Jump to content

Препоручена порука

kanthlia.gif

Последњих 48 сати дешава се чудесан догађај у скиту Свете Ане на Светој Гори. Како сазнаје Ромфеа већ два дана кандило које се налази изнад Царских Двери у храму Свете Ане њише се у облику крста. За монахе на Светој Гори овај феномен није непознат.

На питање да ли се и у овом тренутку догађа овај феномен, монах из скита Свете Ане каже: "Не могу то да објасним, јер оно што видите је необјашњиво".

http://www.spc.rs/sr/chudesan_dogadjaj_u_skitu_svete_ane_na_svetoj_gori

Подели на овим сајтовима

Вест је од пре два дана. Можда је то значило да ћу ја бити ЖРУ херој? :0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

Вест је од пре два дана. Можда је то значило да ћу ја бити ЖРУ херој? :0104cheesy:

Potrudicemo se brate! (:

Slava Bogu

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

erwy83.jpg

U skitu sv.Ane kazu da kada se kandilo pomera za vreme veceg praznika, to znaci dobre vesti a ako se pomera obicnim danom predskazuje neki zalosni dogadjaj. 

- Naravno da su dani Velikog posta, dani pokajanja i nisu obicni dani- naglasava starac sa Atosa, dajuci pozitivno znacenje ovom dogadjaju...

http://www.agioritikovima.gr

Подели на овим сајтовима

Узмите конац једно 30-40 цм,вежите за њега прстен,и држите конац кажипрстом и палцем,и не померајте се...

Прстен ће почети сам од себе да кружи,неком мањом,а неком већом брзином... :229229229:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Узмите конац једно 30-40 цм,вежите за њега прстен,и држите конац кажипрстом и палцем,и не померајте се...

Прстен ће почети сам од себе да кружи,неком мањом,а неком већом брзином... :229229229:

Зоске само ми објасни какве то сад има везе са овом темом ?

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

kandilo nije ni konac a ni prsten ,totalno je apsurdno usporedjivati to dvoje ....

Подели на овим сајтовима

Хтео сам мало да вас продрмам и укажем на то да сва чуда нису само од Бога.

Можда рогати врти то кандило...а познато је да им је  света гора полигон за вежбање...

Разни духови се врзмају свуда око нас,па и ово са концем и прстеном на неки начин осликава нашу невидљиву енергију,аура и те ствари....

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Хтео сам мало да вас продрмам и укажем на то да сва чуда нису само од Бога.

Можда рогати врти то кандило...а познато је да им је  света гора полигон за вежбање...

Разни духови се врзмају свуда око нас,па и ово са концем и прстеном на неки начин осликава нашу невидљиву енергију,аура и те ствари....

Па све је пуно "енергија" али ако верујемо да су манастири света места и знамо да се тамо калуђери моле оп стоп... онда том логиком можемо и све друге појаве у цркви ( благодат, молитву, миро, итд) сматрати делом нечастивога.

Мада искрено да кажем таквим стварима не придајем много значаја као што су мрдање полијелеја или кандила или шта знам, може просто бити неки мањи потрес земље.

Рецимо можда се испуњава пророчанство да ће Света Гора потонути...

Подели на овим сајтовима

Света Гора је пуна чуда. Видљивих и невидљивих. Једно од таквих је и рука Свете Великомученице Марине-Огњене Марије, која се налази у манастиру Ватопеду, и која је топла, да ,баш као да је жива. И она је исцелитељна.

Мени је то Светогорско чудо довољно.

Ево нешто о Световеликомученици Марини.

ognjena%20marija.jpg

Света Великомученица Марина – Огњена Марија (17. тј. 30. ЈУЛИ)

Света великомученица Марина је рођена у незнабожачкој породици која је живела у Антиохији Писидијској. У дванаестој години је чула за хришћанство и почела да учи о Христу, Богородици, апостолима и да упознаје основе хришћанске вере.

Љубав према Господу Исусу Христу је толико испуњавала њено срце да у њему више није било места за земаљску, чулну љубав. Хтела је да постане монахиња. Њен отац није могао да се помири са тим да му је кћерка хришћанка, па је се одрекао. Царски намесник Олимврије је желео да узме Марину за жену, али она је већ одабрала другачији пут. Кад је био одбијен као просац, Олимврије се силно наљутио и хтео је јој се освети, па је силом терао да се поклони идолима, на шта му је Марина одговорила: "Нећу се поклонити, ни принети жртве бездиханим и мртвим идолима, који нити сами себе познају нити пак знају, да ли их ми чествујемо или бешчествујемо. " Олимврије је тада наредио да је ставе на муке. После мучења, у тамници је обасјала чудесна светлост из које је блистао крст, а на врху крста је била бела голубица. Јасно је чула речи:"Радуј се Марино, разумна голубице Христова, кћери Сиона вишњега, јер приспе дан твога весеља. " Све ране од мучења су јој зарасле и она се сутрадан појавила пред судијама као да није ни видела мучилиште. "Посечена би у време цара Диоклецијана, но душом и силом оста у животу на небесима и на земљи. "Једна рука свете Марине налази се у манастиру Ватопеду на Светој Гори. На планини Ланга у Албанији, изнад Охридског језера, налази се манастир посвећен Светој великомученици Марини. Тамо се, такође, чува део светитељкиних моштију. У овом манастиру су се вековима догађала и још увек се догађају чуда. Сведоци чуда нису само хришћани, него и муслимани. Колико је ова светиња поштована најбоље говори то да од старне муслимана, Турака и Албанаца, манастир није никада рушен, нити је његова имовина отимана.

У народу се празник Свете великомученице Марине назива: Огњена Марија. То је због тога што празник пада у дане највеће летње жеге и врућине.

* * * *

Тропар, глас 4:
Агница твоја, Исусе, Марина
зовет велијим гласом:
тебе, женише мој, љубљу,
и тебе ишчушчи страдалчествују,
и сраспинајусја и спогребајусја крешченију твојему,
и стражду тебе ради
јако да царствују в тебје,
и умирају за тја
да и живу с тобоју:
но јако жертву непорочнују прими мја
с љубовију пожершујусја тебје:
тоја молитвами,
јако милостив спаси души нашја.

http://www.pasinac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=34:-17-30-&catid=6:2009-10-14-12-30-36&Itemid=21

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...