Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 58 минута, haveaniceday рече

Pa sta je u toj recenici netacno? Gasi ratove, ali ne mozes sve ratove od jednom da prestanes da vodis. Ne mozes da prestanes da pomazes ljudima u borbi protiv ISILa ako ste vec sklopili ugovore. Lepo joj je receno - covek zaustavlja ratove, ali ne moze jednostavno da zaustavi sve ratove.... ima tu obaveza, dogovora, moralne odgovornosti..

sta treba, da povuce trupe iz avganistana i da ih pusti da ih islamisti pokolju?  Zamisli da si toliki naivni idiot da mislis da neko hoce to... i da to uzimas kao argument da tramp ne gasi ratove. 

Mnogo toga. Niti gasi ratove, niti u nekima od tih zemalja ratuje s onima koje ti navodiš, niti ga je ko zvao tamo već nelegalno okupira delove zemlje i krade naftu ( i još se time hvali ), naoružava islamske fanatike koji su mu "završavaju posao" i ratuju za njega, ubija mnoštvo civila ( kolateralna šteta vazdušnih napada i sankcija ) itd... I ti još našao da porediš Ruse s ovim zlotvorima 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 14 минута, fsa рече

Niti gasi ratove,

Netacno. Povukao je ogroman broj trupa iz ratnih zona i gasi ih polako. 

Цитат

niti u nekima od tih zemalja ratuje s onima koje ti navodiš

Gde npr? 

Цитат

niti ga je ko zvao tamo već nelegalno okupira delove zemlje i krade naftu ( i još se time hvali )

Gde krade naftu i gde se hvali? I sto bi krao naftu kada usa proizvodi dovoljno nafte? Vi ljudi ne kapirate da iz tih regija dolazi samo 5 % nafte koja se konzumira u americi? Verujem ti da se hvalio ako je negde ukrao (to mi lici na njega haha) ali me zanima gde su ukrali? 

Цитат

naoružava islamske fanatike koji su mu "završavaju posao"

Koje islamske fanatike naoruzavaju? 

Цитат

ubija mnoštvo civila ( kolateralna šteta vazdušnih napada i sankcija ) itd...

Ok, to se desava jbg. Slazem se. 

Цитат

... I ti još našao da porediš Ruse s ovim zlotvorima 

Sto da ih ne poredim? Sta se ti lozis, da su rusi bolji ili da bi bili bolji da imaju moc koliku i usa?  Ne mrzi poljaci i ukrainci Ruse tek onako. A ni finci, norvezani, svedjani.... njih su rusi napadali poslednjih 300 godina i maltretirali. Rusija, Kina, Amerika.. sve so tu imperijalisticke zemlje... glavna razlika izmedju USA i Rusije i kine jeste u tome sto je USA jako uspesnisja od ove dve.. 

Znas sve one mape gde je usa orkuzila rusiju i kinu bazama? Znas li zasto je to? Zato sto su ljudi sirokih ruku dali Americi da postavi baze da rusi\kinezi ne bi mogli u buducnosti da ih maltretiraju... jer su se namucili sa njima u proslosti. 

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, haveaniceday рече

Pa dobro, niste imali volje.. nemojte da se cudite sto ljudi misle da lupate gluposti... 

Ali ne lupamo... ti lupaš gluposti... konstantno...

Ma u milionima.. covek dva puta zine tri puta slaze. :D

Hiljadama... i ti to dobro znaš Bobo... samo se foliraš...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Bombardovao je Libiju, stabilnu zemlju, sa slabim diktatorom.

U trenutku kad je bombardovao nije bila stabilna, već je krenuo građanski rat... ali da ne ispadne sad da branim Obamu... što se toga tiče su isti... a svako od njih ima svoje "razloge"... jedino što si ti zamislio da su Trampovi razlozi dobri, a Obamini loši...

Ne znam sto se pravis glup da razlike nema.. 

Ne pravim se glup, nego ti... ili su ti potpuno isprali mozak... svodi se na isto...

• Свиђа ми се 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Naravno da radi... cilj i jeste satanizacija da genijalci kao @Avocado i @cloudking pomisle da je on neki lazov ultra veliki posto na politickim i prakticnim osnvima ne mogu da ga napadjau. Sve sto mogu jeste da blate njegov karakter, lazov, narcis, ovo, ono.... 

Tako najbolje kupis likove mentaliteta ove dvojice..... posto ne mogu da ih kupe na osnvu trampovih politickih poteza jer su vecina sasvim ok... mogu samo da ga blate i blate i blate.. dok ljudi ko ova dvojica ne mogu da ga podrze jer ce da ispadne da podrzavaju nekog lazova.. a njima je jako bitno da drugi ne misle da oni podrzavaju lazova..  

Kao što napadaju i Vučićevu ličnost, ali pravi ljubitelji i Vučića i Trampa znaju da je to sve bez veze i da su njihovi besprekorni rezultati ključni i da im je većina političkih poteza sasvim ok...  :D 

Оno sto je realnost od svakog coveka mozes da napravis lazova..

... a naročito i mnogo lako kad jeste lažovčina.

Uzmimo recimo da na svakih 10 lazi novinarima o trampu nabodu jednu laz....

A što bismo uzeli to osim ako nismo baš zaljubljeni u Trampa pa ga branimo kako ga mama ne bi branila?

advokado i klaudking ce sve da oproste novinarima i sudice samo trampu, praveci se da je to sudjenje u vakuumu...

Naravno da ne bih... ali ta lista Trampovih laži od kojih je samo 10% zaista laž postoji samo u tvojim fantazijama.

Evo nađi jednu takvu listu/članak nekog novinara u kojima je samo 10% Trampovih navodnih laži zaista laž pa ću uvek da te podržim u tome da su svi novinari (osim Foxa naravno) govna....

nazalost.. lako je manipulistai politicki takvim ljudima.

Reče neko zaljubljen u američkog predsednika...

Подели на овим сајтовима

Trumpists who rightly criticize Bush and Obama’s wars as deep state depravity always defend Trump’s continuation of those wars by saying it’s because the deep state has too much control over his administration. Bush and Obama are deep state puppets, but somehow Trump isn’t by the exact same standards.

MEDIUM.COM

Part of the problem is that the most influential voices are people for whom the status quo has worked out well. Celebrities. Politicians…

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, haveaniceday рече

Naravno da radi... cilj i jeste satanizacija da genijalci kao @Avocado i @cloudking pomisle da je on neki lazov ultra veliki posto na politickim i prakticnim osnvima ne mogu da ga napadjau. Sve sto mogu jeste da blate njegov karakter, lazov, narcis, ovo, ono.... 

Haha ti mislis da je nekakava "organizovana satanizacija" mene ubedila da Tramp laze? :D

Ne be bate... oci i usi su me ubedile... a one ako me sablaznjavaju, odsecicu ih :D 

U Nisu je za vreme 90ih jedna od fabrika koje su dobro radile bila Duvanska industrija. Vodio je je Smiljko Kostic. E vidis za njega su svi govorili "jeste da laze i krade ali bar daje i svojim radnicima" i taj mentalitet nije nestao niti ce, kako vidimo ni dan danas...

a njima je jako bitno da drugi ne misle da oni podrzavaju lazova..  

Da. Ugled i kredibilitet gledam da gradim na ovakvim stvarima. Nikada neci stati iza nekoga ko je lazov, delom i iz tog razloga koji si naveo jer ne zelim da me ljudi znaju kao "onaj koji podrzava lazovcine"... Kamo srece da  i tebi smeta da podrzavas lazova ali tu kocnicnu iz nekog razloga nemas.

Jedino sto buni je sto menjas pricu pa cas si u fazonu "jeste tramp laze, ali TO SVI RADE" a cas si u fazonu "A kad je to Tramp lagao molicu lepo? NIKADA!"

Kaluda tek mogu da nacrne ako pogledaju proslost, koje je websajtove drzao i slicno. 

Zato ja nikada necu sebi dozvoliti da se zanesem mislju da treba da predvodim naciju.

mene mediji ne bi kupili tim blacenjem klauda

onda bi ispalo glup jer bi u mom slucaju to zapravo bilo tacno. :)

А јоs je lakse ako bombardujes gomilom sitnih lazi i gluposti koje niko ne moze da debunkuje da bi dokazao objektivnu sliku...prosto je nemoguce... 

Gluposti... ja jos nisam video ni jednu Trampovu laz koja nije debunkovana :D

Znas li neku laz koja nije debunkovana? I ako u zivotu mozes da mi odgovoris  na samo jedno pitanje, molim te da to bude ovo.

Uzmimo recimo da na svakih 10 lazi novinarima o trampu nabodu jednu laz.... advokado i klaudking ce sve da oproste novinarima i sudice samo trampu, praveci se da je to sudjenje u vakuumu...nazalost.. lako je manipulistai politicki takvim ljudima. Mozes cak i da pretpostavis koji ce stav da zauzmu po X pitanju... samo pogledaj bilo koji late night show - i mozes da budes siguran da ce oni da dele misljenje medijima...

A sto tebi tolko smeta sto novinari lazu? Zar to ne rade svi? Ja sam mislio da je laganje skroz normalna stvar, svi to rade... zasto onda tolko zameras novinarima?

