Jump to content

"16 Personalities" - тест личности

Који је Ваш тип личности?  

67 члановâ је гласало

1. 1. (1-4) Аналитичари / (5-8) Дипломате / (9-12) Стражари / (13-16) Истраживачи

• 1. архитекта
    • 2. логичар
    • 3. командант
      0
    • 4. дебатер
    • 5. адвокат
    • 6. медијатор
    • 7. протагониста
    • 8. активиста
    • 9. логистичар
    • 10. бранитељ
    • 11. извршитељ
    • 12. конзул
    • 13. виртуоз
      0
    • 14. авантуриста
    • 15. предузимач
    • 16. забављач

Препоручена порука

Ја не смем да радим психолошке тестове. Све контам да се све шпијунира и после мог теста ће негде да зазвони нека црвена лампица у неком мемљивом подруму и да дођу по мене и одвоје ме од света вавјек, док нисам узо пушку и попео се на врх зграде.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 65
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ја не смем да радим психолошке тестове. Све контам да се све шпијунира и после мог теста ће негде да зазвони нека црвена лампица у неком мемљивом подруму и да дођу по мене и одвоје ме од света вавјек, док нисам узо пушку и попео се на врх зграде.

Za tebe se uvodi posebna kategorija - Teoreticar zavere - HAAR-P :D

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Za tebe se uvodi posebna kategorija - Teoreticar zavere - HAAR-P :D

Јок. За мене иде она категорија 

"Комшије су у чуду јер до сада са њим никад нису имале никаквих проблема, сви тврде да је био добар комшија. Бака Славка каже да јој се редовно јављао и помагао кад год је требало."

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

@@Лапис лазули,

Зар ти није довољна моја слика? 12:smeha:

@@Лапис лазули,

Зар ти није довољна моја слика? 12:smeha:

:D i hipsterske naocare na slica a ja jos trazim umetnost,ccc :D

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

VAŠ TIP LIČNOSTI JE:

“ADVOKAT”

(INFJ-T)

Dobar je test jer moj tip po Jungovoj tipologiji jeste upravo ovaj.

Advocate je zastupnik u stvari, ne mora biti pravnik, može soc.radnik.. 
Подели на овим сајтовима

Да ли је сугестивност оваквих тестова предност или недостатак?

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Да ли је сугестивност оваквих тестова предност или недостатак?

Sta mislis pod "sugestivnost"? U kom smislu?

Ovo cisto da utvrdim da li mislimo na isto, ne znaci da se ne slazem sa tobom... 

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

@@DankaM, ако се неко препозна у одређеном профилу личности постоји (реална?) могућност да још више почне са развијањем особина уобочајеним за тај профил занемарујући неке које можда поседује а нису уобичајене.

Нпр. екстроверт крене још више да фаворизује своју отвореност уместо да тражи равнотежу између комуникативности и затварања. Има и много финијих примера али ово само ради илустрације.

Подели на овим сајтовима

Vaš tip ličnosti je:
(brkati) “Arhitekta”
(INTJ-a)
intj.png

Poznate INTJ ličnosti:Vladimir Putin, Pol Krugman, Rudi Đulijani, Donald Ramsfeld, Kolin Pauel, Samanta Pauer, Lens Armstrong, Ričard Gir, Arnold Švarceneger, Tomas Džeferson, Džon F. Kenedi, Vudro Vilson, Avgust Cezar, Hanibal

Fiktivne INTJ ličnosti:

“Volter Vajt” (“Hajzerberg”) iz serije Čista hemija
“Gandalf Sivi” iz Gospodara prstenova
“Katnis Everdin” iz filma Igre gladi (The Hunger Games)
“Hanibal” i “Kleris Straling” iz Kad jaganjci utihnu
“Profesor Moriarti,” neprijatelj Šerloka Holmsa
“Gregori Haus” iz serije Doktor Haus

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Иване, Данка: тако схваћена сугестивност је свакако недостатак, јер развој личности треба да иде према равнотежи а то је средина између екстрема. Бар по Јунговој класификацији, свако и садржи у себи све типове функционисања психе, само су мање или више развијени, под контролом свијести, а развој свакако иде ка освјешћењу и уравнотежењу...

Ја сам питање разумјела другачије, мислећи на предвидивост тестова и могућност самокориговања одговора... врло практично нпр. код психо-теста за оцјену радне способности, нпр. :) 

Подели на овим сајтовима

@@DankaM, ако се неко препозна у одређеном профилу личности постоји (реална?) могућност да још више почне са развијањем особина уобочајеним за тај профил занемарујући неке које можда поседује а нису уобичајене.

Нпр. екстроверт крене још више да фаворизује своју отвореност уместо да тражи равнотежу између комуникативности и затварања. Има и много финијих примера али ово само ради илустрације.

Pa postoji, naravno, realna mogucnost, ako tako hoces. Tako je kod svakog testa. Pitanje je samo za sta se test koristi. Na kraju, bilo kakva kategorizacija negde sa sobom povlaci i "recept" za ponasanje. 

Secam se jedne fenomenalne situacije dok sam bila na praksi iz psihologije rada: radila ti ja neki od testova za selekciju, i dobijem neke sulude rezultate na nekim od dimenzija, fenomenalno sam se uklapala u psihopatsku licnost. A mentorka mi je bila zena koju sam bas puno postovala. I ja u tom trenutku samo uzmem svoje stvari, javim se zeni i pobegnem, i u autobusu (posto je to bila praksa u fabrici odaljenoj od grada) krenem da placem kao kisa sto ce ova zena sad da pomisli da sam ja psihopata. I ceo dan ne mogu da se smirim, kukam svima zivima,. I svi bulje u mene kao nenormalnu, posto svi smatraju da sam ja jako daleko od psihopate. Ali ja ne mogu da se smirim, i pocinjem da razmisljam da nisam mozda stvarno psihopata.

I sutradan se odvucem na praksu, i ispricam zeni sta me mucilo. Ona se ubila od smeha, i samo mi rekla: Ma, niste koleginice psihopata. Jednostavno je test radjen po kriterijumima koji su ocekivali da zene budu fine i poslusne, i bilo koja vrsta agresivnosti je isla u patolosko. I kad koristim ovaj test, ja ne gledam da li se ova osoba uklapa u neku dijagnosticku kategoriju, vec da li je odgovarajuca za posao zbog kojeg sam mu i dala test. Malo me smirila, ali sam se mesecima nakon toga pitala da li bih pod odgovarajucim uslovima mogla d abudem fenomenalno surova i bezosecajna. 

Na koncu, Dejan me i dan-danas zeza kad pricam nesto o testovima: sta ono bese, Danka psihopata? :D 

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

Па не може овако поввршан тест да да неку исцрпнију слику, но занимљиво је да се поклапа са тестовима по Јунговој класификацији; одатле су вјероватно и преузели идеје... А тај је релативно валидан, јер сам ја нпр. читајући "Психолошке типове" себе процијенила као интровертног интуитивца, и то се на тесту поклопило... а није да сам штимала јер је то небитно у суштини и радознала сам била па одговорила искрено.

Подели на овим сајтовима

Ја сам питање разумјела другачије, мислећи на предвидивост тестова и могућност самокориговања одговора... врло практично нпр. код психо-теста за оцјену радне способности, нпр. :)

Нисам на то мислио. Дакле идеалан однос (супротних) особина је 50%-50%, то сам хтео да проверим.

Danka psihopata? :D

12:smeha:

увек нешто погоде :))

Па нормално да погоде кад ти сам даш одговоре а они ти врате исте информације само мало лепше и смисленије упаковане. Значи то понекад. ;)

Подели на овим сајтовима

VAŠ TIP LIČNOSTI JE:

“BRANITELJ”

(ISFJ-T)

А зовем се Бранимир.  :D 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...