Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 8 минута, Млађони рече

Evo tebi prvi put, kako CNN laze, mozda malo skontas sto mislim da su propaganda. Ovde imas direktne primere laganja CNN-a, sa sve jasnim dokazima da je u pitanju namerno manipulisanje informacijama: 

Gde sam to ja spomenuo CNN? Zbog čega misliš da mi je CNN gotivan i kredibilan? Zbog čega neko ko nije desničar automatski voli CNN? Da li kad zaviriš noću ispod kreveta, umesto drekavaca izlaze komunjare?

edit: po čemu to sve što pišeš nije ništa do desničarska propaganda? po čemu je to jedina istina i 'prirodno stanje stvari'? Po čemu nije ništa do isprazna ideologija?

A neka si me 'blagoslovio' odgovorom.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Управо сада, Avocado рече

Kao što već rekoh, sasvim je legitimno i da ti želiš da izabereš sistem koji nije libertarijanski, samo je bez veze da se predstavljaš kao libertarijanac.

Znaci po tebi, ako nemam svog libertarijanskog kandidata i izaberem coveka koji je trenutno najblizi tome - ja nisam libertarijanac? 
U srbiji znaci ne smem ni da glasam da bih u tvojim ocima ostao libertarjanac, jer za koga god da glasam u Srbiji glasam za nelibertarijanski sistem?

Vala gluplju tvrdnju odavno nisam cuo.. 

Tramp neke regulacije ukida, neke uvodi... iz toga koje ukida, a koje uvodi se lako može zaključiti šta su motivi i koja ideologija (ili goli interesi) stoje iza toga... libertarijanizam svakako nije... jer nije svako ko ukida neke regulacije libertarijanac... i Vučić ukida neke regulacije...

Haha, a gde sam ja rekao da je tramp libertarijanac? Oces li da prekines da mi nameces stvari u usta koje nikad nisam rekao, ali koje su tebi za zgodne da izgradis o meni kao deo tvog strawmana? 

p.s. vucic ukida neke regulacije? Svaka cast vucicu. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Икар Губелкијан рече

edit: po čemu to sve što pišeš nije ništa do desničarska propaganda? po čemu je to jedina istina i 'prirodno stanje stvari'? Po čemu nije ništa do isprazna ideologija?

Ja mislim da sve sto sam ja izneo nije desnicarska propaganda po argumentima koje sam iznosio proslih 20 strana. 
Ako su argumenti netacni - ja gresim. Prosto i jednostavno. 

ist ovazi za svakog drugog. Ako mislis da je neki moj argument netacan, izvoli, citiraj post. 

Ako hoces da diskutujemo o nekom aspektu adamovih argumenata, otvori temu. Ono sam cisto bacio kao zezanje avokadu jer on voli te mainstream komicare. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Avocado рече

Koje migracione mere se koriste za stopiranje terorizma?

Vec sam nabrojao pet, na koje si odgovorio i ne vidim razlog da se ponavljam. Cuj avokado, ne znam sta pricamo vise, ocigledno nam se pogledi znacajno razlikuju. Na totalno drugaciji nacin dozivljavmo drustvo i drzavu. Ako ti znaci sve si u pravu, ja sve gresim, totalno si me izdominirao  ali ja stvarno ne vidim svrhu diskusije sa tobom. 

Citiraj me brate mili na ovu temu koliko hoces, ali dok mi ne kazes nesto novo mozes da racunas da necu da odgovorim. A ako ti ista znaci da me kritikujes ovak oza javnost ti citiraj do ujutru. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Млађони рече

Znaci po tebi, ako nemam svog libertarijanskog kandidata i izaberem coveka koji je trenutno najblizi tome - ja nisam libertarijanac? 
U srbiji znaci ne smem ni da glasam da bih u tvojim ocima ostao libertarjanac, jer za koga god da glasam u Srbiji glasam za nelibertarijanski sistem?

Vala gluplju tvrdnju odavno nisam cuo.. 

Jeste poprilično glupa tvrdnja... problem je što je u ovoj raspravi nije izneo niko osim tebe... :D ja sigurno nisam... doduše to si izneo u pokušaju da napraviš straw-man... but still :D 

"Po meni" nije to, nego ako se zalažeš za regulacije u vezi sa migracijom koje su suprotne libertarijanističkim idejama, onda nisi libertarijanac.

Цитат

Haha, a gde sam ja rekao da je tramp libertarijanac? Oces li da prekines da mi nameces stvari u usta koje nikad nisam rekao, ali koje su tebi za zgodne da izgradis o meni kao deo tvog strawmana? 

Rekao si ovo: " Od svih mogucih americkih predsednika  u poslednjih 20-30 dina Trump je najblizi libertarijanizmu " :D

To sam i komentarisao.

Цитат

p.s. vucic ukida neke regulacije? Svaka cast vucicu. 

C4qEmaMWYAACUsc.jpg

;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Rekao si ovo: " Od svih mogucih americkih predsednika  u poslednjih 20-30 dina Trump je najblizi libertarijanizmu " :DTo sam i komentarisao.

Pa da najblizi ali i dalje daleko od libertarijanca. Naprimer, totalno je razocarao sto nije uspeo da obori obamacare.

[qupte]"Po meni" nije to, nego ako se zalažeš za regulacije u vezi sa migracijom koje su suprotne libertarijanističkim idejama, onda nisi libertarijanac.[/qupte]

Dobro priznajem, ja i milton friedman nismo libertarijanci. Arbitrirano na sudu kod ideoloskog sudije Avocada: 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Млађони рече

Vec sam nabrojao pet, na koje si odgovorio i ne vidim razlog da se ponavljam.

Pa nisam čak ni razumeo da ti misliš da će te mere da zaustave terorizam... :D To je tek hilarious.

Pa da prođemo kroz svih pet, da vidimo kako bi ove mere zaustavile terorizam kada bi ih implementirao:

1. Svaki terorista će da nauči šta treba da kaže da bi delovalo kao da "prihvata evropske pravno-drustvene vrednosti"

2. Poslali bi teroriste sa posebnim radnim skilovima koji su aplicirali na neka radna mesta.

3. i 4. Poslali bi teroriste za koje se još uvek ne zna da su povezani sa tom grupom i još bi ta grupa proglasila poternicu protiv njih zbog izmišljenih prestupa, tako da im da dokaz da su "žrtve rata".

5. Poslali bi teroriste koji nemaju poznatu asocijaciju sa bilo kojim pokretima.

Konačan rezultat: Congratulations, postavio se zanimljiv "teatar sigurnosti" koji samo maltretira normalne ljude, a ni na koji način na ograničava teroriste... šta više, objasnio si im šta tačno treba da urade i prikažu da obezbede siguran ulazak u zemlju...

Цитат

Cuj avokado, ne znam sta pricamo vise, ocigledno nam se pogledi znacajno razlikuju. Na totalno drugaciji nacin dozivljavmo drustvo i drzavu. Ako ti znaci sve si u pravu, ja sve gresim, totalno si me izdominirao  ali ja stvarno ne vidim svrhu diskusije sa tobom. 

Citiraj me brate mili na ovu temu koliko hoces, ali dok mi ne kazes nesto novo mozes da racunas da necu da odgovorim. A ako ti ista znaci da me kritikujes ovak oza javnost ti citiraj do ujutru. 

No frks... uopšte ne moraš da odgovoriš... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Млађони рече

[qupte]"Po meni" nije to, nego ako se zalažeš za regulacije u vezi sa migracijom koje su suprotne libertarijanističkim idejama, onda nisi libertarijanac.[/qupte]

Dobro priznajem, ja i milton friedman nismo libertarijanci. Arbitrirano na sudu kod ideoloskog sudije Avocada: 

Pa on jeste...

On smatra da je:

a) multikulturalizam super i da je imigracija super i da je "socially advantageous act",

b) da je welfare grozan i da imigracija u kojoj imigranti uživaju welfare katastrofalna.

Ti se slažeš sa njim oko b) ali imaš direktno suprotno mišljenje oko a)... jer nemate istu ideologiju.

Inače, ja se slažem sa njim i u vezi sa a) i u vezi sa b) iako ne bih sebe predstavio baš kao doslednog libertarijanca. :D

Tačnije i nisam libertarijanac jer ne mislim da je baš svaki welfare grozan... neki je "nužno zlo"...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

No frks... uopšte ne moraš da odgovoriš... :)

E hvala ti lepo, jer ti prevenstveno odgovaram da te ispostujem. Jer ja stav da primaju ljude redom, da nikog nista ne proveravaju, i to da ih primaju u ciframa koje broje desetine hiljad mesecno bas i nisu jasni. Ja jednostavno ne vidim sta mogu uopste da pricam sa takvim ljudima osim da razmenimo sta gledamo i kako gledamo ali nikakva argumentovana rasprava tu nema logike.

Prosto ja verujem da postoje odredjeni aspekti kulture koji moraju da se stite, i verujem da masovne nekontrolisane migracije ima da uniste te aspekte. Ti se sa time ne slazes, i to je nesto oko cega ne moze da "argumentovano" raspravljamo, jer ni ja ni ti ne znamo tacno sta ce da urade masovne migracije, obojica samo pretpostavljamo. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Млађони рече

E hvala ti lepo, jer ti prevenstveno odgovaram da te ispostujem.

Nema na čemu... uopšte ne moraš... šta više, mnogo ćeš me bolje "ispoštovati" ako ne odgovaraš tek da bi nešto odgovorio...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

... šta više, mnogo ćeš me bolje "ispoštovati" ako ne odgovaraš tek da bi nešto odgovorio...

Odgovarao sam to sto sam detaljnije i bolje mogo u granicama realnosti. Ako nisi zadovoljan odgovorima, rekoh vec, glup sam, lazem ili sam ispranog mozga, okarakterisi kako god zelis, ja bolje ne mogu. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

Pa on jeste...

On smatra da je:

a) multikulturalizam super i da je imigracija super i da je "socially advantageous act",

b) da je welfare grozan i da imigracija u kojoj imigranti uživaju welfare katastrofalna.

Ti se slažeš sa njim oko b) ali imaš direktno suprotno mišljenje oko a)... jer nemate istu ideologiju.

Inače, ja se slažem sa njim i u vezi sa a) i u vezi sa b) iako ne bih sebe predstavio baš kao doslednog libertarijanca. Pojačajte dole! :D

Tačnije i nisam libertarijanac jer ne mislim da je baš svaki welfare grozan... neki je "nužno zlo"...

Idi to reci njima i objasni im da je multikulturalizam super i da je imigracija super i da je to "socially advantageous act". :D

FB video - direktni link, oštrija slika: http://tinyurl.com/yda47aap

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Zayron рече

Idi reci njima i objasni im da je multikulturalizam super i da je imigracija super i da je "socially advantageous act". Pojačajte dole! :D

Ne vezano za avokada, ali u onom klipu milton friedman nikad nije rekao da je multikulturalizam super ili da multikulturalizam ne valja. 
Sve zavisi sta smatras multikulturalizmom, ako multikulturalizmom smatras da imas dve kulture od kojih jedna mislim da je u redu kamenovati pedere a druga misli da za to treba da se ide na robiju - onda takav multikulturalizam ocigledno ne moze uspeti.

Multikulturalizam je super dok postoji slicna osnova u obe kulture, neki set moralnih vrednosti koji ako nije isti slican je. 

Naprimer irci, italijani, i spanci u americi. Imaju svoju hranu, imaju svoje sportove, imaju svoje krajeve, imaju svoje obicaje ali svi dele set slicnih moralnih vrednosti. 

Ali ne mozes imati multikulturalnu drzavu srba i albanaca kada je tu istorijska problematika visevekovna kao i totalno drugaciji set vrednosti u pogledu na neke jako bitne stvari. 

Prosto te prazne izjave oko multikulturalizma dobar ili los, svako ko to izjavljuje pojma nema o cemu prica jer ocigledna realnost kazuje da multikulturalizam moze biti i dobar i los zavisi koliko su kulture u multikulturalizmu kompatibilne. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Млађони рече

Ne vezano za avokada, ali u onom klipu milton friedman nikad nije rekao da je multikulturalizam super ili da multikulturalizam ne valja. 
Sve zavisi sta smatras multikulturalizmom, ako multikulturalizmom smatras da imas dve kulture od kojih jedna mislim da je u redu kamenovati pedere a druga misli da za to treba da se ide na robiju - onda takav multikulturalizam ocigledno ne moze uspeti.

Multikulturalizam je super dok postoji slicna osnova u obe kulture, neki set moralnih vrednosti koji ako nije isti slican je. 

Naprimer irci, italijani, i spanci u americi. Imaju svoju hranu, imaju svoje sportove, imaju svoje krajeve, imaju svoje obicaje ali svi dele set slicnih moralnih vrednosti. 

Ali ne mozes imati multikulturalnu drzavu srba i albanaca kada je tu istorijska problematika visevekovna kao i totalno drugaciji set vrednosti u pogledu na neke jako bitne stvari. 

Prosto te prazne izjave oko multikulturalizma dobar ili los, svako ko to izjavljuje pojma nema o cemu prica jer ocigledna realnost kazuje da multikulturalizam moze biti i dobar i los zavisi koliko su kulture u multikulturalizmu kompatibilne. 

Pa i u Češkoj je sve do ove migračne krize postojao multikulturalizam a da se o njemu nije ni govorilo, mi sa Balkana, Ukrajinci, Vijetnamci itd.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vietnamská_menšina_v_Česku

No, sad je sve to palo u vodu jer jedini pravi multikulturalizam danas je ovaj islamofilni koji se očituje u ispunjavanju što većeg broja zahtjeva svejedno kolikog mnoštva muslimana u nekoj zemlji a Vijetnamci na primjer i njihova uloga u multikulturalizmu je nikakva, nulova jer nikad ništa nisu za sebe tražili i zahtijevali od češke države kao muslimani što ovdje to svakodnevno traže a zato se to i ne može uračunati kao multikulturalizam. Multikulturalizam je prema ovim neomarxistima tek onda kad podredjena sekularna i ostala nemuslimanska, hrišćanska, ateistička itd. većina počne služiti arogantnoj islamskoj manjini i prepotentnoj kasti Muhamedovih nebeskih izabranika.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...