Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 3 часа, MakeAmericaGreatAgain рече

Je l mozes da mi nadjes clanak gde je www.independent.co.uk dizao paranoju kada je Barak Obama lupio ban od sest meseci na vize iz Irana? 

Iz Iraka. Mora vise da obracas paznju na cinjenice a manje na "alternativne cinjenice" :)

Obama je stavio ban samo jednoj zemlji pa ni tada nikom nije bilo zabranjeno da ude, samo je za neke grupe proces ulaska u USA bio komplikovaniji.

Nije ista stvar, a to sto Tramp svoj ban poredi sa Obaminim, samo govori kolko veze nema ni ocemu.

https://www.google.rs/amp/foreignpolicy.com/2017/01/30/sorry-mr-president-the-obama-administration-did-nothing-similar-to-your-immigration-ban/amp/

Inace, Tramp ne zna ko su KKK... jel verujete?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Цитат

Naravno svi se plase da diskutuju o tome da slucajno ne bi ispali "nenaucni" jer eto, sramota je sumnjati u bilo sta sto "naucnici" kazu, 

Ово не важи само за проблематику глобалног загревања већ и за многе друге теме на које су одређене `либералне` тј. квазидемократске структуре дале одговоре у које не сме да се сумња( хомосексуализам није болест, теорија еволуције је чињеница итд.). По оној Његошевој `Страх животу образ каља често` многи људи за које не може да се каже да нису зрели срљају као хипнотисани уместо да сами критички размисле о датој теми.

Подели на овим сајтовима

Ово је Трамп причао пре избора:

Суштина нашег покрета је у смени пропалог и корумпираног политичког естаблишмента новом владом коју ћете контролисати ВИ – амерички народ. Естаблишмент у Вашингтону, медијске и финансијске корпорације постоје само из једног разлога: ради свог богаћења и своје заштите. Естаблишменту зависе трилиони долара од победе Хилари Клинтон. За оне који контролишу моћ у Вашингтону и за глобалне специјалне интересе важно је партнерство са носиоцима политичких функција којима ваша добробит није на памети. Наша кампања за њих представља истинску егзистенцијалну претњу са каквом се они никада до сада нису сусрели. Ово није тек следећи изборни период од четири године. Ово је раскрсница у историји наше цивилизације која ће одлучити да ли ћемо или не, ми, народ, повратити контролу над нашом владом. Политички естаблишмент који покушава да нас заустави је исти онај који је одговоран за наше уништавајуће трговинске споразуме, масовну нелегалну емиграцију и економску и спољну политику којима су исушили нашу земљу. Политички естаблишмент је довео до уништења наших фабрика и наших послова који су се преселили у Мексико, Кину и друге земље широм света. А глобална структура моћи одговорна је за економске одлуке које су опустошиле нашу радничку класу, украле наша богатства и ставиле наш новац у џепове великих корпорација и политичких ентитета. Ово је борба за опстанак наше земље и ово је наша последња шанса да је спасемо. Ови избори ће одлучити да ли ћемо бити слободна земља или тек имамо само илузију демократије под контролом мале групе глобалистичких специјалних интереса који су претворили наш систем у шарену лажу. То је реалност. Ја то знам, ви то знате, они то знају и цели свет то зна. Клинтонова машина је у центру ове структуре моћи. То смо из прве руке видели у документима ’Викиликса’ из којих се види да се Хилари Клинтон састајала у тајности са међународним банкама и Волстритом са којима је ковала заверу за уништење суверенитета САД како би увећала богатство ове глобалне финансијске моћи, њених пријатеља са специјалним интересима и својим донаторима. Искрено, она би требало да се нађе иза решетака.“

160419184334-donald-trump-release-tax-re

„Најмоћније оружје у арсеналу Клинтонових су корпоративни медији – штампа. Будимо јасни у вези с једном ствари: корпоративни медији у нашој земљи нису више укључени у новинарство. Они представљају политичке, специјалне интересе без икакве разлике у односу на лобије и друге финансијске ентитете са политичком агендом и агенда није за вас већ за њих. Свако ко преиспитује њихову агенду проглашава се за сексисту, расисту, ксенофоба. Они ће лагати, лагати, лагати и лагати и онда ће урадити много горе од тога. Урадиће шта год је потребно.

„Клинтонови су криминалци, упамтите то. То је веома добро документовано и естаблишмент који их штити је укључен у прикривање великих размера њихових застрашујућих криминалних активности у Стејт департменту и Клинтоновој фондацији – како би одржали Клинтонове на власти. Они би бацили ма коју лаж на мене, моју породицу и моје вољене. Они ће предузети све како би покушали да ме зауставе. И ја знам да ће тај дан доћи. Али свеједно, радо ћу примити све те стреле и копља за вас. Примам их због нашег покрета како бисмо могли да повратимо нашу земљу. Једино питање је: када. Сигуран сам да ће се амерички народ уздићи изнад тога и да ће гласати за будућност какву заслужују. Једино ВИ можете да зауставе ову коруптивну машину. МИ смо једина снага која је у стању да спасе нашу земљу. Наша цивилизација доспела је до тренутка када се своде рачуни.“

http://www.pecat.co.rs/2016/11/da-li-je-obavestajna-zajednica-sad-postavila-donalda-trampa-za-predsednika/

Подели на овим сајтовима

Ово су двојица сарадника Трампа који се декларишу као православни хришћани, Прибус је нарочито битан:

Рајнс Прибус (енгл. Reince Priebus; 18. марта 1972) је амерички републикански политичар и правник који врши дужност председника Републиканског националног комитета од 2011. године.[1]

Након председничких избора у новембру 2016. новоизабрани председник Доналд Трамп именовао га је на место шефа кабинета Беле куће, које ће преузети у јануару 2017. године.[1]

250px-Reince_Priebus_by_Gage_Skidmore.jp

Прибус је одиграо важну улогу у председничким изборима 2016. године пре свега у фази страначких предизбора. У њима је заузео и чврсто држао неутралан став, сматрајући да се странка, без обзира на жестину неслагања међу кандидатима, мора ујединити око номинованог кандидата. Након што се испоставило да ће то бити Трамп, Прибус је, за разлику од великог дела страначког естаблишмента који је позивао на бојкот избора, независне кандидатуре или чак јавно подржавао демократску кандидаткињу Хилари Клинтон, њему пружио не само недвосмислену подршку него и своје богато искуство теренског организатора ставио на располагање. Због тога се великим делом управо њему приписује Трампова победа на изборима.

https://sr.wikipedia.org/sr/Рајнс_Прибус

1. He is Greek Orthodox

Priebus has been a member of the Greek Orthodox Church his entire life, having been raised in the ancient denomination.

Earlier this year, Priebus gave an official message as chairman of the GOP wishing "Orthodox Christians around the world a happy and blessed Easter."

"As our church has done for generations, we celebrate the resurrection of Christ and the love of God in providing a savior. Just as the first Christians praised God at the sight of the empty tomb, we too praise our good and merciful God today for his victory over the grave," stated Priebus.

"Christ's sacrificial work provides an example for us all, and we join with the Psalmist in saying 'You make known to me the path of life.' Easter is a time for the celebration of new life, and I pray we will all draw on that new hope throughout the year."

During an interview with CNN back in April, Priebus noted that the three things he has in his office "that are critical in getting through the day" are the Greek Orthodox liturgy, the Republican Party platform, and the Milwaukee Brewers' schedule.

Други је Пападопулос:

George-Papadopoulos.png

Lawyer George Papadopoulos Part of Donald Trump’s Foreign Policy Team

Да ли ће они имати благотворан утицај на новог председника САД и његов однос према Русији и Србији то ћемо тек видети... Свакако би нам то било добродошло...

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, MakeAmericaGreatAgain рече

Zatim, ovde se proziva Trump za svoj skepticizam prema globalnom zagrevanju. 

Mladjo, ja bih ti odgovorio, ali mi je bzvz da uđemo u debatu oko ovoga i da opet na pola debate ti dobiješ ban...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

I primetio sam jednu zanimljivu stvar, kada je @Paradoksologija citirao taj podatak o 0.7 % napada, konstatno ponavlja da su neki "desnicari" krivi za ostale. Molim? Desnicari? Da li si ti procitao sopstveni clanak? Tu su i levicari, i environementalisti i desnicari ( kao naprimer jevrejski zionisti ) i mnogi drugi ukljuceni.

За случај да ипак ниси Млађони, добродошао на форум.

Мешаш два наведена сета статистика. Један је за Европу и показује удео учешћа у терористичким нападима по идеологији. Ту су "левичари" доста заступљени, што је и наглашено у каснијем посту.

Други је за САД и односи се на број настрадалих у терористичким актима по идеолошкој мотивацији. И ту има доста "левичара", и циониста, и анархиста, и бораца за права животиња и свега и свачега, и само је издвојен податак да су они који су категорисани под "десне" идеологије убили више људи него исламисти. Е сад, ти се можеш лично не слагати да је, рецимо, нацизам или бели супрематизам десна идеологија, али то је друга прича. И ја могу тврдити да је Трамп комуњара.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

I primetio sam jednu zanimljivu stvar, kada je @Paradoksologija citirao taj podatak o 0.7 % napada, konstatno ponavlja da su neki "desnicari" krivi za ostale. Molim? Desnicari? Da li si ti procitao sopstveni clanak?

To je kad odlučiš da je neko fašista ili terorista i onda modifikuješ realnost da bi se uklopila u tvoje viđenje stvari. :)

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Аурор рече

To je kad odlučiš da je neko fašista ili terorista i onda modifikuješ realnost da bi se uklopila u tvoje viđenje stvari. :)

Ja sam odlucio da je tramp klovn i neznalica i nista ne moram da modifikujem. :)

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, cloudking рече

Iz Iraka. Mora vise da obracas paznju na cinjenice a manje na "alternativne cinjenice" :)

CNN,Cnbc i ostali su poznati izvori kvalitetnih cinjenica. 

