Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 8 минута, Juanito рече

Citao sam ovaj clanak of Ivana Jankovica. Fenomenalan! 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 16 минута, Justin Waters рече

Ne postoji dosljedno sproveden islam. Kao sto nema dosljedno sprovedenog hriscanstva, kao sto nema dosljedno sprovedene nijedne religije. 

Sevdah je nastao pod maurskim i sefardskim uticajima, ima orijentalni prizvuk i ispjijanje kafe je takodjer nastalo u islamskom okruzenju. Bilo ti je neumjesno poredjenje sa nacizmom koji nista iza sebe nije ostavio nista osim krvi i po kojeg autoputa za tenkove, zato navodeci ta dva primjera mislio sam da ces razumjeti da religija koja ima iza sebe kulturnu zaostavstinu, koja je uticala na svijet u svakom svom slucaju pozitivno pored negativnih stvari koje izrodila, ne moze biti poredjena sa nacizmom, i ne moze biti na tapetu da se zabrani jer onda ako ces je zabraniti treba da ukines sve zivo sto je poteklo iz nje sto bi bilo besmisleno. 

Imas zemlje u kojim islam samo sto nije zabranjen, neoficijelno je skoro zabranjen u Angoli i Centralnoafrickoj Republici, razmisli malo o njima kakva su to drustva i sta stoji iza takvog nastrojenja. Na slicnim talasnim duzinama su i razni americki teolozi - ignoranti po prirodi koj nisu vidjeli dalje od svog americkog nosa i koji pisu razne nebulozne knjige o islamu i Muhamedu kao antihristu i potrebi da se zabrani i kako svako iskonsko zlo dolazi iz islama, a iz Biblije uspjesno dedukuju datum stvaranja americkog ustava i sliocne "bogomdane stvari". Zato se i dalje pitam kako si se svrstao u njihove redove...

Обрати пажњу на оно што сам написао. Технички би то учење требало забранити. Нагласио сам да је у пракси немогуће и контрапродуктивно, а разлог је управо то што си навео - идеологија постоји вековима и тесно је испреплетана са гомилом других ствари. Други разлог је, наравно, то што гомила људи то сматра својим и забрану би схватили лично. Али ја никако не могу због свега тога да престанем да на то гледам као зло. Кад читам шта та идеологија учи, повраћа ми се, буквално ми буде лоше. Кад видем ове мучене покривене жене, слоши ми се још више. Шта треба, да се фолирам и вичем како је све то лепо, цвеће цвета, птичице цвркућу? Па није, брате, лепо, ругобно је и тужно. И да, нисам зло ислама изједначио с нацизмом ни по квалитету, ни по квантитету, већ сам нацизам узео као пример нечега за шта се људи слажу да је зло. Можда би и неки мутирани нацисти после 500 година почели да певају сјајну музику, да нису поражени тако брзо. То не би могло да промени шта изворни нацизам јесте. 

Мисаони експеримент: замислите да се данас на западу појави нека секта која учи потпуно исто што учи ислам. Како би људи на то реаговали? Како би ти на то реаговао?

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Аурор рече

Ali nisi ni proverio... :)

Znaš li npr. da je Muhamed ubio stotine zarobljenika jednog plemena (iz brutalnih osvajačkih pohoda koje je imao)? Ovo je muslimanska istorija, oni ovo i ne kriju.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Banu_Qurayza

Jel nešto gore ili bolje od ovih zločina (da ne proveravam, verovaću ti na reč):

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Gen 7:21-23&version=NIV

https://biblia.com/bible/esv/Deut 2.34

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Deuteronomy 3:3-7&version=NIV

https://www.biblegateway.com/passage/?search=numbers 31:7-18&version=NIV

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1 Samuel 15:1-9&version=NIV

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, RYLAH рече

Не знам брате, питај оне клинце што носе мајице са његовим ликом, или оне што му развијају транспаренте по утакмицама, или оне што се убише објашњавајући да он човек низашта није крив, или твоју браћу по Интернетима са оним "remove kebab" форама (мада ту има и доста објективно смешних фора, мора се признати, и нешто је баш добро да се погледа). Полако, човек још није ни умро, ко зна како ће Србљи да га гледају за коју стотину година.

Ратко Младић је производ комбинације националистичке (у лошем значењу те речи) и комунистичке идеологије. Није ствар вере. Кад се појави вера која у рају награђује убиство, онда можемо да упоређујемо са исламом...

Муслиман који убије невину невернику децу на концерту поп певачице бива награђен. Православни војник који убије непријатеља у самоодбрани бива одлучен од причешћа. Небо и земља, стварно. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

Петровић није хришћанин, него нешто као месијански јеврејин. Поредим учења. Оно што Петровић прича је мање радикално од исламских књига и то не неких тамо левих, него јединих које постоје. То је чињеница преко које можете само да жмурите. Исус Христос учи да љубимо непријатеље и спашава жену од каменовања. Петровић и ислам уче да убијамо грешнике, а добар део муслимана то и спроводи у пракси. Ако то не видите, стварно не знам шта бих даље рекао.

