Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

Totalno van konteksta... plus - primedba treba da bude upućena Hristu a ne meni - ako ćemo već racionalno da rasparčavamo

Prvo tvoje ubacivanje je bilo potpuni aut sa nastavljanjem tapkanja lopte i juriša prema košu.

Lepo ti kažem Gospodar Otac može reći:nije tvoje da znaš.

Šta si hteo da postigneš svojim citatom? Hristos je sve preneo šta je čuo od Oca pa i to da nije naše da znamo kad će drugi Hristov dolazak naprimer.

Šta si hteo da mi kažeš svojim upadom?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

@@ RYLAH,

Da, i ja sam rekao da se nataložilo iskustvo vjere ali ti to nekako previše formalno postavljaš. Mogu ja da ispunim sva uputsva, da usvojim sve savjeta i sve sve sve ali da Boga opet ne bude, nema ga, pa nema, iako sve sluti da je tu ipak me nije "dotakao", ipak se nismo sreli.

Ne misliš valjda da Ga mogu dobiti na recept?

Никако. Али имаш милијарду рецепата како ослободити места за Њега и како себе лакше устројавати да би Га преопзнао и дочекао.

На крају све и даље зависи од Њега, само што ни Он неће да уђе у неприпремљен дом. А мислим да је нама данас далеко лакше да се припремимо ако то заиста желимо, јер смо одмакли довољно да не морамо да ствари понављамо механички, него је већ добар део друштва у стању да разуме шта и зашто и како треба радити, што је већ огроман, невероватан, помак.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Totalno van konteksta... plus - primedba treba da bude upućena Hristu a ne meni - ako ćemo već racionalno da rasparčavamo

Još da dodam da ovde mislim i na usinovljenje kako smo Gospodarovom voljom postali blagodaću sinovi Božji. Pa ako nije problem da sad sagledaš.

Подели на овим сајтовима

ве речи ме подсетише на још једну дилему - шта у ситуацији када осећам да је нешто грех, да ми не прија, али нисам сигуран да ли је то због тога што то заиста јесте грех или је пак у питању аутосугестија, под утицајем неких учења, мишљења итд.

Tako sto ces da ukljucis i osecaj i razum, tj. analiziraces da li ima opravdanih razloga da se tako osecas. Naravno, ni tada nista nije sigurno jer sve zavisi od poimanja greha, ali se ipak ne moze porediti sa pukim prepustanjem osecaju.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Као што није неразумно допустити могућност да Манчестер освоји нешто ове сезоне, колико год то изгледало лудачки. :)))

Пa, Шијакињићу, има смисла ово што кажеш! Ове године освајамо ПЛ, па ти види сад колика је моја вера :D

Причаћемо, отварам можда тему ускоро.

Подели на овим сајтовима

"Grešio sam mnogo"

Grešio sam mnogo, i sad mi je žao
i što nisam više, i što nisam luđe
jer, samo će gresi, kada budem pao
biti samo moji - sve je drugo tuđe.

Grešio sam mnogo, učio da stradam
leteo sam iznad vaše mere stroge
grešio sam, jesam, i još ću, bar se nadam
svojim divnim grehom da usrećim mnoge.

Grešio sam, priznajem, nisam bio cveće
grešio i za vas, koji niste smeli,
pa sad deo moga greha niko neće
a ne bih ga dao - ni kad biste hteli.

Duško Trifunović

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

"Grešio sam mnogo"

Duško Trifunović

Vidimo,ne poznajemo.

Подели на овим сајтовима

"Grešio sam mnogo"

Duško Trifunović

Свиђа ми се, али не верујем да је Душко имао на уму религију када је писао ове стихове... Или не бар само религију... Можда грешим...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Свиђа ми се, али не верујем да је Душко имао на уму религију када је писао ове стихове... Или не бар само религију... Можда грешим...

Ma kakva religija, ovo je esencija boemije. Ko shvata, razumeće... :)

Подели на овим сајтовима

Ma kakva religija, ovo je esencija boemije. Ko shvata, razumeće... :)

Ал није искључиво боемија, то је и друга страна религије, дубље хришћанство, ал ај да не спамујемо тему о дркању и дркаџијама :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ал није искључиво боемија, то је и друга страна религије, дубље хришћанство, ал ај да не спамујемо тему о дркању и дркаџијама :)

Већ видим следећи текст аве Зорана Ђуровића - Онана: ”Христос као боем”. ;)

Подели на овим сајтовима

Већ видим следећи текст аве Зорана Ђуровића - Онана: ”Христос као боем”. ;)

О томе можемо да извећамо у кавани, предлажем Сунце ил сличан распад.

Подели на овим сајтовима

Ljudi, ja sam se na ovoj temi izgubio negde oko 8. strane. Može li neki rezime di tekst, što bi reko moj profesor francuskog, Bog mu dao zdravlja

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ljudi, ja sam se na ovoj temi izgubio negde oko 8. strane. Može li neki rezime di tekst, što bi reko moj profesor francuskog, Bog mu dao zdravlja

Ti bi prečicom u raj ...?

B)

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...