Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 8 минута, Ћириличар рече

Није ти он ни током кампање био "фри трејд". Ништа изненађујуће. Сада ће поредак од 1980-их па наовамо постати тестиран. Америка се затвара, Русија има свој ЗНД, УК се затвара... ЕУ чекамо да видимо шта ће урадити, а Кина продире.

Улазимо полако у нову еру. Јипикајеј.

Океј, него у вести стоји "уводе се тарифе 25% на увоз"... бла, бла, а у наставку његов твит: "We want free, fair and smart trade". 

Мислим нити је free, нити је smart.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

То је чини ми се заблуда коју нажалост гаји већина народа свуда, да домаћу привреду треба "штитити" итд.

Последице ће бити да се смањи увоз и извоз производа из САД, ево већ видимо да је ауто-индустрија директно погођена. Због тога ће производи постати скупљи и мање доступни, успориће се трговина и развој, самим тим угрозити многа радна места...

Већ виђено уосталом: https://en.wikipedia.org/wiki/Smoot–Hawley_Tariff_Act

The Tariff Act of 1930 (codified at 19 U.S.C. ch. 4), otherwise known as the Smoot–Hawley Tariff or Hawley–Smoot Tariff,[1] was an act implementing protectionist trade policies sponsored by Senator Reed Smoot and Representative Willis C. Hawley and was signed into law on June 17, 1930. The act raised U.S. tariffs on over 20,000 imported goods.[2]

The tariffs (this does not include duty-free imports – see Tariff levels below) under the act were the second-highest in the U.S. in 100 years, exceeded by a small margin by the Tariff of 1828.[3] The Act and following retaliatory tariffs by America's trading partners were major factors of the reduction of American exports and imports by more than half during the Depression.[4] Although economists disagree by how much, the consensus view among economists and economic historians is that "The passage of the Smoot–Hawley Tariff exacerbated the Great Depression."[5]

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Grizzly Adams рече

А човек је болестан психички, на лековима за депресију... Зашто је школа држала таквог наставника то је питање.

Зато што депресија није болест која је опасна по околнину, него само за оног који болује од ње? Такође, антидепресиви не могу да учине да ти мозак кврцне тако да пуцаш на људе. Депресивни људи нису опасни, али уби нас незнање. Овај ако је пуцао због психичке болести, то онда није депресија, него нешто друго. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Неки тамо рече

Ајде све да разумем, али на игрице сотона да насрне... цццц :D

http://fortune.com/2018/02/23/donald-trump-video-game-violence/

Рече човек за кога су по нету лобирали и чијој су победи допринели млади од којих су добар део загрижени гејмери...

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Зато што депресија није болест која је опасна по околнину, него само за оног који болује од ње? Такође, антидепресиви не могу да учине да ти мозак кврцне тако да пуцаш на људе. Депресивни људи нису опасни, али уби нас незнање. Овај ако је пуцао због психичке болести, то онда није депресија, него нешто друго. 

Нико није ни рекао да су депресивни људи опасни, него неки "лекови" имају негативне последице. На пример:

Prozac (fluoxetine) was most commonly linked to aggression, increasing violent behavior 10.9 times. Paxil (paroxetine), Luvox (fluvoxamine), Effexor (venlafaxine) and Pristiq (desvenlafaxine) were 10.3, 8.4, 8.3 and 7.9 times, respectively, more likely to be linked with violence.

https://www.livescience.com/32934-do-antidepressants-increase-violent-behavior-111102html.html

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Али чекај, значи људима на тим антидепресивима што (можда) повећавају склоност ка насиљу не треба ограничити или забранити да купе оружје, али им зато треба забранити да предају у школи и (претпостављам) да генерално раде све послове са људима, а нарочито децом? Огроман део популације у САД су на антидепресивима. Професори, лекари, извршни директори, менаџери...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

tu malo gresis.

pre nekoliko godina covek je ustao rano i pobio 10 ljudi u jednom selu u Srbiji. poznat je slucaj, da ne guglam sad ime.

tada su strucnjaci objasnjavali...teske depresije izazivaju veliku patnju. oboleli se rano budi sa uzasnom mislju da ga ceka jos jedan dan ispunjen bolom...i onda jednom rese da postede patnje i sebe i druge, koji su im bliski. tada ubijaju, na kraju i sebe. taj mehanizam verovatno ima razne oblike ispoljavanja u klinickim depresijama ali sustina je ista.

Добро. Али да ли је заиста могуће и исправно да свим депресивним људима забранимо да раде у школи? Лично знам барем десет људи из ужег и ширег окружења који су депресивни. Један од најбољих професора које сам имао је депресиван. Рођени деда ми је био депресиван и умро је од тога, да не кажем убио се. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Muramasa рече

Pa šta onda?

Poanta je da docitas sta napisah iza toga - samo naivcine mogu da veruju da je Tramp protiv establismenta od koga je potekao. Pre je realno da je ekstremno dobro istrolao narod, sto inace i jeste karaksteririka 1% - da znaju dobro lagati i varati.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Juanito рече

Али чекај, значи људима на тим антидепресивима што (можда) повећавају склоност ка насиљу не треба ограничити или забранити да купе оружје, али им зато треба забранити да предају у школи и (претпостављам) да генерално раде све послове са људима, а нарочито децом? Огроман део популације у САД су на антидепресивима. Професори, лекари, извршни директори, менаџери...

Cela Amerika je svesna da ova masovna ubistva rade likovi proistekli iz MK Ultra programa - sto je program CIA; dakle establismenta i drzave koji hoce sad da im uzme oruzje.  

I nece Ameri dati oruzje Trampu - ne dao Bog!!!

Australijanci izvestavaju da su tako njima pouzimali oruzje pre godinu dana, pa je od tada kriminal porastao, a narocito oruzane pljacke, zapreko 40% !!! Pa vi dumajte! Treba se u ovo vreme naoruzavati (naravno, legalno - idite u lovacki ili streljacki klub, pa cete dobiti dozvolu), a ne obrnuto! 

Подели на овим сајтовима

Па да. Ајде да скењамо још више депресивне људе, да им што је могуће више отежамо живот и изолујемо од друштва.  Да им налепимо велике црвене етикете “опасно” на чело. У ствари, мислим да је најбоље да их стерилишемо како бисмо добили супериорну расу психички здравих. Да остану само психички стабилни генији као Трамп. Било је паметних људи који су то некад предлагали и чинили, штета што није заживело...

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Juanito рече

Нисам хтео да правим неке генералне закључке. Шта знам...

Моја примедба је само на онај Парадоксин коментар који је био доста поједностављен и непотпун. Човек који је нестабилан, има склоност ка самоубиству и сл. свакако не би требало да буде ни поред оружја, ни поред деце. Ако је то изазвано лековима, онда док траје терапија. Или можда има бољих лекова који немају такве последице.

И то се свакако не односи на све особе које пате од депресије и слично.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Lady Godiva рече

Океј, него у вести стоји "уводе се тарифе 25% на увоз"... бла, бла, а у наставку његов твит: "We want free, fair and smart tradearrow-10x10.png". 

Мислим нити је free, нити је smart.

Чудиш се што Трамп сам себи противрјечи унутар једне реченице? :D Није му први пут.

Додуше, писао сам на другој теми о томе како су Сингапур, Јужна Кореја и Јапан уздигли своје економије управо кроз протекционистичке мјере и субвенције својим предузећима ( што и даље раде ). Можда се и деси чудо па ове протекције мало консолидују те секторе на дужи рок. Можда. 

Но знајући њега, најприје ће бити да је управо помогао у монополизацији/олигополизацији својим богатим пајташима. Гледајмо то са ведрије стране. нисмо више само ми корумпиране будале :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...