Jump to content

Internet-upoznavanje srodne duse

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Muramasa рече

Ne bih znao, nikada nisam trolovao iz te pozicije, a zakuvavao sam kao prepodobni i kao satanista.

Sad mi pade na pamet da nisam kao prepodobna tetka. :)

Једна преподобна тетка, случајни пролазник, је "крива" за моје преобраћење. Када сам видео мир на њеном лицу пожелео сам да и ја будем хришћанин.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Н И Н Е рече

Једна преподобна тетка, случајни пролазник, је "крива" за моје преобраћење. Када сам видео мир на њеном лицу пожелео сам да и ја будем хришћанин.

Danas se reč prepodobnost uzima kao sprdnja, valjda zbog velikog licemerja u crkvi. Biti iskreno smiren jeste veliki podvig, hrišćanski.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Ja kad vidim prepodobne, nekako mi bude drago što nisam kao oni.

Je l si ikad video nekog iskreno prepodobnog?

Подели на овим сајтовима

Ово стварно јесте интересантно око преподобности.

Дошли смо дотле да се, због количине лицемерја и лажне побожности, реч "преподобност" почела користити скоро искључиво у пежоративном смислу. Чак и међу монаштвом кад провале тако неке, и они користе те изразе типа "преподобни/а", "страдалник/ца" и слично, да опишу обично цмиздраве или лицемерне који им долазе и глуме велику побожност (иначе монаси одлично проваљујју карактере људи, посебно они који исповедају људе).

То доста говори и о нама као хришћанима и о времену у ком смо као друштво генерално.

Иначе, за Мурамасу и оне који можда не знају, израз "преподобан" означава неког ко је чист, који је као првобитни људи "пре пада", односно обожени људи. Само су ретки светитељи добијали и "титулу" преподобни, само они који су очигледно достигли хришћански идеал обожености, који су били једно са Богом у сваком тренутку.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 4/5/2016 at 13:24, Branko D Tomic рече

Da bas tako upoznavanje srodne duse preko interneta, sta mislite o tome dal je moguce?

Ja koliko vidim internet je pun prevara od strane svih koji se predstavljaju kao da su od zlata i najvece dobrice

a u stvari su prevara i cinizam. Hajde malo da pojasnimo sustinu srodne duse i upoznavanja....

P.S Nemam nista protiv kada bih nasao srodnu dusu po pitanju dobrote na internetu. Ako bi bilo sudjeno, voleo bih da upoznam jednu svoju a da je pravoslavna, slobodno moze da mi se javi u privatnoj poruci....

Ja sam se tako ozenio

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Natasa. рече

Zamisli sebe sa ženom starijom 15+ godina...može li ti ljubav biti izgovor?

Zamišljam :)))

Monica Bellucci, Women's World Awards 2009 b.jpg

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, zuti car рече

Ja sam se tako ozenio

A ja se polomio. Tako da eto. Nije isto za sve. Video sam da moze, video mnogo vise da ne moze. Pa kome se posreci.

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Kratos рече

Hoces da kazes da bi se njome zenio, bas ovde i bas sada? 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Broken рече

Al je lepa !!!

Monika Bluci, jel ona ?

Najlepša za mene.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Kratos рече

Ih, njoj ne možeš da priđeš, budi realan :smeh1:. Žena u Srbiji koja je starija od tebe 15+ godina.

Mada ne treba se opterećivati mišljenjem crkve kad je venčanje u pitanju. Sve pre samog čina je čista birokratija i novac. Šta kao reći će da ne može. Naravno da neće.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Никола Поповић рече

Njome bih se i ja oženila :)). Al jedna je Monika.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Никола Поповић рече

Preko pouku?Ne verujem da Monika prati mada ko zna možda je Kusta uputio.:smeh1:

Šta fali Moniki?

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da se može neko fino upoznati na netu, što da ne ?

Sad je internet prostor gde se ljudi nalaze, provode vreme pa mi je logično da se i ponađu neki koji su slični. Nekima je možda i lakše ovako nego uživo. Ali se mora i biti vrlo oprezan jer na svašta može da se naleti...baš na svašta.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Никола Поповић рече

A ja se polomio. Tako da eto. Nije isto za sve. Video sam da moze, video mnogo vise da ne moze. Pa kome se posreci.

Pa kad gledaš peglani instagram. Dobro de, to je bilo samo jednom, daj šansu i drugima :).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...