пре 17 минута, Paradoksologija рече

За случај да ипак ниси Млађони, добродошао на форум.

Мешаш два наведена сета статистика. Један је за Европу и показује удео учешћа у терористичким нападима по идеологији. Ту су "левичари" доста заступљени, што је и наглашено у каснијем посту.

Други је за САД и односи се на број настрадалих у терористичким актима по идеолошкој мотивацији. И ту има доста "левичара", и циониста, и анархиста, и бораца за права животиња и свега и свачега, и само је издвојен податак да су они који су категорисани под "десне" идеологије убили више људи него исламисти. Е сад, ти се можеш лично не слагати да је, рецимо, нацизам или бели супрематизам десна идеологија, али то је друга прича. И ја могу тврдити да је Трамп комуњара.

Jedini nacin da naprave statistiku gde su "desnicarske" organizacije ubile vise ljudi nego islamisti jeste da racunas od pocetka Amerike i da u desnicarske organizacije racunas jevrejske zionisticke organizacije i slicno. https://en.wikipedia.org/wiki/Right-wing_terrorism

Kada bi u evropi racunali tako, bio bi ogroman broj zrtava levicarskih teroristickih organizacija. Sa sve komunistima pre 50 godina.

пре 6 часа, о.Горан рече

Ово не важи само за проблематику глобалног загревања већ и за многе друге теме на које су одређене `либералне` тј. квазидемократске структуре дале одговоре у које не сме да се сумња( хомосексуализам није болест, теорија еволуције је чињеница итд.). По оној Његошевој `Страх животу образ каља често` многи људи за које не може да се каже да нису зрели срљају као хипнотисани уместо да сами критички размисле о датој теми.

Ne postoji nikakva politicka motivacija za tacnost ili netacnost evolucije. Politicka motivacija za to da kazes ljudima "Ima pola sveta da bude poplavljeno, milioni da pomru ako ne glasate za mene da sprovedem zakone koji ce to da sprece". Evolucija postoji izuzetno dugo, istrazivanja u evoluciji ne vodi jedna politicka organizacija vec gomila univerziteta itd. 

Jedini koji od evolucije prave politicku temu su kreacionisti i desnicari. Globalno zagrevanje je za levicu ono sto je kreacionizam za desnicu. Lupetanje gluposti zarad skupljanja glasova. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Ja sam odlucio da je tramp klovn i neznalica i nista ne moram da modifikujem. :)

A ja sam odlucio da su ova dva klipa ista drustvena bolest i da je taj klovn i neznalica lek. 
antiGej u Srbiji protesti:

Anti Trump protesti u americi: 

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Paradoksologija рече

и само је издвојен податак да су они који су категорисани под "десне" идеологије убили више људи него исламисти.

Podatak koji nije tačan, pokazao sam da je samo u jednom napadu u Orlandu (2016.) ubijeno više (49) nego ovamo (48)...

пре 43 минута, Paradoksologija рече

Е сад, ти се можеш лично не слагати да је, рецимо, нацизам или бели супрематизам десна идеологија, али то је друга прича.

I islam(ofaš)izam je desničarska ideologija.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Paradoksologija рече

Е сад, ти се можеш лично не слагати да је, рецимо, нацизам или бели супрематизам десна идеологија, али то је друга прича. И ја могу тврдити да је Трамп комуњара.

Postoje neki standardki po kom se odlucije da li je ideologija levo ili desno. Ti standardi se zovu - politicki kompas. Mi moze da tvrdimo sta god ocemo ali bitno je da budemo u skladu sa nekom realnoscu: 
axeswithnames.gif

Sto se tice toga da je Trump komunjara, pa jeste na neki nacin, bila bi u pravu. Za ljude koji su skroz desno (kao ja) trump i jeste komunjara. Za probleme migracije se odlucio na etatisticka resenja. Naprimer zid je projekat koji kosta milione i milione dolara, sve ove provere banovi kostaju milione i milione americke gradjane. Idelanije resenje bi bilo totalna legalizacija oruzija, totalna legalizacija narkotika i totalno ukidanje skoro svih socijalnih programa za sve. Medjutim kada nemas IDEALNO resenje, najbolja je prva realna opcija. 

Подели на овим сајтовима

Jeste vas dvojica prespavali prvu nedelju Trampove vladavine pa nam i dalje pricate da je on "jednostavno najbolji" predsednik u ovom trenutku?

Covek ne zna ko je Musolini... Najveca naleznalica ima tolko opste kulture da zna ko je Musolini, a lider slobodnog sveta prvi put cuje.

A kako smo to saznali?

Tako sto je gopspodin podelio musolinijev citat na tviteru... kad ga je nivinar pitao jel zna ko je to rekao, goropadni kompleksas je rekao

"Naravno da znam, kakve to veze ima?"

A na novinarevo pitanje "ne smeta vam da pisete citate jedog fasiste?" Tramp je... ma ne mogu da opisem tu komendiju, nadjite klip i uzivajte (ja bi vam dao al sam u zurbi)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...