Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 21 минута, Avocado рече

i da su zato i socijalizam i komunizam nastali upravo u Evropi.

Komunizam jeste nastao tu, ali se odlično primio u Kini, Vijetnamu, Kambodži, Mongoliji, Koreji...

пре 21 минута, Avocado рече

Problem sa ekstremnim libertarijanizmom je što zanemaruje da ideje da ne treba da bude (ili da treba da bude što je moguće manje) gladnih, bolesnih, beskućnika, nezaposlenih i slično, takođe predstavljaju "evropske vrednosti"... i da su zato i socijalizam i komunizam nastali upravo u Evropi.

Zato je ubedljivo najviše gladnih u zemljama gde je ovo zaživelo. :) 

Čitao sam skoro da su u Venecueli gladni ljudi provalili u zoološki vrt i ubili flamingose i pojeli ih.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 43 минута, Аурор рече

Sad moram još da kačim...

Evo vidis kako to neevropljani prave ruzno kao da je isis pravio:

4778343984_2bc9c5b374.jpg

sheikh-zayed-mosque-abu-dhabi-8.jpg

EMIRATI_-_moschea_nome_maria.jpg

interior-of-sheikh-zayed-bin-sultan-al-n

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

A da zaboravio sam da stavim i ovu rugobu od arhitekture koja kao da je regrutni centar za bombase samobubice

istock-478831658.jpg

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Аурор рече

Komunizam jeste nastao tu, ali se odlično primio u Kini, Vijetnamu, Kambodži, Mongoliji, Koreji...

Isto kao i u nekim evropskim zemljama...

Цитат

Zato je ubedljivo najviše gladnih u zemljama gde je ovo zaživelo...

Da, ali vi skoro sve evropske zemlje smatrate levonjarskim... i određene propise koji postoje u svim evropskim zemljama smatrate levonjarskim... po vašim kriterijumima levonjarstvo ne da je zaživelo, nego cveta u Evropi... a u Evropi nema "ubedljivo najviše gladnih"...

Pa samo da skrenem pažnju, pre svega tebi, jer se Grizli i ne bavi toliko nekakvim "tradicionalnim evropskim vrednostima", da opet spajaš nespojivo... ekstremni libertarijanizam je zapravo suprotan tradicionalnim evropskim vrednostima... u Evropi se ne smatra da je ok da doneseš ekonomsku meru usled koje će npr. 10 miliona ljudi da živi bolje ali će 3.000 ljudi da umre od gladi... takve ideje bolje prolaze na drugim kontinentima...

Цитат

Čitao sam da su u Venecueli gladni ljudi provalili u zoološki vrt i ubili flamingose i pojeli ih.

Koliko mogu da vidim na guglu, pomešao si dve vesti... jedna je da su provalili u ZOO i ubili i pojeli nekog konja (vest iz 2016.) i druga da jedu divlje flamingose i mravojede (iz 2017.)... ne znam da li su vesti tačne, mirišu malo na USA propagandu... mada sa druge strane, tamo jeste ogromna glad i ne bi me začudilo ni da su tačne...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Juanito рече

Што је култура ”супериорнија” по ауроријанским критеријумима, то су жене ружније и, што је још важније, досадније. :smeh1:

'Ello love, fancy a pint?

1.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Juanito рече

Па и није, важи за оба пола. :ani_biggrin:

Имам другарицу која се више не враћа на Србе. Само "браћа". Каже да су гласине тачне :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Ћириличар рече

Имам другарицу која се више не враћа на Србе. Само "браћа". Каже да су гласине тачне :smeh1:

Мени је један "брат" своједобно био конкуренција... :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

Мени је један "брат" своједобно био конкуренција... :ani_biggrin:

Мора да је имао нешто бијеле крви у себи, или азијске, ако си успјео бити конкурентнији :smeh1:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Аурор рече

Nalazim ovo jako lepim :)

Izuzetno. I ako je i Evropa puna umjetnickih cuda, ali ovako nesto slicno tesko da ces naci. Samo da li znas da je izgradjen za vrijeme islamske vladavine u Indiji - Mogulsko carstvo? Izgradnju je naredio i finansirao muslimanski vladar Shah Jahan, a glavni Arhitekta je bio persijski musliman. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

Isto kao i u nekim evropskim zemljama...

Nije se primio.

U Evropi su neke zemlje imale nesreću da budu pod komunizmom, to je bilo zato što ih je pokorila sovjetska čizma, ne jer su bili oduševljeni tom ideologijom... To je bila okupacija, isto kao što su Nemci okupirali našu zemlju. Jugoslavija je bila malo drugačiji slučaj, ali je bio dosta sličan, ja lično i na to gledam kao na period okupacije. Tako su se i komunjare ophodile prema Srbiji, kada se pogleda.

