Јелена011 Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 7 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече Није била некад, сад јесте. Zasto me nisi iznenadio Ah da, nisi tip koji joj je pricao tuznu pricu kako si ti morao jadnicak da odes iz svoje otadzbine i kako te trese nostalgija i zal za ne znam mamom, nego si je zaveo nacisto Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 1 hour ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече А ко каже да ”у туђини” мораш да живиш сам? Нађеш неког ”туђина” и уживате. Кажу наши гастарбајтери да преко баш не воле "туђине". Трпе их али их не воле. И сам си рекао тако нешто за Холандезе. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 1 hour ago, Natasa. рече Moraš i ovde da se dokazuješ...ili još crnje-ne moraš, bitno je samo koga znaš. Meni niko ni sad ne kuva, ne rasprema, ne pomaže, tako da mi je svejedno da li se bavim pokućstvom ovde ili negde daleko.. Не знам да ли си женско или мушко, знам да је мушкарцима уобичајено теже око тих послића кућних. Слажем се да овде нема доказивања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 Управо сада, мирођија рече Не знам да ли си женско или мушко, знам да је мушкарцима уобичајено теже око тих послића кућних. Слажем се да овде нема доказивања. Muško sam. Zovem se Nataša, 32, udata, muškog pola . Jadan je taj muškarac koji ne može da preseče pupčanu vrpcu sa mamom, odvoji se i osamostali. Jadan i bedan. I kad kažem sa mamom, mislim i na ženu koja obigrava oko njega, tj. menja mu mamu. Paradoksologija, Justin Waters, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 17 minutes ago, -Владимир- рече Кажу наши гастарбајтери да преко баш не воле "туђине". Трпе их али их не воле. И сам си рекао тако нешто за Холандезе. То је неки други ниво приче. Холандези углавном не мрзе ”туђине” (осим Мароканаца), али их ”туђини” углавном не занимају. Но, и поред тога, има доста мешаних бракова јер изузеци потврђују правило, а временом је и изузетака све више јер resistance to globalisation is futile, чак и за толико затворене културе као што је холандска. И да, нису Холандези једини ”туђини”. Има овде јако финих и егзотичних ”туђники” са свих страна света... А наши гастарбајтери су посебна прича у коју не бих да улазим... -Владимир- and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 1 hour ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече Шпански и енглески активно у кући, енглески на послу. Малкице немачки, а тренутно учим холандски. Само не видим какве то везе има с темом? Човек треба да изађе мало из удобности својих навика. То је добро. За неке ствари које срећеш у земљи којој живиш видиш да су добре и усвојиш их, за неке друге видиш да су боље (субјективно или објективно) у твојој земљи порекла или другим земљама у којима си живео и трудиш се да их задржиш, можда и ”мисионариш”. Нема ту ничег туђег, само разлчитиог. А не мораш да напушташ земљу за суочавање са различитим. Свака породица има нешто своје, да не говорим о разним друштвенима групама и поткултурама. Не видим зашто би ми потпуно различити људи који само случајно имају исте пасоше као ја били мање туђи од сличних људи који имају различите пасоше. Не знам о каквом доказивању говориш? Нико никоме не треба да се доказује. Радиш посао у свакој земљи исто, само што ”у туђини” не мораш никога да потплаћујеш и никоме да се увлачиш. И немаш над главом гомилу медиокритета постављених од странака који би да те газе и искоришћавају. То је једина разлика у односу на Србију. А ко каже да ”у туђини” мораш да живиш сам? Нађеш неког ”туђина” и уживате. Све је то потпуно у глави. Физичка даљина је илузија. Носталгија се јавља ако је нешто физички даље од објекта носталгије чак и ако је објективно потребно исто времена да се до тог објекта дође. Авионом од Њујорка до Франкфурта, па од Франкфурта до Београда је потребно тек који сат више него колима од Суботице до Новог Пазара, с паузама. Новопазарац који живи у Суботици ће вероватно подједнако често да посећује родни град као Београђанин који живи у Њујорку. Не знам колико си у туђини, има времена за носталгију. Она не може да се израчуна програмским језиком.То носиш у срцу ако га имаш.(Не мислим на тебе.) Твоје виђење је овако како си написао. Знам људе који имају мање плате од Немаца нпр, за исти посао.Само и то је сасвим довољно, и више за живот,у односу на овде,а и тамо. И нешто субјективно, што примећујем.Ако си сада на послу, а имаш времена да се дописујеш овде, ти заиста немаш разлога да се бринеш око доказивања на послу. Мислим ниси почетник. Јер,знаш како,бити увек најбољи у средини у којој си се школовао и живео, није баш лако.