PredragVId Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 Прослављена слава Клиничког центра Србије, Црква (у изградњи) Светих бесребреника Козме и Дамјана Икона Утешитељка болних Поред мноштва лекара и мноштва верника прослављена је слава лекара и запослених у Клиничком центру Србије. Осим клира који је саслуживао владици Топличком г. Арсенију, благослов смо добили и од оца Харалампија који служи на Кармилској гори у цркви Светог Јована Крститеља у Израиљу. У почетку сам мислио да је реч о оцу Прохору који служи на Гробу Пресвете Богородице у Гетсиманији, мада је забуна брзо разрешена. Наравно, пошто се познају, пренели смо и поздраве за нашег оца Прохора који већ преко 10 година служи, тамо у Јерусалиму. Свима који данас славе, срећна слава. Kaludjerovic Sreten, Ненад Р., Иоанна and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vrhovac Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 АлександраВ, ivanaika, Рапсоди and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vrhovac Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 Ненад Р., АлександраВ, Рапсоди and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vrhovac Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 Аурор, Paradoksologija, Kaludjerovic Sreten and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 On 13.11.2016. at 15:10, cloudking рече Znam da nisu fotke u uobicajenom smislu ali su sacinjene od vise razlicitih fotografija (kompoziting) i prosle kroz postprodukciju. Na fotkama je moj sinak u ulozi Betmena Autor: Ja Илустрације су заиста лепе, али би и додао да одражавају у твој менталитет. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 48 minutes ago, Ненад Р. рече Илустрације су заиста лепе, али би и додао да одражавају у твој менталитет. Moj mentalitet? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 Мислим да имам човека у оку... Мало употребљавао магију: Kaludjerovic Sreten, cloudking, Grizzly Adams and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 13 minutes ago, Господин Дареалис рече Мислим да имам човека у оку, погледајте. ghost rider RYLAH, drvce, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 43 minutes ago, cloudking рече Moj mentalitet? То је само један мој утисак, настао из прве фотографије. Одлучан човек који је увек спреман за акцију. Paradoksologija, Grizzly Adams, Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 41 minutes ago, Ненад Р. рече То је само један мој утисак, настао из прве фотографије. Одлучан човек који је увек спреман за акцију. Haha, kakav na jelu takav na delu odnosno kakav na forumu takav na ulici Kaludjerovic Sreten, АлександраВ, Grizzly Adams and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 Рапсоди, PredragVId, RYLAH and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 Eksplozija boja na biciklističkoj stazi: Kaludjerovic Sreten, RYLAH, Рапсоди and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 Кустос: ”Ово смо изградили и уперили ка Британији док смо још мислили да су они непријатељи, а у ствари су били Французи, мало смо омашили страну. Краљица Елизабета се сећа тога. После су се уселили Немци кад су дошли овде на продужени годишњи одмор.” Рапсоди, Аурор, PredragVId and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2016 7 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече После су се уселили Немци кад су дошли овде на продужени годишњи одмор. Колико се сећам, град Ротердам им се предао, а ови су га свеједно уништили до краја на најбруталнији начин... Холанђанери су фин и културишка народ, гарантовано су истраумирани до данас. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Новембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2016 Данас док смо шетали Булеваром, супруга и ја, видели смо ову необичну таблу која нас је засмејавала читаво преподне. Сликао сам таблу улице и видео на интернету да се ради о историјској личности. Међутим, нит` имена ни презимена, ни података о њему, ништа осим те табле нема. Читам касније његову кратку биографију. Мислим да је у питању део Божије казне (или ти Божијег промисла), и сам надимак овог великог човека, а још чудније и далекосежније и овај назив истоимене улице. Ето колико је велико Име Божије и његових угодника, а још више уверава велика сила покајања овог потпуно не црквеног а богобојажљивог човека. Ево приче. Надимак (војсковође) и ктитора познатог манастира Драча. Ктитор је главне цркве посвећене Светом Николи. По легенди, камен из урушеног средњовековног манастира Видовача у селу Водице код Смедеревске Паланке, који је био задужбина српског кнеза Лазара, употребио је за грађење прелепог Паланачког моста преко реке Јасенице! И гле савести, и гле страха од Лазареве клетве! Прогоњен страхом Божијим који му није давао мира и грижом савести, а након великог паланачког помора деце, и 5 година кајања, горе споменути, одлучи да обнови цркву средњовековног манастира Драча. Камен за обнављање манастира узео је од, другог, такође, срушеног манастира суседног села Сумуровца. Занимљиво је да на табли ове улице која је спаја са највећим Београдским булеваром није уписано његово име, само овај, можда помало, погрдни надимак. Па, ето, Бог зна што је тако, није моје да судим, али ни ја га нећу поменути. Извор за текст http://www.selovodice.org/istorijske-legende-vidovaca-i-kamena-cuprija RYLAH, Данче*, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука