i da ja (mi) izvrcemo njegove reci, samo ti imas ispravno tumacenje... 

sto i svi drugi liberali pricaju, ja i dalje cekam da nadjem konzervativca (koliko mi moje ograniceno vreme dozvoljava) koji su shvatali bukvalno betonski zid.... koji ce bukvalno da plati meksiko.... 

Mislim, ti mozes da pricas da smo svi mi budale i da je tu bio jedan veliki nesporazum izmedju nas i trampa.. ok.. imas pravo da mislis da su ljudi (i ja ) toliki idioti... koji su toliko pali pod neku madjiju... 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

Ja nikada nisam tvrdio da je tramp najbolju u svemu vec da je trenutni najbolji izbor. Danas su u americi i svetu ekstremni levicari\komunisti\antifa mnogo veci problem nego nacisti i druga grana ekstremnih levicar

Ma jok... To te desnicarski mediji konstantno ubedjuju a ti padas na propagandu kao sto je vec veoma ocigledno.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

A sta je to Hilari lagala veliko?

Ps. Prilikom odgovaranja na taj post korsticu tvoje metode odbrane Trampa, jer ih nalazim efikasnim iako iritantnim i fundamentalno pogresnim.

Kod hilari nije problem i kritika to sto je lazov(to je najmanji problem). Kid hilari je problem sto srusi gadafija, bacila libiju u stanje propasti i onda se komotno smeje po televiziji 'we came, he died hahha " To je problem kod hilari.. Stvarno se nisam peterano zanimao za njene lazi..

takodje kod hilari problem sto je pricala da hoce "no fly zone" nad Sirijom sto bi znacilo direktan sukob sa rusijom. Je je no fly zone lepa rec za "oboricemo sve avione koji lete nad tom teritorijom

e sad ti malo razmisli zasto mi vodimo debatu oko toga koliki je tramp lazov a ne ko je njegova opozicija i sta su njihova zla... 

Evo ti ko mu je sada konkurencija.. zamisli da je neki starac kao biden tvojoj cerki ovako mirisao kosu..

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

>Oni to nisu shvatili kao bukvalno betonski zid vec su shvatili kao da ce da resi problem ilegalnih imigracija. Svi ovi jutjuberi koje ja pratim, koji imaju po nekoliko miliona subscribera su to pricali od starta. Svi su mislili i shvatili kao preuvelicavanje. ja nigde nisam video nijednu naznaku da je tramp bukvalno mislio na betonski zid ciglu po ciglu.... 

> Ti si to shvatio suprotno, da tramp oce bukvalno betonski zid i da ja (mi) izvrcemo njegove reci, samo ti imas ispravno tumacenje... 

sto i svi drugi liberali pricaju, ja i dalje cekam da nadjem konzervativca (koliko mi moje ograniceno vreme dozvoljava) koji su shvatali bukvalno betonski zid.... koji ce bukvalno da plati meksiko.... 

Mislim, ti mozes da pricas da smo svi mi budale i da je tu bio jedan veliki nesporazum izmedju nas i trampa.. ok.. imas pravo da mislis da su ljudi (i ja ) toliki idioti... koji su toliko pali pod neku madjiju... 

Nema ja sta da mislim i tumacim. Tramp je DOSLOVNO REKAO da ce da napravi betonski zid...

Svi tu jutjuberi desnicarski su momentalno krenuli u damage control jer su znali da je to sto je izgovorio teeeska glupost al ne smeju to da kazu javno pa su smislili da je to "sve metafora"... Ako je metafora, sto onda pravio ikakav zid? Sta ce mu i ograda ako su svemoguci republikanski jućuberi skontali da on nije mislio bukvalno?

Meni je sad mnogo smesno kolko je sve smesno na onom decijem nivou :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Nema ja sta da mislim i tumacim. Tramp je DOSLOVNO REKAO da ce da napravi betonski zid...

Svi tu jutjuberi desnicarski su momentalno krenuli u damage control jer su znali da je to sto je izgovorio teeeska glupost al ne smeju to da kazu javno pa su smislili da je to "sve metafora"... Ako je metafora, sto onda pravio ikakav zid? Sta ce mu i ograda ako su svemoguci republikanski jućuberi skontali da on nije mislio bukvalno?

Meni je sad mnogo smesno kolko je sve smesno na onom decijem nivou :)

I ja sam kada sam te opsivao jednom rekao doslovno da imas 300 kila misica.... valjda sam lazov.... 

isto sam jednom doslovno reko da cepam drva pogledom... i za to sam valjda lazov... 

Mislim kako da diskutujemo dalje kada treba da ti dokazujem da ja nisam mislio doslovno da ti iams 300 kila misica ili da nisam mislio doslovno da cepam drva pogledom... kako ja nekom da dokazem da to nisam mislio doslovno? 

Vodeci se tvojom i avokadovom logikom u obe instance mozete da me opisete kao lazovcinu....

Подели на овим сајтовима

Цитат

Isto kao sto osoba koja razgovara sa mnom zna da je teska glupost da Mladen cepa drva pogledom.. jer je to malte ne nemoguce osim ako nisam dobio neke super moci, pa znaju da ne lazem vec preuvelicavam i hocu da iskomuniciram poruku da mi je cepanje drva lako. 
Isto kao sto osoba sa kojom razgovaram zna da moj drugar CloudKing nema stvarno 300 kila misica vec hocu da opisem coveka koji je jako misicav. 

E sad, neko moze da tvrdi komforno (kao ti sada) da ja stvarno mislim da cepam drva pogledom i da sam shizofrenicar, ili da sam toliko glup da nisam svestan da ti fakticki ne mozes da imas 300 kila misica. Ne znam sto je tesko da priznas ove cinjenice.... da komforno sa nacinom na koji ti i avokado argumentujete damage control mozete svakog ko nesto preuvelica ili lupi da optuzite da laze.. 

ajde @cloudking iskreno mi reci, da li osoba (novinar recimo) moze da uzme moju recenicu "cepam drva pogledom" i da argumentuje da sam ja lazov ili shizofrenicar!? I da sabere 200 mojih takvih izjava i da argumentuje apsolutno isto sto argumentuje za trampa? Na potpuno isti nacin? Ali molim te budi iskren.. da li je to moguce.... i onda mi objasni u cemu se razlikuje trampova izjava da ce da gradi betonski zid.. od moje da cepam drva pogledom? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, haveaniceday рече

Taj detalj niko ne spori, da CO2 izaziva efekat staklene baste, i da ljudski CO2 izaziva to. Ja ne znam ni jednog (skeptika) koji kaze da taj deo nije istina.

Mnogi to osporavaju ili ne razumeju...

Ljudi imaju rezerve bas prema tim kompjuterskim modelima. 
I moj komentar se odnosio direktno na taj deo: da u poslednjih 30 godina prave modele o kojima jako malo znaju. 

Odakle ti ideja da ljudi koji prave te modele o njima jako malo znaju? U odnosu na koga jako malo znaju?

Ne znam zasto pravis svaku diskusiju tako teskom, da sada predstavljas situaciju kao da klimatski skeptici sumnjaju da CO2 proizvodi efekat staklene baste..... sto je mozda tvoje iskustvo ali ja takve skeptike sretao nisam.. to se bukvalno svi slazu. Pod tom pretpostavkom (da smo svesni da se svi slazu oko toga) sam rekao da je to nauka stara 30 godina. 

Ok, nismo se razumeli... jer pravljenje kompjuterskih modela je samo alatka u toj nauci.

Za ostalo stvarno ne mogu vise, isto tebi sto i cloudu, kao da zvimo u dva razlicita sveta. Ja mislim da je evidentno kada covek preuvelicava a kada laze... vi hocete jezik da svedete na neke definicije, po kojima to moze da se objasnjava dokaze.. ja to stvarno ne umem da objasnim i dokazem. 

Pa da, živimo u dva različita sveta... ja živim u onom u kojem kad Tramp laže to je laž i kad Hilari laže to je laž... ti živiš u svetu u kojem kad Tramp laže to je nešto drugo na osnovu objašnjenja koja su primenjiva samo na njega i ne važe za Hilari...

Prosto sam to objasnio primerom sa kojim svako sigurno moze da se idetifikuje, kada mu neko kaze naprimer "znas sta cu da uradim, izoracu bre celu njivu golim rukama"... ja prosto iz tog razgovora verovatno znam da nece stvarno da izore celu njivu golim rukama i da nije lazov... vec da mi kaze da ce vredno i dosta da se pomoci na toj njivi.... kao sto rekoh vi svakako od te izjave mozete da pravite laz.. ja ne mogu da vam dokazem da nije.. ali mogu iz konteksta i nacina razgovora da budem siguran da osoba nije mislila da prevrce zemlju golim rukama..... 

Svi znamo šta je hiperbola, ne moraš da je objašnjavaš... ja samo ne znam za koju konkretno Trampovu laž tvrdiš da je hiperbola?

Vi mozete slobodno da mislite da sa namerom podrzavam lazova

Ako se ne varam to si već i izjavljivao...

i da me optuzujete kako sam "orvelian" zbog toga....

Pa prosto ideja da je uredu da političari lažu građane je orvelijanska... zaista ne znam zašto misliš da se taj stav koji si izneo razlikuje od Ministarstva Istine iz 1984-e?

Kao što sam ti već i napisao, imaš naravno pravo da to misliš, ali ne razumem što se buniš kad neko to nazove orlvelijanskim?

vase pravo, al ja cu i dalje da ga podrzavam, iako ne mogu da glasam u toj zemlji, jer mislim da je jako vazno da se podrzavaju ljudi kao on.

Samo napred...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ok, objasnio sam, ti si presudio svojim sudom. Slobodan si.

Cool... ako ti misliš da je jasno šta misliš o tome da li postoje ili ne postoje, sve je u redu... :D

Da ja sam tada krenuo da sumnjam, ali nisam bio siguran da li troluje jer smo mnogi od nas trolovali "nazi" like memove.

Aha...

Ali dobro sta je tu problem? Mislim naravno da to mozes da tumacis u najgorem mogucem svetlu da je planski znao da su to nacisti i da se planski nije odricao zbog glasova... ali postoji jos milion tumacenja koja mogu da budu. 
Npr: Mogao je da vidi da mediji satanizuju sve i svakog, pa nije hteo da igra njihovu igru... (sto je moje objasnjenje) i da se odrice ljudi pre nego sto zna koga\cega se odrice. To je isto legitimno objasnjenje, jednako validno koliko bi bilo ovo iznad. 

Demokrate i Republikanci imaju izuzetno sposobne ljude čiji je posao češljanje nečije istorije jer to može da bude ključno... Biden pre nego što nominuje potpredsednicu mora da zna da li je ova u srednjoj školi privođena zbog krađe u prodavnici jer takve sitnice mogu da prelome izbore... ideja da predsednički kandidat u Americi nije znao ko je i šta je Richard Spencer (i ekipa) je prosto smešna... naročito što ga je Hilari prozivala za to tokom kampanje... to tvoje nije legitimno objašnjenje, već smehotresno naivno objašnjenje za malu decu...

Drugo, koliko tih glasaca ima? sta mislis? Je l si video nekada KKK skupi ili je l si video unite the right skup sledece godine (posle charletsvilla) kada je vecina desnicara skapirala da su to nacisti? bukvalno je bilo 20 coveka... to je minorna i nebitna grupa... Apsolutno nikakvu politicku snagu nema.

Tih glasača ima daleko više nego što ih se pojavi na nekom skupu.

Trump je (kao i ja) gledao mesecima pre toga kako naziva Rona Paula nacistom, kako nazivaju Tea Party pokret nacistima, kako nazviaju sve redom nacistima. Pa izvini sto mu dajem oduska da ne skoci odmah na medijske optuzbe kao sto Biden radi. Uostalom Bidenu nije problem, i da mediji pogrese nikom ne moraju da se izvinjavaju...... to je oruzije da se napada desnica.... takticki, licemerno.... 

Sto se Biden ne odrekne podrske antife koji su mnogo veca i opasnija grupa nego spancer i njegovi?!? 
Sto ne kaze javno "EVO ODRICEM SE PODRSKE ANTIFE"......

https://www.linkedin.com/in/roflaherty/

Ovo ćeš da preskočiš jel da?

Seti se da si ti pre par meseci rekao sa podsmehom "teroristicka organizacija koja nije nikog ubila"... i evo sada moja "paranoja" se ostvarila.....

Da... i sad mogu da napišem: teroristička organizacija koja nije nikog ubila u organizovanom terorističkom napadu...

Simpatizer ili član Antife je nekog ubio.

Kao što je simpatizer Trampa nekog ubio u Šarlotsvilu.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

@cloudking 

1. Znam da trump manje laze od hilari. Mislim da je to ocigledno i objasnio sam zasto tako mislim.

Gde i kad si to objasnio... ja sam to propustio izgleda...

Подели на овим сајтовима

A kad je izdao Executive order 13767 u kojem piše:

It is the policy of the executive branch to: secure the southern border of the United States through the immediate construction of a physical wall on the southern border, monitored and supported by adequate personnel so as to prevent illegal immigration, drug and human trafficking, and acts of terrorism;

i

Definitions.

"Wall" shall mean a contiguous, physical wall or other similarly secure, contiguous, and impassable physical barrier.

onda su isto svi ovi jutjuberi "shvatili" da je to neki metaforični Executive order?

:))

Подели на овим сајтовима

Pa evo... ovo ti je neka mini kompilacija trampovih obecanja u kojima KONKRETNO i vrlo PRECIZNO tvrdi da ce da NAPRAVI BETONSKI ZID 

Ti tvојi jucuberi mora da su gomila teskih morona ako su zaista sve vreme tvrdili da Tramp nikada nije rekao da ce izgradi betonski zid nego da je to bila metafora... AJ baci pogled, kratak je video pa mi reci, koliko nizak IQ treba da ti bude pa da ti ovog coveka sa snimka shvatis kao da prica  o nekakvom metaforicnom zidu.

Druga opcija je da nisu moroni, nego jerdnsotavno veoma veoma zli i isfrustrirani lazovi koji vas fortaju kako si oce i serviraju vam najvece moguce gluposti svesni da ce progutate sta god da vam ispricaju...

Nemam drugo objasnjenje stvarno... evo ti vec tri stranice objasnjavas kako Tramp nikad nije reko da ce bukvalno da napravi betonski zid a on cova sam to pricao. Ja bih voleo da mi objasnis a moja pretpostavka je ista kao iranije, da nije vazno sta Tramp laze... jer sta god da slaze vi ste srpremni da tu laz relativizujete i da dodatno lazete samo kako bi ocuvali ideju o idealu ovog super-coveka koji je na mestu vaseg voljenog vodje... 

NE stvarno... kako si ti razumeo ovaj video? Odnosno, kako si iz ovoga sto Tramp prica zakljucio da se radi o metafori a ne  o tome da ZAISTA hoce da izgradi betonski zid (od kojeg je posle odustao i napravio tarabu... koju vi njegovi podanici gledate kao cudo nevidjeno i kao ultimativnu potvrdu da je Tramp covek od reci i onda coveku koji to sve gleda ne moz da ne bude makar malo zao...)

I zaista mislim da je greota da se pametan momak, libertarijanac.. pali na obozavanje vodje i da pada na kult licnosti... ja nisam libertarijanac pa sam vise u faoznu da mi ne treba nikakav vodja vec samo dobar decentralizovni sistem.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...