Jump to content

Ne postoji veza izmedju vakcina i autizma!

Ronald

Препоручена порука

пре 10 часа, Avocado рече

Opljunuo si svaki put kad se pomenu lekari ili naučnici koji se bave medicinom... baš kao i svaki antivakcer... to vam je u "opisu posla"... jer u suprotnom nemate objašnjenje zašto svi pedijatri nisu primetili štetnost vakcina...

Samo u ovom kontekstu vezanom za istrazivanje cijepiva, a naveo sam I da ima I onih koji su potkupljivi I koji laziraju izvjestaje, opet sve to iz medija, uzimam njih kao svjedoke jer ti vjerujes I kad znanstvenici kazu da je kava dobra, I kad kazu da nije dobra, npr. A da su ljudi svih profesija podmitljivi, to je cinjenica, samo svatko ima drugaciju cijenu.

I naravno da ljekari ne mogu znati kakav utjecaj bi mogao imati neko cijepivo ili ljek, njihovo je po uputstvu da taj ljek prijepisu, a o samoj stetnosti ili ljekovitosti, odgovorne su farmaceutske kuce.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, SerbCro рече

Niti sam uopceno protiv zdravstva, vec samo protiv cijepiva, u suprotnom bi bio licemjer ako bih ikada zatrazio njihovu pomoc

пре 1 сат, SerbCro рече

Lekarima veruješ kada nisu u pitanju vakcine ali istim tim lekarima ne veruješ kada ti preporučuju vakcine. Zašto? Selektivna korumpiranost/neobaveštenost lekara?:scratch_head:

Imaš poverenja u lekare, osim kada su u pitanju vakcine, a daješ link do slučaja koji opisuje korumpiranost baš u situacijama kada se ne radi o vakcinama, u slučaju kada kažeš da bi se obratio lekaru.ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Branka62 рече

Lekarima veruješ kada nisu u pitanju vakcine ali istim tim lekarima ne veruješ kada ti preporučuju vakcine. Zašto? Selektivna korumpiranost/neobaveštenost lekara?:scratch_head:

Imaš poverenja u lekare, osim kada su u pitanju vakcine, a daješ link do slučaja koji opisuje korumpiranost baš u situacijama kada se ne radi o vakcinama, u slučaju kada kažeš da bi se obratio 

Naravno da ne moras prihvatiti sve, I u zdravstvu, kao I u religiji, hrani, muzici...itd, imas izbor izmedju dobrog i loseg, manje dobrog, I manje loseg. Da li ti prihvatas bas sve kaj ti lekar kaze? 

Netko se odbije operirati npr, netko odbije kemoterapiju, netko ne uzme cijepivo protiv gripe, netko ne zeli vaditi zub...Cesto se I misljenja ljecnika razilaze, pa moras izabrati prvo ili drugo misljenje. Nije sve crno belo.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, SerbCro рече

Naravno da ne moras prihvatiti sve, I u zdravstvu, kao I u religiji, hrani, muzici...itd, imas izbor izmedju dobrog i loseg, manje dobrog, I manje loseg. Da li ti prihvatas bas sve kaj ti lekar kaze? 

Netko se odbije operirati npr, netko odbije kemoterapiju, netko ne uzme cijepivo protiv gripe, netko ne zeli vaditi zub...Cesto se I misljenja ljecnika razilaze, pa moras izabrati prvo ili drugo misljenje. Nije sve crno belo.

Ma sve to stoji. Samo mi nije jasno kako uspevaš da jednom istom npr. pedijatru u jednom slučaju vruješ a u drugom ne. Još gore, kako sebi objašnjavaš da je isti lekar korumpiran kada su u pitanju vakcine a nije kada su u pitanju npr. antibiotici? Isto bih pitala i u obrnutoj situaciji. I drugo, zanemario si drugi pasus, zašto im bilo šta veruješ kada eto imaš dokaze za korumpiranost i to baš u situacijama nevezanim za vakcine?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, SerbCro рече

Samo u ovom kontekstu vezanom za istrazivanje cijepiva, a naveo sam I da ima I onih koji su potkupljivi I koji laziraju izvjestaje, opet sve to iz medija,

Koliko vidim navodiš slučajeve koji nisu vezani za istraživanje vakcina.

пре 2 часа, SerbCro рече

uzimam njih kao svjedoke jer ti vjerujes I kad znanstvenici kazu da je kava dobra, I kad kazu da nije dobra, npr. A da su ljudi svih profesija podmitljivi, to je cinjenica, samo svatko ima drugaciju cijenu.

Svako ima drugačiju cenu za neke stvari, ali neke stvari nemaju cenu.... Ja sam advokat... postoji svašta što ne bih inače uradio ali bih uradio za neku cenu... međutim, ne postoji novac koji bi me sprečio da razotkrijem da je nešto što se daje deci štetno... bukvalno nema tih para... ne postoji ta opcija... i sasvim sam siguran da to važi i za većinu ljudi... i naravno za još veći procenat lekara koji su se posvetili upravo zdravlju...

пре 2 часа, SerbCro рече

I naravno da ljekari ne mogu znati kakav utjecaj bi mogao imati neko cijepivo ili ljek, njihovo je po uputstvu da taj ljek prijepisu, a o samoj stetnosti ili ljekovitosti, odgovorne su farmaceutske kuce.

Ne lupetaj. Naravno da bi apsolutno svi pedijatri ovog sveta znali da su vakcine štetne (kada bi bile štetne)  jer prate i imaju uvid u zdravstveno stanje sve dece. Ne bi im uopšte bilo teško da primete ono što ti tvrdiš - da su nevakcinisana deca zdravija (kada bi bila zdravija)...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

NE znam ko je ikada rekao da su doktori bezgresni... Ovde se ne radi o tome da treba da se slepo veruje doktorima vec da  li treba da se veruje struci a struka nisu pojedinacni doktori.

Meni je pedijatar za dete prepisao homeopatski lek i vise mi nije pedijatar. Taj slucaj ne znaci da "medicina nema pojma" nego da moj doktor nema pojma... 

Postoje doktori koji su istaknuti anvivakceri, ali ti doktori su sramota za profesiju kojom se bave. Bas kao i doktori koji prave dilove sa farmaceutskim kompanijama, sto JESTE problem ali kod ponekih doktora i ne  u vezi sa vakcinama nego u vezi sa tim sto za odredjenu terapiju postoji nekoliko lekova a doktor ti preporuci lek one fime na cijem je "platnom spisku", dakle cak ni to nije atak na tvoje zdravlje i bezbednost ali je svakako neticki sa lekarove strane.

A vi antivakeri ste toliko svesni busnosti svojih "teorija" da se za pojedinacne slucajeve korupmpiraneih lekara vatate ko za sveto pismo. 

batali doktore, gledaj sta ti struka kaze, naucna zajednica a ne doktor Patrnjkovic iz Donjeg Brijanja...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, SerbCro рече

пре 45 минута, SerbCro рече

Loši su ti primeri... mogao si i pre njih da me pitaš da li se to dešava i odgovorio bih ti da se dešava i u Srbiji i u svim zemljama... farmaceutske kompanije daju razne poklone manje vrednosti lekarima, daju im besplatne uzorke, finansiraju im odlaske na seminare (na koje ovi moraju da idu radi bodova za kontinuiranu edukaciju) i finansiraju seminare na kojima se promovišu njihovi lekovi... to su legalne stvari... idioti poput ovih koji su uhapšeni rade i ono opisano u članku što nije legalno...

Loš ti je primer zato što ničije zdravlje tu nije ugroženo... ta kompanija nije lekarima davala pare da ovi pacijentima prepišu otrov, nego samo da od 2 ili 3 ili 5 lekova na tržištu koji leče istu stvar, pacijentima prepišu baš njihov lek... to jeste ozbiljno narušavanje sistema i etike, jer lekar kada bira jedan od tih 5 lekova mora da prepiše onaj za koji on po svojoj savesti i stručnosti misli da je najbolji, a ne onaj za koji će da dobije procenat... ili onaj za koji su ga posredno (ili za njega nesvesno) ubedili da je najbolji...  ali i dalje prepisuje lek, a ne otrov... narušava konkurenciju, a ne zdravlje pacijenata...

Fora je u tome što najčešće tih 5 lekova za istu stvar su potpuno isti... nema boljeg ili lošijeg... i zato farmaceutske kompanije toliko "rade" na lekarima... jer i neka sitnica može da odnese prevagu da on baš tvoj lek prepisuje pacijentima...

Zato i kažem da su ovi koji su plaćali procenat i bili uhapšeni idioti... tako nešto se lako sazna i lako otkrije, a postoje daleko bolji i suptilniji i legalni načini da postigneš to...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Branka62 рече

Ma sve to stoji. Samo mi nije jasno kako uspevaš da jednom istom npr. pedijatru u jednom slučaju vruješ a u drugom ne. Još gore, kako sebi objašnjavaš da je isti lekar korumpiran kada su u pitanju vakcine a nije kada su u pitanju npr. antibiotici? Isto bih pitala i u obrnutoj situaciji. I drugo, zanemario si drugi pasus, zašto im bilo šta veruješ kada eto imaš dokaze za korumpiranost i to baš u situacijama nevezanim za vakcine?

Dobro, glupo mi vec da ponavljam po 5. put valjda, vjerujem ljudima I doktorima, sve dok se iz nekog razloga ne uvjerim da ne bi trebalo. Nisam rekao da su svi losi, vec je to mali postotak onih koji kvare renome ostalima koji casno rade svoj posao.

Na Balkanu je taj postotak malo veci vjerovatno zbog malih placa I slabije primjene disciplinskih mjera.

Primjerice, punici su posle operiranja nekaj na dojci dali neki eksperimentalan lijek sa naglaskom da mora uzimati, a onda je imala neke nuspojave koje su naznacene na lijeku.

Подели на овим сајтовима

P.S. Šta misliš, ko je policiji prijavio tu kompaniju i rekao im šta i kako da istražuju? Neki automehaničar?

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Avocado рече

Koliko vidim navodiš slučajeve koji nisu vezani za istraživanje vakcina.

Svako ima drugačiju cenu za neke stvari, ali neke stvari nemaju cenu.... Ja sam advokat... postoji svašta što ne bih inače uradio ali bih uradio za neku cenu... međutim, ne postoji novac koji bi me sprečio da razotkrijem da je nešto što se daje deci štetno... bukvalno nema tih para... ne postoji ta opcija... i sasvim sam siguran da to važi i za većinu ljudi... i naravno za još veći procenat lekara koji su se posvetili upravo zdravlju...

Ne lupetaj. Naravno da bi apsolutno svi pedijatri ovog sveta znali da su vakcine štetne (kada bi bile štetne)  jer prate i imaju uvid u zdravstveno stanje sve dece. Ne bi im uopšte bilo teško da primete ono što ti tvrdiš - da su nevakcinisana deca zdravija (kada bi bila zdravija)...

Pa ne bih ni ja ni za koju cijenu nikaj kaj steti dijeci, osobito mojoj.

I dalje niste odgovorili koliko su pedijatri prijavili nuspojava od cijepiva, I koliko je novca isplaceno ostecenima?

Ili se kod nas to nikad nije desilo ?

Mozda bi mi najlakse bilo da mi se uopce nije javila sumnja u cijepiva, ali posto je moja kcerkica imala zeleni gnoj posle cijepiva, poceli smo ceprkati.

