Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

пре 14 минута, grigorije22 рече

Rusija nije preporucljiva a Amrika nas nece za saveznika.

Гледати свој посла, радити на себи у сваком смислу а највише духовном па ће имати сви користи од нас. Било би лепо да прескочимо један рат.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ivan Marković рече

@Православни Србин, ово није било ништа лично. Ако сам употребио и једну тежу реч од "галамиш" што је моја метафора за бацање терминолошких и реторичких димних завеса, молим те да ми опростиш. Ти сад употребљавај какве год хоћеш квалификације, али ћу ти на сваки статус којим нисам задовољан реплицирати.

Не, нисам се ја ничим увредио, мени само смета некокректна дискусија коју си ти овде водио. Наиме, ми смо прво водили ок дискусију, где смо размењивали мишљњења и аргументе. Све до тренутка кад си покренуо тему социјализам-капитализам (а ти си је покренуо својом критиком капиталистичког система као оног који наводно не брине о човеку и нема одговорност према људима), тада си добио,  логично, моје противаргументе. Е сад, на те аргументе ти једноставно ниси имао ваљане контраргументе. Ниси успео аргументовано да оспориш то да је сваки капиталистички систем успешнији од социјалистичког, ниси успео да оспориш то да је вођење социјалне политике могуће само у државама са капиталистичким економијама (и ту су добар пример земље ЕУ које воде социјалну политику), нити си, на крају, успео да докажеш да су социјалистички системи нешто много наклоњенији човеку и да су то људскији системи (чак си релативизовао укидање људске слободе и игнорисао злочине социјалистичког режима у СФРЈ). Ти си, као доказ нељудскости капитализма, навео неке проблеме који су, слагао се ти са тим или не, проблеми какви постоје у сваком систему, а не само у капитализму. Пошто рекох, ниједан систем није савршен, тога нема, таква врста пробглема постоји и у капитализму, али постоје и у свим другим системима, а постојали су и у социјализму. Сиротиње је било у социјализму, моји деда и баба одрасли су у социјализму, а одрасли су у сиромаштву. А и тада је било неправди, и они су тада доживели (и не само они многе неправде тог ,,најправеднијег" система. Тако да, то јесу проблеми који постоје у сваком систему и не може се, само на основу тога анализирати и карактерисати цео један систем. 

Дакле, ништа од тога ниси успео. Зато си, уместо аргумената, кренуо са игнорисањем и хистеричним нападима на мене. Прво је почело са ,,бла, бла, трућ", затим ,,Вук и Дана Драшковић памфлети", (зар је ,,Вук и Дана", зар то може бити икакав ,.,аргумент"), да би на крају завршило са ,,офф, офф". Иако ти до тада никакав офф уопште није засметао јер си и сам ишао у офф (што ти не пребацујем, у свакој се теми то дешава), тек тада ти је то засметало. Наравно, пошто си остао без релевантних аргумената о теми коју си покренуо. 

Дакле, јако некоректно сда твоје стране. Ја када нешто погрешим и кад нисам у праву, ја то лепо и признам и извиним се због грешке, али ти си показао сасвим другачију реакцију- игнорисање, хистерични напади, итд. То је некоректно. То је проблем, не то што ти имаш другачије мишљење, мени то не смета, али смета ми некоректност са твоје стране. Настојим да будем што коректнији са сваким саговорником, без обзира слагао се са њим или не. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Срђан Шијакињић рече

Уз ограду да немам неке непосредне увиде у расположење Украјинаца, можда би се могло узети у обзир да је доста Украјинаца страдало од глади у време СССР-а и да је за то (макар се тако сматра) био крив Стаљин. 

Vecina njih su bili etnicki Rusi...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

I bas ste razvodnili temu, ovde se prica o ratu u Siriji, za sve ovo drugo imate odvojene teme, pa se prebacite tamo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, grigorije22 рече

Ratoslav razvalio u Upitniku. Jedina zemlja zbog koje je Rusija spremna da udje u termonuklerni rat je Belorusija i ni zbog koga drugog. Znaci ipak Rusija nije preporucljiva kao saveznik. Rusija nije preporucljiva a Amrika nas nece za saveznika.

Koji genijalac se uopšte bavi ovakvim pitanjima? Kako, kada bi počeo termonuklearni rat, koga bi Rusija zaštitila? Jest isto tako hoćemo li se pitati, ako bude smak svijeta koja zemlja je sigurna za sakriti se?

Ako krene nuklearni rat, tu se više ne postavlja pitanje ko koga štiti jer neće postojati nikakva zaštita za kompletnu ljudsku populaciju. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Срђан Шијакињић рече

Нисам сигуран колико екс-совјетски народи виде разлику између данашње Русије и СССР-а. Нарочито када се има у виду одређени тренд "прања" Стаљинове историјске улоге у Русији, између осталог и кроз изјаве Путина. 

Не знам на које изјаве мислиш, али оно што ја знам да Украјинаци  и Руси мисле је да је тај рат глупост. Као кад те неко убеђује да су Црногорци други народ јер се званично каже цистјерна а не цистерна.

Подели на овим сајтовима

Још само ово:

пре 9 часа, Ivan Marković рече

Опет само одговор на твоје провокације.

Да цитирам, или да се смириш?

Ја бих рекао да је само правдање твог одласка у офф ,,није то офф, него одговор на твоје провокације". Јесте, како да не. 

Да цитирам, или да се смириш?

Уопште ниси у позицији да било кога ти овде ,,смирујеш", не знам да ли схваташ то? То си ти умислио, а није једино нажалост што си умислио. 

