Jump to content

Насиље у породици

Оцени ову тему

Препоручена порука

Тачно, ту нема љубави. Нормалне девојке се охладе већ после прве ружне речи, а камоли подизања руке. Е сад, данас је пуно интереса... Жалим све које су се удале због новца. Ако не трпе насиље, трпе нешто друго и колико год да глуме, не успевају да сакрију своју унутрашњу беду.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 378
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 11. 6. 2015. at 13:10, Morticia Addams рече

Па разлог је ... што то није љубав, него "патологија"  :)

To sam i ja zaključio, sličan se sličnom raduje, normalni nadju normalne, budala budalu.

Gledano spoljašnji očima možemo doći do zaključka da se suprotnosti privlače, medjutim kad daublje analiziramo ljude vidimo da su parovi vrlo slični po strukturi ličnosti, bez obzira što različito se ponašaju.

Nije redak slučaj da muškarac, kao biloški dominantniji, maltletira ženu a ista ta žena, ka biološki dominantnija, zlostavlja svoju nejaku decu.

Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2015. at 13:11, Сања Т. рече

Драга Аника, некако се наслућује да немаш никаква искуства по овом питању,БОГУ ХВАЛА. Замолила бих те бар 2 пута размислиш пре него што нешто напишеш. Нису сви храбри и јаки, а и најјачи с годинама посустају. Уопште није једноставно ни наивно, а друга страна уме да буде веома препредена, насилна ...и свашта још нешто што су други већ наводили.

Јесам те нечим увредила? Могу да замислим колико поједини умеју да буду препредени, али то није изговор. Ја само знам гледајући одређене жене да се у датом моменту нису избориле за себе, а после кад прођу године већ је касно... Зато мислим да би требало реаговати на време да се живот не би претворио у пакао. Не разумем у чему је проблем искористити сва могућа права, а није да их нема...

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Али, фасцинатно је то...како се тема о насилном свештенику окренула на запљувавање жена. :)))

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2015. at 13:18, Anika рече

Јесам те нечим увредила? Могу да замислим колико поједини умеју да буду препредени, али то није изговор. Ја само знам гледајући одређене жене да се у датом моменту нису избориле за себе, а после кад прођу године већ је касно... Зато мислим да би требало реаговати на време да се живот не би претворио у пакао. Не разумем у чему је проблем искористити сва могућа права, а није да их нема...

Зашто мислиш да си мене увредила? Не, ни случајно.

Свега има, са обе стране. Опет понављам. Негде се насиље примети одмах...а негде баш и не. 

Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2015. at 12:53, Дејан Бићанић рече

Sad ću ti ja reći moje iskustvo iz uže i šire familije.

Sve trpe i sve opravdavaju dok ih ne ostavi, kad ih ostavi onda na njega drvlje i kamenje, a kad se vrati onda je sve ok a svi mi ostali ispadnemo krivi i grbavi.

Kad neko traži pomoć treba mu pomoći, ali se ovako umešati , na svoju ruku, e to više ne radim.

Kad god je momak tukao devojku, a moji prijatelji i ja priskočili da je branimo, ispali smo grbavi, jer uvek krene da ga brani, jedna je bila toliko bezobrazna da je krenula meni da zavrće ruku, ovo nije bio 1 slučaj, već 101.

Хахахаха зато се ја увек прикључим момку :)):))

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2015. at 13:21, Morticia Addams рече

Али, фасцинатно је то...како се тема о насилном свештенику окренула на запљувавање жена. :)))

Ako pričamo o nekoj temi treba uzeti mnoge primere u obzir, ja ne stičem utisak da neko zapljuvava žene.

Подели на овим сајтовима

Проблем је опет у нашем менталитету.

На западу је то просто, неко неког туче сви га пријаве. Па ти после објашњавај у полицији шта је било и ко је ту крив.

Код нас прво људи кажу нећу да се замерам комшијама( родбини, пријатељима...) нека они сами решавају своје ствари.

Али има и друга крајност када се цела фамилија утрпа да решава "проблем" кога реално нема. Него се некоме не свиђа младожења или млада па окува.

Код нас су те везе родбинске и друге много компликованије него на западу. Свему се приступа са много емоција.

Или што каже Бићанић мало је емотивно писмених. Људи просто једно раде а друго осећају.

Овде женски свет улази у везу са тезом да је мушкарцу допуштено да је бије.

Кад ти тако некоме покушаш да објасниш да то није нормално( пробао ја сестри да објасним) ти испаднеш грбав и рушитељ њиховог "складног" брака.

На балкану је то комбинација патријархалног васпитања и савременог стила живота, ово је такав један карамбол да се ја искрено чудим како опстаје све ове последње деценије.

С једне стране имате старлете а с друге Змаја од Шипова. И као што видите сви могу под један кров( у Парове).

Мислим да ни закони ни неки стручни тим етнолога, психолога и социолога с овим не би изашао на крај.

Подели на овим сајтовима

Sta je pouka price? :-D Budite lavice,a ne macici. Pitanje glasi,pitanje milenijuma-Da sam ja siromasni kotlar sto nosi bakarno zvonce,da li bi po vasarima sa mnom krpila serpe i lonce ? Ili-Da sam ja drvoseca ,a ti dvorska dama,da li bi u sred mracne sume sa mnom zivela sama?Ako je odgovor u oba slucaja ne,znaci ne.Osim ako ste tako u mogucnosti,ali trudite se da uvek ima i drugih mogucnosti.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Bas su naivni...cuo sam za jedan slucaj da su se dvojica komsija dogovorila, da svaki bije zenu onog drugog da ne bi doslo do nasilja u porodici :)

Sada bez sale - nasilje u porodici je teska patologija , a ako je zena tih dana nesnosljiva pobjegnes u ribu, okreces sve na zezanje ili se zalis po forumima :)

Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2015. at 13:36, Жељко рече
пробао ја сестри да објасним
Ja sam svojoj sestri pokušao da objasnim da postoje žene koje najviše vole svoju decu i žene koje najviše vole svoga muža i da njena deca ne smeju da joj služe kao puki objketi da bi se pomirila ili svetila mužu.

Drugo dete je rodjeno na njenu inicijativu kako bi ga zadržala, nogu je dobila u 4 mesecu trudnoće zbog 10 god. mladje.

Govorio sma joj da uzme zakon u svoje ruke, da on mora da plaća alimentaciju, pošto i nije nešto zaintereseovan za decu, ljubavnica ga mnogo košta a spreman je da plaća, da deci ne sme ništa da fali, ali na svaki spomen razvoda braka, raščišćavanju odnosa, sam video promenu u pogledu, negodovanje i da me gleda kao neprijatelja.

Nisam joj rekao da je ona jedna jadna , ničemu kriva i nezaštićna žena, već da je, naravno na lep način, egocentrična, sebična budala i poluidiot, kao i njen muž, i da to mora da menja, jer će deca biti krajnje i najveće žrtve.

Ovo o čemu pričam nije pojedinačan slučaj već "normalno" ponašanje u našim sredinama.

Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2015. at 13:36, Жељко рече
На балкану је то комбинација патријархалног васпитања и савременог стила живота
U Skandinaviji kad udariš ženu ne ideš u policiju, već direktno na psihijatriju.
Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2015. at 10:08, Бранислав Јесић рече
колико се често дешавају разводи црквеног брака ?
https://www.pouke.org/verujem/index.php?topic=16278.0

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...