Дејан Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 ....i ako imam dva fakulteta i dva doktorata, i ako sam procitao sve knjige ovog sveta, a ljubavi prema bliznjem svome nemam...NISTA SAM!!! Да употпунимо, љубав рађа одговорност, зато је владика Николај један од највећих критичара Српског народа. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 @ Дејан А да уместо сајт администратора будеш забављач? Одлично ти иде: комично је до бола када ти некога назовеш глупим. Нисам ја, Дитрих је Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 Не знам у коју сам групу сврстан, али ако сматрате да питам да бих провоцирао онда вам више нећу досађивати. Мени нешто у вашем објашњењу недостаје а нисам рад да га тако олако прихватим и то је то. Ниси у екипи. Овде има тројица који су из тима. Тебе не познајем. Но, заиста ти је било одговорено. Реци ми, ако мислиш да је само кроз крштење и цркву спасење, како то да су старозаветници спашени? За мене ти тебе нисам сигуран, али верујем Исусу кад каже за Аврама, Јакова итд. Такође и Самарјанке, а оне су биле јеретице, да их тако анахронистички назовем. Чак каже да такве вере ни у Израиљу не нађе! А Самарјанка беше православка или католкиња? Ако јасно одговориш и прецизно, без шпурија на ова постављена питања, онда ћу и ја теби. Као што Исус рече. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 @@Zoran Đurović, Аво, први који се спасао је био разбојник на крсту. Јел он био крштен? Колико сам ја схватио, он није испољио дефект људскости, шта год да је радио имао је свест да лоше чини и у саблазном(кризном) периоду је препознао и бранио праведника. Жика and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 Свети Николај / критичар са љубављу / Дејан је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 Свети Николај / критичар са љубављу / Да, али то многима није сметало да "лају о Николају", глупаци, заслепљени егом му накачише разноразне етикете, али нека их, тако су сви велики оци Цркве прошли, од првог дана Хришћанства, све до данашњег. Жика, Zoran Đurović and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 Sa zadovoljstvom se pridruzujem ekipi trojke, sad nas ima cetvoro, a vas? Dvojica? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 @@Zoran Đurović, Аво, први који се спасао је био разбојник на крсту. Јел он био крштен? Колико сам ја схватио, он није испољио дефект људскоти, шта год да је радио имао је свест да лоше чини и у саблазном(кризном) периоду је препознао и бранио праведника. Разбојник је гратис ушао. То је по промислу. Да Бог покаже будалама да је спасење дар, а не заслуга.Моралисти нису издржали, па су онда и ово силовали: Добри разбојник! - Тога нема у Јеванђељу. Човек је једноставно био разбојник. Један суботар ме је данас стартовао, јер је ковао морал у звезде. Ти људи не верују у Христа, него у њихову идеју Христа. Побркали су Христа са моралним законом. Нема особе него правила. Зато и не треба да се чудимо од ових наших "праведника" што код њих нема љубави. Јер волети се може само особа, а не правило. То вам је као кад неко има секс са гуменом лутком а не са женом. Пластична лутка је правило. Дејан and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 Победник је онај ко први јавно зовне брата на пиће ...................штоперица одбројава..... geronymo је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 Разбојник је гратис ушао. То је по промислу. Да Бог покаже будалама да је спасење дар, а не заслуга.Моралисти нису издржали, па су онда и ово силовали: Добри разбојник! - Тога нема у Јеванђељу. Човек је једноставно био разбојник. Један суботар ме је данас стартовао, јер је ковао морал у звезде. Ти људи не верују у Христа, него у њихову идеју Христа. Побркали су Христа са моралним законом. Нема особе него правила. Зато и не треба да се чудимо од ових наших "праведника" што код њих нема љубави. Јер волети се може само особа, а не правило. То вам је као кад неко има секс са гуменом лутком а не са женом. Пластична лутка је правило. Отац Александар Шмеман о разлици између доброг и моралног човека Posted by radiosvetigora in Духовност Добар човек. Моралан човек. Између њих двојице је огромна разлика. Добар човек јесте добар зато што „прихвата“ људе какви они јесу, „покрива“ их својом добротом. Доброта је прекрасна, нешто најпрекрасније на земљи. Морални људи су активисти који су обузети тежњом да другим људима намећу принципе и „добро“, и који лако падају у осуђивање, гнев и мржњу. Тургењев, Чехов су добри људи. Толстој је моралан човек. У свету је много морала, а тако мало добра. Из дневника за 18. мај 1979. Преузето из књиге: Наш живот у Христу, Христов живот у нама, Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 Да Бог покаже будалама да је спасење дар, а не заслуга Питао сам о. Дарка да ли исправно мислим, а мислим да је Божији закон настао због будала, јер су посланице писане када је љубав охладнела а будале почеле проблеме да праве у првобитним Хришћанским заједницама, сабори су се правили онда када су настали озбиљни проблеми, он ми је одговорио да је свети Јован Златоусти рекао да је Божији закон икономија према људима. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 Sa zadovoljstvom se pridruzujem ekipi trojke, sad nas ima cetvoro, a vas? Dvojica? Нема вас четворо, већ ти исходиш и од "сина" Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 Отац Александар Шмеман о разлици између доброг и моралног човека Posted by radiosvetigora in Духовност Добар човек. Моралан човек. Између њих двојице је огромна разлика. Добар човек јесте добар зато што „прихвата“ људе какви они јесу, „покрива“ их својом добротом. Доброта је прекрасна, нешто најпрекрасније на земљи. Морални људи су активисти који су обузети тежњом да другим људима намећу принципе и „добро“, и који лако падају у осуђивање, гнев и мржњу. Тургењев, Чехов су добри људи. Толстој је моралан човек. У свету је много морала, а тако мало добра. Ма тај Шмеман је био Јеврејски масон! - Туга, сада ће се Велизар јавити да потврди ово што рекох. Цитирах већ Његоша, да се е понављам... Дејан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 Питао сам о. Дарка да ли исправно мислим, а мислим да је Божији закон настао због будала, јер су посланице писане када је љубав охладнела а будале почеле проблеме да праве у првобитним Хришћанским заједницама, сабори су се правили онда када су настали озбиљни проблеми, он ми је одговорио да је свети Јован Златоусти рекао да је Божији закон икономија према људима. Ne stoji ti baš ta teza jer Hristos kaže da će onaj koji nauči zakon biti najveći u CN.Svaku titlu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 3, 2016 Пријави Подели Написано Март 3, 2016 Ne stoji ti baš ta teza jer Hristos kaže da će onaj koji nauči zakon biti najveći u CN.Svaku titlu. Предање каже да има људи кој нису чули за закон а испунили су све заповести. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука