Jump to content

Шта те чини атеистом?

Оцени ову тему

Препоручена порука

36 minutes ago, Ronald рече

Kako drugacije, pa i slava je ovde idolopoklonicka samo ne prema svetitelju vec prema prezederavanju i alkoholisanju, cast izuzecima. Ako nista bar bi djecu mogli da ucimo kvalitetnom hedonizmu u vezi hrane kada se njen obim povecava iz dana u dan. Zbog prezderavanja ce u buducnosti( u Evropi) svako trece dijete  imati gastrenteroloskih problema prema Evropskom udruzenju gastroenterologa. Umjesto glupih parola " ostade ti snaga u tanjiru", " hoces da ostanes slabic".  "gledaj te kako si zgoljav" itd, trebali bi ih polako uciti kvalitetnom hedonizmu, koji je meni izuzetno drag. i djecaci i djevojcice bi mogli da nauce kako spremati razne specijalitete. U USA 30-40 miliona ima GERD i LPRD, a predispozicju oko 100 miliona, a to je samo jedan od mnogobrojnih poremecaja digestivnog trakta. O dijabetisu tipa 2 da ne govorim, polovina Kalifornije ili ga ima ili cega dobiti.

I onda krenu priče deca ovde gladuju. Vala kad ih vidim ko prasad pred Božić su, sve neki junk jedu. I nije tačno da je to jeftinija varijanta, lakše jeste, ali jeftinije nikako.

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Natasa. рече

I onda krenu priče deca ovde gladuju. Vala kad ih vidim ko prasad pred Božić su, sve neki junk jedu. I nije tačno da je to jeftinija varijanta, lakše jeste, ali jeftinije nikako.

Junk je skup Natali jer ta hrana nije gusta a bogata je kalorijski, na primer 100 grama kupusa ima samo 20-tak kalorija, i mnogo ga je teze pojesti nego sladoled. Meni juce tinejdzer od sedamnest godina kaze da pojede citavu tortu u dva dana i tu ljudi ne vide nista lose, roditelji ga podrzavaju da jede, jos mu kupuju po kilogram, dva pogacica dnevno itd.

Подели на овим сајтовима

Ljudi cesto ne registruju koliko su zavisni od pojedine hrane, a hrana je najveca strast jer sa njom dolazimo u kontakt nekoliko puta svaki dan. Monasi imaju takodje dosta problema da kontrolisu apetit, oni ne bi trebali ni zacinjavati hranu i prilagodjavati ukus svojim potrebama. Cesto sam isprobavao postove od 3-5 dana na vodi ili bez vode, sto je i naucno potvrdjeno da djeluje odlicno na zdravlje od miseva pa do ljudi .Natali nije losa ovo predavanje cisto da ljude zainteresuje, ti si profesor biologije, pa mozes i kao pedagog da spomenes kvalitetne stvari djacima, kao ovo predavanje:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Natasa. рече

Kad smo kod toga, da se nadovežem-koji moj više sa tom potenciranjem kumstva??? Nema nikakvo uporište u ranom hrišćanstvu, ali u Serba to je nešto mnooogooo veliko, gotovo idolopoklonički.

Od 13.- 14. veka kum nije dugme! Pre toga se taljigalo nekako. Kao i sve ostalo lose, i ovo nam je stiglo sa zapada. Dakle, kumovi vas spijaju i sve dojavljuju svojim zapadnim gospodarima, kakvu ste im kafu skuvali, sta je bilo za predjelo, da li ste ih terali da se izuvaju na vratima itd... Mislite o tome!

Цитат

Functional buttons with buttonholes for fastening or closing clothes appeared first in Germany in the 13th century.[4] They soon became widespread with the rise of snug-fitting garments in 13th- and 14th-century Europe.

https://en.wikipedia.org/wiki/Button

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Previše potenciranje poslušnosti.

Nikad popu ne ljubim ruku, tačnije retko kad. Smatram da im se tako nepotrebno pumpa ego.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Arsenija рече

Trabunjanje . Nebuloze . Debate i diskusije . 

