Jump to content

Православна порука, мисао дана....

Препоручена порука

Хришћанин који носи крст свој са тугом а не радошћу,још не разуме цену његову.

10392410_908918989128093_766979629755929

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10392410_908918989128093_7669796297559291832_n.jpg?oh=dfe5d7e88679e95ee66d8a92d93ce5bf&oe=556233C2&__gda__=1433128779_adc8045e780015e917d3b3d8b43e4f03

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Када би хтео да Богу захваљујеш за сваку радост коју ти пружа , не би ти преостало ни мало времена да јадикујеш.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

,,Ако из Јеванђеља одстраните љубав према грешном човеку, у том случају руши се читава слобода љубави Божије. Јер, љубити онога који је праведан и који је добар, то је скоро неизбежно. Но, љубити онога који је грешан и умрети за грешника, као што то чини Христос, то је лудост, безумље, али и слобода.''

Митрополит Пергамски Јован

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Страшно је бити човек без Христа, ужасно је, проклетство је бити човек без Христа! Зато је Господ Христос, јавивши се на земљи, родивши се на земљи као Богочовек, сва Радост наша, сва Нада наша, сав Живот наш. Сав смисао свих људских светова Он Богочовек Христос! Он је једина Истина у свима световима у којима човек живи и креће се. И Њега таквог, Њега Свебожанског, Њега Свесавршеног Човекољубца Богочовека славимо. Ето, то је наш Божић, велики и дивни, сјајни Празник.

СВЕТИ ЈУСТИН НОВИ (ЋЕЛИЈСКИ)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

У срцу човековом се дешава час приближавање Богу, час удаљавање од Њега. Са њима заједно иду или спокојство и радост или смућење, страх и тескоба, или живот или духовна смрт. Приближавање бива већином у тузи, од које пас нико не може избавити осим Господ, коме се обраћамо свим срцем. На тај начин му се срцем приближавамо. Удаљавање, пак, бива у довољству и изобиљу земаљских добара, која надимају нашег телесног, старог човека. Уколико је, дакле, жудан богатства, славе и угледа и уколико их постигне, човек губи веру из срца и заборавља Бога, Судију и Наградодавца, као и бесмртност своје душе и свој дуг да свим срцем воли Бога и свакога човека као самог себе.

Свети Јован Кронштатски

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

scan0001.jpg

св Јован Кронштатски

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Душа је твар умна, велика и чудесна,
препуна лепоте, подобије и образ Божји.
(Прп. Макарије Велики)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Кад човек још није окусио више добро, онда му је вредно и његово сопствено добро, иако упрљано грехом. Но, када се присаједини Божанском, духовном добру, онда му његово сопствено, сједињено и помешано са злом, постаје сасвим безвредно.

Св. Игњатије Брјанчанинов

Sv.Ignjatije-Brjancaninov-11.jpg

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Тражио сам Снагу.И Бог ми је дао Потешкоће које су ме оснажиле.Тражио сам Мудрост.И Бог ми је дао Проблеме које је требало решити.Тражио сам Богатство.И Бог ми је дао Мозак и Тело да могу радити.Тражио сам Храброст.И Бог ми је дао Препреке које је требало свладати.Тражио сам Љубав.И Бог ми је дао Људе којима је требало помоћи.Тражио сам Услуге.И Бог ми је дао Прилике.Нисам добио ништа од оног што сам тражио,али добио сам све што ми је требало.

-Поуке Светих Отаца

Подели на овим сајтовима

"Код стараца је писано:
све док постоји жеља за давањем и узимањем,
не очекуј мира"
(св. Теофан Затворник).

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Како из срца потиче све добро, тако и све зло потиче. Какав си у срцу, такав си и пред лицем Господа.

-Св.Теофан Затворник

Подели на овим сајтовима

Сваки земаљски суд може да се подмити, а савест - Божији суд у нама не може ничим да се подмити, већ може само покајањем да се обнови.

Отац Тадеј

А.М.

Подели на овим сајтовима

Неки старци одоше код аве Пимена и упиташе га : ''Ако видимо како наша братија спава током заједничке молитве, да ли треба да их пробудимо?­­'' Ава Пимен одговори : ''Ако видим брата мога како спава, положим му главу на своја колена и пустим га да се одмори.'' Затим му се обрати један од стараца : ''А како ћеш себе оравдати пред Богом?'' Ава Пимен одговори: ''Тада казујем Богу : 'Рекао си, ''извади најприје брвно из ока свога, па ћеш онда видјети извадити трун из ока брата својега.'' ' ''

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

У једној причи је речено да је неки човек имао три пријатеља: двојицу је волео, а трећег је једва трпео, осећајући према њему у срцу сталну непријатност. Овај човек би протеран у далеку земљу. Двојица другова га се одрекоше: први је одмах одбио да иде за њим, други га је пратио само до градске капије, а трећи, којег није волео рече: „Куда ти кренеш, и ја ћу ићи са тобом и поделићу с тобом све твоје недаће!“ Шта је то, браћо и сестре? Прво је светска част, слава и богатство. Кад човек умре они га напуштају одмах, са последњим издахом. Други друг су рођаци и ближњи који човека прате до гроба, разиђу се и свако настави свој живот. А трећи – невољени пријатељ јесу добра дела, на која је човек себе често приморавао, понекад у дубини срца жалећи због милостиње коју је дао, због доброг дела које је учинио. И ево, управо овај невољени пријатељ ће отићи са њим у вечност.

-Отац Рафаил Карелин

Подели на овим сајтовима

Христова прича о митру и фарисеју сечивом своје истине просеца чир савременог света - чир фарисејске гордости. Јер, докле год тај чир буде настављао да расте, у свету ће све више нарастати тиранска власт мржње, страха и крви. Такво је стање света данас. И једино што може очистити свет јесте повратак тој заборављеној, презреној и одбаченој хриишћанској врлини - смирењу.
Протојереј Александар Шмеман

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...