Оно знаш, учење од око 4 године,почев од језика,па све до краја претешког факултета какав је медицина,а одговорност је јака, јер не радиш са тастатуром или шерпама, већ са људима. Грешке су кобне,што нажалост осведочавамо учестало задњих дана.И онда уместо посла који волиш, добијеш шут карту.Не желе сви људи да иду напоље.Имају топао дом и породицу овде,што је бесцен благо,где се кува супица и пита за здравље. Таквима тамо није лако.И само се теше да је ближе до Београда,(што заиста и јесте)него од Београда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 7 minutes ago, мирођија рече Знам људе који имају мање плате од Немаца нпр, за исти посао. У Немачкој и осталим сличним европским земљама је све то законски одређено до најситнијих детаља. Ја чак примам више од Холанђана на истој позицији јер имам право на неке пореске олакшице на које они немају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 6 minutes ago, мирођија рече И нешто субјективно, што примећујем.Ако си сада на послу, а имаш времена да се дописујеш овде, ти заиста немаш разлога да се бринеш око доказивања на послу. Имам флексибилно радно време, не рачунајући рад са студентима. А сам посао је такав да радиш практично нон-стоп јер се ствари о којима свакодневно размишљаш не могу тек тако избацити из главе. Али је креативно, па не замара толико. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 23 minutes ago, Natasa. рече Muško sam. Zovem se Nataša, 32, udata, muškog pola . Jadan je taj muškarac koji ne može da preseče pupčanu vrpcu sa mamom, odvoji se i osamostali. Jadan i bedan. I kad kažem sa mamom, mislim i na ženu koja obigrava oko njega, tj. menja mu mamu. Извучено из контекста да се лече твоји комплекси душо. Шта ће мушкарцу жена која не жели децу, не кува и спрема из љубави према свом мушкарцу и породици?А има ли речи о љубави?Значи све то треба од маме да добије,жена му и не треба.Душо,научићеш можда једном. Постоје мушкарци који све раде сами док студирају,где су најбољи, па раде тешке и плаћене послове,желели би мало мира код куће.Али тамо их чека надрндана женица,например.Није њима лако. Али ово није тема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 8 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече А наши гастарбајтери су посебна прича у коју не бих да улазим... Смо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 Управо сада, -Владимир- рече Смо. Јок брате, ја сам номад. (не смета ми назив гастарбајтер, само имам радикално другачији стил живота од оних које се обично тако називају) Grizzly Adams, АлександраВ and florenntina је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 Управо сада, мирођија рече Извучено из контекста да се лече твоји комплекси душо. Шта ће мушкарцу жена ако му не рађа децу, не кува и спрема?А има ли речи о љубави?Значи све то треба од маме да добије,жена му и не треба.Душо,научићеш можда једном. Постоје мушкарци који све раде сами док студирају,где су најбољи, па раде тешке и плаћене послове,желели би мало мира код куће.Али тамо их чека надрндана женица,например.Није њима лако. Али ово није тема. Ne zovi me dušo i ne pričaj tako sa mnom. Zamisli ja tebe nazovem matora i kažem ti da ne se×××. Nije lepo, slažeš se. Što se tiče uloge žene u životu muškarca-šta ako ne može da ima decu, nije ni za šta? I nemoj da ti pada napamet da me ovde analiziraš. Batali me toga-dušo i kompleksi da ne krenemo od tvojih. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 Управо сада, Natasa. рече Ne zovi me dušo i ne pričaj tako sa mnom. Zamisli ja tebe nazovem matora i kažem ti da ne se×××. Nije lepo, slažeš se. Što se tiče uloge žene u životu muškarca-šta ako ne može da ima decu, nije ni za šta? I nemoj da ti pada napamet da me ovde analiziraš. Batali me toga-dušo i kompleksi da ne krenemo od tvojih. Слободно крени,ово је разговор, када сам већ ту. Слободно ме зови матора јер и јесам матора.Не вређам се. Поправила сам мало горњи пост,можеш и да погледаш. То душо,нема никакве везе са неким интимизирањем,само да покажем да немам лошу намеру. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 Управо сада, мирођија рече Слободно крени,ово је разговор, када сам већ ту. Слободно ме зови матора јер и јесам матора.Не вређам се. Поправила сам мало горњи пост,можеш и да погледаш. То душо,нема никакве везе са неким интимизирањем,само да покажем да немам лошу намеру. Kad mi kažeš dušo i kreneš da mi analiziraš komplekse onda je to nizak udarac, ono - ja fina, al ću da ujedem na kvarno. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 2 minutes ago, Natasa. рече Kad mi kažeš dušo i kreneš da mi analiziraš komplekse onda je to nizak udarac, ono - ja fina, al ću da ujedem na kvarno. Нисам из те приче.Твој ми се одговор учинио мало жешћим.Ако.Моја трпељивост је својствена старости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука