Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 1 минут, Кратос рече

Ti si reko da procečan građanin plaća 12 000 jevrića državi kroz porez a ne da država troši po građaninu.I ne možeš to da računaš jer su tu uračunate i plate zaposlenih u državnoj upravi.Cifra je daleko manja.

Pa toliko trosi kroz porez. Koliko trosi po gradjaninu toliko trosi kroz porez. Ne znam kako da ti objasnim bolje to? Dakle 12 000 evra je cifra koju potrosi a ono sto neko potrosi to mora da se plati. Samim tim mora da bude isti broj. Kapiras? 

ja sam sabrao poreze i pozajmicu jer je pozajmica nesto sto se placa kroz buduci porez. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 2 минута, Млађони рече

Pa tacno u minarhizmu ne bi morali da imamo ove regulacije koje branim ovde, to je tacno. 
Ali nemamo minarhisticku drzavu nego welfare state, te kao takva mora da ima regulaciju jer deli pare. 

Наравно, али онда се залажеш за укидање wellfare-a, а не за још веће ограничавање миграција. Знаш ону стандардну либертаријанску, не можеш проблем кога је изазвала држава решити са више државе. Нисам сигуран колико сте ви људи свесни да сва та ограничења углавном спречавају добронамерне и продуктивне људе да уђу и загорчавају им животе. Паразити, муљатори, кримоси и остали су невероватно сналажљиви, просто их заболе за правила и ограничења.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Млађони рече

Pa toliko trosi kroz porez. Koliko trosi po gradjaninu toliko trosi kroz porez. Ne znam kako da ti objasnim bolje to? Dakle 12 000 evra je cifra koju potrosi a ono sto neko potrosi to mora da se plati. Samim tim mora da bude isti broj. Kapiras? 

ja sam sabrao poreze i pozajmicu jer je pozajmica nesto sto se placa kroz buduci porez. 

Званична просечна нето плата у јуну је била 413.2 еура. Порези и доприноси су око 65%. 413.2 * 0.65 * 12 изађе 3222.96 евра годишње. На страну то што је плата очигледно пренадувана и што огроман део људи ради на црно, те макар део плате остане неприказан. Нема шансе да тих 12000 долази од пореза осим ако немамо гомилу Ворена Бафета у Србији, а немамо. Већина долази од позајмица. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Наравно, али онда се залажеш за укидање wellfare-a, а не за још веће ограничавање миграција. 

Da bi ukinuo welfare moras prvo da ukines migracije iz dva razloga:
1. Migranti znatno cesce glasaju za welfare, samim tim kada dobiju glasacka prava, glasace za sirenje welfare(sto remeti distribuciju glasova)
2. Migranti odrzavaju welfare, jer se uvoze prvenstveno da bi odrzvali welfare zivom novim poslovima i radnim mestima. 

Нисам сигуран колико сте ви људи свесни да сва та ограничења углавном спречавају добронамерне и продуктивне људе да уђу и загорчавају им животе. 

Koja ogranicavanja konkretno? Ogranicavanja koja ja ovde "podrzavam" se odnose na ogranicavanja prostih radnika. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Нема шансе да тих 12000 долази од пореза осим ако немамо гомилу Ворена Бафета у Србији, а немамо. 

Ne ne dolazi samo od poreza, dolazi tako sto sam ukupan budzet podelio, to su znaci porezi i pozajmice. Mislim da sam to negde napomenuo? 

porez po coveku je inace oko nekih 50 %, pdv, porez na rad, doprinosi, sociono, akcize na cigare, benzin itd...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Млађони рече

Da bi ukinuo welfare moras prvo da ukines migracije iz dva razloga:
1. Migranti znatno cesce glasaju za welfare, samim tim kada dobiju glasacka prava, glasace za sirenje welfare(sto remeti distribuciju glasova)
2. Migranti odrzavaju welfare, jer se uvoze prvenstveno da bi odrzvali welfare zivom novim poslovima i radnim mestima. 

Каква небулоза. Супериорни Европљани су изгласали и направили wefare државу пре него што су масовне миграције  биле у најави. Холанђани (они плави и високи, чистокрвни) су буквално зависни од разних аспеката wefare-а и не само да гласају за то, него сматрају да је то једино морално. А “увоз миграната” ти је чисто економска појава. Амер или Немац неће више да раде слабо плаћење послове, а за Мексиканца или Србина су ти послови врх јер их извлаче из беде. Амери треба неко да очисти кућу за мале паре, Мексиканцу су те паре велике и онда одраде добровољну економску размену коју ви комунисти желите да спречите на силу .

И шта уопште значи “укинути миграције”. То је једино Северној Кореји пошло за руком. :smeh1:

пре 12 минута, Млађони рече

Koja ogranicavanja konkretno? Ogranicavanja koja ja ovde "podrzavam" se odnose na ogranicavanja prostih radnika. 

Значи ипак држава има право да ми одреди кога смем, а кога не смем да запослим у својој фирми? Ниси минархиста, етатиста си. 

И да, запошљавање јефтине радне мигрантске радне снаге није никакав welfare. То се зове слободно тржиште или капитализам. 

