Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

"Again, vote or don’t vote in whatever way you think best; how Americans choose to participate in a pretend election is none of my concern. But do be mindful of those who try to route your energy into a political establishment that has never served you and never will. That's all."

https://medium.com/@caityjohnstone/rbg-death-means-two-headed-uniparty-will-threaten-americans-with-removal-of-civil-rights-f1919bcd9843

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

"This is exactly how the two-headed one-party system works, in America and elsewhere. One party owned by one imperialist oligarchic class is placed in two separate offices “to give some semblance of competition,” just like Steinbeck’s pearl buyers. And just like Steinbeck’s pearl buyers they work together to deceive the people into accepting the lowest possible bid, in their case meaning the acceptance of virtually no change at all from the imperialist oligarchic status quo."

"This pattern repeats over and over and over again, whether it’s the presidency or Congress, and the people never learn their lesson. They’re trained to think of the two parties as competing, when really they’re more like the left fist and the right fist on the same boxer. An orthodox-stance boxer uses the left jab and the right cross in conjunction with each other in one-two punch combinations to accomplish the same goal, namely to leave his opponent staring up at the arena lights and rethinking his life decisions. And in this case, the boxer’s opponent is you."

"Ignore their words.

Ignore their fake pro-wrestling kayfabe combat over impeachment agendas they know will never bear fruit and their Russia conspiracies they know are pure nonsense.

Watch their actual behaviors instead.

Don’t fall for the illusion."

MEDIUM.COM

There’s a scene from John Steinbeck’s The Pearl that’s been coming back to me over and over again ever since I started writing about US…

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, haveaniceday рече

Nisu, upravo su to one kulturne razlike o kojima smo ja, grizzly, auror i muramasa mesecima pricali. Politika (stanje u drzavi) je posledica kulture te zemlje. Drzave koje imaju losiju kulturu imaju losije rezultate i njihovi gradjani losije zivote i obrnuto. Sto naravno ne znaci da svi u drzavi i ostale gluposti... al kad stavis 10 debila 5 normalnih i 5 ekstra pametnih u jednu sobu i uvedes demokratiju - dobices mudrost 10 debila. Jednostavno proseci. 

Наравно, ал ја овде одговарам онима који количину меланина у кожи корелирају са IQ-ом.

Култура је нешто друго. Наравно да неке државе или групе унутар једне државе имају очајну културу што резултира разним катастрофама. И сами смо се родили и живимо у једној таквој рупчаги.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

Наравно, ал ја овде одговарам онима који количину меланина у кожи корелирају са IQ-ом.

Култура је нешто друго. Наравно да неке државе или групе унутар једне државе имају очајну културу што резултира разним катастрофама. И сами смо се родили и живимо у једној таквој рупчаги.

Mozda ima i boja koze, ja u to preterano nisam ulazio, ali ona je nebitna u svakom slucaju. Ni nizak iq nije problem. Bolje eticka i radna osoba koja je dobar stolar sa relativno nizim iquom nego genijalac koji je islamski radikalni hodza koji veruje da je u redu kamenovati ljude. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Avocado рече

Što se Covida tiče, ne komentarišem iz upravo suprotnih razloga - jer ne znam šta je tu čija odgovornost... i ko je čime i koliko doprineo... i mislim da niko ne zna...

Ajde...zamisli.... bas to ne znas. :D  how convenient!
Naravno da se zna brale. Duznosti predsednika federacije su da deli pare. Tacno ima sta je tamo njegova duznost. Duznosti guvernera su da resavaju lokalna pitanja tipa lockdown i slicno. Ne mozes predsednika (ciji je posao da deli pare) da krivis za to sto su guverneri drzava radili..... al hebiga.. onda bi morao da se zauzmes i da odbranis trampa u instanci gde svakako nije kriv (jer ne moze da bude kriv).... a to ne bi zvonilo sa tvojom ekipicom bas dobro... 

Ako je neko odgovoran za menadzerisanje kovida unutar X drzave to je guverner te drzave. 

Цитат

kao da si napisao "ovog kriminalca su deset puta vise trpali u zatvor nego ovog postenog coveka"

:D:D:D Brate to je zivot... kad si kriminalac ides u tvroza, kad lupas gluposti i pricas kojesta budes satanizovan... the miracle of life...

Brate je l ti ne vidis svoj bias? U tvojoj glavi republikanci su ekvivalent kriminalcima a demokrate su ekvivalent postenim ljudima. Odakle ti uopste te gluposti? Ja se iskreno nadam da ne verujes u to, jer u najmanju ruku obe partije su iste, a (po mom misljenju) republikanci zu znacajno bolji. Je l ti stvarno ne pada na pamet da ti novinari lazu? Da imaju bias?  

Evo ti par istorisjkih akta demokrata

- osnivanje KKK

- Uvodjenje Jim Crow Laws (segregacija)

- Borba protiv ukidanja robstva.

- Borba protiv civilnih prava 1960. (mada su tu demokraet bile podeljene al i dalje je vecina bila protiv)

Evo ti par istorijskih akta republikanaca

- Ukidanje Robstva

- Ukidanje Jim Crow Laws

- Borba za civilna prava crnaca. 

image.png.17f0a243975f96be896924092a07d6ab.png

Da li si i dalje siguran da ces tako olako da nazivas republikance - krliminalcima? 
I pazi.. to nije neka davna istorija.. to je relativno skora istorija.. Joe Biden je usao u politiku 6 godina posle toga, 1970..... 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, cloudking рече

Sta si zapeo sa tom "odgovorsnoscu Trampa" ti brate kad umislis da neki sagovornik nesto reko pa tri starnice foruma potrosis svadjajuci se sa time sto si zamislio... 

