Jump to content

NEĆE BITI LEKARA, INŽENJERA NASTAVNIKA... Postovi doktorke Danice Grujičić protresli Srbiju

Препоручена порука

1 hour ago, Ненад Р. рече

Александра, увек је светло на крају тунела. Идемо даље и би ће боље. Мислим да није тако црно, а надам се да ће итекако да буде боље.

Дај Боже! И ја се надам, наравно :mahmah:

Како каже Милан из ЕКВ - и кад је готово, за мене знаааај, тек тад је почело :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 125
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

24 minutes ago, GeniusAtWork рече

То је тачно, али колико сам ја разумео аутора он прича о томе да је то за њих тамо на Западу одувек била једна од опција. А ми овде је уопште нисмо ни имали због ратова, санкција, изолације и беде која иде уз све то. Плус они не морају да брину о свом лошем имиџу који их прати, видиш да се он труди да избегне питање одакле је јер очекује неку гадну реакцију.

Postoji jedna druga stvar koja je meni dosta čudna kod ovog momka koji se osjecao prilicno neprijatno u razgovoru sa ovom Dankinjom koja kritikuje Rumune i ostale ljude iz jugoistočnih zemalja kao manje civilizovane? Zašto ga je bilo sramota kad on nema ništa sa tim bandama Rumuna, kao što nemaju ni ostali posteni Rumuni? Da li je moguće da je prihvatio njen sud kao objektivan i sebe poistovetio sa raznoraznim budalama koje odlaze iz ovih zemalja na zapad ne da pošteno zarade, već da kradu, prodaju drogu itd. Zašto sebe uvlači u taj izmišljeni konstrukt zvani "nacionalni identitet" po kojem su Srbi ovakvi, Japanci ili Danci onakvi, a na osnovu kojeg ona pogrešno ocjenjuje. Takodje me zanima zašto se nije zapitao, da li je ova gospođa iz Danske zatucana ako prepisuje negativne osobine svim ljudima koji dolaze iz odredjene slabije razvijene zemlje, odnosno kako nije u stanju da svakoj osobi pridje bez predrasuda. Zbog ovakvih stavova kao ova Dankinja što ih ima i jačaju nacionalni pokreti u Evropi koji svim emigrantima u startu prepisuju nekakve loše osobine. 

Подели на овим сајтовима

vučiću je srpsku raju kleo:
„crna rajo, da te bog ubije!
sram te bilo, kako sram te nije?
doveo sam ulagače strane
i dao ti poslove bez mane,
uredio zemlju da sve štima:
da l' još neko takvog vođu ima?
za dodatno punjenje budžeta
dovoljna je filter-cigareta,
prohodni su puti i tuneli,
svako može bezbedno gde želi!
svi su zdravi, bolnice su prazne,
za prestupe drakonske su kazne,
nema više korupcije, mita,
bolje vam je neg' za druga tita,
a ti me u srce, rajo, gađaš:
pored svega, decu bi da rađaš!
šta li, rajo, to vidiš u deci?
čekaš na njih čak devet meseci,
za to vreme ne možeš da pušiš,
rejting rasta budžeta nam rušiš;
kad se rode, ne možeš da radiš:
razne akte i papire vadiš,
pa još tražiš država da plati
da ih hrane zdrav otac i mati!
na posao, džabalebaroši!
svojoj deci primeri ste loši,
misliće da nema za njih gladi,
da ne mora nikad da se radi,
da država pomoći će svima,
u budžetu za svakog da ima!
mesto toga, neka odmah shvate
da svakoga dana rade tate,
a čim majka pelene im turi,
naću ću im posao u juri!
odmalena radu nek' se uče,
nek' za mleko i hleb se pomuče;
sa dnevnika pred san pusti bajke,
pa će moći da rade i majke!“

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

@Kratos

Ау брате, свака част!

Оћу и ја то што си користио за инспирацију... ;)

:)) Nisam ja autor,našo na face.Život u Srbiji je više nego dovoljna inspiracija.12:smeha:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...