Jump to content

Питајте професора и свештеника др Зорана Ђуровића

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 702
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 9. 4. 2017. at 19:26, Матусал рече

Може ли тумачење или ваше виђење овога? 

Expand  

Другим речим голубови и змије.

После разрађивано у аскетској литератури десно и лево која су искушења. Али ово прво остаје закон. 

Подели на овим сајтовима

Поштовани господине, докторе, јуче сам пропустио да Вам се захвалим за комплимент који сте ми дали. На неком месту сте ме назвали Торнадо, то је недостижан сан сваке промаје, па и оне малецке, а ја сам промаја. Промаја је као што сигурно знате, из велике лекарске праксе, главни убица Срба, нарочито у мом родном крају. Моји земљаци, по неписаном правилу, одлазе код лекара када их тамо однесу, или одведу, најчешће у дубокој старости, и када је већ доцкан за лечење. Удари их промаја, укоче се, заслинаве, обори их температура, и ајде доктору. Тада им нађу свашта, јер дужност лекара је да нешто нађе, од цирозе јетре, до тешких малигних обољења. Све те болести би остале тајна, да није било промаје.

Ето, докторе, хвала за комплимент, Ваша промаја.:skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2017. at 6:15, елТорнеро рече

Поштовани господине, докторе, јуче сам пропустио да Вам се захвалим за комплимент који сте ми дали. На неком месту сте ме назвали Торнадо, то је недостижан сан сваке промаје, па и оне малецке, а ја сам промаја. Промаја је као што сигурно знате, из велике лекарске праксе, главни убица Срба, нарочито у мом родном крају. Моји земљаци, по неписаном правилу, одлазе код лекара када их тамо однесу, или одведу, најчешће у дубокој старости, и када је већ доцкан за лечење. Удари их промаја, укоче се, заслинаве, обори их температура, и ајде доктору. Тада им нађу свашта, јер дужност лекара је да нешто нађе, од цирозе јетре, до тешких малигних обољења. Све те болести би остале тајна, да није било промаје.

Ето, докторе, хвала за комплимент, Ваша промаја.:skidamkapu:

Expand  

Први непријатељ Срба је промаја, па онда Хрвати, па... :)) Торнада да оставимо да рока Амере!:))

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2017. at 8:50, Pontifex Emeritus рече

то ми стоји у грбу :)

Expand  

и у моме нацрту. 

Можемо ли да видимо?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2017. at 13:12, Pontifex Emeritus рече

и да ли је одраслој особи уопште потребан кум при крштењу?

Expand  

Ovo je zanimljivo pitanje, narocito treba rascistiti one teze o kumu kao "duhovniku" onome koga krsti, i kako on nosi breme duhovnog vaspitanja krstenog. Logicno bi bilo da je kum samo svjedok i nista vise i da nema nikakvu obrednu ulogu bez koga je krstenje nemoguce obaviti. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2017. at 13:20, Justin Waters рече

Ovo je zanimljivo pitanje, narocito treba rascistiti one teze o kumu kao "duhovniku" onome koga krsti, i kako on nosi breme duhovnog vaspitanja krstenog. Logicno bi bilo da je kum samo svjedok i nista vise i da nema nikakvu obrednu ulogu bez koga je krstenje nemoguce obaviti. 

Expand  

Kum je darovan da vidi duh krštenja, zato kažemo da je duhovni otac a ne da nam on govori šta ćemo da jedemo ili da pijemo i u koje vreme.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2017. at 13:22, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kum je darovan da vidi duh krštenja, zato kažemo da je duhovni otac a ne da nam on govori šta ćemo da jedemo ili da pijemo i u koje vreme.

Expand  

VSB legenda si.:))

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  On 26. 4. 2017. at 22:07, Матусал рече

Христос васкрсе! Занима ме да ли римокатолкиња која је крштена али није кризмана може да се венча у православној цркви?

Expand  

Мора да се миропомаже. Било код католика било код нас. 

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

De si bre avo legendo,pomaže Bog.

Imam jedno pitanje vezano za Jevanđelje po Jovanu koje skoro čitah.

A Petar obazrevši se vide gde za njim ide onaj učenik kog Isus ljubljaše, koji i na večeri leže na prsi Njegove i reče: Gospode! Ko je taj koji će Te izdati? 21 Videvši Petar ovog reče Isusu: Gospode! A šta će ovaj?

22 Isus mu reče: Ako hoću da on ostane dokle ja ne dođem, šta je tebi do toga? Ti hajde za mnom.

23 Onda iziđe ova reč među braćom da onaj učenik neće umreti: ali Isus ne reče njemu da neće umreti, nego: Ako hoću da ostane dok ja ne dođem, šta je tebi do toga? 24 Ovo je onaj učenik koji svedoči ovo, koji i napisa ovo: i znamo da je svedočanstvo njegovo istinito.(Jn 21,20-24)

Iz teksta se jasno vidi da su svi apostoli pa i ja sam dok sam čitao,razumeo da je Isus Petru rekao da Jovan neće umreti do Hristovog drugog dolaska međutim sledeće rečenica apsolutno anihilira takvo shvatanje.Kako ti tumačiš ove Hristove reči da On hoće da Jovan ostane dok On ne dođe?Šta je Hristos ustvari rekao Petru?

Pozdrav.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...