Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

Katolicu su odbacili duhovnost onog momenta kad su nastali,stoga je prirodno da  se odreknu i svoje srednjovekovne filozofije.

Kad te čovek dublje proanalizira , zaključi da si ti veći katolik, po mentalitetu, čak i od nekog srednjovekovnog pape.

Подели на овим сајтовима

Svaka ti čast za brojku tj. za procenat. Da izviniš, čime si ga izmerila? Na kolikom uzorku? Kako si došla do ovih 90 posto? Nadam se da ne iznosiš tvrdnje zavisno od raspoloženja, kamilice

Ne uznemiravaj se , ako ti je to strasna brojka ti se potrudi da prevagne broj onih koji zive u bracnoj svetosti i cistoti. 

Подели на овим сајтовима

Greh je onanisanje i greh je homoseksualnost, a bracnici se ne setise i greha svakodnevnih besplodnih polnih odnosa, zadovoljavajuci pohotu bez

ikakve zelje za radjanjem novog coveka, a to danas radi 90% bracnih i vanbracnih partnera. 

Kada bi Bog danas kaznjavao ovaj greh kao u Starom Zavetu, niko ne bi ostao ziv. Toliko o cistoti danasnjeg ljudskog roda.

Подржавам у свему. Форуму треба што више овако јуродивих коментара и коментатора, а не ових шатро теолога. Треба мало више да постанемо ко ови са Борбе за веру, некако смо омекшали баш, само причамо а слабо се суздржавамо и одричемо. Са своје стране, трудим се да ову причу подржим и одрицањем од сексуалних односа. За сад сам успео да смањим на једном у пар месеци, зависно од имовног стања, али се надам да ћу и потпуно да се одрекнем, јер хоћу да и ја не будем лицемер кад другима по форуму будем говорио о штетности ове пошасти!

Само напред, Камила, пратим твој рад на форуму од сад!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог !

Иначе не учествујем ни на каквим форумима, али случајно нашавши линк на овај текст господина Зорана на другом месту, прочитао сам га у целости, као и већину коментара на овом форуму. Нисам могао а да се не региструјем на овом форуму и дам одговор на овај текст и многе коментаре.

Они људи који мастурбацију исповедају на исповести као један од првих грехова, како примећује господин Зоран, чине то покренути Духом Светим који им је пробудио савест. Учење да је мастурбација (онанија, рукоблуд, малакија) грех, јесте учење Цркве. Где то пише ?

Идемо редом:

1) Свето Писмо, апостол Павле у 1. Коринћанима, глава 6, стих 9: Или не знате да неправедници неће наследити Царства Божијега? Не варајте се: ни блудници ни идолопоклоници, ни прељубници ни рукоблудници ни мужеложници.... неће наследити Царство Божије. Овај превод "рукоблудници" је тачан, ако је негде грешка у преводу онда је то у нецрквеним преводима, јер Црква је та која тумачи Свето Писмо. И у грчкој верзији стоји реч "μαλακια" која се користи и у κанонима код еп. Никодима Милаша а и код вл. Николаја о чему види доле. 

И још каже Господ, Матеј 5. глава, 28. стих: "А ја вам кажем да свако који погледа на жену са жељом за њом, већ је учинио прељубу са њом у срцу своме". Они који мастурбирају а кажу да не замишљају жене док то раде - служе за подсмех демонима, јер је први напад демона управо преко слике.

2) Канони: 10, 11 и 12 канон Св. Јована Посника говори о казнама за грех мастурбирања код мирјана и свештеника "Ко онанише или мастурбира, подвргава се епитимија од 40 дана....". Наш познати каноничар еп. Никодим Милаш у својим тумачењима користи грчку реч "малакија".

2) св. владика Николај, књига Теодул поглавље о Крштењу набраја грехе света: "брачно неверство, лукавство и блуд... неприродна употреба свога тела, содомија и малакија..."

3) св. Игњатије Брјанчанинов - Аскетски Огледи, поглавље о "Осам главних страсти" за блуд каже: "Противприродни греси блуда: онанисање, хомосексуалност, содомија и њима слични."

4) св. Никодим Агиорит - приручник "О Исповести": под смртним гресима наводи сексуалне неморалности "прељуба, содомија, блуд, инцест, педофилија, мастурбација..." 

5) св. Кирило Александријски - Реч о исходу душе и Страшном Суду: "Они који не плачи за пад у грех блуда... горко не плачу за мрски грех малакију, рукоблудије, не могу искрено да се кају у души за учињене грехе, неће се поправити у будућности." 

6) Архимандрит Лазар Абашидзе - Књига "О Исповести", поглавље о греху: "Противприродне полне везе: педерастија, лезбејство, содомија, малакија (онанисање, мастурбација)... иако је од блудних грехова грех мастурбације наизглед "најбезазленији", он се најтеже лечи...."

Све ово што сам навео може се наћи на интернету на српском језику, осим можда Св. Никодима, ја сам лично прочитао на енглеском.

Дакле види се један континуитет: Свето Писмо - Канони - Свети Оци - модерни духовници нашег времена. Учење да је рукоблуд грех, је учење Цркве. Ко има уши да чује нека чује, а ко има уши за чешање тај ће сигуран сам да се јави опет и да чеше и тражи да га чешу.

Још Црква учи да се прво савлада Нови Завет и то Јеванђеља по Матеју, Марку и Луки па тек онда по Јовану, па тек онда посланице... а то кад се научи онда да се чита Стари Завет који се тумачи кроз Нови Завет. У велику замку упадају они који се баве тумачењем Старог Завета не научивши ни основе Новог Завета. Још горе од тога је тумачење по свом умовању, које је умовање пале људске природе. Једино за шта можемо да се ухватимо је учење Цркве - Св. Писмо и Свето Предање које су изложили Свети Оци. Ако нешто имамо да ми "мислимо", боље да не говоримо о томе. Онан је крив и за просипање семена и за противљење вољи Божијој.

Надам се искрено да ће неком помоћи ово што сам написао и призивам име Господа нашег Исуса Христа да излечи наше ране нанете демоном блуда - молитвама Св. Марије Египћанке, Св. Мојсија Мурина, Св. Мојсија Угрина, Св. мученице Томаиде и свих победитеља блуда - Амин!

Подели на овим сајтовима

A ja sam mislio da pravoslavlje ne treba posmatrati kao uputstvo za upotrebu zivota....

I sami znate da pravosalvci u srbiji slabo kapiraju sta je zapravo pravosalavlje. Ja mislim da je za to delom kriva i ova protestantska moda obracanja paznje na pojedinosti i sitnice umesto na sustinu...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Подржавам у свему. Форуму треба што више овако јуродивих коментара и коментатора, а не ових шатро теолога. Треба мало више да постанемо ко ови са Борбе за веру, некако смо омекшали баш, само причамо а слабо се суздржавамо и одричемо. Са своје стране, трудим се да ову причу подржим и одрицањем од сексуалних односа. За сад сам успео да смањим на једном у пар месеци, зависно од имовног стања, али се надам да ћу и потпуно да се одрекнем, јер хоћу да и ја не будем лицемер кад другима по форуму будем говорио о штетности ове пошасти!

Само напред, Камила, пратим твој рад на форуму од сад!

Ko ti brani lezi s' zenom svaki dan kad robujes sladostrascu medju nogama, pa gore biti ubica aj zelim ti laku (i uzbudljivu) noc tebi i zeni.  sHa_sarcasticlol   :1503348ufz3z4yl5d:

Подели на овим сајтовима

Иначе не учествујем ни на каквим форумима, али случајно нашавши линк на овај текст господина Зорана на другом месту, прочитао сам га у целости, као и већину коментара на овом форуму. Нисам могао а да се не региструјем на овом форуму и дам одговор на овај текст и многе коментаре.

Идемо редом:

Дакле види се један континуитет: Свето Писмо - Канони - Свети Оци - модерни духовници нашег времена. Учење да је рукоблуд грех, је учење Цркве. Ко има уши да чује нека чује, а ко има уши за чешање тај ће сигуран сам да се јави опет и да чеше и тражи да га чешу.

Требало је пажљивије читати расправе, тако да је већ одговорено на више ствари које сте поменули. Што се тиче реда, ја сам одговоран за њега, јер је први чланак из једне обимније расправе овде објављен, али се дискусија распршила. Павле је следећи...

Подели на овим сајтовима

Ko ti brani lezi s' zenom svaki dan kad robujes sladostrascu medju nogama, pa gore biti ubica aj zelim ti laku (i uzbudljivu) noc tebi i zeni.  sHa_sarcasticlol   :1503348ufz3z4yl5d:

Брани ми беспарица. Легао бих чешће да имам довољно пара...

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Nisi neki "smooth talker", a? :-D

Незнам шта тие то, ал веруем да јок.

А и хигијена ми није јача страна, може бити да је до тога?

Подели на овим сајтовима

Незнам шта тие то, ал веруем да јок.

А и хигијена ми није јача страна, може бити да је до тога?

Prica o higijeni je perfidan nacin da ti se podvuku pod sesiric! Kad znaju da ne mogu direk'no, idu izokola, da te slude!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...