Nisam ja zapeo nego ti. Napadas Trumpa da sklanaj svoju odgovornost (a ima je kao po tebi). Ja ti objasnjavam da nema odgovornost. ali vidim da ti je tesko da prihvatis

Mozes ti da umes i uzorak od 20 drzava sto da ne a mozes i da uzmes  uzorak prvih pet najbrojnijih i da vidis da je odnos 2:3 sto je daleeeeeko od toga da su blue states krive za losu statistiku USA... pokvarenjastvo prve klase!

Ajde ovako... uzmi sve plave drzave i sve crvene drzave i uradi smrtnost po 1000 stanovnika... pa vidi koja je razlika.... umesto sto konstatno hoces da napadas republikace, branis demokrate i lupetas... uzmi jednom u ovoj debati ukljuci svoju glavu i sam napravi startistiku. 

Ili ako te mrzi mogu ja da ti izracunam smrtnost na 1000 stavnonika izmedju plavih i crvenih drzava. Ali vise bih voleo da uradis sam, mozda ce da ti se otvore oci tako...
Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, haveaniceday рече

Ajde...zamisli.... bas to ne znas. :D  how convenient!
Naravno da se zna brale. Duznosti predsednika federacije su da deli pare. Tacno ima sta je tamo njegova duznost. Duznosti guvernera su da resavaju lokalna pitanja tipa lockdown i slicno. Ne mozes predsednika (ciji je posao da deli pare) da krivis za to sto su guverneri drzava radili..... al hebiga.. onda bi morao da se zauzmes i da odbranis trampa u instanci gde svakako nije kriv (jer ne moze da bude kriv).... a to ne bi zvonilo sa tvojom ekipicom bas dobro... 

Opet se projektuješ?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, haveaniceday рече

Bolje eticka i radna osoba koja je dobar stolar sa relativno nizim iquom nego genijalac koji je islamski radikalni hodza koji veruje da je u redu kamenovati ljude. 

Da... to su te dve grupe na koje se ljudi dele... opet te uvatilo altrajt ludilo?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ne mozes predsednika (ciji je posao da deli pare) da krivis za to sto su guverneri drzava radili

Kako spinujes heboote... ko je ovde krivio Trampa za stanje u sa covidom u drzavama? Ajd pokazi mi taj post?

Ovde je Tramp kritikovan da LAZE, al lakse je da ga branis od napada koji se nije desio nego da adresiras konkretnu zamerku.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, haveaniceday рече

Da li si i dalje siguran da ces tako olako da nazivas republikance - krliminalcima? 

NIkada  u zivotu to nisam uradio pa ne vidim potrebu da se bavim ovim problemom. Tebi preporucujem ono sto preporucujem svim altrajtovcima i republikancima... obrazujte se. Za pocetak pogledaj "Metafora"... 

Sa tobom ne moze da se prica, jednostavno. Sta god iko da napsie ti ces da udavis pricom o necemu sto niko nije rekao ili ces da potrosis kilobajjte prostora na serveru pricajuci o necemu onako kako si ga ti shvatio  a ne onako kako je izreceno.

Metafora sluzi da bolje objasni ili da priblizi, ti si jedan od retkih sa kojima se ne smeju koristiti sitlske figure jer samo ukomplikuju stvar jer posle mora tri dana da objasnjavam sta sam zapravo teo da kazem... 

Подели на овим сајтовима

Nisam ja zapeo nego ti. Napadas Trumpa da sklanaj svoju odgovornost (a ima je kao po tebi).

Ti si kao ona zena sto sanja da je muz vara pa ga bije kad se probudi :D

Mozda si sanjao da sam tako nesto napisao, a mozda i jesam napisao... u svakom slucaju voleo bih da vidim iz kog MOG postra si zaklljucio ovo sto si zakljucio i zbog cega mi pises kilometarske postove koje nemaju veze sa onim sto sam pisao?

- hehe pogle trampa kolko laze, heheheh

- Ti napdas trampa da je njegova odgovornost sto ima kovid u USA i napadas ga zbog toga sto ne znas kakve su njegove odgovornosti kao predsednika USA, eee nemas pojma ni kako USA funkcionise politicki treba neko da te nauci da ne pisao ove gluposti i napdao trampa bez ikakvog razloga a on uopste nije odgovoran kako ti TVRDIS i NAPADAS on je covek kojeg ne bi smeo da napads kad bi znao sta on zapravo radi i koliko su republikanci kul ljudi evo malo statistike...

- ali... ....ali......... aj, nema veze....

Подели на овим сајтовима

Evo, upravo laze svoj narod zarad politickih poena, ali to je super, to je sjajno, pozeljno i odgovorno ponasanje... A opravdanje je- "svi to rade" :D

http://rs.n1info.com/Vesti/a641767/Tramp-o-predlogu-za-Nobela-Zaustavljamo-masovna-ubijanja-izmedju-Srbije-i-Kosova.html

"Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije. Dugo su se ubijali, a sada će prestali. Rekao sam im, momci, hajde da se sastanemo, znate, stotinama godina su se ubijali, pod različitim imenima...“- Tramp, car, legenda :D

• Оплаках :)) 1

Подели на овим сајтовима

Every Fucking Trump Supporter: Why don't you support our president, Caitlin? He's ending the wars! Me: No he's not, look at the facts. Every Fucking Trump Supporter: Well you can't just expect him to simply end the wars, don't be a naive idiot.

Image

Image

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...