Respect za sve savjesne doktore.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Avocado рече

Loši su ti primeri... mogao si i pre njih da me pitaš da li se to dešava i odgovorio bih ti da se dešava i u Srbiji i u svim zemljama... farmaceutske kompanije daju razne poklone manje vrednosti lekarima, daju im besplatne uzorke, finansiraju im odlaske na seminare (na koje ovi moraju da idu radi bodova za kontinuiranu edukaciju) i finansiraju seminare na kojima se promovišu njihovi lekovi... to su legalne stvari... idioti poput ovih koji su uhapšeni rade i ono opisano u članku što nije legalno...

Loš ti je primer zato što ničije zdravlje tu nije ugroženo... ta kompanija nije lekarima davala pare da ovi pacijentima prepišu otrov, nego samo da od 2 ili 3 ili 5 lekova na tržištu koji leče istu stvar, pacijentima prepišu baš njihov lek... to jeste ozbiljno narušavanje sistema i etike, jer lekar kada bira jedan od tih 5 lekova mora da prepiše onaj za koji on po svojoj savesti i stručnosti misli da je najbolji, a ne onaj za koji će da dobije procenat... ili onaj za koji su ga posredno (ili za njega nesvesno) ubedili da je najbolji...  ali i dalje prepisuje lek, a ne otrov... narušava konkurenciju, a ne zdravlje pacijenata...

Fora je u tome što najčešće tih 5 lekova za istu stvar su potpuno isti... nema boljeg ili lošijeg... i zato farmaceutske kompanije toliko "rade" na lekarima... jer i neka sitnica može da odnese prevagu da on baš tvoj lek prepisuje pacijentima...

Zato i kažem da su ovi koji su plaćali procenat i bili uhapšeni idioti... tako nešto se lako sazna i lako otkrije, a postoje daleko bolji i suptilniji i legalni načini da postigneš to...

Pa napisao sam da je sve legalno. Nisam ni napisao da je zbog toga neko ugrozen.

@cloudking Koliko toliko korektan odgovor sa tvoje strane, posle duzeg vrijemena.

Dobro, drustvance, vas je nekoliko, a ja sam, I vec mi je polako dosta ozbiljnih tema, radije bih malo na razbibrigu.

U pola 6 ujutru ustajem, u 6 se vracam doma, vec me I zena mrko gleda dok ssm na forumu. :) Uzivajte.

Nek nova cijepiva budu bez nuspojava, I sve 5.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, SerbCro рече

Pa ne bih ni ja ni za koju cijenu nikaj kaj steti dijeci, osobito mojoj.

I dalje niste odgovorili koliko su pedijatri prijavili nuspojava od cijepiva, I koliko je novca isplaceno ostecenima?

Novac se svakako ne isplaćuje za poznate nuspojave, jer nema nikakvog osnova da bude isplaćen... nema krivice proizvođača...

Цитат

Ili se kod nas to nikad nije desilo ?

Ne mogu da nađem statistiku prijava, ali

evo ti Vodič za prijavljivanje: LINK

evo ti neka studija iz koje se vidi da se slučajevi prijavljuju: LINK

Цитат

Mozda bi mi najlakse bilo da mi se uopce nije javila sumnja u cijepiva, ali posto je moja kcerkica imala zeleni gnoj posle cijepiva, poceli smo ceprkati.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/249182.php

Why is pus yellow?

The whitish-yellow, yellow, yellow-brown, and greenish color of pus is the result of an accumulation of dead neutrophils.

Pus can sometimes be green because some white blood cells produce a green antibacterial protein called myeloperoxidase.

A bacterium called Pseudomonas aeruginosa (P. aeruginosa) produces a green pigment called pyocyanin.

Pus from infections caused by P. aeruginosa is particularly foul-smelling.

If blood gets into the affected area, the yellowish or greenish color may also have tinges of red.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, SerbCro рече

Pa napisao sam da je sve legalno. Nisam ni napisao da je zbog toga neko ugrozen.

Napisao si to u kontekstu priče o korumpiranim lekarima koji ne razotkrivaju zla vakcinacije (ne tim rečima, parafraziram)...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...