Jump to content

Историја у слици

Grizzly Adams

Препоручена порука

Neposlusnost :)

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

omaha_higgins_boat.jpg

Искрцавање Америчке војске са брода ,,Хигинс,, на плажи Омаха. Занимљиво је то да је оваква сцена забележена као мисија у игрици ,,Call of Duty,, .

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

330px-Franceska_Mann.jpg

Франческа Ман била је пољска балерина. 23. октобра 1943. нацисти су је депортовали у Аушвиц и са осталим логорашима наредили да се скине. Искористила је своју лепоту да омете пажњу једном од чувара, отела му пиштољ и убила га. Затим је ранила још једног, кренула је побуна логорашица, док није стигло појачање и покосило их митраљезима.

https://en.wikipedia.org/wiki/Franceska_Mann

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Франческа Ман била је пољска балерина. 23. октобра 1943. нацисти су је депортовали у Аушвиц и са осталим логорашима наредили да се скине. Искористила је своју лепоту да омете пажњу једном од чувара, отела му пиштољ и убила га. Затим је ранила још једног, кренула је побуна логорашица, док није стигло појачање и покосило их митраљезима.

E to je zena. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 9/8/2017 at 23:33, Grizzly Adams рече

Још једна сличица:

21369419_1811937089067004_57514197103369

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

На данашњи дан је пробијен Солунски фронт. Прва и Друга српска армија биле су носиоци пробоја, што се испоставило као одлучујуће за слом Централних сила у Првом светском рату - месец и по дана потом капитулирала је Аустро-Угарска, а убрзо и Немачка. Српске снаге пресекле су бугарску војску и присилиле њену Врховну команду да 30. септембра 1918. положи оружје. Срби су приликом ослобађања отаџбине наступали тако брзо да је француска команда молила српску Врховну команду да успори напредовање.

На слици стоји натпис "Бежите живи, враћају се мртви", што је цитат паничног усклика бугарских војника под налетом српских јунака.

14324247_1761024217486735_22112018717727

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Креирај ново...