мирођија Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Како бих ја решила ово стање у Србији? Само радикално и драстично. А то је...Укинути плате свим политичарима, страначким полтронима, раскинути љубав са ММФОМ, оне паразите из скупштине бих отерала да ору и копају,банке бих закатанчила, порушила и преорала, нешто по систему Краљевића Марка, оно Дедиње не би више постојало да су мене нешто питали 2000-е... и имало би ту још много много тога... а на крају тајкуни, тајкунчићи...нарко босови и дилери. За ове задње бих се посаветовала са оном групом људи из Лазаревца што су водили борбу са нарко дилерима из Лазаревца, за које су сви знали ко су, али нико није смео да их хапси. На крају кога је више у Србији, тајкуна, дилера и кримоса, или сиротиње. Мислим ипак више сиротиње. И још много тога бих урадила, јер сам огорчена, мало је рећи. Јер ми смо били, и јесмо народ са препаметном децом. И нек цркну душмани. Да је лепше у туђини,није. Али нужда закон мења. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Једно мишљење о одливу мозгова на које сам јуче наишао на фејсу Морао сам да скриншотујем, не виђа се ипак сваки дан овако нешто (извињавам се унапред за језик, зато и сам и ставио само линк да кликне ко хоће). http://i1351.photobucket.com/albums/p798/vlada131/DM_zpskyx90bol.jpg Ја сам све више уверен да људи беже одавде много више због оваквих као што је овај господин, него што су у питању беда и немаштина... Justin Waters, zuti car, Grizzly Adams and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 4 minutes ago, мирођија рече Да је лепше у туђини, није. Ма где није... Natasa. and zuti car је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Господин је за лоразепам од једног милиграма,више месеци,за почетак... Grizzly Adams and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Да се не лажемо, ови који су отишли никада не би имали услове за усавршавање . Срећа и несрећи је што неке послове, нарочито који се баве модерним технологијама, радиш из наше земље а плаћају те странци. Држава Србија, у свом тренутном стању, много већу корист има ако млади и способни оду, бар имамо неке шансе да опстанемо. Свако ко је вредан, честит , поштен , способан, врло брзо овде добије етикету будале. Neša_, АлександраВ, Justin Waters and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Ово је болна тема, али људи треба коначно да схвате да су ти неки "душебризници" који деле народ исти они који га уништавају. Највећи непријатељ српског народа је тренутно држава Србија. Сви ми којима је тај народ у срцу смо на истој страни, а ето - хвала Богу, данас нам технологија омогућава да комуницирамо и сарађујемо на даљину. И то треба искористити да се поставе нови темељи, здрави и прави на којима ће једног дана васкрснути Србија. Јер ово што сад имамо је анти-србија. Супротност и парадокс. Који је сопствени народ заробио и вуче у пропаст. То је принцип антихриста. Лажно се представиш као само тело народа, а онда га одвучеш у пропаст и пакао. Ови што мисле да су "патриоте" и да се боре "за Србију", само се боре за уништење сопственог народа. Овој држави Србији, оваква каква је, помоћи нема. Она ће умрети сама од себе веома болном смрћу и дај Боже да се једног дана из пепела дигне нека нова Србија, какву су хтели свети Сава и свети вл. Николај. Тај пламен са собом су понели многи који су "отишли", а који од себе да оду не могу. Боже дај да се он одржи и распламса поново. Иначе нема ништа од тога са овима што кукумавче и дају вештачко дисање мртвацу. Пиши пропало. Јелена011, ВИЛМА, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Iz Bosne je a vrijedi da sve naše kvazi države. Poslusajte АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 30 minutes ago, мирођија рече Господин је за лоразепам од једног милиграма,више месеци,за почетак... Да, а да не помињемо да господин очигледно није упознат са тиме да ти издајници и ленштине сваке године у Србију пошаљу око три милијарде евра (скоро 10% годишњег БДП-а Србије!), новац који за многе породице овде представља разлику између гладовања и каквог-таквог преживљавања. Али добро, што би се оптерећивао човек таквим ситницама... Иначе, најјача ми је ова прича коју он и многи други врте да сви који оду одавде преко тамо перу клозете и судове Дејан, АлександраВ and мирођија је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Ајд престаните ширити дефетизам ! Србија има још вредних ,поштених и паметних људи,који су ту где јесу и не желе никуд да оду... Нико није блесав ,да не види у ком је стању Србија, уосталом нико други неће изгурати ову муку,до оних који у њој живе! Проблем имиграције младих, није до њихове љубави према ех-држави ,већ искључиво до њиховое властите задњице и престаните да патетишете и лупате како је добро што "мозгови" одлазе ! АлександраВ and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Дефетизам је кад људи раде нешто, боре се за бољитак, а ти их минираш и обесхрабрујеш. Кад сами себе уништавају па им кажеш да то не раде није дефетизам. То је здрав мозак. zuti car, АлександраВ, RYLAH and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 26 minutes ago, Зосима рече Нико није блесав ,да не види у ком је стању Србија, уосталом нико други неће изгурати ову муку,до оних који у њој живе! Проблем имиграције младих, није до њихове љубави према ех-држави ,већ искључиво до њиховое властите задњице и престаните да патетишете и лупате како је добро што "мозгови" одлазе ! Како постави питање и сам договори о. Јустин савински, чија су брига млади, ничија брига! Радим пуних осам година, ако урачунам и сваки летњи распуст кроз целу средњу, и више, дана радног стажа немам , никада нисам био плаћен по законском минимуму, и нисам једини... У Србији имаш такозвано нефункционално поштење, поштење које ћути и ништа не мења, не обрачунава се са корупцијом, криминалом...чува своју позицију, не замера се никоме како би могло бар једно дете негде да запосли. Када добри људи не раде ништа, лоши чине шта хоће, Србија је пример тога. Нико сам никада ништа направио није, истакнути појединац је само сламка на ветру, а како и да окупи екипу око себе када имамо племенски менталитет, патолошку индивидуалност и увек оне боље и способније скратимо за главу. Бољитак једне државе се не дешава на појединцу, већ на квалитетној већини, ми то немамо. Нас неуништава спољни непријатељ и сл. глупости, проблем наше државе је дефект људскости. Највећи ресурси једног народа нису реке, планине, плодна земља, нафта, море и сл., већ квалитетан човек. Квалитетни људи у готово немогућим условима чине велика дела. Погледај пољопривреду земаља које немају никакве временске услове а најбољи су, земље Бенелукса, Израел и сл. Ми имамо идеалне услове а немамо ништа. Зашто? Зато што нема човјека! Лидија Миленковић, RYLAH, Natasa. and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Pre 12 dana sam poslala mejl profesoru na PhD studijama, nisam dobila odgovor. Pre sat vremena sam mu poslala mejl gde ga molim da mi odgovori. Čekam odgovor...na DOKTORATU ja moram da molim da mi se odgovori na pišljivi mejl. Pa znaš šta, samo poslednji treba da ugasi svetlo. Grizzly Adams, RYLAH, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 SRBIJO, OVO ĆE TE UNIŠTITI Odgovor na najvažnije pitanje u državi nema niko M. R. Petrović | 16. 10. 2016 - 07:56h | Komentara: 306 Kako zaustaviti odlazak mladih ljudi iz Srbije, pitanje je na koje odgovor, izgleda, nema niko. To je, nakon što su izneti podaci da je za poslednjih šest godina zemlju napustilo čak 27.500 visokoobrazovanih mladih talenata priznao i predsednika SANU akademik Vladimir Kostić. Foto: Promo / PromoBez pravog odgovora na pitanje kako zaustaviti odlazak mladih iz zemlje Pitanje je šta država radi na tome da zaustavi odliv mozgova? Koje su konkretne mere preduzete da bi se ovaj trend, koji je samo u poslednjih sedam godina iz Srbije odveo više od 230.000 ljudi, zaustavio? Pitanja samo postavili ministarstvima privrede, omladine i sporta i prosvete, koje, međutim, jedino nije dostavilo odgovore ni posle šest dana. Skromni dometi države U Ministarstvu omladine i sporta, pozivajući se na viziju Nacionalne strategije za mlade, ocenjuju da je za sprečavanje odlaska mladih neophodna sistemska, kontinuirana i odlučna podrška svih institucija, ustanova ali i civilnog sektora, medija i porodice. - Ukoliko mladi budu imali podršku društva i bolje uslove za razvoj svojih potencijala, pre svega na planu formalnog/neformalnog obrazovanja i zapošljavanja, smanjiće se i potreba da odlaze iz zemlje u potrazi za boljim životom - ocenjuju u Ministarstvu omladine i sporta. Konkretno, ovo ministarstvo preduzelo je nekoliko koraka koji, ipak, imaju skromne rezultate, ako se uzme u obzir da oni obuhvataju manje od 10.000 mladih, što je znatno manje od broja onih koji napuste zemlju. 