Šta fali diskusijama, ako su intelektualno podsticajne, pogotovo ako imaju cilj?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Šta fali diskusijama, ako su intelektualno podsticajne, pogotovo ako imaju cilj?

Nemam pojma . Mene to nervira . Ponekad mi se cini da su to cista prepucavanja . 

Kao npr. te debate sa bracom ateistima . Mislim da je to potpuno pogresan nacin ... Niti ce oni tako postati vernici , niti cemo mi posvedociti nasu veru ...

Citiracu onog ateistu iz klipova - To je logicka greska ... 

:351780:

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Arsenija рече

Nemam pojma . Mene to nervira . Ponekad mi se cini da su to cista prepucavanja . 

Kao npr. te debate sa bracom ateistima . Mislim da je to potpuno pogresan nacin ... Niti ce oni tako postati vernici , niti cemo mi posvedociti nasu veru ...

Citiracu onog ateistu iz klipova - To je logicka greska ... 

Pa dobro, ume da bude besmisleno.

Подели на овим сајтовима

On 24.9.2016. at 11:18, Џуманџи рече

Nego, mnogo ste mi skrenuli u "ja" sfere, dajte nesto sto vazi za verujuce, a u cemu se ne pronalazite (npr. stavila sam kreacionizam iako je odlika protestanata).

Evo, baš razmišljam o ovoj temi od kad sam se probudio.

Razumem ateiste, i volim iskrene ateiste. Lako mogu da se stavim u njihovu poziciju. Imao sam prilike da nekoliko godina, s vremena na vreme, debatujem sa nekolicinom na jednom drugom forumu. 

Ne govorim "Pomaže Bog"...samo ponekad, ne štrecam se oko radova u nedelju ili na crveno slovo,  Nisam gadljiv na materijalno, uklučujući novac. Koristim parfeme. :D 

Подели на овим сајтовима

@Natasa.

Podseti me na kumstvo...

Ja imam ono transgeneracijsko kumstvo od mog bem ga cukundede kako li vec. Moj dragi isto. I sad sto sela sto obicaja. Kod mene, obicaj je da se uopste ne posecujemo, ne komuniciramo nista, nista osim za svadbe, sahrane krstenja i vencanja. I to mi opasno ide na zivac. Ali recimo kad dodje beba, oni meni predloze tj izaberu ime za bebu i to je to.

Kod mog muza je komplikovano, vidjaju se malo cesce, tj idu na slavu jedni kod drugih :D i obicaj je da kumovi daju ime. 

Dok nisam u familiju stigla ja :D

E sad, ja priznajem duhovno srodstvo i duhovno kumstvo i zaista verujem da kum moze biti i trebalo bi biti duhovni otac, cak vazniji od bioloskog. Nema problema.

Ali ti ljudi nisu u tom fazonu, niti su crkveni, niti nesto veruju u to , to je njima obicaj. Reko nema te sile da dozvolim da oni daju ime nasem detetu iz obicaja. Moze, izvoli kume minimum 40 dana na planinu, da se Bogu molis s malo vode i suvaraka, budi ti crkven i lepo se ispovedaj i pricescuj za to vreme i moli se Bogu pa daj ime koje oces.

Moj dragi se slozio s tom filozofijom, al skoro bejasmo kod njegovih i sad ide moja svekrva, neki razgovor onako neobavezan u po noci:

- pa, jel planirate mozda ovoga puta da ispostujete kumove, da oni daju ime deteta, kod nas je to obicaj, stvarno nije lepo.

Onako sve bolecivo :D

Ja samo rekoh ne, ne planiramo :D

Zena se zbuni :D

Ne moze, brate iz obicaja ne moze nista. Da bi zadovoljio "moje kriterijume" to "valja se", "tako treba" i ostalo ne smem ni da namirisem jer si ga ugasio :D Ako mi smisleno odgovoris na pitanje - zasto? sve moze, ma koliko suludo bilo. Ako eto iz obicaja ne moze pa se ti ljuti koliko ti volja.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...