Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 19 минута, cloudking рече

Sto je prekid finansiranja projakta iz kulture pobeda?

Да занемаримо питање да ли уопште култура треба да се финансира од јавног новца уместо од поклоника те исте културе, највећи проблем овде је што сви ти државни фондови нису уопште финансирали културу као такву, већ квази-културу као политички инструмент ширења прогресивистичких идеја. Истовремено су ти широкогруди покровитељи културе цензурисали апсолутно све што се не слаже с њиховим погледима на свет, нападали политички некоректне комичаре и слично.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, о.Горан рече

Изгледа...

Али има ли негде његово мишљење из кога може да се види шта је сматрао генерално о целој тој причи. Да ли је и он гурао причу о злим Србима који су терорисали невине Албанце и игнорисао албанске злочине према Србима или је имао балансираније мишљење? Да ли би се његова копнена војска борила против српске војске?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Да занемаримо питање да ли уопште култура треба да се финансира од јавног новца уместо од поклоника те исте културе

Za mene koji se bavim kulturom, ovo je pitanje identicno pitanju "zasto je osnovno obrazovanje obavezno? Neka  u skolu idu oni kojima to treba u zivotu". Ovakvo razmisljanje dolazi iz domena kulture kao zabave (sto jeste jedan od njenih aspekata), ali ako kulturu svedemo na zabavu onda se osudjujemo na kursadzije kao jedinu dimenziju kulture.

Na primer, ekpseiment je jako bitan momenat kulturnog istrazivanja i razvoja... da, bas oni eksperimenti koje ni autor jedva da raume a kamoli obican gledalac, one dosadne gluposti i "tastine praznine"... e bas te tastine praznine su od velikog znacaja, ali su one komercijalno neperspektivne  inema te osobe koja bi svesno ulozila kintu u takav projekat.

A tu je sistem evolucije zapravo primenljiv... napravices 100 glupih eksperimenta ali ce ti 101. otkriti nesto novo sto ce promeniti lice kulturoloske svesti kakvu poznajemo... rodice se nesto novo. Van Gog je bio eksperiment, Mark Tven je bio eksperiment, Beksinski je bio eksperiment... 

Zajednicko ulaganje u kulturu jeste neophodno.

A sto se tice ovog konkretnog slucaja, bojim se da nisam bio dovoljno informisan o radu tih agenicja, sluzbi, NVO, il sta su vec...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, cloudking рече

Za mene koji se bavim kulturom, ovo je pitanje identicno pitanju "zasto je osnovno obrazovanje obavezno? Neka  u skolu idu oni kojima to treba u zivotu".

Разумем. Али као неко ко се бави образовањем сматрам да држава треба да се повуче из образовања из следећих разлога:

- државно образовање увек и свуда у свакој држави на свету иде у пакету са идеолошком индоктринацијом деце. Без једног јединог изузетка. Не постоји нигде школски систем који развија слободне личности способне да самостално мисле

- државе су јако споре и неефикасне. У најразвијенијим земљама образовни системи заостају деценијама за науком, когнитивном психологијом, технологијом итд.

- родитељима треба дати право своју децу образују како желе. Многи то могу далеко боље од државе, а скоро нигде, осим у САД, немају то право.

Делим твоје мишљење да су култура и образовање суштински важни за свакога. Једино што ти мислиш да то не може без државе, а ја мислим да је држава велика штеточина у целој причи. Ево, сад имамо скоро свуда у свету обавезно основно образовање и културу, а људи и даље потпуно необразовани. У прелазном периоду би државе могле финансијски да помогну образовање оних који немају новца, али искључиво ваучерима, никако неким њеним ”паметним” програмима. 

Na primer, ekpseiment je jako bitan momenat kulturnog istrazivanja i razvoja... da, bas oni eksperimenti koje ni autor jedva da raume a kamoli obican gledalac, one dosadne gluposti i "tastine praznine"... e bas te tastine praznine su od velikog znacaja, ali su one komercijalno neperspektivne  inema te osobe koja bi svesno ulozila kintu u takav projekat.

Има. Слажем се да нема у Србији где само најгори џовани могу да зараде довољно новца. У САД има. Стив Џобс и Pixar су одличан пример.

Van Gog je bio eksperiment, Mark Tven je bio eksperiment, Beksinski je bio eksperiment... 

За овог потоњег не знам, прву двојицу нису финансирале државе.

Зашто мислиш да ће држава увек да те пусти да слободно експериментишеш? Чик пробај да добијеш новац за нешто што се противи владајућој идеологији... Овде не говорим о Кини и сличним земљама, већ о западним ”демократским”.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Juanito рече

Разумем. Али као неко ко се бави образовањем сматрам да држава треба да се повуче из образовања из следећих разлога:

- државно образовање увек и свуда у свакој држави на свету иде у пакету са идеолошком индоктринацијом деце. Без једног јединог изузетка. Не постоји нигде школски систем који развија слободне личности способне да самостално мисле

- државе су јако споре и неефикасне. У најразвијенијим земљама образовни системи заостају деценијама за науком, когнитивном психологијом, технологијом итд.

- родитељима треба дати право своју децу образују како желе. Многи то могу далеко боље од државе, а скоро нигде, осим у САД, немају то право.

Делим твоје мишљење да су култура и образовање суштински важни за свакога. Једино што ти мислиш да то не може без државе, а ја мислим да је држава велика штеточина у целој причи. Ево, сад имамо скоро свуда у свету обавезно основно образовање и културу, а људи и даље потпуно необразовани. У прелазном периоду би државе могле финансијски да помогну образовање оних који немају новца, али искључиво ваучерима, никако неким њеним ”паметним” програмима. 

Има. Слажем се да нема у Србији где само најгори џовани могу да зараде довољно новца. У САД има. Стив Џобс и Pixar су одличан пример.

За овог потоњег не знам, прву двојицу нису финансирале државе.

Зашто мислиш да ће држава увек да те пусти да слободно експериментишеш? Чик пробај да добијеш новац за нешто што се противи владајућој идеологији... Овде не говорим о Кини и сличним земљама, већ о западним ”демократским”.

Aj, nema veze... druga tema.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Paradoksologija рече

Kažu i za ovo da nije regularno, već da ima nekog podešavanja:D Znaš ti nesto više o tome?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Kažu i za ovo da nije regularno, već da ima nekog podešavanja:D Znaš ti nesto više o tome?

Ja imam tendenciju da verujem Snopes:

Why Was Melania Trump Frowning on Inauguration Day?

A video clip showing Melania Trump smile and then frown during her husband's inauguration is real, but the reason for her reaction is unknown.

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...