Welfare је кад држава даје помоћ и ту се слажем с тобом да треба свести на минимум и идеално потпуно укинути. Али ево једно наградно питање, тј. мисаони експеримент: шта ако потпуно приватна добровотворна организација даје социјалну помоћ мигрантима и они онда крену да долазе због тога? Има ли држава и тада право да то спречи?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Каква небулоза. Супериорни Европљани су изгласали и направили wefare државу пре него што су масовне миграције  биле у најави. Холанђани (они плави и високи, чистокрвни) су буквално зависни од разних аспеката wefare-а и не само да гласају за то, него сматрају да је то једино морално. А “увоз миграната” ти је чисто економска појава. Амер или Немац неће више да раде слабо плаћење послове, а за Мексиканца или Србина су ти послови врх јер их извлаче из беде. Амери треба неко да очисти кућу за мале паре, Мексиканцу су те паре велике и онда одраде добровољну економску размену коју ви комунисти желите да спречите на силу .

Kada ukinemo welfare, onda moze tako. Dotle ne moze. Mislim sta kad ukinemo, ja nemam pravo glasa tamo, ja ti samo prenosim racional kako razmisljaju libertarijanci koju su glasali za trampa. 

Ja se u principu sa tobom slazem, ali posto ta osoba koja migrira u ameriku (zavisno od drzave do drzave) moze da ima razne benefite i slicno i da bude "putnik bez karte" kako se to u ekonomiji zove. Ja bih licno preferirao jaku kampanju na ukudanju welfare i drug war-a nego ogranicavanja migracija. Al ja nisam amerikanac. 

Подели на овим сајтовима

inace @Juanito Da znas moj stav potpuno, ja mislim da je evropska kultura superiorna sto ne znaci da mislim da su evropljani superiorni, Cak sta vise ja izuzetno podrzavam "mesanje" rasa jer je evolutivno u prednosti. Ono sto zovu beli genocid ja to podrzavam, meni ne smeta da se mesaju belci/crnci/azijati, to nije samo beli genocid to je genocid i crnaca i azijata i dobar je za evoluciju. 

dakle kultura a ne "rasa" i ne primam se na "Cistotu krvi" niti sam se ikad primao na te gluposti, jedino se primama na "cistotu kulture" 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Млађони рече

Ako prebacis kompletan SUDAN u nemacku to ocigledno vise nije nemacka. Ako im das pravo glasa oni nece glasati kao prosecan nemac vec ce glasati kao prosecan sudanac. Sto znaci da ce rezultati glasanja biti blizi politickom sistemu sudana.

Odličan argument protiv onih koji tvrde da imigrantima treba dati sva prava koja građani te zemlje imaju, uključujući i pravo glasa... dakle, još samo da nađete takve sagovornike i to što pričate će onda imati smisla...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Млађони рече

To ti je prosto da izracunas i sam, uzmi budzet republike srbije i podeli ga sa brojem zaposlenih gradjana i saznaces koliko daju u porezima + zaduzivanja. 

Republika srbija po gradjaninu srbije trosi 12 000 (otprilike) evra godisnje. 

Царина је приход државе, као и заплена имовине стечене кривичним делима, разне врсте донација које добијамо из иностранства, итд.

Просечан Србин не плати ни две хиљаде евра годишње на порезе и доприносе. Узми просечну плату, порезе и доприносе који се на то плаћају и помножи са 12.

За те паре добијамо школство, здравство, полицију, судове, социјална давања, и још сијасет других ствари на које се ретко кад обраћа пажња (рецимо у суду не раде само судије, него и судијски помоћници, чувари, чистачице, администрација... а у полицијски апарат спадају и затвори који коштају много). Далеко од тога да је све идеално, али није ти добра рачуница.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Juanito рече

Званична просечна нето плата у јуну је била 413.2 еура. Порези и доприноси су око 65%. 413.2 * 0.65 * 12 изађе 3222.96 евра годишње. На страну то што је плата очигледно пренадувана и што огроман део људи ради на црно, те макар део плате остане неприказан. Нема шансе да тих 12000 долази од пореза осим ако немамо гомилу Ворена Бафета у Србији, а немамо. Већина долази од позајмица. 

Просечна нето плата је 35% бруто плате, значи нешто си мало збркао у рачуници, чини ми се. Није 65% пореза у односу на нето, већ од бруто плате.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, RYLAH рече

рецимо у суду не раде само судије, него и судијски помоћници, чувари, чистачице, администрација...

С поља гледано, мени изгледа као да ту раде нешто само чистачице. :smeh1:

P. S.

Сексисто! Све у мушком роду, само чистачице у женском!  :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, cloudking рече

Ozbiljno pitam.

Ti npr zivis u libertarijanskoj bezdrzavnoj zemlji blagostanja i ja takodje ocu tu da dodjem da zivim... ko je zaduzen da donese odluku o tome?

Ne bezdržavnoj, nego sa ograničenom državom...

Libertarijanci malo žive u "akademskom balonu" što se toga tiče, tj. oni u tim svojim misaonim eksperimentima razmatraju migracije na primer iz Danske u Nemačku, ne iz Sudana u Nemačku, a to su dve potpuno različite stvari.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Млађони рече

Ja licno trampa mnogo vise podrzavam u ovome: 

Da sam amerikanac ovo bi mi donelo jasnu odluku u podrsci izmedju trump hilary

Da, baš zvuči kao neko ko je dovoljno stručan da skapira koje regulacije da ukine a koje da ostavi tj. koje regulacije su "horrible"... uopšte ne zvuči kao balvan koji ponavlja isto što i ostali političari... samo gluplje tj. rečima osnovca...

• Свиђа ми се 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...