Тања1 Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Стање свести нације - негативан став према свему, одсуство емпатије, злурадост, цинизам, све виде црно, много мржње, једа, пакости и злобе, најбезбедније за својим компјутером, ако нека функција, "изнад" других сте и паметни, неко ко се школовао у иностранству не може бити проглашен за генија, може само да је геније пре него што оде из земље, отуда израз "одлив мозгова", уместо "одлив шупљих глава" односно празних тикава. Одлив високобразованих је давно прошао. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Psihijatri nam ne mogu ništa.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 3 hours ago, Grizzly Adams рече Кад сами себе уништавају па им кажеш да то не раде није дефетизам. То је здрав мозак. Шта си хтео овим да кажеш ,да смо ми овде са болесним мозговима,уколико не имигрирамо са породицама из Србије? Neša_ је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Нисам отишла. Могла сам, али нисам. Многи моји су отишли. Свако је направио избор из неких својих разлога, или да оде или да остане. А да је могао да оде свако ко је хтео, могао је. Мени је заиста безвезе да ми који смо остали кукамо и да стално себе појединачно стављамо у центар трагичности ове земље, при чему је права трагичност много језивија и дубља него што видимо и чујемо, а потпуно ми је и безвезе да неко ко је отишао, нас који смо остали на било који начин прозива, назива, позива и понавља како је тамо боље. Наравно да је боље. Данас сам, након ружних вести, први пут после свих ових несрећних година помислила да можда ипак овде више нећу моћи да издржим. Лудило у Србији се убрзава. Поприма невероватну дубину, прожима се кроз бувално све. По свему судећи, јесен и зима ће бити потпуно лудило у галопу. Неће ништа бити добро. Биће неиздрживо. Свако ко мисли да треба да оде, нека оде. Свако ко би се развео да му је брачни друг тежак агресивни алкохоличар, ко мисли да то не би могао да издржи, ко не би имао снаге за такву борбу оздрављења, за такве емоције, одрицања и муку, требало би да оде из Србије. Јер Србија је дубоко болесна, као тежак алкохоличар, и сваком ко не може то да издржи, ко није спреман да се мучи даље у таквом једном "браку" није за замерити ако оде. Јер многи неће издржати, а тек ће бити тешко. Али, сви који оду нека схвате, да ови који су остали нису будале нити су мазохисти, они су донели одлуку потпуно исто као што су и ови који су отишли донели одлуку. Неко у претходним порукама рече да би требало да се држимо заједно, где год да смо, и ја се слажем. Без међусобних оптужби и прозивања. Свако од нас ко нормално размишља и воли ову земљу, без обзира да ли живи у њој или не, је драгоцен, и тамо и овде свако од нас може помало да осветли овај ненормални мрак. Будимо подршка једни другима, а сви заједно овим клинцима који долазе за нама, који немају појма шта их је снашло, који су се већ добро олупали о немаштину, насиље и безнађе, и којима морамо јасно да покажемо колико нам ипак добро може бити у нашим животима, у Србији или ван ње. GeniusAtWork, Juanito, JESSY and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 50 minutes ago, Зосима рече Шта си хтео овим да кажеш ,да смо ми овде са болесним мозговима,уколико не имигрирамо са породицама из Србије? Сигурно сам то мислио, видиш да су сви тако разумели... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 @АлександраВ баш си ме уплашила.... тј... не знам ни сама шта да кажем...само осећам неку тескобу.... АлександраВ and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 У добру је лако добар бити, на муци се познају јунаци. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Управо сада, JESSY рече само осећам неку тескобу.... Немој. Извини, није ми то била намера. Ми морамо да се качимо за лепо и да смирено лепим заокружимо сваки дан. Ето, волела бих да лепим заокружиш свој дан. Молим те, извини. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 16 minutes ago, АлександраВ рече Лудило у Србији се убрзава. Поприма невероватну дубину, прожима се кроз бувално све. По свему судећи, јесен и зима ће бити потпуно лудило у галопу. Неће ништа бити добро. Биће неиздрживо. На шта конкретно мислиш? АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Управо сада, АлександраВ рече Молим те, извини. ма нема разлога да ми се извињаваш...ето , ја тако емотивно реагујем... ни од чега човек не може побећи...оно што мора да нам се деси, десиће се ма где били.... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Aiwassov prorok Написано Октобар 17, 2016 Гости Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 7 minutes ago, Човек Жоја рече У добру је лако добар бити, на муци се познају јунаци. Oj junače, pelenu turi, od sutra radiš u Juri. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 1 minute ago, АлександраВ рече Немој. Извини, није ми то била намера. Ми морамо да се качимо за лепо и да смирено лепим заокружимо сваки дан. Ето, волела бих да лепим заокружиш свој дан. Молим те, извини. А јеси нас истресла из гаћа,да извинеш на изразу... Шта знам,ови стандардни бедаци типа економија,паре,политичари,криминал, некултура, су нешто на шта смо навикли, мада се не треба мирити са тим,једина ствар због које би и ја запалио је неки нови рат,који нажалост уопште није искључен као опција... Мислим да ови добро стојећи и ситиуирани имигранти,који су сасвим добро живели и у Србији,пале баш из тог разлога... АлександраВ, zuti car, Neša_ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vrhovac Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Pustite ljekare i nastavnike da idu đe hoće. Uvezite pastire, monahe,bogoslove i domaćice! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Мора бре да се имају муда, дизвинете. За Србију је потребна петља, и мушко и женско, нема то много везе. Идеш, радиш, живиш, бушиш, копаш, бориш се, повезујеш се са људима, мало падаш мало се дижеш, мало те живот шиба, мало ти њега, ако не може ово може оно, и обрнуто, мало среће, мало туге, неке мостове срушиш, друге изградиш, мало се чуваш, мало те и Бог сачува, мало трпиш, мало се *урчиш, мало те повреде, мало и ти повредиш, мало побеђујеш, мало губиш, ал најважније је да се цепа кроз живот и гледа напред. Никако уназад, само напред. Мора се бити храбар да се изађе на црту, треба живети живот, па ком одбојци ком кошарци. Оћеш се упрљати? Хохо, још како, па где може да се живи да се човек не упрља, ма колико да пазиш омакнуће ти се, погрешићеш. Ал ништа зато, устанеш, отресеш се и пичиш даље. Еее, ал за то је потребна вера, потребно је да верујеш, да прођеш кроз гомилу *ована, али са вером да ћеш на крају остати чист. Дијана., Драшко, Ненад Р. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 6 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече На шта конкретно мислиш? Терен је дуго припреман, реализација је следећи корак. Не могу да конкретизујем, али погледај наслове, када избациш насиље, убиства, лажна обећања и будалаштине, и мало их повежеш, можеш да видиш шта нас чека. Не мислим на ратове, мислим ко то од нас бораније може да зна, ратови овде стално лебде у ваздуху, али не мислим на то. Цене неће бити ниже, нити исте. Послова ће бити све мање за све ниже плате, биже отказа, умножиће се број незапослених. Социјална и друга давања ће бити постепено скоро укинута. Државна структура ће се делимично ојачати а делимично разбуцати, у складу са захтевима,....Стићи ће свашта за наплату... Сада се већ тешко крпимо, а тек ће бити за крпљење... и тако... Чунга Лунга and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука