Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

nek mi dodje koliko oces arapa koji smatraju da mi treba lupiit porez jer sam hrsicanin kad ja imam naoruzanje u kuci... prosto receno... 
ali kada je policija i drzava uzela moje pravo da se branim, time sto mi je zabranila da posedujem oruzije - neka me brane oni i neka gledaju koga mi dovode u komsiluk. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 20 минута, Аурор рече

Oni ne kapiraju da libertarijanizam nije ono što misle (a dovoljno je da čitaju Mizesa na primer)... Nikakvog "licemerja" tu nema.

Licemerno je praviti se da ne postoje problemi koji postoje i pripisivati kojekakve izme onima koji ukazuju na njih.

Libertarijanski odgovor na ovu migracionu krizu (od 2015.) bi bio da charity work nije u opisu posla države.

In 1794, when Congress appropriated $15,000 for relief of French refugees who fled from insurrection in San Domingo to Baltimore and Philadelphia, James Madison stood on the floor of the House to object saying, “I cannot undertake to lay my finger on that article of the Constitution which granted a right to Congress of expending, on objects of benevolence, the money of their constituents.”

- James Madison, 4 Annals of Congress (1794)

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Млађони рече

Zar ne naplacuje porez hriscanima? (pitam ne znam) 

Meni je iskreno van svake pameti da zivis u iranu osim neko vreme poslovno ili nesto slicno. 
Ja licno ne bih mogao da zivim u zemlji koja ubija ljude jer su gej. Meni je to izuzetno nomoralno i ne bih mogao da ne pitam ljude tamo "je l ste normalni sta dozvoljavate?"
 cak i da imam prijatelja iranca, to bih mu zamerao.. i verovatno ne bi dugo bili prijatelji.

Sto bi verovatno rezultovalo u tome da zaglavim robiju ili bicevanje. 

Tako da ne vidim neku bitnu razliku izmedju irana i saudijske arabije. Sigurno da je jedna od njih dve malo vise slobodnija (ti kazes da je iran i ja ti to verujem mada nisam proverio) ali sve jedno, dok ubijaju ljude jer su gej ili kaznjavaju ateizam meni su neprihvatljiva ta drustva, i gadni su mi ljudi koji dozvoljavaju da se to desava njima ispred ociju bez da naprave oruzanu pobunu. Jednostavno takvi ljudi su mi jadni. 

Koliko mi se cini taj kuranski porez je stvar istorije i ne naplacuje ga ni Saudijska Arabija. Svako placa porez kao gradjanin i po pravilima drzave u kojoj zivi, a ne kao pripadnik neke religijske grupe. 

Sto se tice samog zivota u Iranu da malo obrazlozim. Postoje drzave u kojima bi zivio samo zbog posla, izvjesno vrijeme. Recimo takve bi mogle biti Katar ili Emirati. To su drzave gdje je vecina stanovnistva migrantsko i gdje je sve sterilizovano i podredjeno strancima, a lokalci su povuceni i odvojeni svojim nacinom zivota. Ako imas dobar ugovor, donekle se da provesti tamo iako je dosadno jer su drzave totalno bezdusne. U Saudi Arabiju ne bi otisao ni za kakve pare sa porodicom, mozda eventualno sam na kratko vrijeme radi nekog posla, ali vrlo diskretno. Tamo zaista moras da pazis sta radis kada izadjes na ulicu, a to mi se naravno nimalo ne svidja.

Iran je druga prica. Restriktivni jesu, kaznjavaju homoseksualce, zabranjuju javno ispovjedanje ateizma itd...ali za razliku od ovih drugih zemalja imaju dusu. Od zene se trazi najvise da pokrije kosu, ne mora biti nuzno zamotana u cebad ovo naricito vazi za gradove sto urbanije to slobodnije. Zene smiju voziti auto, smiju hodati same ulicom, i ljudi su jako jako domacinski nastrojeni. Ako ti se da pogledaj ovaj kratak tekst jedne putnice - blogerke:

http://annaeverywhere.com/safe-to-travel-to-iran-female/

Sasvim lijepo objasnjeno. Pogledaj slike kako je obucena? Sve zapadnjacki, uske tange jakna fit, samo je kosa pokrivena salom. Odjeca skoro nimalo ne odudara od vrlo cestih jesenjih i zimskih prizora na zapadu. Ja imam licno prijatelja putnika koji je obisao sve zemlje svijeta, bio sam cak i pokrenuo temu da prenesem jednom sta je sve pisao kratko za svaku drzavu, ali onda nisam imao vremena jer treba prevoditi i onda tako nisam stigao do kraja. Ali konkretno za Iran, ista su mu opazanja kao i ove zene na onom linku. Medijska slika Irana na zapadu je totalno izopacena. Ljudi su tamo vrlo prijatni, druzeljubivi i domacinski nastrojeni. Za razliku od Saudi Arabije, Katara ili Emirata, Iran je preljep kao mjesto bogato kulturom, i istorijom. Tamo ima sta da se vidi uzduz i poprijeko i ne uopste nisu zaostali kako tramponja zbori, imaju relativno dobre puteve, Tehran je megalopolis, i drugi gradovi se imaju podici zavidnom urbanizacijom itd.. Jedini su koliko mi se cini na bliskom istoku pored Izraela gdje se neko bavi kakvom takvom naukom na univerzitetima. Vrlo cesto sam trazeci neke strucne skripte sa neta skidao radove iranskih naucnika i inzenjera. Uzgred, taj moj prijatelj je homoseksualac i naravno nije ga niko pitao niti je isao tamo na gej paradu vec u turisticku posjetu da osjeti ljude, kulturu i zivot. On je na svojoj listi od 193 UN zemlje, Iran stavio na drugo mjesto!!! Evo sta je jednom napisao za Iran: 

Iran is the most misunderstood country in the world. In fact, there are two kinds of travellers - those who have been to Iran (and will agree with my text) and those who haven't, who will think I'm crazy. Iran has by far the most hospitable, kind people I have encountered anywhere on my trails. Everybody seems to be there to help and be of service when they can - and if people speak English they are naturally curious about you and eager to strike conversation. The cultural background of the country is second to none, and it is by no means a one-dimensional community: there are lots of minorities, from Azeris, Armenians and Arabs to lots of other peoples especially in the west. The capital Teheran is an urban-hell disappointment (with some redeeming features), but there are gems like Yazd and Esfahan, Mashhad's holy ambience is incredibly interesting and the snow-capped mountains with cute villages in the northwest are another gem. Foreign media have constantly lambasted this country for decades, rather unfairly I would say. Of course yes, there are limitations and certain issues, but then again every place has its quirks. Iran is, to me, the perfect blend of east and west, developed enough to be comfortable and exotic enough to always be exciting. I have only been twice, in October 2002 and then December 2012/January 2013 (spending New Year in a country which has a different New Year - March 21) but the place will remain in my heart forever. In www.thebesttravelled.com this huge country gets 13 points/region, and in my rankings it is 2/190.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Аурор рече

Libertarijanski odgovor na ovu migracionu krizu (od 2015.) bi bio da charity work nije u opisu posla države.

In 1794, when Congress appropriated $15,000 for relief of French refugees who fled from insurrection in San Domingo to Baltimore and Philadelphia, James Madison stood on the floor of the House to object saying, “I cannot undertake to lay my finger on that article of the Constitution which granted a right to Congress of expending, on objects of benevolence, the money of their constituents.”

- James Madison, 4 Annals of Congress (1794)

BAs to ja pokusavam da objasnim avokadu.
Ovo nije samo situacija gde dolaze migranti koji hoce da rade.
Ovde dolaze migranti koji nece da rade, ne mogu da rade ali hoce da se ogrebu besplatan zivot. 
To je u slucaju evrope.

A u slucaju amerike kako je friedman objasnio (a nisa msiguran da moja opozicija bas razume ili ja ne razumem) frieman objasnjava kaok ilegalni migrant ima komparativnu prednost u odnosu na LEGALNOG RADNIKA, jer legalni radnik kosta plata + porez a ilegalni migrant samo plata. 

Samim tim ne mozes da imas welfare state i migraciju - jedno od ta dva mora da nestane. 

Posto nema politicke volje za welfare state to mora da bude migracija. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Koliko mi se cini taj kuranski porez je stvar istorije i ne naplacuje ga ni Saudijska Arabija. Svako placa porez kao gradjanin i po pravilima drzave u kojoj zivi, a ne kao pripadnik neke religijske grupe. 

Sto se tice samog zivota u Iranu da malo obrazlozim. Postoje drzave u kojima bi zivio samo zbog posla, izvjesno vrijeme. Recimo takve bi mogle biti Katar ili Emirati. To su drzave gdje je vecina stanovnistva migrantsko i gdje je sve sterilizovano i podredjeno strancima, a lokalci su povuceni i odvojeni svojim nacinom zivota. Ako imas dobar ugovor, donekle se da provesti tamo iako je dosadno jer su drzave totalno bezdusne. U Saudi Arabiju ne bi otisao ni za kakve pare sa porodicom, mozda eventualno sam na kratko vrijeme radi nekog posla, ali vrlo diskretno. Tamo zaista moras da pazis sta radis kada izadjes na ulicu, a to mi se naravno nimalo ne svidja.

Iran je druga prica. Restriktivni jesu, kaznjavaju homoseksualce, zabranjuju javno ispovjedanje ateizma itd...ali za razliku od ovih drugih zemalja imaju dusu. Od zene se trazi najvise da pokrije kosu, ne mora biti nuzno zamotana u cebad ovo naricito vazi za gradove sto urbanije to slobodnije. Zene smiju voziti auto, smiju hodati same ulicom, i ljudi su jako jako domacinski nastrojeni. Ako ti se da pogledaj ovaj kratak tekst jedne putnice - blogerke:

http://annaeverywhere.com/safe-to-travel-to-iran-female/

Sasvim lijepo objasnjeno. Pogledaj slike kako je obucena? Sve zapadnjacki, uske tange jakna fit, samo je kosa pokrivena salom. Odjeca skoro nimalo ne odudara od vrlo cestih jesenjih i zimskih prizora na zapadu. Ja imam licno prijatelja putnika koji je obisao sve zemlje svijeta, bio sam cak i pokrenuo temu da prenesem jednom sta je sve pisao kratko za svaku drzavu, ali onda nisam imao vremena jer treba prevoditi i onda tako nisam stigao do kraja. Ali konkretno za Iran, ista su mu opazanja kao i ove zene na onom linku. Medijska slika Irana na zapadu je totalno izopacena. Ljudi su tamo vrlo prijatni, druzeljubivi i domacinski nastrojeni. Za razliku od Saudi Arabije, Katara ili Emirata, Iran je preljep kao mjesto bogato kulturom, i istorijom. Tamo ima sta da se vidi uzduz i poprijeko i ne uopste nisu zaostali kako tramponja zbori, imaju relativno dobre puteve, Tehran je megalopolis, i drugi gradovi se imaju podici zavidnom urbanizacijom itd.. Jedini su koliko mi se cini na bliskom istoku pored Izraela gdje se neko bavi kakvom takvom naukom na univerzitetima. Vrlo cesto sam trazeci neke strucne skripte sa neta skidao radove iranskih naucnika i inzenjera. Uzgred, taj moj prijatelj je homoseksualac i naravno nije ga niko pitao niti je isao tamo na gej paradu vec u turisticku posjetu da osjeti ljude, kulturu i zivot. On je na svojoj listi od 193 UN zemlje, Iran stavio na drugo mjesto!!! Evo sta je jednom napisao za Iran: 

Iran is the most misunderstood country in the world. In fact, there are two kinds of travellers - those who have been to Iran (and will agree with my text) and those who haven't, who will think I'm crazy. Iran has by far the most hospitable, kind people I have encountered anywhere on my trails. Everybody seems to be there to help and be of service when they can - and if people speak English they are naturally curious about you and eager to strike conversation. The cultural background of the country is second to none, and it is by no means a one-dimensional community: there are lots of minorities, from Azeris, Armenians and Arabs to lots of other peoples especially in the west. The capital Teheran is an urban-hell disappointment (with some redeeming features), but there are gems like Yazd and Esfahan, Mashhad's holy ambience is incredibly interesting and the snow-capped mountains with cute villages in the northwest are another gem. Foreign media have constantly lambasted this country for decades, rather unfairly I would say. Of course yes, there are limitations and certain issues, but then again every place has its quirks. Iran is, to me, the perfect blend of east and west, developed enough to be comfortable and exotic enough to always be exciting. I have only been twice, in October 2002 and then December 2012/January 2013 (spending New Year in a country which has a different New Year - March 21) but the place will remain in my heart forever. In www.thebesttravelled.com this huge country gets 13 points/region, and in my rankings it is 2/190.

Hvala na podeli perspektive. :) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Juanito рече

1. Аминовање не значи да се слажем. Захваљујем се човеку што је утрошио време да напише нешто смислено. 

Tako sam i ja jednom, ...jedva se izvukoh, sto sam aminovao jedan post ( zbog slicne stvari, kao i ovo kod tebe )....

A, za ovo lajkovanje, treba da otvorimo jednu posebnu temu.... da, rascistimo, sta i kako treba da izgledaju lajkovi...:))

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Млађони рече

@Avocado

Evo ti za droge i wellfare od dobrog libertarijanskog bloga Caffe Hayek. 

Ne znam šta pokušavaš da dokažeš citiranjem tog bloga?

пре 1 сат, Млађони рече

a kao storekoh, kulturu i oruzije sam ja ubacio kalo logicne naslednike argumenta da ne moze da imamo welfare i otvorene granice

Kojom "logikom"?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Млађони рече

Pazi, u pravu su u principima.
Medjutim, neke stvari u prakticnoj politici moraju da se zrtvu.

Ne znam što se onda bunite što vas neko naziva alt-licimurima kad ste već žrtvovali principe libertarijanizma, a i dalje se nazivate libertatrijancima...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Млађони рече

Hvala na podeli perspektive. :) 

I ja sam bio u Teheranu, doduse samo na nedelju dana ali sve mogu da potvrdim od ovoga sto pise Justa. Omladina je slobodna i vrlo savremena. Vidjao sam puno mladih ljudi obucenih prilicno slicno kao i mi s dodatkom marame za devojke. Za muskarce je zabranjeno nositi kratke pantalone u javnosti... e sad kad kazes "zabranjeno" ne znaci da ce neko da te uhapsi ako nosis bermude, ali je kulturoloski neprihvatljivo... 

Zanimljivo mi je da postoje neki detalji koji bi na prvi pogled mogli da ukazuju na polnu diskriminiaciju (npr, aerodrom ima dva ulaza, jedan za muskarce drugi za zene) ali sam primetio da zene normalno rade vrlo intelektualne poslove (u odnosu na ono sto ocekujes od "islamske kulture")... posebno sam primetio na konferenciji za novinare na kojoj sam bio, da su 90% novinara bile zene a muskarci su uglavnom snimali i motali kablove :D

Ono sto je mene zaprepastilo je nedostatak autoriteta kod drzavnih sluzbenika... na primer, dvoje srba iz moje grupe je na ulici zaustavio policajac  i poceo da im se nesto dere, (verovatno zbog toga sto je koleginica snimala kamerom) a lik koji je nama bio vodic, Teheranac Džamšid, je prišao tom policajcu i počeo da viče na njega i da se svadja sa njim, nakon cega se samo okrenuo prema nama  i rekao "sve  u redu, cepamo dalje" i nastavili smo svoju setnju normalno... meni je samo proslo kroz glavu sta bi se desilo da se tako deres nekom nasem policajcu koji te zaustavio na ulici, a ovo je prica u koju ne moram da veujem jer sam je video svojim ocima :)

A druga prica slicne sadrzine ali kojoj nisam bio svedok nego mi je ispricao jedan mladi lokalac je da je u Iranu zabranjeno zenama da pevaju solo, moze samo horski... e kad omladina napravi zurku, oni zakljucaju ulazna vrata od zgrade, popnu se na krov i tamo piju alkohol, devojke pevaju itd... a onda kad dodje policija, oni jednostavno nece da im otkljucaju i ovi stoje ispred neko vreme i onda- odu... za ovo drugo, kazem, nisam bio svedok samo prenosim sta su meni rekli.

Iran je super, preporucujem. A prirodne lepote koje ima ta zemlja su prosto nadahnjujuce... (ne, nije pustinjsko nomadska pustahija... imaju i planine i jezera i svasta nesto :D )

PS. Za zastupnike teorije degenerativne umetnosti preporucujem muzej tepiha u Teheranu, jedan od 50 muzeja u ovom gradu... 

Za kraj, malo savremene umetnosti, gradska vreva teherana by cloudking (2004.g) :D (fotka nastala u toku pretrcavanja ulice)

1117116.jpg

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Ne znam što se onda bunite što vas neko naziva alt-licimurima kad ste već žrtvovali principe libertarijanizma, a i dalje se nazivate libertatrijancima...

Zato sto nemam veze sa alt rightom onako kako ga vi opisujete. Zato sto je alt right asociran sa socijalistima i nacistima. 
Zato mi smeta. Ja nisam ni socijalista ni nacista, nit beli identitarijanac. 

A nisam ni prvi ni poslednji libertarijanac koji zrtvuje principe jer uslovi tako nalazu. Kompletna libertarijanska partija nije uspela puno jer nisu mogli da se dogovore koje ce principe da zrtvuju. 

realnost je da libertarijanizam ne moze da dodje odmah nego mora da se gradi postepeno, bitno je samo da svako glasanje uvedes vise novih principa nego sto zrtvujes. 

Ako nisam ispunio tvoja ocekivanja, sta da radim. To su onakvi libertarijanci bas kakvim ih hoce, politicki neaktivnim jer nece da se odreknu nijednog principa u ime pragmaticnosti. 

ali mi je cudno da me prozivas za zrtvovanje principa za trampa, ali mi niko nije rekao ni rec zbog recimo glasanja radulovica. NIgde mi nisi rekao, sto glasas za radulovica, licemeru on hoce progresivni porez (protiv kog si protiv). 

Valjda je to zato sto imas bias.... i sto ti ne smeta da zrtvujem principe za radulovica ali ti smeta za trampa. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, cloudking рече

Ono sto je mene zaprepastilo je nedostatak autoriteta kod drzavnih sluzbenika... na primer, dvoje srba iz moje grupe je na ulici zaustavio policajac  i poceo da im se nesto dere, (verovatno zbog toga sto je koleginica snimala kamerom) a lik koji je nama bio vodic, Teheranac Džamšid, je prišao tom policajcu i počeo da viče na njega i da se svadja sa njim, nakon cega se samo okrenuo prema nama  i rekao "sve  u redu, cepamo dalje" i nastavili smo svoju setnju normalno... meni je samo proslo kroz glavu sta bi se desilo da se tako deres nekom nasem policajcu koji te zaustavio na ulici, a ovo je prica u koju ne moram da veujem jer sam je video svojim ocima :)

MOzda mu je vikao nesto tipa ALO BUDALO OVO SU TURISTI IZ EVROPE PRAVI SE FIN :P 

Cenim vasa iskustva ali cu pre da se oslonim na oficijelne izvestaje https://www.hrw.org/world-report/2017/country-chapters/iran

- However, Iran continued to execute children in 2016. On July 18, Amnesty International reported that authorities had hanged Hassan Afshar, who was arrested when he was 17 years old and convicted of “forced male to male anal intercourse” (lavat-e be onf). At least 49 inmates on death row were convicted of crimes committed when they were under 18 years old.

-Iranian women face discrimination in personal status matters related to marriage, divorce, inheritance, and child custody. A woman needs her male guardian’s approval for marriage regardless of her age and cannot pass on her nationality to her foreign-born spouse or their children. Married women may not obtain a passport or travel outside the country without the written permission of their husbands.

-The government denies freedom of religion to Baha’is and discriminates against them. At least 85 Baha’is were held in Iran’s prisons as of October 2016. Security forces also continued to target Christian converts of Muslim heritage, as well as members of the “house church” movement who gather to worship in private homes.

Mogu da se slozim sa vama dvojicom da je mozda bolje ziveti u iranu nego u saudojskoj arabiji ali je sve jedno i dalje uzas blagi. 

Izuzetne diskriminacije i nepostovanje ljudskih prava. Ja mislim da ljudi iz irana ocigledno imaju prevelik problem kada dozvoljavaju sve ovo + vec pomenuti progon homoseksualaca. 

Medjutim u svakom slucaju. Kao sto rekoh, saudijci saradjuju sa amerikom. Iran se glupira i pored svih ovih unutrasnjih problema pokusava da razvije atomske bombe. 

ja stvarno ne zelim atomske bombe u rukama ludaka koji vode zemlju u kojoj mogu dete ili homoseksualca da osude na smrt, u kom mogu da udaju devojcicu od 10 godina, i u kojoj diskriminisu manjine i zatvaraju politicke zatvorenike. 

Meni nije jasno kako neko u verbalnom sukobu trampa i irana moze da bude na strani irana.....Ako ovako tretiraju sopstvene ljude, kako ce se odnositi ti iranci prema svetu kada dobiju nuklearne bombe?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Млађони рече

MOzda mu je vikao nesto tipa ALO BUDALO OVO SU TURISTI IZ EVROPE PRAVI SE FIN :P 

Cenim vasa iskustva ali cu pre da se oslonim na oficijelne izvestaje https://www.hrw.org/world-report/2017/country-chapters/iran

- However, Iran continued to execute children in 2016. On July 18, Amnesty International reported that authorities had hanged Hassan Afshar, who was arrested when he was 17 years old and convicted of “forced male to male anal intercourse” (lavat-e be onf). At least 49 inmates on death row were convicted of crimes committed when they were under 18 years old.

-Iranian women face discrimination in personal status matters related to marriage, divorce, inheritance, and child custody. A woman needs her male guardian’s approval for marriage regardless of her age and cannot pass on her nationality to her foreign-born spouse or their children. Married women may not obtain a passport or travel outside the country without the written permission of their husbands.

-The government denies freedom of religion to Baha’is and discriminates against them. At least 85 Baha’is were held in Iran’s prisons as of October 2016. Security forces also continued to target Christian converts of Muslim heritage, as well as members of the “house church” movement who gather to worship in private homes.

Mogu da se slozim sa vama dvojicom da je mozda bolje ziveti u iranu nego u saudojskoj arabiji ali je sve jedno i dalje uzas blagi. 

Izuzetne diskriminacije i nepostovanje ljudskih prava. Ja mislim da ljudi iz irana ocigledno imaju prevelik problem kada dozvoljavaju sve ovo + vec pomenuti progon homoseksualaca. 

Pa dobro niko nije ni govorio da je Iran obecana zemlja.

Sto se tice ovih navoda, samo cu na prvi da se osvrnem... Ocigledno da Iran ima vrlo stroge zakone i ocigledno da je granica zakonske odgovornosti niza od 18 godina na sta smo NAVIKLI... ali ako pogledas konkretan slucaj koji si naipsao, ocigledno se radi o silovatelju. Dakle ne  o homoseksualcu i ne  o detetu, vec o osobi koja je silovala drugog muskarca i za to dobila smrtnu kaznu. E sad, to sto je granica za krivicnu odgovornost kod njih niza nego kod nas tu osobu svakako ne cini detetom. 

Ako i na vestima cuo "mladic 18 godina silovao maloletnika" da li ces reci da je napadac "dete"? E pa razlika je manje og godinu dana izmedju njega i ovog kog si linkovao.

A samim tim sto se taj primer navodi kao ilustracija "progona gejeva" (sto ocigledno nije) imam li razloga da verujem i u ostale navode?

Da ne skocis na mene odmah, ja ZNAM da se gejevi progone u Iranu, ali ovde to svakako nije slucaj i ne vidim sto bi namerno pumpali pricu kad vec postoji realni progon gejeva  u Iranu?

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Млађони рече

Medjutim u svakom slucaju. Kao sto rekoh, saudijci saradjuju sa amerikom. Iran se glupira i pored svih ovih unutrasnjih problema pokusava da razvije atomske bombe. 

ja stvarno ne zelim atomske bombe u rukama ludaka koji vode zemlju u kojoj mogu dete ili homoseksualca da osude na smrt, u kom mogu da udaju devojcicu od 10 godina, i u kojoj diskriminisu manjine i zatvaraju politicke zatvorenike. 

Meni nije jasno kako neko u verbalnom sukobu trampa i irana moze da bude na strani irana.....Ako ovako tretiraju sopstvene ljude, kako ce se odnositi ti iranci prema svetu kada dobiju nuklearne bombe?

Da nisi ovo boldovano mozda pomijesao sa Pakistanom...koji avaj ima atomsku bombu, ali saradjuje sa Amerikom. 

Dakle tebi svako ko saradjuje sa Amerikom je u redu, ko ne saradjuje on se glupira? Mladjo daj malo uozbilji se. 

I to sto smatras da bi Iran upotrebio bombu sve i da je ima je vjestacko i blatantno optuzivanje koje aposolutno nema nikakvog osnova. 

Dakle jos jednom da ponovimo lekciju....Ameri se kao ono dobro odnose prema svojima, da li se dobro odnose prema ostatku svijeta? Ne. Iran je takav kakav jeste, u nekim stvarima konzervativan i restriktivan, medjutim na medjunarodnom planu daleko se bolje ponasa nego SAD plus pride i oni kao svaka zemlja imaju ako se to moze nazvati nekim pravom, pravo da sire svoj uticaj u regionu. Ako SAD moze to da radi po citavom svijetu, vala mogu i oni na bliskom istoku, i trebaju i neka. Iran ne prodaje naftu u dolarima, krupan su zalogaj da ih napadnu i okupiraju, jedni su od najvecih izvoznika pride, Amere to mnogo boli zato im nista ne valjaju i zato Iran izvozi samo smrt i prasinu.

Na kraju ako ti nakon svega sto sam ja napisao i klaud nije jasno zasto drzim stranu Iranu umjesto Trampu, onda sta da ti kazem.... 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

Da nisi ovo boldovano mozda pomijesao sa Pakistanom...

To pise na linku koji sam ostavio a link je sa sajta ujedinjenih nacija - tamo to pise.

Dakle tebi svako ko saradjuje sa Amerikom je u redu, ko ne saradjuje on se glupira? Mladjo daj malo uozbilji se. 

Da, ako ima nuklearke i serijatsku vlast i ne saradjuje sa amerikom vec preti da ce poceti rat sa njom - po meni se glupira i igra sa zivotima svih nas.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

Da, ako ima nuklearke i serijatsku vlast i ne saradjuje sa amerikom vec preti da ce poceti rat sa njom

Kad je Iran pretio americi? Nisam to znao?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...