Можда је најбоље да мало себе смирујеш, а не друге. ;) 

ПС. Овај систем се распада од две хиљаде осме

Левичари причају о ,,пропасти капитализма" још од кад социјалистичке идеје постоје. Али, тога још увек нема. У социјалистичким ,,рајевима" (СССР и осталима) се сваки дан очекивала пропаст капотализма, али пропао је, уместо њега, управо социјализам. И то баш је пропао. Скоро свуда у свету, рекох, чак се и једна Кина окренула капитализму. 

Е сад, паметнији левичари су схватили све то, па су одлучили да своје циљеве остварују у оквиру капиталистичког система, а не да га руше. Тако имаш европску социјалдемократију која је у многим капиталистичким земљама у ЕУ на власти и спроводе (успешно) своју социјалну политику унутар капиталистичког система. 

И то је то. Овим завршавам ову тему и враћам се на Сирију. На ово више нећу одговаратзи, чак иако ти решиш да коментаришеш овај мој коментар. ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Justin Waters рече

Koji genijalac se uopšte bavi ovakvim pitanjima? Kako, kada bi počeo termonuklearni rat, koga bi Rusija zaštitila? Jest isto tako hoćemo li se pitati, ako bude smak svijeta koja zemlja je sigurna za sakriti se?

Ako krene nuklearni rat, tu se više ne postavlja pitanje ko koga štiti jer neće postojati nikakva zaštita za kompletnu ljudsku populaciju. 

Naravno, ali to onda znaci da jedino Belorusiju NATO nece da napadne i da se samo njima isplati da budu ruski saveznici.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Вилер Текс рече

То је због "глодомора", како Руси и Укрјаници то зову, који су изазвали комунисти са Стаљином (Грузином) на челу. Руска Црква служи сваке године помен страдалницима у Глодомору.

То нема никакве везе са Русима и Украјинцима. Као када би неко мрзео Црногорце због Пеке Дапчевића.

Има везе. Стаљин, иако пореклом Грузин, ипак се национално идентификовао са руским народом и значајно је радио на русификацији совјетске империје. То је чињеница. Стаљин је био највећи русофил међу совјетским владарима и то је чињеница. Имаш и архибске грађе и многе Стаљинове говоре, сведочанства, саму совјетску политику у то време, итд. 

Све је то утицало да се код многих Украјинаца, створи једна врста одбојности према Русима и Русији и да у Русима виде некога ко не жели да призна посебни украјински идентитет и нацију. И плус, нису сви Украјинци који су скептични према Русима ти унијати на крајњем западу, имаш ти и много украјинских православаца који су скептични према Русима и Русији. На пример, један од очева украјинскмог национализма, Дмитро Донцов, рођен је рускојезичном православном делу Украјине, у Запорожју. Реч је о Дмитру Донцеву. Дакле, није баш све тако.

Тако да је проблематична твоја изјава да сви Украјинци који не воле Русе су ненормални". Украјинци су данас посебна нација и они желе и траже (и имају права на то) да им то и Руси признају, а не да их сматрају својим делом, да им Украјина припада, итд. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Milan Nikolic рече

Rusi bi za Srbiju dali sve. Mi smo Bogom povezani.

Можда обичан народ. У ствари не можда, него верујем да би. Али руска држава и њена политика сигурно не. Не треба мешати народ са државом и државном политиком. Она гледа своје интересе. Само је једном  Свети Цар Николај ушао у рат због Србије. Али ови после њега, нарочито ови постсовјетски владари, нису ипак тај калибар. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Има везе. Стаљин, иако пореклом Грузин, ипак се национално идентификовао са руским народом и значајно је радио на русификацији совјетске империје. То је чињеница. Стаљин је био највећи русофил међу совјетским владарима и то је чињеница. Имаш и архибске грађе и многе Стаљинове говоре, сведочанства, саму совјетску политику у то време, итд. 

Све је то утицало да се код многих Украјинаца, створи једна врста одбојности према Русима и Русији и да у Русима виде некога ко не жели да призна посебни украјински идентитет и нацију. И плус, нису сви Украјинци који су скептични према Русима ти унијати на крајњем западу, имаш ти и много украјинских православаца који су скептични према Русима и Русији. На пример, један од очева украјинскмог национализма, Дмитро Донцов, рођен је рускојезичном православном делу Украјине, у Запорожју. Реч је о Дмитру Донцеву. Дакле, није баш све тако.

Тако да је проблематична твоја изјава да сви Украјинци који не воле Русе су ненормални". Украјинци су данас посебна нација и они желе и траже (и имају права на то) да им то и Руси признају, а не да их сматрају својим делом, да им Украјина припада, итд. 

Ја преносим оно што ми рече човек Украјинац, који је за независну Украјину али не за овакву наци-америчку. Желе нормалне односе са Русијом.

Да, само наци фанатици, расколници и унијате желе рат са Русима. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, obi-wan рече

Vecina njih su bili etnicki Rusi...

Никакве то везе нема, мада Украјинци тврде да су они, заправо, прави Руси, (Русичи, иначе, грб Украјине је заправо грб Свајтославича, првих руских владара, Кијевске Русије) прави потомци Руса, док су за њих данашњи Руси (или Росијани како их зову у Украјини) мешанци разних народа.

Било како било, иако су истог етничког порекла, може да се деси итекако да су живели под различитим околностима, различитим условима и онда су се почели стварати различити идентитети. Тако су настале различитри нације.

Сасвим је то могуће, има тих примера пуно. Сама нација није увек питање етничког порекла њених припадника. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...