Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

Mnogo su veći greh sve one neuroze, depresivna stanja , koje su izazvane kod maldog sveta zbog raznoraznih pamfleta tipa Mladost i strasti i ostale katoličke teologije iz srednjeg veka.

Ajde daj jedan primer neuroze i depresivnog stanja izazvanog tog knjigom. Pazi, makar samo jedan.

Ja isto onda mogu da kažem, sa "odgovornošću" sa kojom si i ti rekao, ovako: veliki su greh sve one neuroze i depresivna stanja koje su izazvane kod sveta koji čita temu o masturbaciji na Žive Reči Utehe.

Dakle, šta sa svetom koji je postao neurotičan usled čitanja kojekakvih tema?

Подели на овим сајтовима

Sta to strasno i neistinito napisa?Mogao bi i ti obnoviti svoje znanje

Koje znanje? Da zene prilikom masturbacije ejakuliraju mlecne tecnosti?

Mozda zene sa Jupitera, njih ne poznajem dovoljno dobro...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Морао би да разумеш перспективу лошег да би разумео шта сам заправо рекао.

По ономе што се може видети на оном болесном сајту који уређујеш, тешко да би било какав разговор са тобом на ту тему имао било каквог смисла.

А ово инфантилно хватање за речи да би у својој глави хришћане приказивао као потуљене лицемере батали, далеко си од интелектуалног генија каквим себе сматраш.

Jesi li me osudio i presudio? Mozemo sad da nastavimo?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Може бити.

Pa nece sad ispasti da onaj ko je smotan, nece naslijediti carstva. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ne,ja ne kazem da je stvar objasnjena. Nemoguce je bilo sta definisati u tom pogledu iz razloga sto smo mi individue,imamo razlicite navike i potrebe...i puteve kojima smo isli ka svetu odraslih . Celomudrenost je vrlina. Prelepo osecanje. Ko ga je stekao,blago njemu. Lestvica je o tome rekla svoje ... -Kako da mrzim ono sto po prirodi volim ?

Necu ulaziti u to kome je Lestvica namenjena (meni sigurno nije) ali mi je zanimljiv ovaj deo: "Kako da mrzim ono sto po prirodi volim".

Zasto bih uopste mrzeo ono sto volim?!

Cela moja prepiska sa svodom se svodi na to da zelim da dobijem tvoj odgovor zasto si ti protiv toga.
Znaci, kako bi ti nekome (meni) objasnila zasto to nije dobro za coveka,pogotovo mladog,koje su realne opasnosti za onoga ko to cini?!
Ako mislis opet da mi postavljas neki citat iz neke asketske knjige, nemoj da se mucis. Kao sto vec rekoh u pocetku, nacitao sam se tih stvari dosta, istraumirao se dovoljno za ceo zivot i nemam vise nameru to da citam.

Подели на овим сајтовима

Pa nece sad ispasti da onaj ko je smotan, nece naslijediti carstva. 

Неодлучан и превртљив у вери, кукавица.

Подели на овим сајтовима

Или, што би Христос рекао, "ни врућ ни хладан" већ млак, млакоња (врло слично и звучи као грчко "малакос"), за које каже да ће их "испљунути" као бљутаве.

Подели на овим сајтовима

Неодлучан и превртљив у вери, кукавица.

Dobro sto se vjere tice tu moze da se kaze. Onaj kome je vjera smo maska izgovor da se u zivotu nesto ne uradi, koju mijenja po potrebi prilagodjavanja situaciji. 

Sa druge strane oni koji su skloni onanisanju ne mora da budu pretvrtljivi u vjeri. Onanisanje je samo slabost koja se moze efektivno prevazidji bilo da je neko u braku ili ne. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ako mislis opet da mi postavljas neki citat iz neke asketske knjige, nemoj da se mucis. Kao sto vec rekoh u pocetku, nacitao sam se tih stvari dosta, istraumirao se dovoljno za ceo zivot i nemam vise nameru to da citam.

Pa tako kaži. To što si ti doživeo te knjige tako ne znači da one na svakog deluju tako i da zbog toga nisu korisne. Nemoj samo i da zaboraviš da postoji neko ko ne voli kada ljudi čitaju takve knjige, i da taj neko deluje misleno na čoveka.

Подели на овим сајтовима

Dobro sto se vjere tice tu moze da se kaze. Onaj kome je vjera smo maska izgovor da se u zivotu nesto ne uradi, koju mijenja po potrebi prilagodjavanja situaciji. 

Sa druge strane oni koji su skloni onanisanju ne mora da budu pretvrtljivi u vjeri. Onanisanje je samo slabost koja se moze efektivno prevazidji bilo da je neko u braku ili ne. 

Израз нема везе са онанисањем, о томе се ради.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...