Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 23 минута, RYLAH рече

Хвала вам за линкове. Свака им част на овоме. 

Нема шта, капа доле.

Uz rizik da opet budem proglašen za ideološki zaslepljenog ili nešto slično... teško je proceniti da li je ovo dobro ili loše... sudeći po letimičnom pregledu spiska, to je ono što su kod nas Uredbe i Pravilnici... ukidanje istih nije nužno dobro... evo npr. sutra ukineš "Pravilnik o postupku ostvarivanja prava na povraćaj pdv i o načinu i postupku refakcije i refundacije pdv"... tom "deregulacijom" si samo uveo pravnu neizvesnost da poreska uprava može da ti odbije povraćaj svojim tumačenjem zakona koji je bez tog pravilnika nedovoljno precizan.... takvom "deregulacijom" si oštetio građane i povećao arbitrarnost državne uprave.

Postoji verovatno i gomila neupotrebljivih podzakonskih akata koje možeš da ukineš jer se ne primenjuju samo je neko zaboravio da ih ukine (pominjale su se kod nas neke uredbe o pomorskoj plovidbi), ali to i nije neki naročiti efekat, jer se i onako ne primenjuju - retardirano je da imaš uredbu o tome u zemlji koja više nema more, ali nije kao da postojanje ili ukidanje te uredbe ima bilo kakav efekat na bilo čiji život...

Sama ideja da se smanji regulacija je naravno super... ali nije sve što se može nazvati deregulacijom super a priori i samo po sebi...

Uzmi za primer i "net neutrality". Da li je tu deregulacija dobra ili loša?

Plus što je broj malo napumpan "ukidanjem" pojedinačnih (a ne opštih) akata koji su već izvršeni... npr. Endangered and Threatened Wildlife and Plants; Reinstatement of Removal of the Gray Wolf in Wyoming from the Federal List of Endangered and Threatened Wildlife... i slično

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Avocado рече

Uz rizik da opet budem proglašen za ideološki zaslepljenog ili nešto slično... teško je proceniti da li je ovo dobro ili loše... sudeći po letimičnom pregledu spiska, to je ono što su kod nas Uredbe i Pravilnici... ukidanje istih nije nužno dobro... evo npr. sutra ukineš "Pravilnik o postupku ostvarivanja prava na povraćaj pdv i o načinu i postupku refakcije i refundacije pdv"... tom "deregulacijom" si samo uveo pravnu neizvesnost da poreska uprava može da ti odbije povraćaj svojim tumačenjem zakona koji je bez tog pravilnika nedovoljno precizan.... takvom "deregulacijom" si oštetio građane i povećao arbitrarnost državne uprave.

Postoji verovatno i gomila neupotrebljivih podzakonskih akata koje možeš da ukineš jer se ne primenjuju samo je neko zaboravio da ih ukine (pominjale su se kod nas neke uredbe o pomorskoj plovidbi), ali to i nije neki naročiti efekat, jer se i onako ne primenjuju - retardirano je da imaš uredbu o tome u zemlji koja više nema more, ali nije kao da postojanje ili ukidanje te uredbe ima bilo kakav efekat na bilo čiji život...

Sama ideja da se smanji regulacija je naravno super... ali nije sve što se može nazvati deregulacijom super a priori i samo po sebi...

Не мислим да овоме приступаш идеолошки. Иако сам само летимично прегледао списак, видео сам да нису баш све регулације круцијалне. Рецимо, нема ниједне из војне области.

Али сама идеја ми је феноменална. И да неко ради на томе ми је феноменално. Да ли би се противио укидању разних имбецилних закона, уредби, правилника, упутстава, мишљења и сличних ствари код нас? Сећам се колико ми је бии занимљив СРП пројекат, иако сам имао скепсу према свему што Г17 ради, само због тога што се неко уопште сетио да код нас постоји маса неприменљивих прописа на свим нивоима.

Капирам да и овде има доста натегнутости и пропаганде, али сама чињеница да се људи труде их издваја од тренутно сваке развијене веће економије на свету.

Само упореди ово са ЕУ, рецимо.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, RYLAH рече

Да ли би се противио укидању разних имбецилних закона, уредби, правилника, упутстава, мишљења и сличних ствари код нас?

Protivio bih se ukidanju nekih propisa, jer mnogi propisi su dobri i neophodni... većina naših podzakonskih propisa su neophodni zato što samo razrađuju nešto što je propisano zakonom, pa i ne možeš da ih ukineš a da ne napraviš problem (osim ako njihov tekst ubaciš u zakon, čime ništa suštinski nisi deregulisao)...

Što se nas tiče, daleko veći problem od kvantiteta je kvalitet... problem je što imamo loše podzakonske akte, pa i nezakonite podzakonske akte, a ne to što ih ima mnogo...

Opet da ponovim, treba svašta deregulisati jer je država/birokratija podivljala ali mi to nikakve veze nema sa pukim brojem ukinutih akata...

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Avocado рече

Protivio bih se ukidanju nekih propisa, jer mnogi propisi su dobri i neophodni... većina naših podzakonskih propisa su neophodni zato što samo razrađuju nešto što je propisano zakonom, pa i ne možeš da ih ukineš a da ne napraviš problem (osim ako njihov tekst ubaciš u zakon, čime ništa suštinski nisi deregulisao)...

Брате, јасно сам нагласио да мислим на НЕКЕ ИМБЕЦИЛНЕ прописе, правилнике, подзаконске акте, уредбе, мишљења, процедуре... Не знам одакле сад ово. Нисам се залагао за укидање СВИХ прописа и осталих аката.

Ово се односило на разне пореске поступке, царинске процедуре, попуњавање милијарду папира за сваку ситницу, дигитализацију  комплетне администрације на свим нивоима и укидање бесмислених и застарелих процедура (и редова), укидање милијарду сувишних агенција чије се надлежности неретко преклапају или су имагинарне...

Ево, рецимо, откад су увели дигиталне здравствене књижице, а тек сад говоре о укидању овере истих, што је био идиотлук од самог почетка, и што се противило самој сврси њиховог увођења?

И сам знаш колико је таквих бесмислених и сувишних ствари код нас. На то сам мислио, не на све прописе.

• Свиђа ми се 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, RYLAH рече

И сам знаш колико је таквих бесмислених и сувишних ствари код нас. На то сам мислио, не на све прописе.

Razumeo, složio se i dodao još i ovo svoje... (apropo Trampovih deregulacija)

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Из мог искуства с ове стране закона, прописа и уредби (а ово се више односи на уређене земље, него на Србију јер се у Србији и вако и нако лакше многе ствари заобилазе што је углавном лоше, ал некад буде и добро), један од скоро никад спомињаних лоших ефеката превише детаљних регулација је што остављају много мање простора за слободан и флексибилан договор између две или више страна. У САД већину ствари можеш да изгураш за себе ако платиш коју стотину долара више јер је бизнисима остављен простор за за такве дилове. У Холандији је то врло често онемогућено детаљним регулацијама чији је чест циљ да “сви буду једнаки”, и они који имају пар стотина евра вишка и они који немају или пак желе да штеде. А већина ових лудака би радије да издахну него да потроше пар стотина евра. Што би ме болело уво да држава не подржава регулацијама тај специфични начин живота уместо да буде вредносно неутрална. Резултат је често да мораш да се помириш са неким бизарним околностима у свакодневном животу. Супер за холандске роботе, мало мање супер за нас који смо (на неки чудан начин) много ближи каубојима муричким него германима уштогљеним с мотком у дупету. Оно наше “куме” и “брате” би било супер кад не би политичари и председници користили моћ за “кумове” и “браћу”. Значи мала држава ослобођена корупције је по мом мишљењу најбоља, макар за наш менталитет. Германи који безпоговорно слушају државу и онда кад им каже да побију милионе су друга прича...

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Grizzly Adams рече

Мало мање да слушаш ћоравог, клемпавог, туњаву и остале. ;)

AL pazi, meni se coravi i ostali bas svidjaju zbog toga sto ne mogu da izmisljaju i lazu bas zato sto sve to sto ti kazu odma ilustruju primerom koji mozes da vidis svojim ocima. On svakako moze da da svoj komentar koji je itekako pristrasan ali ne moze da izmislja da je tramp reko "to i to" ako ti odma pusti insert gde je tramp rekao "to i to"...

Na primer, ti kazes NRA nije biznis a Dzon Oliver pusti inserte iz njihove televizije gde se lepo vidi da ljudi valjaju oruzije i akesoare (cak ima i roze puske za zene)... ne mozes da zazmuris na NRA televiziju i da kazes "to ne postoji to je coravi izmislio"...

Dzon Oliver ne kaze "zaista, zaista vam kazem da NRA valja puske za dobru lovu" nego kaze "dodjite i vidite kako NRA na SOPSTVENOJ televiziji vrsi propagandu za oruzije da bi 2 sekunde kasnije nudila good deal na istu tu robu....