Zato i imas gomilu demokrata koji su presli da glasaju za trampa. 

Kao i gomilu republikanaca koji su rekli "Tramp? Nikad vise!"

RVAT.ORG

These are Republicans, former Republicans, conservatives, and former Trump voters who can’t support Trump for president this fall.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

@haveaniceday i jos jedno vrlo aktuelno pitanje za tebe.

Svi ti uspesi koje navodis kao Trampova velika postignuca, da nisu ti uspesi kojim slucajem u rangu ovoga sto sad kenja po mitinzima kako je doneo mir balkanu i prekinuo "vekovno ubijanje" izmedju srba i albanaca (pa je cak i za nobela predlozen za to)? Vidim da masa orgazmicno klice tim "cinjenicama" pa me zanima jel su i ostale stvari koje je uradio u tom rangu?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

"If you just mentally muted the shrill verbal soundtrack which accompanies US politics and watched where the money, resources and weapons were moving instead, you wouldn’t have been able to tell a new president took office in January 2017. The same will be true after January 2021."

"Killing people and selling their organs will get you labeled a murderer. Selling the weapons used to kill the same number of people for the same amount of money in wars you actively lobbied for will get you labeled a job creator."

MEDIUM.COM

Kill millions in concentration camps and they’ll call you a monster. Kill millions with bombs and they’ll call you a moderate.

Подели на овим сајтовима

On 22.9.2020. at 3:39, Avocado рече

Ali ne lupamo... ti lupaš gluposti... konstantno...

Hiljadama... i ti to dobro znaš Bobo... samo se foliraš...

Lupate i te kako. Tvrdo lupetate. Ti npr mi sve vreme prodajes pricu o nekom velikom lazovu a najgore lazi koje si mogao da navedes su klasicno lupetanje gluposti, i daleko od toga da moze da ih opisemo kao lazi. I umesto da kazes lepo, kao covek "dobro menjam pricu covek lupeta gluposti ne laze" pa da diskutujemo kao ljudi, ti i dalje trabunjas o tome kako je neki veliki lazov. 

I vazda bezite od toga da mi pokazete te strasne velike lazi.. jer kada mi pokazete neko trampovo lupetanje gluposti kao sto je o globalnom zagrevanju, i ja ispravno ukazem da to nije laganje vec lupetanje gluposti.... svaljujete krivicu na mene a ne na vase slabe argumente. 

Подели на овим сајтовима

On 22.9.2020. at 12:22, cloudking рече

Haha ti mislis da je nekakava "organizovana satanizacija" mene ubedila da Tramp laze? :D

Ne be bate... oci i usi su me ubedile... a one ako me sablaznjavaju, odsecicu ih :D 

A ko kontrolise ono sto vidis i sto cujes? Ti mozda? Ili mediji? Ako gledas Dzona olivera i slusas ga kako vec 4 godine trabunja o tome kako je tramp lazov, a u isto vreme za osam godine obame nije spomenuo ni jednom da je obama lazov - naravno da ces da mislis da je "tramp neka velika lazovcina" i da su te "oci i usi ubedile".

Al iste te oci i usi tako mogu da te ubede za bilo koga drugog. Tako isto i tebe mogu da razapinju mediji i satanizuju i svi ti tvoji drugari bi verovali da si ti lazov i da ih oci i usi ubedjuju. 

Ne znam sta ti tu nije jasno... 

Цитат

U Nisu je za vreme 90ih jedna od fabrika koje su dobro radile bila Duvanska industrija. Vodio je je Smiljko Kostic. E vidis za njega su svi govorili "jeste da laze i krade ali bar daje i svojim radnicima" i taj mentalitet nije nestao niti ce, kako vidimo ni dan danas...

Isto su tako mediji u Srbiji ubedili silan narod da su svi losi sem Vucica. Isto su tako ubedili da je Djindjic pricao da treba da se bombarduje Srbija. Taj mentalitet "jeste da  laze al" ne moze da nestane jer intelektualno iskreni ljudi zanju da svi lazu. I da je assasinacija karaktera najalski nacin da oblatis politickog protivnika. I vi ste uspesno naseli na asasinaciju karaktera, umesto da diskutuje o politici (a tu nema mnogo sta da kazete) mi se ovde raspravljamo o tome da li je tramp lazov - postavljajuci neku sliku gde nekada moze da izaberemo politicara koji nije lazov. Sto je cista glupost... svi smo lazovi. Bitno je sta lazemo..... 

Цитат

Da. Ugled i kredibilitet gledam da gradim na ovakvim stvarima. Nikada neci stati iza nekoga ko je lazov, delom i iz tog razloga koji si naveo jer ne zelim da me ljudi znaju kao "onaj koji podrzava lazovcine"... Kamo srece da  i tebi smeta da podrzavas lazova ali tu kocnicnu iz nekog razloga nemas.

Zato sto nisam zamlacen kao ti nekim iluzionim gledanjem da ce ikada postati neko ko "nije lazov". Jer kada nekog stavis pred javnost mozes da mu iskopas gomilu lazi i gluposti. Jer je to normalno. Bitno je samo koliko su novinari motivisani da kopaju lazi i gluposti. 

meni je impresivino da ti verujes da ce ikada postati neko kredibilna ko nije lazov iza kog ces moci da stanes. A ako takvi ne postoje, prekini da me smaras ..... stvarno me ne zanima prazno kritikovanje gde je jedini zakljucak "pa dobro ne postoji osoba iza koje mozes da stanes ako uzmes moje savrsene standarde"

Цитат

Gluposti... ja jos nisam video ni jednu Trampovu laz koja nije debunkovana :D

Znas li neku laz koja nije debunkovana? I ako u zivotu mozes da mi odgovoris  na samo jedno pitanje, molim te da to bude ovo.

Naprimer, sta kategorizuju kao trampove lazi: 

WWW.ROLLINGSTONE.COM

The president served McDonald's, Wendy's and Burger King to the Clemson football Monday night.

I kako ja da "debunkujem" te stvari? Ajde objasni mi.. rado bih ti odgovorio na to pitanje zato te pitam za velike trampove lazi. Da vidimo sta on to laze toliko cega se ti toliko bojis.... 

Zato ja nikada necu sebi dozvoliti da se zanesem mislju da treba da predvodim naciju.

Pa odiclno, genijalan ti je plan, da pustimo one kojima nista ne smeta, koji nemaju nikakve dobre ideje da se bave tom misijom.. vidis taj mentalitet mnogo vise kosta nego. Pa ja bih pre glasao za tebe nego za Djilasa ili Vucica makar te ruiniriali kao sve i svasta.... a znam da svasta mogu da ti napakuju.... isto kao i meni kao i svakom drugom...

A sto tebi tolko smeta sto novinari lazu? Zar to ne rade svi? Ja sam mislio da je laganje skroz normalna stvar, svi to rade... zasto onda tolko zameras novinarima?

Ako je vas glavni argument "Tramp je lazov" a kompletne resurse za taj argument dobijate od novinara, valjda je logicno da treba da diskutujemo o tim novinamrima koji nas hrane tim informacijama? 

Kao i gomilu republikanaca koji su rekli "Tramp? Nikad vise!"

Ima. Uglavnom su to oni isti ljudi koji su do juce bili fasisti i nacisti za demokrate a sada su pristojni i divni ljudi. To je uglavnom republikanski establishment, oni koji su pocinjali ratove i zive od ratova. Medjutim takvih je vrlo malo u populaciji, uglavnom su politicari od karijere. Dok su demokrate koje glasaju trampa - ljudi iz populacije u velikom broju. 

Подели на овим сајтовима

@cloudking btw.. mentalitet "ne mogu da stanem iza nekog ko je lazov" je mnogo gori od "on laze i krade ali makar daje i radnicima" ...

Taj prvi mentalitet nam je mnogo vise zla doneo nego ovaj drugi. Mnoge stetocine su dosle na vlast jer drugi "nisu mogli da stanu iza nekog" ... evo ti par primera u skorijoj istoriji:

- Radulovicev DJB je pukao iz slicnih razloga. Kada je covek dospeo u javnost videle se neke njegove mane kao coveka (kao sto ih svako drugi ima) i odma su poceli da ga napustaju. 

- Sasa Jankovic i PSG su pukli iz slicnih razloga. Kada su krenuli u politiku, krenule su da isplivavaju neke cinjenice o tom pokretu i tim ljudima koje se drugima ne svidjaju. 

I posto su srz tih pokreta drzali ljudi koji "ne mogu da stanu iza nekog ko ima x karakternu manu" polako su pokreti pucali.. 

Danas se isto desava sa Trifunovicem, Djilasom i svima ostalima. 

Politika je borba za vlast\moc izmedju razlicitih grupa sa razlicitim interesima. Pomiri se sa time...  i gledaj da tvoji interesi budu politicki dobri... a ne da tvoji politicari budu moralni sveci, kao sto mi argumentujes ovde da treba....

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, fsa рече

"Killing people and selling their organs will get you labeled a murderer. Selling the weapons used to kill the same number of people for the same amount of money in wars you actively lobbied for will get you labeled a job creator."

Ako uzmes noz i zakoljes coveka ... smatraju te ubicom.. ali sta ako si prodavac koji je taj prodao noz ubici? a-ha got ya! Cutimo a? Cutimo... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...