пре 1 сат, Avocado рече

Da, ali vi skoro sve evropske zemlje smatrate levonjarskim...

Pa sve su, manje ili više.

Što misliš da su ljudi masovno odlazili u SAD iz Evrope prethodnih vekova? Sve prodaju, kupe kartu i odu preko Atlantika... Zato što je tamo bilo slobode u većoj meri nego što je bilo tamo gde su oni bili.

пре 1 сат, Avocado рече

a u Evropi nema "ubedljivo najviše gladnih"

Ne, ali to nije zbog toga, nego uprkos tome.

Oni su već bogati i možda mogu sebi da dozvole da se zezaju sa tim... Ja im ne bih to preporučio. Fora je, što reče Tačerka, u tome što eventualno ponestane tuđih para.

пре 1 сат, Avocado рече

ekstremni libertarijanizam je zapravo suprotan tradicionalnim evropskim vrednostima

"Ekstremni libertarijanizam" je suštinski izdanak tih slobodarskih vrednosti.

gty_us_constitution_jef_111215_wblog.jpg

пре 1 сат, Avocado рече

mada sa druge strane, tamo jeste ogromna glad i ne bi me začudilo ni da su tačne...

Što je glad? :)

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Аурор рече

Nije se primio.

Komunizam se nije primio u zemljama koje su (po tebi) danas sve, manje ili više levonjarske???

Цитат

U Evropi su neke zemlje imale nesreću da budu pod komunizmom, to je bilo zato što ih je pokorila sovjetska čizma, ne jer su bili oduševljeni tom ideologijom... To je bila okupacija, isto kao što su Nemci okupirali našu zemlju. Jugoslavija je bila malo drugačiji slučaj, ali je bio dosta sličan, ja lično i na to gledam kao na period okupacije. Tako su se i komunjare ophodile prema Srbiji, kada se pogleda.

Na osnovu čega si zaključio da je u Kini, Vijetnamu, Severnoj Koreji i Mongoliji bilo drugačije i da je tamo raja bila više oduševljena nego po Evropi time što su ih naoružana goveda uterala u komunizam?

Цитат

Pa sve su, manje ili više.

Što misliš da su ljudi masovno odlazili u SAD iz Evrope prethodnih vekova? Sve prodaju, kupe kartu i odu preko Atlantika... Zato što je tamo bilo slobode u većoj meri nego što je bilo tamo gde su oni bili.

Zato što su u Americi mogli da dobiju svoje parče zemlje i/ili posao... niđe veze sa modelima društvenog uređenja... išli su isto tako i u Kanadu i Australiju...

Цитат

Ne, ali to nije zbog toga, nego uprkos tome.

Nisam siguran o čemu pričaš tj. na šta ti misliš. U Evropi nema "ubedljivo najviše gladnih" upravo zbog toga o čemu ja pričam... upravo zbog toga što ideja da ne treba da bude gladnih predstavlja "tradicionalnu evropsku vrednost"... koju su evropljani i sproveli u delo...

Nego, izgleda da se ne razumemo. Ja ne tvrdim da je ta vrednost superiorna u odnosu na libertarijansku "svakom po zaslugama, pa makar neko zbog toga crko" vrednost... samo ti ukazujem na to da ne možeš istovremeno da se ložiš na tradicionalne evropske vrednosti i ekstremni libertrijanizam... tj. možeš ali to se zove "kognitivna disonanca"...

Цитат

Što je glad? :)

Pretpostavljam zbog goveda na vlasti ali ne znam ni približno dovoljno o modernoj Venecueli da bih dao precizan i pouzdan odgovor... kao što ne znaš ni ti... ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Аурор рече

Ako je sloboda dobra stvar, ne vidim zašto je loše biti ekstreman u njoj :)

Sloboda je super stvar. Sloboda da branis drugima da putuju gde hoce i sloboda da sikaniras drugacije od sebe ili sloboda da druge smatras inferiornim kulturama je neprocenjiva! :D

A sloboda da ukapiras da je sloboda dvosmerna je neprocenjiva...

Ti npr. svoj nacizam krijes iza islamskih terorista a nijedan mim nisi okacio o njima, samo koristis situaciju sa terorizmom da promovises svoje ideje. Terorizam je zapravo blagoslov za altrajt ali borba protiv terorizma se ne vidi nigde kod vas... bas nigde, jednostavno boli vas uvo za teroriste vama je islam meta.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...