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Muramasa рече

Čak i da poslušaš maloumne celebrity-e i odlučiš da razoružaš stanovništvo, šta bi sa onima koji neće da predaju oružje?

zavisi... gde si bese parkirao onaj helikopter? :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, cloudking рече

AL pazi, meni se coravi i ostali bas svidjaju zbog toga sto ne mogu da izmisljaju i lazu bas zato sto sve to sto ti kazu odma ilustruju primerom koji mozes da vidis svojim ocima. On svakako moze da da svoj komentar koji je itekako pristrasan ali ne moze da izmislja da je tramp reko "to i to" ako ti odma pusti insert gde je tramp rekao "to i to"...

Na primer, ti kazes NRA nije biznis a Dzon Oliver pusti inserte iz njihove televizije gde se lepo vidi da ljudi valjaju oruzije i akesoare (cak ima i roze puske za zene)... ne mozes da zazmuris na NRA televiziju i da kazes "to ne postoji to je coravi izmislio"...

Dzon Oliver ne kaze "zaista, zaista vam kazem da NRA valja puske za dobru lovu" nego kaze "dodjite i vidite kako NRA na SOPSTVENOJ televiziji vrsi propagandu za oruzije da bi 2 sekunde kasnije nudila good deal na istu tu robu....

Не знам брадер, онај мени не делује баш превише бистар... Покушавао сам неколико пута да слушам, пошто видим да ви неки које сматрам за паметне људе слушате, па не иде... "Шале" су му толико очајне да мора да премотавам јер је прејак трансфер блама. Овај "озбиљни" део му је само исчуђавање над нечим што не разуме или погрешно разуме, уопште се не труди да нешто разјасни и разуме друге људе. :(

Што се НРА тиче - поента јесте да су они непрофитна организација. Вероватно знаш, али за оне који не знају, то значи да власници и учесници у тој организацији не могу да остварују профит. Све што се заради (од чланарине итд) мора да иде само у даљи рад организације. Тј. на НРА нико не "прави паре". Значи грамзивост као мотив је отписана.

Е сад, веруј мени или Оливеру, коме оћеш.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Muramasa рече

Čak i da poslušaš maloumne celebrity-e i odlučiš da razoružaš stanovništvo, šta bi sa onima koji neće da predaju oružje?

То је у САД практично немогуће. Избио би грађански рат.

Могу да затежу мање-више, компликују, али конфискација би изазвала распад Уније.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Grizzly Adams рече

Не знам брадер, онај мени не делује баш превише бистар... Покушавао сам неколико пута да слушам, пошто видим да ви неки које сматрам за паметне људе слушате, па не иде... "Шале" су му толико очајне да мора да премотавам јер је прејак трансфер блама.

Subjektivan si... :) ... iako Oliver svakako nije npr. u top 20 stand up komičara, jeste duhovit...

Овај "озбиљни" део му је само исчуђавање над нечим што не разуме или погрешно разуме, уопште се не труди да нешто разјасни и разуме друге људе. :(

Takva vrsta komedije se svodi na sprdnju i ismejavanje... koliko god to pakovali u nešto što je nalik ozbiljnoj analizi, to nikada neće biti niti može da bude ozbiljna analiza... naročito ne objektivna... jer bi to pokvarilo vic...

Што се НРА тиче - поента јесте да су они непрофитна организација. Вероватно знаш, али за оне који не знају, то значи да власници и учесници у тој организацији не могу да остварују профит. Све што се заради (од чланарине итд) мора да иде само у даљи рад организације. Тј. на НРА нико не "прави паре". Значи грамзивост као мотив је отписана.

Е сад, веруј мени или Оливеру, коме оћеш.

U pravu ste obojica, delimično... NRA jeste neprofitna organizacija ali to ne znači da na NRA niko "ne pravi pare"... samo da ne mogu da isplaćuju dobit/dividende... proizvođači oružja svakako prave pare na NRA, jer se ista pretvorila u njihovu lobističku grupu... CEO NRA koji zarađuje milion dolara godišnje svakako pravi pare i mislim da njegovom džepu uopšte ne pravi razliku to što je u pitanju zarada, a ne isplata dobiti... takođe, to što neka organizacija mora sav prihod da potroši na neki cilj ne znači da njen deo koji služi za prikupljanje para ne može da funkcioniše "gramzivo" kao i svaki biznis... izgleda da NRA TV funkcioniše maltene kao tipičan tele-shop...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...