1. U protekle dve godine je, kroz projekte koje finansira ministarstvo, obučeno 6.500 mladih, 620 je prošlo programe stručne i radne prakse, zaposleno/samo zaposleno je njih 421. Samo u ovoj godini je u te svrhe izdvojeno 93 miliona dinara; Pročitajte još STAĆEMO POD JEDNU ŠLJIVU Srbiju za samo šest godina napustilo čak 27.500 visokoobrazovanih talenata 2. Kroz Fond za mlade talente, Ministarstvo omladine i sporta godišnje dodeli više od 1.000 nagrada srednjoškolcima i stipendira 1.200 najboljih studenata u Srbiji i 500 studenata koji školovanje nastavljaju u inostranstvu. U te svrhe na godišnjem nivou izdvaja se 744.000.000 dinara. Do sada je blizu 800 stipendista prisustvovalo radionicama koje je organizovao Fond u saradnji sa kompanijama, a oko 200 stipendista Fonda je dobilo mogućnost prakse ili zaposlenja. Ove godine Fond je dodelio 106 nagrada više u odnosu na prošlu godinu. U ovom Ministarstvu dodaju i da nastoje da mobilišu sredstva i iz međunarodnih fondova, bilateralne i pretpristupne pomoći Evropske unije kako bi se pojačao finansijski aspekt podrške merama za mlade. Jačanje preduzetničkog duha U Ministarstvu privrede ističu da su njihove aktivnosti "usmerene na bolji poslovni ambijent, otvaranje novih radnih mesta i veći privredni rast". Jednu od tih aktivnosti predstavlja i program za razvoj preduzetničkog duha i veština kod srednjoškolaca – Dostignuća mladih. Foto: N. Raus / RAS Srbija - Obrazovni program Dostignuća mladih u Srbiji pruža učenicima priliku da kroz mnoštvo praktičnih aktivnosti i uz podršku nastavnika-mentora i biznis volontera, steknu upravljačke i organizacione veštine, sposobnost timskog rada i saradnje kao i da ojačaju karijerne ambicije - navode u Ministarstvu. Nastava se tokom cele školske godine odvija kroz šest predmeta u srednjim i šest predmeta u osnovnim školama, uz upotrebu specijalno dizajniranih udžbenika, kompjuterskih programa i simulacija verifikovanih od svetske organizacije Junior Ačivement, prilagođenih uzrastu i interesovanjima učenika i usklađeni sa savremenim trendovima u oblasti ekonomije i finansija. Programi preduzetničkog obrazovanja besplatni su kako za učenike tako i za nastavnike, i odvijaju se preko cele godine. Pored teorijske nastave, tokom godine za srpske đake realizuje se između 15 i 20 takmičenja i sajmova, lokalnog, nacionalnog i međunarodnog karaktera. Besplatne obuke za početnike U regionalnim razvojnim agencijama širom Srbije, nude se i besplatne obuke za početnike u poslovanju, o pripremi poslovnog plana i poslovanju sa bankama, o finansijskom upravljanju, inovacijama, o elektronskom poslovanju, o marketingu i prodaji, i o izvozu, za one koji prvi put izvoze. Regionalne razvojne agencije takođe pružaju informacije o započinjanju poslovanja i testiranje poslovne ideje, nacionalnim i međunarodnim programima za podršku preduzetništvu, dostupnim izvorima finansiranja (domaćim i stranim) i slično, ali i savetodavne usluge, mentoring i promocije. - U okviru Strategije za razvoj malih i srednjih preduzeća predviđene su mere i koraci koji se odnose na usklađivanje obrazovnog sistema sa potrebama privrede i uvođenja obrazovanja za preduzetništvo u cilju razvoja preduzetničkog duha kod mladih. Predviđene su mere koje su usmerene na promociju preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva žena, mladih i socijalno osetljivih kategorija društva - navode u Ministarstvu privrede. http://www.blic.rs/vesti/drustvo/srbijo-ovo-ce-te-unistiti-odgovor-na-najvaznije-pitanje-u-drzavi-nema-niko/m1y290j ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 15 minutes ago, JESSY рече Pitanje je šta država radi na tome da zaustavi odliv mozgova? Коначно једно питање где може држава дуради нешто: GeniusAtWork, Милан Ракић, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Odlazak ljudi iz disfunkcionalnih drzava je posledica, ne uzrok i zato svako ko se bavi posledicom za mene nema nikakav kredibilitet jer je u pitanju cista demagogija i ubiranje jeftinog publiciteta i politickih poena. Opste je poznato vec duze vremena da uskoro necemo imati lekara specijalista jer lekarima vec dugo godina jako tesko odobravaju specijalizacije i kad ovi stari odu u penziju krece gap. To je konkretan problem i trazi konkretan predlog ljudi iz struke. Ostalo je demagogija koliko god mozda namere bili dobre. -Владимир-, Јелена011, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука