Jump to content

Историја у слици

Grizzly Adams

Препоручена порука

пре 13 минута, -Владимир- рече

Хитлер у четвртом разреду основне школе.

Godine kada je rođen Adolf Hitler (1889.), Franc Štuk je naslikao 'Divlju jurnjavu', na kojoj bog Wotan (=germanski Odin...) predvodi kolonu mrtvih.

FB_IMG_1489848472566.thumb.jpg.e6a8a8a93ce6fee6bf156540dd0f1e73.jpg

Подели на овим сајтовима

1163528.jpg

Пре тачно 100 година, у марту 1917. под притиском комунистичких револуционара абдицирао је св. мученик цар Николај II Романов.

1163514.jpg

Русија је ушла у мрак...

Још фотографија овде:

http://tass.com/society/935580

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Шта мислиш о Мадр Раша за време цара/ева? :)

Па не знам довољно, колико знам није била идеална и имала гомилу проблема који би се вероватно полако исправљали да нису упали у провалију комунизма.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па не знам довољно, колико знам није била идеална и имала гомилу проблема који би се вероватно полако исправљали да нису упали у провалију комунизма.

Мизес каже (у оној књизи) да је била полу-варварско место.

Цар је 1896. одбио да постану уставна монархија, него да буду апсолутистичка - да влада као Божији намесник. :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Мизес каже (у оној књизи) да је била полу-варварско место.

Он је ту био мало пристрасан јер је учествовао у Првом светском рату (био веома храбар војник иначе) где су поражени и понижени.

Царска Русија је имала заиста удаљене провинције које су биле полу-варварске, али је имала и велике центре са развијеном културом, науком итд.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Grizzly Adams рече

Он је ту био мало пристрасан јер је учествовао у Првом светском рату (био веома храбар војник иначе) где су поражени и понижени.

Ма сутра мало... Нису од Русије, њих су разбили ко канту.  (Обрати пажњу на casualties and losses: )  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Tannenberg

Онда је Русија изашла из рата и предала им већину територије у Европи: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_Brest-Litovsk

Друго, да није била таквa, не би комунисти ни преузели, они су махом по забитима превагнули (Монголија, Вијетнам, Кореја, Камбоџа, Кина), док их у САД, Француској или Енглеској нису ни разматрали.  Чак је и данашња Русија другоразредна држава, била је и сигурно и онда.  Just sayin'... :)

Подели на овим сајтовима

Ето, хтео сам да будем фин према мајци Русији, али ми овај Аурор не да.

Молим да су узме у обзир када ми буду судили... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Од 6:26 ће да ти буде занимљиво: 

(Конрад вон Хоцендорф је био начелник генералштаба Аустроугарске)

@Grizzly Adams

А ко на 4:08 није поносан, тај није Србин... :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

А ко на 4:08 није поносан, тај није Србин... :)

Него шта! :)

пре 3 минута, Аурор рече

Од 6:26 ће да ти буде занимљиво: 

Писао је Гризли о томе овде својевремено па су хтели да га бију... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Grizzly Adams рече

Писао је Гризли о томе овде својевремено па су хтели да га бију... :)

Листао сам Мајн Кампф, Адолф је био у Бечу кад се ово догодило и рекао је да су они кад су чули вест, помислили да су наследника престола убили Немци, због његове про-словенске политике. Кад је чуо да су то урадили словенски националисти, нису могли да верују...

Па ти види.

Подели на овим сајтовима

• 18. март 1965

voskhod-2_leonov.jpg

Двоструки Херој СССР, Алексеј Архипович Леонов-први човек у "отвореном свемиру"

GPN-2002-000176.jpg

Из матичног брода "Васход-2", везан "пупчаном врпцом" дугачком 5, 35 метара са бродом, изнад Црног мора се отиснуо у свемир, прелетевши у следећих 12 минута и Кавказ, те поречје Волге, Иртиша и Јенисеја...

v1.jpg

Уметнички приказ прве "свемирске шетње"

leonov.jpg

detailed_picture.jpg

"Тешко је било бити ПРВИ"

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...