Petrović čita iste knjige i poziva se na njih kao i ovi naši hrišćani... Petrović je zlikovac, muslimani koji pričaju i rade slično što i on su zlikovci... iz njihovih verskih knjiga se može pokupiti dosta zla, kao i iz Biblije... međutim, kao i kod hrišćana, među muslimanima ima i mnogo dobrih i normalnih ljudi... koji smatraju da je njihovo tumačenje islama ispravno... kao što Auror smatra da je njegovo, a ne Mirobuljevo tumačenje Biblije ispravno... elem, ja ne vidim da išta dobro može da proizađe iz ubeđivanja da su ti dobri i normalni muslimani "nepravi", a ovi zlikovci su "pravi"... i shodno tome zabrane islama i progona ljudi koji sebe smatraju muslimanima... ja u tome mogu samo da vidim stvaranje animoziteta prema svim muslimanima i potkopavanje ovih dobrih i sjajan recruitment tool za ISIS i ekipu... zato pokušavam i da otkrijem šta zapravo vi pokušavate da postignete time... ali nikako da dobijem konkretne odgovore...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Juanito рече

Ратко Младић је производ комбинације националистичке (у лошем значењу те речи) и комунистичке идеологије. Није ствар вере. Кад се појави вера која у рају награђује убиство, онда можемо да упоређујемо са исламом...

Муслиман који убије невину невернику децу на концерту поп певачице бива награђен. Православни војник који убије непријатеља у самоодбрани бива одлучен од причешћа. Небо и земља, стварно. 

Osim ako ga ne ubije puskom koju je licno vladika osvestao... :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Ратко Младић је производ комбинације националистичке (у лошем значењу те речи) и комунистичке идеологије. Није ствар вере. Кад се појави вера која у рају награђује убиство, онда можемо да упоређујемо...

Муслиман који убије невине децу бива награђен. Православни војник који убије непријхатеља у самоодбрани бива одлучен од причешћа. Небо и земља, стварно. 

Са друге стране поједини православни и/или католички краљеви/цареви који су вршили покоље у име вере су светитељи, јел тако?

Далеко од тога да оправдавам било шта, чак бих се и слагао са тобом у појединим стварима око ислама, само да је ствар толико проста да може да се сведе искључиво на ислам.

Причао си горе о јадним женама по Блиском истоку. Да ли би ситуација била другачија да Британија није направила вахабизам и инсталирала владајућу кућу Сауда која га спроводи, или да запад није инсистирао на шаху Рези Пахлавију, кога је прогресивни ирански народ толико мрзео да су помислили да је чак и Хомеини бољи од њега, да нису направили талибане и муџахедине у до тада секуларном Авганистану, да их нису доводили на Балкан деведесетих да ратују, или да нису "чистили диктаторе" и истерали ово зло на површину?

И опет не кривим никога од поменутих, јер је могуће и да су околности биле другачије да би се изродило и нешто десет пута горе, само кажем да су најјачи играчи света дебело криви за све то што се данас дешава, што посредно што непосредно.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

elem, ja ne vidim da išta dobro može da proizađe iz ubeđivanja da su ti dobri i normalni muslimani "nepravi", a ovi zlikovci su "pravi"... i shodno tome zabrane islama i progona ljudi koji sebe smatraju muslimanima... ja u tome mogu samo da vidim stvaranje animoziteta prema svim muslimanima i potkopavanje ovih dobrih i sjajan recruitment tool za ISIS i ekipu...

Зар не видиш један парадокс у овоме што управо написа?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Зар не видиш један парадокс у овоме што управо написа?

Zaista ne vidim. Objasni...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Zaista ne vidim.

Па како може нормалан човек због нечије приче да оде у ИСИС и крене да убија ако му већ мозак није унапред за те ствари припремљен одговарајућом идеологијом?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, RYLAH рече

прогресивни ирански народ

пре 5 минута, RYLAH рече

до тада секуларном Авганистану

Упознао сам гомилу Иранаца и Турака и нешто мање Арапа који нису муслимани. Сви су сјајни људи и при томе одмах ”кликнемо” ваљда због сличног менталитета. Чим су муслимани, ту се ствар мења из корена. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Упознао сам гомилу Иранаца и Турака и нешто мање Арапа који нису муслимани. Сви су сјајни људи и при томе одмах ”кликнемо” ваљда због сличног менталитета. Чим су муслимани, ту се ствар мења из корена. 

И Авганистанци и Иранци су били у великој већини муслимани и раније.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...